Košarkaška reprezentacija Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme Tzar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Šta je uzrok ispadanja sa Evrobasketa?

• Selektor

glasova: 7 46,7%
  • Igrači

glasova: 1 6,7%
  • Povrede

glasova: 3 20,0%
  • Nešto drugo

glasova: 4 26,7%

• Ukupno glasova
    15
Imam za vas jedan zadatak....Od ponudjenih igraca sastaviti dve najbolje petorke u istoriji nase reprezentacije (posle raspada SFRJ).
1: Djordjevic, Jaric, Vujanic, Teodosic, Micic
2: Danilovic, Rakocevic, Bogdanovic
3: Bodiroga, Stojakovic, Gurovic
4: Paspalj, M.Topic, Drobnjak, Milojevic, Macvan, Bjelica, Kalinic
5: Divac, Rebraca, Krstic, Jokic

Ja bih ovako npr:

Tim A:
1.⁠ ⁠Teodosic
2.⁠ ⁠Danilovic
3.⁠ ⁠Bodiroga
4.⁠ ⁠Paspalj
5.⁠ ⁠Jokic

Tim B:
1.⁠ ⁠Djordjevic
2.⁠ ⁠Bogdanovic
3.⁠ ⁠Stojakovic
4.⁠ ⁠Bjelica
5.⁠ ⁠Divac
djordjevic bogdanovic bodiroga danilovic jokic

Bravo devojke. :ok:

Male kosarkasice u polufinalu. :D

Kakav preokret, od poslednjeg mesta u grupi do polufinala.

Sve zasluzuju pohvale, borile su se, igrale normalno, niko nije trolovao.

A najvece pohvale za Jovanu Popovic, odigrala je maestralno i 1/4 i 1/8.

Kad god je tesko nalazila je resenje, kad je pocela 4/4 odmah 5 njenih poena, pa kad su prisle finkinje na 1 ponovo njeni poeni, pa kad su izjednacile ona lopta uhvacen air ball u napadu. Na kraju poslednje poene iz igre je postigla. Asistencije. Lider na terenu. Svaka cast.

Nadam se da ce od nje biti nova Yvonne i da cemo uz Mariju Avlijas imati tu bekovsku liniju.

Koliko je znacajno da je plej dobar, Jovana je prodala jednu loptu na mecu i to je stigla i naterala finkinje na gresku. Tako moze da se igra.

A u U20 kad stave Dariju Nestorov da igra pleja i devojka izgubi 20 lopti. Pa to ne bi pobedili da su Dzordan i LeBron na terenu. I jos Butulija na klupi i ispadosmo u B diviziju.

E sad su U18 osvetlale obraz. :ok:

U polufinalu idemo na Spaniju. najgori moguci protivnik. Ali samo hrabro.

Sa Nemcima ćemo igrati za bronzu. Taman da im se revanširamo za poraz u finalu SP.
Iako nisam neki fan domaćina i imam utisak da su protežirani ovde su zasluženo pobedili. Razbili su nemački sistem, odigrali dobru odbranu i povremeno dobre napade. Ako neko može da pobedi Amere to je Francuska.

Sa Nemcima ćemo igrati za bronzu. Taman da im se revanširamo za poraz u finalu SP.
Iako nisam neki fan domaćina i imam utisak da su protežirani ovde su zasluženo pobedili. Razbili su nemački sistem, odigrali dobru odbranu i povremeno dobre napade. Ako neko može da pobedi Amere to je Francuska.
Ja mislim da bi možda najveće šanse imala Kanada koja im je verovatno najbliža po individualnom kvalitetu, takodje Nemačka (pokazali su i na SP da mogu da prate i njihov brz ritam , a i pred OI odigrali su jednu utakmicu sa njima koja je celo vreme bila egal i na 1,2 poseda i u samom finišu imali priliku da opet prelome meč), Litvanija koja ni ne učestvuje na ovom olimpijskom turniru im je uvek zadavala glavobolje (pa čak i kad su gubili kao recimo 2000. i 2012. od njih, ono maltene oba puta su im u finišu praktično poklonili pobedu), Australija isto, ume da igra protiv njih, eto odigrali su i oni meč protiv njih pred OI koji su izgubili tek posle penal završnice (mada oni uvek pucaju pod pritiskom i pokleknu kada je najbitnije).
Francuska isto može da igra sa njima ali mislim da im je malo problem spoljna linija, za eventualno pobedu protiv njih uz odličnu igru unutrašnje linije trebaju im raspoloženi Furnije i De Kolo (kao što su bili oba puta kada su ih dobili, na SP 2019. u Kini na OI u Tokiju) i mislim da njih dvojica će morati kombinovano da ubace barem 25-30 poena, ali nažalost i jedan i drugi su daleko od te forme, Furnije je ajde posle dužeg vremena zablistao opet protiv Kanada (danas opet dosta tanak) dok De Kolo gotovo da ni ne ulazi u igru (ne znam što su ga onda i zvali uopšte i zašto recimo nisu zvali Kilijana Hejsa iz Detroita, klasičnog pleja kakvog nemaju ili recimo Elija Okoboa koji igra zaista dobro u Monaku ili recimo Timoti-Luvavua ili Tea Maledona), ali eto na ovom prvenstvu iskočio je malo Isaija Kordinije koji im malo vadi tu spoljnu liniju.
Nekako mi se čini da su Francuzi prošli svoj zenit kada su dobili 2x zaredom Amerikance na SP i OI (i po meni propustili su i lepu šansu da ih pobede i treći put zaredom u finalu OI i uzmu olimpijsko zlato) i uzeli svetsku bronzu, olimpijsko srebro i jedno evropsko srebro što je verovatno bio vrhunac te reprezentacije, ovo je sad mozda malo na silu , ipak su domaćini, mada ruku na srce zaista su odlično odigrali ove dve utakmice protiv Kanade i Nemačke i baš u te dve utakmice odigrali kada je bilo najvažnije, ali mi se čini da za sledeći takav pohod moraće da sačekaju da im Zahari Risaše, Aleks Sar i Tidjani Salun (prva dva i šesti pik sa ovogodišnjeg drafta) malo stasaju i da budu pridodati Vembiju, Jabusileu, Lesoru, Kordinijeu i ekipi.

Što se tiče naših večeras, možda bi imali neke šanse ukoliko odigraju svoj najbolji meč praktično od Istanbula i Indijanapolisa pa na ovamo, recimo ukoliko budu odigrali kao protiv Australije u polufinalu u Riju ili kao protiv Litvanije ili Kanade na SP i možda eto još za nijansu bolje i od toga da bi imali neke realne šanse večeras, sad imaju li naši jednu takvu utakmicu u nogama i utakmicu kakva se može odigrati jednom u možda 10 ili 20 godina, nažalost sumnjam i nisam optimista. :(

bfbe4ef3fed46f1d20ff9b4eceec956bdf98ff15.jpeg

Back