Košarkaška reprezentacija Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme Tzar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Kakva su vaša očekivanja od novog selektora?

• Velika

glasova: 1 25,0%
  • Mala

glasova: 3 75,0%
  • Nikakva

glasova: 0 0,0%

• Ukupno glasova
    4
Screenshot_2023-09-03-21-35-25-152_com.android.chrome-edit.jpg

Tim Srbije

Abramovic bitan igrac,plus ne jede ga ego,mora jos malo da sazre, dobar za atmosferu

Bogdanovic najbolji al nije do kraja sazreo jos,jos je klinac u sustini po mentalitetu a igracki kvalitet je neosporan

Jovic suvi talenat,bice veliki igrac

Stefan Jovic solidan igrac,al u potpunosti zreo igrac koji daje stabilnost reprezentaciji jedini koji je u potpunosti sazreo u reprezentaciji
Vecina igraca koja nisu pozvani narusili bi samo svojim egom atnosferi,mudar potez Pesica.

Teo,Bjelica,Kalinic to su igraci proslosti koji su dali svoj max reprezentaciji njihovo vrijeme je proslo,sve ima svoj prirodni proces,sada je tu nova energija i lijepo je imati reprezentaciju u cetvrtfinalu lisenu primitvnog ocekivanja medija i masa.Cetvrfinale jos da se dobije Litvanija i obezbjedi Pariz 2024 dovoljno

Мени је стварно жао Борише...да је барем играо неку минутажу,да се наиграо кошарке,или у јеку неке жестоке борбе -него ушао сиромах на пар минута и да остане без бубрега !
Дај Боже да све то успешно се заврши....

Nakon senzacionalnog trijumfa nad Sjedinjenim Američkim Državama u poslednjem kolu grupne faze Litvanci su obezbedili prvo mesto i zakazali duel sa Srbijom. Iako je Litvanija srušila najvećeg favorita za zlato, kladionice su tada, potpuno neočekivano, blagu prednost u četvrtfinalu dale Srbiji. Kvota na pobedu Orlova bila je oko 1.85, dok je koeficijent na trijumf Litvanije iznosio 1.95.

Međutim, nekoliko sati pred meč situacija se promenila i sada je Litvanija blagi favorit na ovom meču.

Naime, na pobedu Litvanije kvote se kreću od 1.80 do 1.85, a na trijumf naše reprezentacije od 1.95 do 2.

Nakon senzacionalnog trijumfa nad Sjedinjenim Američkim Državama u poslednjem kolu grupne faze Litvanci su obezbedili prvo mesto i zakazali duel sa Srbijom. Iako je Litvanija srušila najvećeg favorita za zlato, kladionice su tada, potpuno neočekivano, blagu prednost u četvrtfinalu dale Srbiji. Kvota na pobedu Orlova bila je oko 1.85, dok je koeficijent na trijumf Litvanije iznosio 1.95.

Međutim, nekoliko sati pred meč situacija se promenila i sada je Litvanija blagi favorit na ovom meču.

Naime, na pobedu Litvanije kvote se kreću od 1.80 do 1.85, a na trijumf naše reprezentacije od 1.95 do 2.

Pa realno bice ovo mec 50-50, okrsaj dve male i skromne zemlje ali dve velike kosarkaske nacije i dva "teskasa" evropske i svetske kosarke, bice ovo pravi kosarkaski "el clasico". ;)
Mislim nismo ih dobili u utakmici nokaut faze od OI u Atlanti 96-te a od tad mislim dobili smo ih samo dvaput ako se ne varam u grupnoj fazi EP 2009 i 2013, mada mislim da ovde tradicija nece nista znaciti i da je ova utakmica skroz prica za sebe.

Sad neki pricaju da nakon pobede nad Amerikancima Litvanci su se malo fizicki i emotivno ispraznili (jer Amerikanci su svima kao neki "final boss" i ko ih pobedi obrnuo je igricu) i da ne mogu da ponove takvu igru u samo 2 dana i to je verovatno tacno ali realno pitanje je mozemo li i mi da ponovimo igru kao protiv Dominikane kada smo imali 30 asistencija i kada smo imali sut za 2 poena zaista nestvarnih 35/41 cime smo verovatnobi neki rekord postavili (ne znam da li je ikad iko imao takav sut za 2 na bilo kom takmicenju i na bilo kok nivou kosarke, bilo klupskom ili reprezentativnom) i taj procenat suta za 2 necemo sigurno ponoviti jer je bio stvarno nadrealan i sulud.

Inace mi znamo ko nam sve fali na ovom prvenstvu ali i Litvanci su dosli oslabljeni, recimo ni njima ne igra njihov najbolji igrac Domantas Sabonis (koji je ove godine bio Ol'Star i koji je izabran ja mislim u trecu NBA petorku ove godine), ne igra im Uljanovas (njihov verovatno glavni igrac spolja), Grigonis (koji je sad potpisao za Panatanakos), Lekavicius, Giedraitis koji je sad iz Baskonije presao u Crvenu Zvezdu......znaci i oni su dosli oslabljeni na ovo prvenstvo i njima fali dosta igraca kao i nama, tako da su i oni u vrlo slicnoj situaciji kao i mi.
Tako da nekako sve ukazuje da ce ovo biti onako egal mec, neizvestan do samog kraja pa mozda cak i na jednu loptu.

Deluje da su im ipak teske noge i ruke od meca sa USA.

Vodimo na poluvremenu.

I ja imam takav utisak, nasi deluju nekako agilnije, laganiji na nogama i nekako raspolozeniji za igru, rekao bi da ovo nije njihov dan a nas jeste.
Jesu dobro otvorili utakmicu sa 4,5 trojku ali izgleda da nemaju energije da ceo mec odigraju u tako visokom ritmu kao protiv Amera (mec pritiv Amera je jako specifican i fizicko i mentalno iscrpljuje vise nego igranje sa bilo kojim drugim protivnikom).

Iskreno meni ovde po govoru tela i Litvanaca i nasih deluje da cemo pre mi da odemo na 20+ nego sto ce Litvanci da se vrate.......ali videcemo.

Back