Kosovo = "drzava" uzasa, pishu britanske novine

pogledajte ovaj link

http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2010/dec/15/balkans-report-blairs-liberal-intervention

opasna debata se razvila na komentarima ove kolumne Nila Klarka i zamislite 90% ljudi na zapadu PODRZAVA SRBIJU I NAS STAV a pljuje Blera Busa Ameriku Englesku i njihovu politiku.

SMESNO JE STO JEDINI KOJI PODRZAVAJU ANTISRPSKI FASISTICKI STAV ZAPADNIH VLADA JESU TADICEVI BIRACI I GLASACI

Па то су они неспособни који се боје да ће остати без (и овако туђег)хлеба који добијају од еуропских власти.Зато они цвиле да ЕУ нема алтернативу, јер они не виде алтернативу својој неспособности,пошто неће да се мењају.

Ево занимљив коментар:
I agree. The democracies should not have supported any ethnic group against the others. People in Yugoslavia managed to live together peacefully for a generation and its destruction was a tragedy.
NB some people say 'the Serbs' like others say 'the Jews'.

Poslednja izmena:
I nije nego je naslednik Kraljevine Srbije

E pa reci to kolegama koji se hvale pobedama nad Turcima na Kosovu, Srpskom carstvu i sl.

Pravno gledano i nije. Tradicionalno i kulturološki (ili opet da iskoristim ovde tako omiljeni pojam: istorijski) jeste. Mislim sad na oba slučaja i Srbiju i Austriju. Moj profesor kasnog novog doba kad god priča o Habs. Monarhiji kaže "bei uns" - kod nas.

quote_icon.png
Оригинал поставио eremita
На историју је стављена тачка ЗАВРШЕТКОМ 2.СВЕТСКОГ РАТА - или можда прижељкујеш нови???

Svaki istoričar bi se zgrozio rečenicom koju si napisao.

Fukojama je rekao da je nakon Hladnog Rata "kraj istorije" i da će čitav svet postati raj liberalne demokratije, pa šipak. U istoriji postoje prekretnice, a ne tačke i krajevi. Istorija teče i zaključak jednog perioda ne znači ništa u idućem.
Samo što mi Srbi nikada nismo gledali više od par decenija unapred, pa nam je ovo što se sad dešava jedina istorija na koju možemo da se pozovemo i koju bismo da promenimo, a to ne ide tako brzo.

Можда би се згрозио историчар - али не би политичар.
Уосталом, историчари (а нарочито у новије време) су постали ПРОФЕСИОНАЛНИ МУЉАТОРИ... све је код њих "мож' да бидне ал' не мора да значи" - па стога сходно одређеној послушности одређеним политикама и политичарима ВАДЕ "хИСТОРИЈСКЕ ЧИЊЕНИЦЕ" по потреби.

п.с. А КОЈИ СИ ТИ ДАТУМ УЗЕО КАО "ПОЛАЗНУ ТАЧКУ" ЗА ТВОЈЕ ТВРДЊЕ???

E pa reci to kolegama koji se hvale pobedama nad Turcima na Kosovu, Srpskom carstvu i sl.

Pravno gledano i nije. Tradicionalno i kulturološki (ili opet da iskoristim ovde tako omiljeni pojam: istorijski) jeste. Mislim sad na oba slučaja i Srbiju i Austriju. Moj profesor kasnog novog doba kad god priča o Habs. Monarhiji kaže "bei uns" - kod nas.

Свашта - осим ИСТОРИЈЕ којом теби пуне главу постоји и ИСТОРИЈА СПЦ...:cool:

Можда би се згрозио историчар - али не би политичар.
Уосталом, историчари (а нарочито у новије време) су постали ПРОФЕСИОНАЛНИ МУЉАТОРИ... све је код њих "мож' да бидне ал' не мора да значи" - па стога сходно одређеној послушности одређеним политикама и политичарима ВАДЕ "хИСТОРИЈСКЕ ЧИЊЕНИЦЕ" по потреби.

п.с. А КОЈИ СИ ТИ ДАТУМ УЗЕО КАО "ПОЛАЗНУ ТАЧКУ" ЗА ТВОЈЕ ТВРДЊЕ???
Da, postoje istoričari i "istoričari". Ovi bez navodnika se ne bi hvatali za datume i polazne tačke.
Свашта - осим ИСТОРИЈЕ којом теби пуне главу постоји и ИСТОРИЈА СПЦ...:cool:

To se podrazumeva pod tradicijom i kulturom. Ali evo, posebno za tebe stari prijatelju, i religizno Austrija i Srbija imaju direktnu vezu sa svojim precima koju Rocco poriče.

srbija nije ni mogla da bude satelit amerike. vec samo porobljeni i okupirani rob

srbija moze da bude saveznik i satelit rusije. i bice.

a svapske sluge i konjusari becki mogu na to da crknu od muke i nista vise.
Pa dragi Tihi Rusija stvara satelite na sopstvenoj teritoriji da bi održala suverenitet, a ti misliš da bi mogla da bude gazda Srbima.

Rusima su Srbi dragi zato što je Rusija najveća upravo u srpskim očima.

lupetas gluposti i nemas veze blage ni sa cim

velika britanija francuska austrija i turska su se odricale OKUPIRANIH I KOLONIJALIZOVANIH TERITORIJA na kojima njihovo stanovnistvo i narod NIKADA Nije ziveo .

daj mi primer da se engleska odrekla nekog vekovnog engleskog grada ili teritorije, francuska, italija, austrija

DAJ PRIMER ILI PRESTANI DA LAZES I PODRZAVAS SIPTARSKE UBICE I NARKODILERE SRAM TE BILO

Nemacka, Austija, Madjarska, Bugarska. Ja znam da su se te drzave odrekle svojih vekovnih teritorija.

Back