Ne moras da se pravis duhovit kada su sami tvoji postovi cirkus i komedija
Statistika sa utakmice protiv Grcke
29 poena za 30 minuta uz sut iz igre 11/16
statistika protiv Turske za 24 minuta 24 poena
statistika protiv italije 27 minuta 32 poena
I to je tebi smesna statistika jel?
To su tri najvaznije utakmice 2022
E sad pitanje matematika drugi razred osnovne...
Ako Jokic postize prosecno broj poena jednak broju minuta provedenih na parketu,koliko onda Jokic postize poena na 40 minuta?
Uzmi digitron i izracunaj.
I to kao za tebe nije dominacija?...Ti si prso ko guma
Dominacija je bila prisutna,a mi nismo ispali zbog Jokica...vec zbog Pesica i Micica.
Po stoti put Pesic je na plus cetrnaest nicim izazvan izvadio Jokica u drugoj cetvrtini i srusio nam dotadasnji momentum igre u situaciji kada dobijamo italiju,Pesic ih je sam vratio u igru.
SP u Kini i Jokicevo statiranje na poziciji cetiri je toliko puta objasnjeno nema potrebe ponavljati i to...
Opet glupost neopevana.
Ne moze ni jedan osrednji centar iz Evrope ovako da okrece Embida i da igra kao Jokic, jer nema skila za tako nesto.
Nasi igraci i kad se sete da mu spuste loptu bace mu dole dok na sebi ima dve ili tri zveri i sad tvoja logika kaze da Jokic treba da postigne kos valjda tako sto se katapultira do plafona i onda u padu treba da leti ko supermen do obruca posto ne vidim drugi nacin....ovo ti nisu igrice tipa space jam i ostale budalastine na tvom nivou.
Dakle ne moze niko da igra ovo sto igra Jokic ,osim ukoliko Ameri tog nekog ne puste...dakle suketas
To sto si video da se Petrusev razmahao to je zato sto je fokus na Jokicu pojma nemas o nicemu.
Pa sta je sam osvojio Doncic opet suketas.
Doncic Sloveniji donosi svoju nabudzanu statistiku ,a na krilima tog Doncica Slovenci nece nista osvojiti...naprosto fali jos kvalitetnih igraca recimo Dragic iz prajma i jedan centar jedino takvi bi bili ozbiljni konkurenti,ali nikako i favoriti na nekom jacem takmicenju.
Ne moze da se desi jer jedan igrac ne moze da dobije drim tim.
Opet razmisljanje na nivou decijeg vrtica.
Koji bre drim tim tada ta ekipa osim sto je izgubila od Portorika izgubila je i od Litvanije,a na kraju ispala od Argentine....tri poraza na jednom takmicenju.
Karlos Arojo postigao 24 poena i sedam asistencija...odlicna statistika,ali to nije nedostizna brojka za Jokica.
Ovo je takodje razmisljanje na nivou decijeg vrtica
Pa daj ti one igrace Jokicu pa ces da vidis sta bi sve osvojili koliko si ti ogranicen...
Kad smo osvojili neko takmicenje,a da je jedan igrac dominirao...u kojoj eri....konkretno Djordjevic,Danilovic,Bodiroga,Divac,Rebraca pet superstarova i svi na jednom mestu...i onda e kao sta smo osvojili sa Jokicem.
A kad izostane jedan od tih pet superstarova na nekom takmicenju odma nema ni rezultata.
Recimo 99 Imas Bodirogu i Danilovica,ali fali Dordjevic i odma nema zlata takodje 2000
Ali zato kad se 2001 pojavio Stojakovic i kad se upario sa Bodirogom i gomilom odlicnih kosarkasa eto zlata.Uporedi tu ekipu sa ovom Jokicevom svaka cast Bogdanu,ali oni su daleko bolji.
Ovde izvces sam si napisao da sa Jokicem ne bi bili bolji...ja te demantujem.
Milutinov je za dvadeset minuta imao ucinak 4 poena...Znaci da je igrao Jokic umesto njega kako ti kazes isto bi bilo,a dovoljne su dve akcije i dva minuta za Jokica da dodje do te statistike Milutinova dakle suketanje.
Opet on o nekom supermenu koji pobedjuje sam dream tim...bez da se zamislis o saigracima,treneru i koliko je to realno uopste.Sta kao Doncic bi sam dobio ove Amere,znaci glup si za medalju.
Pises nebuloze svo vreme u fazonu kakav MVP to moze svako,tamo se ne igra odbrana,dok ne osvoji zlato sa reprezentacijom to se nista ne vazi, ti si samo jos jedna vise budala u nizu.Svako slovo moze da ti se ispravlja.
Auuu jbt koji si ti..................
Ama čoveče o kakvoj to "dominaciji" u reprezentaciji 2022. pričaš kad smo ispali na EP već u 1/8 finala od sasvim prosečne Italije, Ok Jokić je imao dobrih partija u reprezentaciji ali je činjenica da sa reprezentacijom ništa značajno nije napravio, niti zasad ostavio neki trag u reprezentaciji i da nije čak niti neku medalju osvojio (ako izuzmemo Rio kada je kao klinac bio rezerva Raduljici).
Takodje činjenica da ono što je juče odigrao je daleko od MVP nivoa i da je ono što je on odigrao je mogao da odigra manje-više bilo koji centar iz Evrope, mislim "okrenuo" Embida par puta, ma woooow LoL, mislim pa i Petrušev je par puta okrenuo Lebrona Džejmsa pa šta onda, mislim ako ćemo da gubimo od Amera sa 25 razlike i da budemo Ok sa tim onda za to nam ne treba MVP NBA lige već možemo maltene 12 ABA ligaških igrača da povedemo.
Inače sigurno da je doprinos Dončića reprezentaciji Slovenije dosta veći i značajniji od onoga što nama donosi Jokić, Slovenci možda neće više nikad ništa osvojiti (sem onog EP 2017) ali realno niko ni ne kaže da je Slovenija neka velesila, mislim zemlja koja ima stanovnika kao Beograd, 4,5x manja od Srbije, koja u timu osim Dončića (i Čančara) nema maltene ni jednog evroligaškog igrača a kamoli...........mislim tamo Žiga Dimec, Edo Murić, Gregor Hrovat, Aleksej Nikolić gde bi oni bili bez Dončića, bili bi tamo u rangu Filipina a ovako sa Dončićem su ipak jedna respektabilna reprezentacija koja igra ravnopravno sa najjačim reprezentacijama i koja je na velikim takmičenjima pobedjivala ekipe kao što su Argentina, Francuska, Litvanija, Nemačka, Australija (recimo na prošlim OI su prvo jednu Litvaniju ostavili bez plasmana na OI po prvi put od njihovog osamostaljenja i to pred njihovim fanatičnim navijačima, u onoj atmosferi usred Kaunasa, pa su onda na OI pobedili jednu Argentinu tada vice-šampiona sveta 20 razlike ubacivši im 118 poena ut 48 poena Dončića, pa su Španiju dobili isto u grupi,pa su onda u 1/4 finali razbili Nemačku 24 razlike,da bi u polufinalu izgubili od Francuske pola koša, pa onda recimo na EP 2022 u grupi pobedili Francuze, pobedili opet Litvance, pa pobedili opet Nemce koji su verovatno igrali najbolju košarku na tom prvenstvu, da bi ih eto šokirali Poljaci u 1/4 finalu (ali Bože moj dešava se, zato sport i jeste zanimljiv i popularan), pa i na prošlom SP uspeli su da pobede veoma jaku Australiju i ostave ih bez plasmana u nokaut fazu, da bi eto u 1/4 finalu izgubili sa 10-ak razlike od zahuktale i zaista sjajne Kanade).
Tako da kad pogledaš šta Dončić radi za Sloveniju i kakav ekstra kvalitet im donosi, da ono od jedne ekipe koja je bez njega maltene u rangu Južnog Sudana , Kine, Filipina ilieventualno Novog Zelanda, Venecuele, Meksika i sličnih ekipa, zahvaljujući njemu su jedna respektabilna reprezentacija koja na svakom takmičenju cilja na medalju, koja igra 1/2 finale OI, 1/4 finale SP i pobedjuje najjače ekipe, tako da ono što on donosi Sloveniji je zaista neuporedivo sa onim što nama donosi Jokić (nažalost je tako) i eto ako jedna takva ekipa bez maltene ijednog evroligaškog igrača na njegovim krilima može da dolazi do 1/2 finala OI, 1/4 finala SP i da pobedjuje selekcije kao što su Argentina, Francuska, Litvanija, Nemačka, Australija, itd, pa onda mislim da nije nerealno nadati se da bi mi sa dosta jačim ostatkom tima na krilima Jokića (MVP-ja) mogli makar jednom da pobedimo Amerikance, što bi verovatno bilo iznad naših mogućnosti, ali po tome se zaista veliki igrači razlikuju od onih ostalih jer veliki igrači (u bilo kom sportu) predvode svoje timove do rezultata koji su i iznad objektivnih mogućnosti tih timova , a mi od Jokića u reprezentaciji tako nešto još uvek nismo videli, da nas je kao lider ekipe poveo do nekog rezultata i uspeha koji je i iznad očekivanja i možda i iznad naših objektivnih mogućnosti.