Kosovo,Baskija,Osetija...Vojvodina?

• Začetnik teme Začetnik teme DeDa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
О оваквим релативизовањима историје и говорим.

Није исто користити исти тоалет папир и имати исте политичке циљеве.

Ja govorim o srpskoj drzavi,a o srpskoj Vojvodini cu uvek imati postovanja zato sto je ona kolevka moderne srpske kulture,i najvazniji razlog zasto su Srbi danas ovakvi,a ne nekakvi zatucani-sholasticari koji govore crkveno-slovenski,sto bi bili da je tacno ono sto pricaju nase patriote da je Kosovo kolevka srpskog identiteta.

Hteo sam da kazem da neko nije nacista zato sto hoce nezavisnost. Ante Djapic bi poklao sve Srbe u Vojvodini,a Canak zeli da Srbi u Vojvodini bude bolje. To svakako nije isto....

Ja govorim o srpskoj drzavi,a o srpskoj Vojvodini cu uvek imati postovanja zato sto je ona kolevka moderne srpske kulture,i najvazniji razlog zasto su Srbi danas ovakvi,a ne nekakvi zatucani-sholasticari koji govore crkveno-slovenski,sto bi bili da je tacno ono sto pricaju nase patriote da je Kosovo kolevka srpskog identiteta.

..

Па Срби из Војводине(и то они најобразованији) у Матици Српској и Карловачкој митрополији су форсирали баш тај језик који си ти навео.
А ћопави из Тршића је форсирао говедарски, овај народни.
А најлепше песме и драме о Косову су написали Војвођани, попут Ј.Ј. Змаја и Јована Стерје Поповића.

Је л' читате ви ЛДП-овци нешто осим новина кад идете у WC.

Српске патриоте су Пупин, чика-Јова Змај и Доситеј, а не господа коју помињеш. Малопре ми приговараш што повезујем сепаратизам са њему блиским политичким правцима и идеологијама, а сада бираш неке маргиналце и криминалце и називаш их "патриотама".

Ево, и Душан Опачић је типичан аутономаш, а његови мафијаши идоли сепаратистичке омладине Новог Сада.

Da je Dositej danas ziv,cela SrS bi ga nabijala na kolac,pa nije valjda da bas ne gledas niti jednu emisiju Televizije Most,gde se tako odvratno pljuje po prosvetiteljstvu....Danasnja vecinska Srbija je zabopravila Dositeja,a idoli su joj bagra Arkan,njegova ucveljena udovica,i njegov sticenik Legija....Kakve to veze ima sa Dositejom kada Mircic stane da vredja sve iz Lsv-a.

Не замери ми на питању, али одакле си?

Мало ми је чудно да говориш овакве ствари. Управо су Срби Војводине били најватренији поборници те "затуцане схоластике" и "црквенословенског", док данас говоримо овако како говоримо захваљујући просветитељском деловању једног Србијанца, Вука Караџића.

За Косово не знам шта да кажем. Једно је схватати узалдност тренутне ситуације, а сасвим друго свим срцем бранити то по Србију неповољно стање.

Hteo sam da kazem da neko nije nacista zato sto hoce nezavisnost. Ante Djapic bi poklao sve Srbe u Vojvodini,a Canak zeli da Srbi u Vojvodini bude bolje. To svakako nije isto....

А колико има српских политичара у Војводини који би отворено поклали све Хрвате по Славонији? А од Чанкових "добрих жеља" ми се желудац преврће. Довољно је погледати му израз лица, облик усни и положај обрва да се види о каквој добричини је реч. Жалосно је веровати да се ико у политици залаже за неку општу добробит, осим за своју личну, а поготово такве илузије имати у вези са Ненадом Чанком.

Па Срби из Војводине(и то они најобразованији) у Матици Српској и Карловачкој митрополији су форсирали баш тај језик који си ти навео.
А ћопави из Тршића је форсирао говедарски, овај народни.
А најлепше песме и драме о Косову су написали Војвођани, попут Ј.Ј. Змаја и Јована Стерје Поповића.

Јел' читате ви ЛДП-овци нешто осим новина кад идете у WC.

Mi citamo samo ono od pijanog Djure Jaksica-'Padajte braco.gin'te u krvi,bacajte zive u oganj decu',pa iz toga izvlacimo da su svi Srbi pijandure i nacisti...:)

A to sto je neko napisao pesmu o Kosovu,sigurno znaci da je Kosovo kolevka srpske drzave i kulture...

Da je Dositej danas ziv,cela SrS bi ga nabijala na kolac,pa nije valjda da bas ne gledas niti jednu emisiju Televizije Most,gde se tako odvratno pljuje po prosvetiteljstvu....Danasnja vecinska Srbija je zabopravila Dositeja,a idoli su joj bagra Arkan,njegova ucveljena udovica,i njegov sticenik Legija....Kakve to veze ima sa Dositejom kada Mircic stane da vredja sve iz Lsv-a.

Видим да си помало опседнут СРС-ом и Мирчићем, хајде да их оставимо по страни пошто не желим ни на који начин да их браним нити да имам везе са њима. Ни ТВ Мост не хватам, тако да заиста не могу о тим стварима да говорим.

Оно што знам о Доситеју јесте да је био непоколебљиви русофил и управо српски националиста, насупрот Караџићу и његовом кругу који су били аустрофили. Тако да пре мислим да би данас, да је Доситеј жив, у Војводини са њиме поступали као и са, рецимо, Василијем Крестићем или Костом Чавошким - забрањивали их, лепили им етикете "фашиста" и којечега итд.

Не замери ми на питању, али одакле си?

Мало ми је чудно да говориш овакве ствари. Управо су Срби Војводине били најватренији поборници те "затуцане схоластике" и "црквенословенског", док данас говоримо овако како говоримо захваљујући просветитељском деловању једног Србијанца, Вука Караџића.

За Косово не знам шта да кажем. Једно је схватати узалдност тренутне ситуације, а сасвим друго свим срцем бранити то по Србију неповољно стање.

А колико има српских политичара у Војводини који би отворено поклали све Хрвате по Славонији? А од Чанкових "добрих жеља" ми се желудац преврће. Довољно је погледати му израз лица, облик усни и положај обрва да се види о каквој добричини је реч. Жалосно је веровати да се ико у политици залаже за неку општу добробит, осим за своју личну, а поготово такве илузије имати у вези са Ненадом Чанком.

Ljudi iz Vojvodine,barem prosvetitelji nikako nisu mogli da budu pobornici sholastike...Sto se tice jezika,ja ne govorim o knjizevnom jeziku,i ne mislim na jezik kojim se sluzimo u knjigama....

A sto se tice Srba koji hocu da kolju Hrvate-pa evo ti Mircica....Uostalom imate primere iz poslednjeg rata,sigurno znate medjusobno ko je bio dobrovoljac i ko je isterivao komsiju iz kuce...

Ja sam sa juga,za Kosovo sam vezan vise nego sto mozes i da zamislis,i uopste ne likujem...

Оно што знам о Доситеју јесте да је био непоколебљиви русофил и управо српски националиста, насупрот Караџићу и његовом кругу који су били аустрофили. Тако да пре мислим да би данас, да је Доситеј жив, у Војводини са њиме поступали као и са, рецимо, Василијем Крестићем или Костом Чавошким - забрањивали их, лепили им етикете "фашиста" и којечега итд.

Изврсна компарација - поготово што веома и волим и ценим и Крестића и Чавошког.

Видим да си помало опседнут СРС-ом и Мирчићем, хајде да их оставимо по страни пошто не желим ни на који начин да их браним нити да имам везе са њима. Ни ТВ Мост не хватам, тако да заиста не могу о тим стварима да говорим.

Ma nije bitno u prosvetiteljstvu da li je neko rusofil ili austrofil. Prosvetitelj ne moze da bude nacionalista u ovom znacenju koja ta rec ima danas,to mogu samo biti oni ljudi koji se oslanjaju na Ruso-a,Bajrona,Nicea,Hegela,znaci oni ljudi koji se oslanjaju na romanticarsku tradiciju... Da je Dositej danas ziv,verovatno bi glasao za DS,i vodio zestoku raspravu protiv Cavoskog.

Da je Dositej danas ziv,verovatno bi glasao za DS,i vodio zestoku raspravu protiv Cavoskog.

На основу онога што знамо о њему - врло тешко.

Ево једног примера да се провери колико се слажете са Доситејем, а колико не: да ли данашње босанске Муслимане сматрате засебним народом који говоре засебан језик, или Србима муслиманске вере који говоре српски? Да не наглашавам шта је говорио Доситеј, то се зна.

И још један пример: Онај ко за себе тврди да воли Доситеја, требао би да устаје на интонирање химне "Востани Сербије", а не да маше Чанковим заставама.

Prosvetitelj ne moze da bude nacionalista u ovom znacenju koja ta rec ima danas

А које значење има данас? Речи не мењају значење, мења се само дневнополитички контекст у којем се употребљавају. Српски национализам су Доситеј, Вук, Змај, Пупин, Стерија, Нушић, Андрић, Његош, Тесла, а не (како би неки волели) Милошевић, Аркан, Легија, Шиптар, Кум, Пацов, Будала и остали хероји или антихероји, у зависности од тога која је партија на власти.

Pa onda je i Canak srpski nacionalista,jer ne osporava autoritet ove prve grupe...A nacionalizam ima puno znacenja...

Da je Dositej danas ziv, on ne bi vodio besmislene jezicke i nacionalne ratove ,priznao bi im pravo da budu narod i da zovu svoj jezik kako zele.Naravno da bi govorio da je to,gledano sa naucne strane jedan jezik,kao sto to danas govore svi... Ne mozes uporedjivati situaciju danas,sa situacijom pre 200 godina.

Auh opet ovih pet autonomasa se javlja... alo bre... ljudi.. pa mogu i ja da se zalazem za autonomiju i ocepljenje izdajnicko recimo... Knez Mihajlove... al bre odakle mi politicka moc... KO ce to da odradi??? Na Kosovu ima Siptara, U Hrvatskoj Ustasa, U Bosni Muslimana... A KO je taj koji ce da se digne na oruzje za ocepljenje Vojvodine? Ko? Kad vecina Vojvodjana tj Srba iz Vojvodine zeli da se autonomija upravo UKINE !

Hajde da razgovaramo u ukidanju Vojvodine a ne nekom jacem cepanju.

Iz proste zelje da ne bacaju ljudi pare i na Novi Sad i na Beograd. Onda hajde da bacamo pare samo na Beograd... Jedva smo se kurtalisali Crnogoraca a vala uskoro cemo da se kurtalisemo i novosadskih dzabalebarosa...

I tog kosova da se kurtalisemo... i da pripojimo RS... pa jedinstvena i jaka i VELIKA Srbija ponovo da nastane :)

Ove izdajnike mislim da sve treba na Goli Otok poslati... a posto je to u inostranstvu bice im lepo tamo :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back