KOSOVO

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
King 7:
Drugo: ako je verovati novinama http://www.novosti.co.yu/code/navigate.php?Id=9&status=jedna&vest=100836&datum=2007-03-09 siptari gomilaju " snage " ka severu Kosova i kako izvor navodi - u kombinaciji su i poznati islamski dzihad majstori. Ako je ovo istina onda je rad malog Martija Ahtisarija nimalo bez logike i veze. Ovo sve moze biti jako opasno.
Treba uzeti Novosti malo sa rezervom, pisu senzionalisticki. A ko zna siptare zna da oni nisu bas zagrizeni muslimani, tj. nije da nema onih koji jesu ali vecina nije, a i ima oko 15-20-setak procenata katolika.
A opcija o napadu na sever kosova moze biti realna i bez tih dzihadista.

Ok, postavio sam se sa izvesnom rezervom jer su ipak novine u pitanju ali sam i delom shvatio ozbiljno jer je scenario moguc posebno sa dzihad borcima koji nisu ostavili na miru ni Evropu a kamoli Srbiju.

ZORANNS83:
nama je bi scenario gde bi se ovk angazovao i pokrenuo, bio u interesu! nemamo mi problema sa njihovom vojnom snagom, stim se lako izlazi na kraj, vec nesto drugo...
O tom necem drugom pitam, mislim da ovde niki i ne uzima ovk za ozbiljnu vojnu silu koja bi se nama suprostavila, mada podaci govore da su se oni podosta naoruzali za ovih 7 godina.

puzzled:
Kako bi scenario dalje odvijao? Sta mislis?
Nisam toliko strucan da dam bilo kakav scenario koji bi bio najblizi realnom i trenutnim desavanjima u koje opet nismo sasvim sigurni obzirom da su vesti iz dnevnih novina. Stvari na koje smo upozoravali i na koje smo bili upozoravani mogu lako biti realizovane i sada imamo mnogo toga sto nam ne ide na ruku: Pritisci medjunarodna zajednice odnosno - Martija A., pritisci koje vrse siptari na samom Kosovu i defetisticka politika u samoj Srbiji koji skupa otvaraju vrata i mnoge mogucnosti neprijatelju pa situaciju makar i onu u novinama ne treba potceniti ali scenariom se po meni ipak trebaju baviti kako nasa vojska tako i KFOR koji se kako opet citam, vec povlaci u baze pred mogucim desavanjima.

ZORANNS83:
nama je bi scenario gde bi se ovk angazovao i pokrenuo, bio u interesu! nemamo mi problema sa njihovom vojnom snagom, stim se lako izlazi na kraj, vec nesto drugo...
Najveca mudrost bi bila iskoristiti njihovo angazovanje ili bilo kakvu akciju na pravi nacin, okrenuti sve to na nasu korist i samim njihovim potezom ih udarati iz sve snage, politicki i na bilo koji drugi nacin. Ipak, ne valja nikog potceniti pa ni njihovu " vojnu snagu " ( iako je siptar poznat kao najgori vojnik na svetu ).

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back