Muad'Dib
Buduća legenda
- Poruka
- 30.448
Prenos finala u18 sa Nemačkom, večeras u 20h:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Нећу навијати за Бразил, управо због Аце Трице. Амери нам не гину, па кад је већ тако, нек погину у полуфиналу!Očekivano smo prosli dalje ali mislim da definitivno naši nisu oduševili, Južni Sudan se pokazao kao hrabriji i žilaviji protivnik nego što se očekivalo, svakako iako su igrali u gotovo identičnom sastavu bili su mnogo teži protivnik nego na SP, svakako pokazuju ozbiljan napredak i onako protiv naših su se kao autsajder baš hrabro borili i skoro do kraja bili u egalu, iskreno moram da priznam da mi čak i ne bi bilo previše krivo da nas je Južni Sudan dobio i recimo da se nije radilo o našoj reprezentaciji ili da sam ja bio neutralni gledalac, da sam ne znam Francuz, Grk, Kinez ili bilo šta drugo verujem da bi navijao za Južni Sudan.
Moram da priznam da sam zaista uživao gledajući raspucanog Bogdana, odigrao je sjajan meč uz fantastičan procenat šuta + 8 asistencija, gotovo bez greške, Vasa Micić je odigrao isto sjajan meč (15+7+7) uz standardnog Jokića i vrlo dobrog Petruševa, ali ono čemu sam se ja nadao je da ću ovakvog raspucanog Bogdanovića i odličnog Micića videti protiv Amerikanaca a ne protiv Južnog Sudana.
Inače ono što mi se uopšte ne svidja kod naših je utisak da izgledaju kao vukovi medju ovcama i kao ovce medju vukovima, eto i Južni Sudan je izgubio od Amerikanaca 15-ak razlike (a u prijateljskoj su imali i zicer za pobedu), Portoriko koga smo mi razbili 40 razlike je izgubio je sa manjom razlikom od Amera, mislim da smo mi jedina reprezentacija koja se baš obrukala protiv njih, pritom još od prošlih OI i SP pa do ovih OI računajući i prijateljske mečeve mislim da smo mi ostavili najgori utisak protiv njih.
Kao što sam rekao mene ne zanima dal ćemo Portoriko i Južni Sudan da dobijemo sa 15 ili 40 razlike, mene zanima da vidim našu reprezentaciju kako parira Amerikancima i glavnom favoritu turnira.
Ono što mi se ne svidja ni malo je ta neka večita kalkulacija, čak i pred meč sa Amerikancima Pešić kaže kao, pa probaćemo da igramo sa njima koliko možemo, ipak Amerika je Amerika i nadam se da taj meč neće ništa odlučivati, bitno je da mi dobijemo Portoriko i Južni Sudan i jednostavno sa takvim malodušnim načinom razmišljanja i bez vere u sebe poraz od 25-30 razlike je prosto neminovan, mislim ono što je krasilo našu košarkašku reprezentaciju i po čemu se razlikovala recimo od fudbalske je što nikad nije kalkulisala i nikad se nije zadovoljavala nekim polovičnim uspehom ili unapred mirila sa porazom protiv bilo koga.
Ovde već sve puca od kalkulacija, kao Amerika je jača od nas pa nema veze i da puknemo niko nam neće mnogo zameriti, to ćemo onako revijalno da odigramo, pa lepo dobijemo Portoriko i Južni Sudan pa onda u 1/4 uz malo sreće dobijemo nekog protivnika koji nam leži i eto nas već u polufinalu i borbi za medalje, ono kao fudbalska reprezentacija, kao nema veze od Engleza izgubimo, niko nam neće zameriti previše, onda dobijemo Slovence, pa Dancima ono možda neki egal i šta nam Bog da i eto uz malo sreće prodjemo dalje što bi svakako bio uspeh za nas i eto super svi srećni i zadovoljni, mislim da velike i šampionske ekipe ne razmišljaju na taj način.
Eto recimo već sad vidim komentare koji me veoma nerviraju, aha ako prodjemo Australiju idemo opet na Amerikance, znači maksimum bronza, mislim zašto ne bi pobedili nekad i te Amerikance, zašto ne bi odigrali protiv njih u polufinalu kao recimo Nemci na SP ili Litvanci ili Kanadjani, Francuzi na prošlim OI i na SP 2019, Grci u onom čuvenom polufinalu 2006. , naravno Argentinci 2004. pa i na kraju krajeva i mi sami u Indijanapolisu, eto zašto ne bi odigrali protiv njih onu "jednu" našu najbolju partiju kakva se pruža možda jednom u 10 godina i dobili ih nekako jer i one prijateljske utakmice a i ove dve utakmice sa Južnom Sudanom i Portorikom su pokazale da se svakako i sa njima može igrati iako su glavni favorit i uprkos tom silnim individualnom kvalitetu, eto neka igra Jokić svih 40 minuta ako treba i neka napokon vidimo šta to ova reprezentacija može sa njim što ne može bez njega, da vidimo ono zašto je tu.
Mislim ako ćemo razmišljati na taj način (pre svega ako će sami igrači razmišljati na taj način) onda daj bolje da ispadnemo od Australije jer siguran sam da će Australija odigrati bolje i hrabrije protiv njih, da će probati da ih iznenadi i da će na kraju ako ništa drugo makar pružiti bolji otpor.
Inače mala zanimljivost i mali kuriozitet je da ako pogledamo parove 1/4 finala vrlo moguće da će se u polufinalu naći 4 iste ekipe kao i na SP. ; )
SAD - Brazil mislim da je nažalost zicer za Amerikance iako ću naravno svim srcem navijati za meni uvek srcu blizak Brazil i za Acu Tricu (ali nažalost nema im više u reprezentaciji Leandrinja Barbose, Aleksa Garsije, Nene Ilarija, Varežaa, Splitera, Markinjosa, Raul Neto je nakon one teške povrede isto nešto van forme i ne igra previše, tako da teško da tu ima šansi za neko iznenadjenje, iako Brazil ima nekolicinu vrlo zanimljivih i talentovanih igrača i fino ih je posložio Aco Petrović, ali deluje da im je trenutno ovo ipak neki maksimum), Nemci mislim da su kvalitetniji i da bi trebalo da su favorit protiv Grka, naši sa Australijom rekao bi tu negde 50-50, a biće vrlo interesantno u meču Francuska - Kanada, Kanada u ovom trenutku mislim da je bolja ali mislim da Francuze nikad ne treba otpisivati, pogotovo ne na domaćem terenu, inače problem Francuza je pre svega spoljna linija i slaba forma Furnijea i De Koloa (koji su uprkos sjajnoj unutrašnjoj liniji ipak onako "srce" tima na neki način i njihov ofanzivni učinak je vrlo bitan), ono mislim da ako Francuzi žele da pobede Kanadu njih dvojica će kombinovano morati da postignu barem nekih 25 poena i generalno to bi trebalo da je neki prosek njih dvojice kombinovano ako žele ono čemu se nadaju (što je i bio slučaj na nekim ranijim prvenstvima) a nažalost i jedan i drugi su daleko od te željene forme.
Pa ako bi poginuoНећу навијати за Бразил, управо због Аце Трице. Амери нам не гину, па кад је већ тако, нек погину у полуфиналу!
Нећу навијати за Бразил, управо због Аце Трице. Амери нам не гину, па кад је већ тако, нек погину у полуфиналу!
Бразил да, али Аца НЕ. Веома добро памтим изјаву тог господина неоптерећеног национализмом који подржава све ексЈУ екипе док је био селектор Хрватске кад је, набрајајући фаворите по његовом мишљењу, на крају набрајања намрштено додао: „... и, нажалост, СРЈ”.Ja sam nekako uvek uz Brazil i Argentinu kad naši ne igraju i eto ne bi imao nita protiv da Brazil osvoji zlato (mada znam da je zaista malo verovatno), inače Aca Trica je ovako jedan gospodin, onako svetski čovek, nije zadojen nikakvim primitivizmom i nacionalizmom, uvek iskren, svuda rado vidjen, na svakom prvenstvu podržava ekipe iz ex-YU, tako da zaista ne vidim razlog zasto ne podrzati čoveka, ja mu zaista najiskrenije želim sve najbolje sa Brazilom, svakako mi je simpatičniji nego ne znam Dule Vujošević ili Duško Ivanović recimo.
Бразил да, али Аца НЕ. Веома добро памтим изјаву тог господина неоптерећеног национализмом који подржава све ексЈУ екипе док је био селектор Хрватске кад је, набрајајући фаворите по његовом мишљењу, на крају набрајања намрштено додао: „... и, нажалост, СРЈ”.
Сумњај, твој проблем.Pa sumnjam da je to rekao a i to je verovatno bilo tamo 95-te, ono dok je rat još uvek trajao i još uvek je vladala ta histerija, ratna propaganda i dosta onako vanredne i specifične okolnosti.
Mislim i da je rekao tako nesto ipak je to bilo skoro pre 30 godina i u nekim vrlo specifičnim okolnostima, a i na kraju krajeva nije ni realno sad nekom ko je rodjen i ceo život proveo u Hrvatskoj i ko se identifikovao kao Hrvat zameriti zašto je bio pro-hrvatski orijentisan ili zašto nije delio stavove nekog Srbende ko je rodjen ovde i ceo život proveo ovde.
Mada beše baš i u nekom našem podcastu je otvoreno pričao o toj 95-oj i da je država vršila pritisak na njih da tokom tog prvenstva izbegavaju susrete i komunikaciju sa nešim igračima , da sidju sa postolja tokom jugoslovenske himne, itd.
Ovo za pritiske je skroz tačno. Medjutim tu je problem kada neki naš sportista ispolji bilo koji vid nacionalizma, u hrvatskim,bošnjakim, albanskim medijima niko nikad neće reći istu stvar, nego će uvek potencirati da je u pitanju četnik, ili nešto u fazonu "eto kakvi su Srbi", nikad neće predložiti da je na njega vršen pritisak niti "takva su vremena bila"Mada beše baš i u nekom našem podcastu je otvoreno pričao o toj 95-oj i da je država vršila pritisak na njih da tokom tog prvenstva izbegavaju susrete i komunikaciju sa nešim igračima , da sidju sa postolja tokom jugoslovenske himne, itd.
Pa ovde su ljudi govorili da smo medju favoritima za zlato, kao na prošloj olimpijadiSto.
Bilo je jasno da nemaju nikakve sanse za medalju.
Izgubili su naši 3'3 basketaši . Pobedili su Francuzi po prvi put u 11 utakmica...ovo je da poludiš!
Ово се игра мало другачије, игра се полулига, свак са сваким у једној јединој групи. Прва 2 иду у полуфинале по том пласману.Nije, preozbiljno shvatati grupnu fazu i igre u njoj upravo dovodi do ovakvih razocarenja jer ljudi ne razumiju prirodu sporta.Vaterpolisti su npr favoriti i dalje da odbrane zlato na Oi iako na ovoj Oi igraju grupu blijedo iako od zadnje Oi nisu uzeli veliko takmicenje.Oni su sada u cetvrtfinalu to je vec druga dimenzija sve krece od 0
Grupa nikada nije mjerilo kako ce neka ekipa odigrati eliminacije
Dosta toga si u pravu, al kako to da ih pobedimo 10 puta, a sad kad je najvažnije oni nas oderu. PihNije, preozbiljno shvatati grupnu fazu i igre u njoj upravo dovodi do ovakvih razocarenja jer ljudi ne razumiju prirodu sporta.Vaterpolisti su npr favoriti i dalje da odbrane zlato na Oi iako na ovoj Oi igraju grupu blijedo iako od zadnje Oi nisu uzeli veliko takmicenje.Oni su sada u cetvrtfinalu to je vec druga dimenzija sve krece od 0
Grupa nikada nije mjerilo kako ce neka ekipa odigrati eliminacije
Dosta toga si u pravu, al kako to da ih pobedimo 10 puta, a sad kad je najvažnije oni nas oderu. Pih
Kejtlin Klark je spasila zensku kosarku.Zenska kosarka u svetu je u velikom padu.
Nismo ni svesni kakakv je uspeh sam plasman na OI za devojke.
A igracce cetvrtfinale i to sa tri krstene igracice da se tako izrazim.
Tako je bilo i na SP u Australiji.
Mnogo ih cenim i poshtujem Marinu ali da nije kriza svuda
ne bi one videle ni SP a kamoli Oi da se ne lazzemo.
Pa ljudi moji njih 3 uopste nemju klub trenutno
a Sasa Cadjo 8 meseci NE IGRA nigde...aloeeee NE IGRA uopste
uspeh je ovo i to kakav mi nismo ni svesni..
Што срамота? Па играле су ОИ тим против Ол стар тима и изгубиле, дакле није је ни мјесто у тој слабијој екипи.Kejtlin Klark je spasila zensku kosarku.
Pare koje dobijaju sada su nikad vece.
Nadam se da neko na tom tvom RTS-u zna sta Kejtlin Klark sada radi po Americi, u istoriji zenska kosarka nije bila popularna koliko u poslednjih godinu dana.
Sramota je sto je nisu zvali da igra na Olimpijadi.
Devojka ce bukvalno da u zensku kosarku unese 3 puta vece pare, i to samo sada, a ako nastave da igraju pametno, zenska kosarka ce da bude nevidjeni bum.Што срамота? Па играле су ОИ тим против Ол стар тима и изгубили, дакле није је ни мјесто у тој слабијој екипи.
Још прошле године сам отворио тему о њој, али ништа, празна. Сад је свима јасно.