Košarkaška reprezentacija Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme Tzar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Kakva su vaša očekivanja od novog selektora?

• Velika

glasova: 1 25,0%
  • Mala

glasova: 3 75,0%
  • Nikakva

glasova: 0 0,0%

• Ukupno glasova
    4
Ne moras da se pravis duhovit kada su sami tvoji postovi cirkus i komedija

Statistika sa utakmice protiv Grcke
29 poena za 30 minuta uz sut iz igre 11/16
statistika protiv Turske za 24 minuta 24 poena
statistika protiv italije 27 minuta 32 poena

I to je tebi smesna statistika jel?

To su tri najvaznije utakmice 2022

E sad pitanje matematika drugi razred osnovne...

Ako Jokic postize prosecno broj poena jednak broju minuta provedenih na parketu,koliko onda Jokic postize poena na 40 minuta?

Uzmi digitron i izracunaj.

I to kao za tebe nije dominacija?...Ti si prso ko guma

Dominacija je bila prisutna,a mi nismo ispali zbog Jokica...vec zbog Pesica i Micica.
Po stoti put Pesic je na plus cetrnaest nicim izazvan izvadio Jokica u drugoj cetvrtini i srusio nam dotadasnji momentum igre u situaciji kada dobijamo italiju,Pesic ih je sam vratio u igru.

SP u Kini i Jokicevo statiranje na poziciji cetiri je toliko puta objasnjeno nema potrebe ponavljati i to...

Opet glupost neopevana.

Ne moze ni jedan osrednji centar iz Evrope ovako da okrece Embida i da igra kao Jokic, jer nema skila za tako nesto.

Nasi igraci i kad se sete da mu spuste loptu bace mu dole dok na sebi ima dve ili tri zveri i sad tvoja logika kaze da Jokic treba da postigne kos valjda tako sto se katapultira do plafona i onda u padu treba da leti ko supermen do obruca posto ne vidim drugi nacin....ovo ti nisu igrice tipa space jam i ostale budalastine na tvom nivou.

Dakle ne moze niko da igra ovo sto igra Jokic ,osim ukoliko Ameri tog nekog ne puste...dakle suketas

To sto si video da se Petrusev razmahao to je zato sto je fokus na Jokicu pojma nemas o nicemu.

Pa sta je sam osvojio Doncic opet suketas.

Doncic Sloveniji donosi svoju nabudzanu statistiku ,a na krilima tog Doncica Slovenci nece nista osvojiti...naprosto fali jos kvalitetnih igraca recimo Dragic iz prajma i jedan centar jedino takvi bi bili ozbiljni konkurenti,ali nikako i favoriti na nekom jacem takmicenju.

Ne moze da se desi jer jedan igrac ne moze da dobije drim tim.
Opet razmisljanje na nivou decijeg vrtica.

Koji bre drim tim tada ta ekipa osim sto je izgubila od Portorika izgubila je i od Litvanije,a na kraju ispala od Argentine....tri poraza na jednom takmicenju.

Karlos Arojo postigao 24 poena i sedam asistencija...odlicna statistika,ali to nije nedostizna brojka za Jokica.

Ovo je takodje razmisljanje na nivou decijeg vrtica
Pa daj ti one igrace Jokicu pa ces da vidis sta bi sve osvojili koliko si ti ogranicen...

Kad smo osvojili neko takmicenje,a da je jedan igrac dominirao...u kojoj eri....konkretno Djordjevic,Danilovic,Bodiroga,Divac,Rebraca pet superstarova i svi na jednom mestu...i onda e kao sta smo osvojili sa Jokicem.

A kad izostane jedan od tih pet superstarova na nekom takmicenju odma nema ni rezultata.
Recimo 99 Imas Bodirogu i Danilovica,ali fali Dordjevic i odma nema zlata takodje 2000

Ali zato kad se 2001 pojavio Stojakovic i kad se upario sa Bodirogom i gomilom odlicnih kosarkasa eto zlata.Uporedi tu ekipu sa ovom Jokicevom svaka cast Bogdanu,ali oni su daleko bolji.

Ovde izvces sam si napisao da sa Jokicem ne bi bili bolji...ja te demantujem.

Milutinov je za dvadeset minuta imao ucinak 4 poena...Znaci da je igrao Jokic umesto njega kako ti kazes isto bi bilo,a dovoljne su dve akcije i dva minuta za Jokica da dodje do te statistike Milutinova dakle suketanje.

Opet on o nekom supermenu koji pobedjuje sam dream tim...bez da se zamislis o saigracima,treneru i koliko je to realno uopste.Sta kao Doncic bi sam dobio ove Amere,znaci glup si za medalju.

Pises nebuloze svo vreme u fazonu kakav MVP to moze svako,tamo se ne igra odbrana,dok ne osvoji zlato sa reprezentacijom to se nista ne vazi, ti si samo jos jedna vise budala u nizu.Svako slovo moze da ti se ispravlja.

Auuu jbt koji si ti.................. :roll:

Ama čoveče o kakvoj to "dominaciji" u reprezentaciji 2022. pričaš kad smo ispali na EP već u 1/8 finala od sasvim prosečne Italije, Ok Jokić je imao dobrih partija u reprezentaciji ali je činjenica da sa reprezentacijom ništa značajno nije napravio, niti zasad ostavio neki trag u reprezentaciji i da nije čak niti neku medalju osvojio (ako izuzmemo Rio kada je kao klinac bio rezerva Raduljici).

Takodje činjenica da ono što je juče odigrao je daleko od MVP nivoa i da je ono što je on odigrao je mogao da odigra manje-više bilo koji centar iz Evrope, mislim "okrenuo" Embida par puta, ma woooow LoL, mislim pa i Petrušev je par puta okrenuo Lebrona Džejmsa pa šta onda, mislim ako ćemo da gubimo od Amera sa 25 razlike i da budemo Ok sa tim onda za to nam ne treba MVP NBA lige već možemo maltene 12 ABA ligaških igrača da povedemo.

Inače sigurno da je doprinos Dončića reprezentaciji Slovenije dosta veći i značajniji od onoga što nama donosi Jokić, Slovenci možda neće više nikad ništa osvojiti (sem onog EP 2017) ali realno niko ni ne kaže da je Slovenija neka velesila, mislim zemlja koja ima stanovnika kao Beograd, 4,5x manja od Srbije, koja u timu osim Dončića (i Čančara) nema maltene ni jednog evroligaškog igrača a kamoli...........mislim tamo Žiga Dimec, Edo Murić, Gregor Hrovat, Aleksej Nikolić gde bi oni bili bez Dončića, bili bi tamo u rangu Filipina a ovako sa Dončićem su ipak jedna respektabilna reprezentacija koja igra ravnopravno sa najjačim reprezentacijama i koja je na velikim takmičenjima pobedjivala ekipe kao što su Argentina, Francuska, Litvanija, Nemačka, Australija (recimo na prošlim OI su prvo jednu Litvaniju ostavili bez plasmana na OI po prvi put od njihovog osamostaljenja i to pred njihovim fanatičnim navijačima, u onoj atmosferi usred Kaunasa, pa su onda na OI pobedili jednu Argentinu tada vice-šampiona sveta 20 razlike ubacivši im 118 poena ut 48 poena Dončića, pa su Španiju dobili isto u grupi,pa su onda u 1/4 finali razbili Nemačku 24 razlike,da bi u polufinalu izgubili od Francuske pola koša, pa onda recimo na EP 2022 u grupi pobedili Francuze, pobedili opet Litvance, pa pobedili opet Nemce koji su verovatno igrali najbolju košarku na tom prvenstvu, da bi ih eto šokirali Poljaci u 1/4 finalu (ali Bože moj dešava se, zato sport i jeste zanimljiv i popularan), pa i na prošlom SP uspeli su da pobede veoma jaku Australiju i ostave ih bez plasmana u nokaut fazu, da bi eto u 1/4 finalu izgubili sa 10-ak razlike od zahuktale i zaista sjajne Kanade).
Tako da kad pogledaš šta Dončić radi za Sloveniju i kakav ekstra kvalitet im donosi, da ono od jedne ekipe koja je bez njega maltene u rangu Južnog Sudana , Kine, Filipina ilieventualno Novog Zelanda, Venecuele, Meksika i sličnih ekipa, zahvaljujući njemu su jedna respektabilna reprezentacija koja na svakom takmičenju cilja na medalju, koja igra 1/2 finale OI, 1/4 finale SP i pobedjuje najjače ekipe, tako da ono što on donosi Sloveniji je zaista neuporedivo sa onim što nama donosi Jokić (nažalost je tako) i eto ako jedna takva ekipa bez maltene ijednog evroligaškog igrača na njegovim krilima može da dolazi do 1/2 finala OI, 1/4 finala SP i da pobedjuje selekcije kao što su Argentina, Francuska, Litvanija, Nemačka, Australija, itd, pa onda mislim da nije nerealno nadati se da bi mi sa dosta jačim ostatkom tima na krilima Jokića (MVP-ja) mogli makar jednom da pobedimo Amerikance, što bi verovatno bilo iznad naših mogućnosti, ali po tome se zaista veliki igrači razlikuju od onih ostalih jer veliki igrači (u bilo kom sportu) predvode svoje timove do rezultata koji su i iznad objektivnih mogućnosti tih timova , a mi od Jokića u reprezentaciji tako nešto još uvek nismo videli, da nas je kao lider ekipe poveo do nekog rezultata i uspeha koji je i iznad očekivanja i možda i iznad naših objektivnih mogućnosti.

Auuu jbt koji si ti.................. :roll:

Ama čoveče o kakvoj to "dominaciji" u reprezentaciji 2022. pričaš kad smo ispali na EP već u 1/8 finala od sasvim prosečne Italije,
Nismo ispali zbog Jokica alo

Kako Jokic da dobije utakmicu,ako sedi na klupi, kosis se sa elementarnom logikom...

Ok Jokić je imao dobrih partija u reprezentaciji ali je činjenica da sa reprezentacijom ništa značajno nije napravio, niti zasad ostavio neki trag u reprezentaciji i da nije čak niti neku medalju osvojio (ako izuzmemo Rio kada je kao klinac bio rezerva Raduljici).

A sad kao imao je dobrih partija jel???
Tvrdio si da nije izdominirao
Jesi uzeo digitron u ruke?????????

Dakle posto nisi uradio domaci zadatak....mora se ici ponovo...
Ako Jokic daje broj poena po mecu jednak broju minuta koje provede na parketu,koliko zapravo poena postize onda za cetrdeset minuta igre,odgovor je????
Eto ti dokaza da li je dominirao ili nije

Takodje činjenica da ono što je juče odigrao je daleko od MVP nivoa i da je ono što je on odigrao je mogao da odigra manje-više bilo koji centar iz Evrope, mislim "okrenuo" Embida par puta, ma woooow LoL, mislim pa i Petrušev je par puta okrenuo Lebrona Džejmsa pa šta onda, mislim ako ćemo da gubimo od Amera sa 25 razlike i da budemo Ok sa tim onda za to nam ne treba MVP NBA lige već možemo maltene 12 ABA ligaških igrača da povedemo.

Ne postoji igrac u Evropi sa Jokicevim mogucnostima,kontas?

Ishod bi bio isti da je recimo umesto Jokica igrao Doncic...uostalom taj se dobrano obrukao svojim igrama u onim pretkvalifikacijama ...

Objasnjeno ti je da je fokus odbrane na Jokicu,a ne na Petrusevu....da su hteli ovog da stisnu oni bi to i uradili,ali tebi tako blentavom to izgleda kao da je Petrusev bio bolji.

.mislim tamo Žiga Dimec, Edo Murić, Gregor Hrovat, Aleksej Nikolić gde bi oni bili bez Dončića,pa onda mislim da nije nerealno nadati se da bi mi sa dosta jačim ostatkom tima na krilima Jokića (MVP-ja) mogli makar jednom da pobedimo Amerikance, što bi verovatno bilo iznad naših mogućnosti, ali po tome se zaista veliki igrači razlikuju od onih ostalih jer veliki igrači (u bilo kom sportu) predvode svoje timove do rezultata koji su i iznad objektivnih mogućnosti tih timova

Tri strane si napisao o igrama Doncica za reprezentaciju umesto da si u jednoj recenici srocio da dok ih on sam predvodi nije osvojio nista....
Bas nista...

Nabrajas tu neke kvazi pobede Doncica,a nema medalju nigde,a zato Jokicu trazis zlato.

Poslednja izmena od moderatora:
Само да поменем и један малецки детаљчић, Словенија игра на Луку, све је подређено њему, Србија не игра на Јокића ни близу у тој мјери.

E pa sad verovatno ima i toga, ali ono kad imaš igrača te klase onda gledaš da ga maksimalno iskoristiš na obostranu korist i da on reprezentaciju odvede do nekih rezultata iznad limita te ekipa i da reprezentacija njega lansira medju zvezde i napravi legendu od njega, dok recimo donekle imam utisak da mi Jokića hoćemo da uklopimo u prosečnost ostalih igrača i hoćemo da on bude samo 1 od 12 igrača u timu kao što je recimo Milutinov i verovatno ga malo i taj naš sistem i filozofija igre donekle sputava.
Mada ono što mislim da je veći razlog je to što se ova internacionalna košarka razlikuje malo od one u NBA, recimo to pravilo 3 sekunde u reketu gde tamo reket uvek mora da bude prazan, pa širi teren i samim tim više mesta za njegove bravure, pasove, proigravanja i ostalo, a to ovde malo teže ide, dok recimo Dončić ono i tamo i ovde radi isto i igra isto, ono ide na ulaze i napada koš, dribla, šutira, dodaje, igra odbranu na čoveku, itd pa te neke razlike ga ne dotiču previše.

Takodje razlika je i u odnosu prema reprezentaciji dok Dončić se svaki put igranju za reprezentaciju raduje kao malo dete i jedva čeka okupljanja i da običe dres reprezentacije sa druge strane imam utisak da je igranje za reprezentaciju za Jokića samo teret i da oseti olakšanje kada ne mora da igra za reprezentaciju, ali verovatno ne zato što on nema želju ili zato što bi radije da bleji sa svojom braćom i ortacima ili da jaše konje nego verovatno ne voli toliko da igra za reprezentaciju jer kao da je donekle i on svestan da iz nekog razloga u reprezentaciji ne može da pravi čuda kao u NBA i da pruži i donese ono što cela nacija očekuje od njega (a znamo svi šta ovde znači i predstavlja košarkaška reprezentacija, kakve je sve uspehe ostvarivala i kakve su nade i očekivanja svaki put + kad i on dodje kao MVP NBA lige to je tek ono.......loženje na max.) , pa onda iz najbolje moguće namere ne želi da igra jer ne želi da se ljudi osećaju razočarano zbog njega i da imaju osećaj da ih je on uskratio za nešto.
Nekako bar donekle imam taj utisak.

Mada bilo kako bilo i šta god da je u pitanju greota, zaista greota, jer ne uspevamo da iskoristimo prednost što imamo takvog igrača, mislim vreme ide, evo već skoro 10-ak godina od kako je debitovao za reprezentaciju a još uvek nikakav značajan rezultat sa njim u reprezentaciji nismo napravili (ako izuzmemo srebro u Riju kada je kao debitant bio rezerva Raduljici), ono dva najznačajnija rezultata koja smo od tad napravili su dva srebra, finale EP 2017. sa Slovenijom i finale SP 2023. sa Nemačkom a oba rezultata su ostvarena bez njega u timu, znači još uvek reprezentacija nije ništa napravila sa njim niti on sa njom.
Tako da što se tiče priče Nikole Jokića u reprezentaciji to mi dosad deluje kao ogroman neiskorišten potencijal i velika propuštena prilika, ono baš šteta i greota (ali ajde svakako da još ima vremena da to promeni).

Играње у клубу је једна ствар, играње у дресу са најдражим грбом је нешто друго.
У национакној селекцији Србије се не би смјело и неће угађати жељама самоумишљених "експерата" који и тако само чекају неуспјех националне секлекције како би то пропратили малициозним и заједљивим коментарима.

Има националних селекција гдје се игра подређује једном играчу, великој звјезди. У национакној селекцији Србије то се не би смјело и неће радити, док год су здрави односи у српској кошарци, а јесу. Па и када је у питању троструки МВП регулраног дијела НБА лиге.
Нити ће Никола Јокић то тражити, нити ће то допустити. Уосталом, ни у Денверу Јокић то не тражи, посебно не робује статистици, егоцентризму, таштини, већ све ради у корист свог тима. Интелигентан је младић који разумије кошаркашку игру, он ће, и не само он, радити све, по потреби и подредити и своју игру и улогу у тиму, да тим Србије што боље изгледа. На стручном тиму је да све то посложи, нађе сваком улогу да најбоље искористи и потенцијал играча и да игра Србије што боље изгледа. Неће ту бити проблема, свих 16 играча који су у конкуремцији има талав однос, ако ће играч, Јокић или било који, постићи 0 кошева,. а тим на паркету добро изгледати и остварити побједу, сваки ће ту улогу радо прихватити, без обзира што ће то не ријетко бити пропраћено злобним и омаловажавајућим коментарима.

На жалост малициозни коментари који знају прерасти у пљузвачину не гину кошаркашким селекцијама и играчима у земљи Србији,. Без обзира какав резултат остварили. Претходне године свих пет мушких националних селекција Србије, сениорска, У-20, У-19, У-18 и У-16, равнајући се према реалном потенцијалу играча, је остварило или јако добре или одличне пасмане. Па опет подоста злобних и пакосних текстова и коментара који прерастају у мрачење како је пропала српска кошарка.

Poslednja izmena:
Када је у питању А национална селекција, задња сва такмичења је одиграла јако добро. И ЕП узимајући у обзир да су наши наступили без двојице супер важних играча, Богдана Богдановића и Стефана Јовића чији изостанак је ненадокнадив, су одиграли одлично у групној фази. У том мечу 1/8Ф против Италије, наши су имали лош дан, Никола Јокић је и то ЕП и тај меч одиграо одлично, наши су уопште издоминирали у рекету, но нисмо имали одговор на игру спољне линије, није било потребне агресије у игри у пољу, изостанак поменуте двојице Богдана и Срефана, се дошао до изражаја. Порази и неуспјеси су саставни део спорта, и онда када претходно одиграте одлично зна се десити лош дан у најважнијем мечу, Надајмо се да се неће десити у Паризу.
На свјетском првенству наши су одиграли одлично читав турнир, на крају и фантастичан успјех.

Но то су претходна такмичења, што је било, било је, сада се ваља окренути Паризу. И ту је на стручном тиму, да све то посложи, играчима нађе најбољу улогу гдје ће равнајући се према датој потреби бити најкориснијим, Филип је по вокацији центар, но он ће играти примарно позицију "четворке", и кроз припремне мечеве радило се на томе. И Вања је више "двојка", и он је помјерен на поз.3 гдје ће се надопуњавати са Добрићем. Играчи и игра се подређују околностима. Апсолутнио сам увјерен да ће и стручни тим и сви кошаркаши учинити све што је до њих да игра наше селекције у Паризу што боље изгледа. За колико ће то бити довољно, показаће се на крају Олимпијаде.

Poslednja izmena:
Играње у клубу је једна ствар, играње у дресу са најдражим грбом је нешто друго.
У национакној селекцији Србије се не би смјело и неће угађати жељама самоумишљених "експерата" који и тако само чекају неуспјех националне секлекције како би то пропратили малициозним и заједљивим коментарима.

Има националних селекција гдје се игра подређује једном играчу, великој звјезди. У национакној селекцији Србије то се не би смјело и неће радити, док год су здрави односи у српској кошарци, а јесу. Па и када је у питању троструки МВП регулраног дијела НБА лиге.
Нити ће Никола Јокић то тражити, нити ће то допустити. Уосталом, ни у Денверу Јокић то не тражи, посебно не робује статистици, егоцентризму, таштини, већ све ради у корист свог тима. Интелигентан је младић који разумије кошаркашку игру, он ће, и не само он, радити све, по потреби и подредити и своју игру и улогу у тиму, да тим Србије што боље изгледа. На стручном тиму је да све то посложи, нађе сваком улогу да најбоље искористи и потенцијал играча и да игра Србије што боље изгледа. Неће ту бити проблема, свих 16 играча који су у конкуремцији има талав однос, ако ће играч, Јокић или било који, постићи 0 кошева,. а тим на паркету добро изгледати и остварити побједу, сваки ће ту улогу радо прихватити, без обзира што ће то не ријетко бити пропраћено злобним и омаловажавајућим коментарима.

На жалост малициозни коментари који знају прерасти у пљузвачину не гину кошаркашким селекцијама и играчима у земљи Србији,. Без обзира какав резултат остварили. Претходне године свих пет мушких националних селекција Србије, сениорска, У-20, У-19, У-18 и У-16, равнајући се према реалном потенцијалу играча, је остварило или јако добре или одличне пасмане. Па опет подоста злобних и пакосних текстова и коментара који прерастају у мрачење како је пропала српска кошарка.
Хммм... не бих се баш сложио. Игра се подређује играчима којима располажеш. Јокић је, без икакве сумње, неко коме треба подредити игру, за добробит цијелог тима. Кари је појео говна с Теом, могао би се дозвати памети па сад тог „бољег бека” којег има мало више држати на клупи и на кратком ланцу. Буде ли Васа дрвио као досад, глумио неког врхунског плеја дрндајући по 15-20 секунди наоколо, умарајући саиграче који јуре око њега, праве блокове... а онда 5 секунди до истека напада тутне лопту под кош или се залети на улаз па шта буде, од те работе нема ништа. Јокићу лопта у рекет у раној фази напада, да има времена да зида... а истовремено паметно отварање прије свега Богија, али и осталих који морају бити спремни на лопту кад су слободни, а не да ми се ту снебивају „па како ми је додао”... Пе ето додао ти је, његова је ствар како, твоје је да те такве асистенције не изненађују него да убациш лаки поен.

Када је у питању А национална селекција, задња сва такмичења је одиграла јако добро. И ЕП узимајући у обзир да су наши наступили без двојице супер важних играча, Богдана Богдановића и Стефана Јовића чији изостанак је ненадокнадив, су одиграли одлично у групној фази. У том мечу 1/8Ф против Италије, наши су имали лош дан, Никола Јокић је и то ЕП и тај меч одиграо одлично, наши су уопште издоминирали у рекету, но нисмо имали одговор на игру спољне линије, није било потребне агресије у игри у пољу, изостанак поменуте двојице Богдана и Срефана, се дошао до изражаја. Порази и неуспјеси су саставни део спорта, и онда када претходно одиграте одлично зна се десити лош дан у најважнијем мечу, Надајмо се да се неће десити у Паризу.
На свјетском првенству наши су одиграли одлично читав турнир, на крају и фантастичан успјех.
То с Италијом на душу Карију. Ако је и био лош дан, био је његов лош дан. Извадио се касније сребром.

Но то су претходна такмичења, што је било, било је, сада се ваља окренути Паризу. И ту је на стручном тиму, да све то посложи, играчима нађе најбољу улогу гдје ће равнајући се према датој потреби бити најкориснијим, Филип је по вокацији центар, но он ће играти примарно позицију "четворке", и кроз припремне мечеве радило се на томе. И Вања је више "двојка", и он је помјерен на поз.3 гдје ће се надопуњавати са Добрићем. Играчи и игра се подређују околностима. Апсолутнио сам увјерен да ће и стручни тим и сви кошаркаши учинити све што је до њих да игра наше селекције у Паризу што боље изгледа. За колико ће то бити довољно, показаће се на крају Олимпијаде.
Само да не почне Боги играти плеја јер нема ко други, то никако. Боље да играмо практично и без плеја него да трошимо њега за пренос лопте и сличне пиздарије.

Kakve veze ima ucinak pod kosem.
Pa godinu dana pre toga je Petrusev izdominirao nad Melijem. 22 poena na 5 Melijevih. I to je imao decko 100% sut iz igre.
A sa Jokicem je bilo 32 - 22. 50% sut iz igre. Tako da se Meli bas naigrao pod kosem.
U oba slucaja smo izgubili zbog istih bekova Avramovica i Micica koje i dan danas gledamo.
Znaci nista se nije naucilo iz proslosti.

Kakve veze ima ucinak pod kosem.
Pa godinu dana pre toga je Petrusev izdominirao nad Melijem. 22 poena na 5 Melijevih. I to je imao decko 100% sut iz igre.
A sa Jokicem je bilo 32 - 22. 50% sut iz igre. Tako da se Meli bas naigrao pod kosem.
U oba slucaja smo izgubili zbog istih bekova Avramovica i Micica koje i dan danas gledamo.
Znaci nista se nije naucilo iz proslosti.
Avramović isto dečko pojma nema sa košarkom..

Игра се подређује играчима којима располажеш..
Није спорно. У клубу шеф струке формира тим и доводи играче у складу са визијом и расположивиом буџетом. У националној селекцији имамо играче какве имамо, са квалитетима, манама и лимитима. Ту ваља сваком наћи улогу, поставити игру да се потенцијал играча што боље искористи. Не подредити игру једном играчу него свима, деветорици или десеторици који ће имати улогу у ротацији на мечу.
Само да не почне Боги играти плеја јер нема ко други, то никако. Боље да играмо практично и без плеја него да трошимо њега за пренос лопте и сличне пиздарије.
Не бринем ја за Богдана, одрадиће он своју улогу коју год имао, и коју год позицију у неком моменту покривао, од 1-3, добро, одиграће добро у оба смјера са великом енергијом. Он је играч који ће увијек имати добар омјер освојених и изгубљрних лопти,. у завршеној НБА сезони има 96/112 што је изванредно, даће он увијек огроман допринос нашој игри. Надајмо се да ће га у Паризу и шут служити.
Јокић је, без икакве сумње, неко коме треба подредити игру, за добробит цијелог тима.
Како написах, Јокић је интелигентан младић који разумије кошаркашку игру. Не тежи он да се игра њему подреди. Наравно да је свјестан своје улоге и наравно да ће преузети одговорност, имати важнију улогу, гдје ће бити често он тај креатор, не неко ко ће играти за себе, статистику, него неко ко ће тражити у нападу најбоља рјешења. Не бринем ја за Николу, неће ту бити солирања, нерационалних шутева или рјешења, необавезног приступа што имамо код неких селекција гдје главна звијезда опуца када год му се ћефне, не бринем уопште око игре у нападу.
То с Италијом на душу Карију
Да би постигли успјех, важан је напад, важна је и дефанзива. Ту сваки играч, какав год имао дефанзивни потенцијал, мора одрадити добар посао, укључујући и Јокића. А недостаје нам Стефан Јовић због притиска на противничком плеју. Ако дозволите противнику добар проток лопте, брзу транзицију (као у том мечу 1/8ф на ЕП), бољу игру у пољу гдје ће имати мање изгубљених лопти од нас, оде маст у пропаст. Џаба кривити Пешића, што је Јокића држао на клупи када се ломило, меч је прије отишао по злу, на том нивоу противник ће у неком моменту ући у добру шутерску серију. Можда да је одступио од клишеа и почео 4/4 са Јокићем, можда би Јокић погодио неке шутеве и пкренуо ток игре, но то је све можда. За проливеним млијеком не вриједи плакати, ваља извући поуку из грешкама и порадити да се то поправи

Није спорно. У клубу шеф струке формира тим и доводи играче у складу са визијом и расположивиом буџетом. У националној селекцији имамо играче какве имамо, са квалитетима, манама и лимитима. Ту ваља сваком наћи улогу, поставити игру да се потенцијал играча што боље искористи. Не подредити игру једном играчу него свима, деветорици или десеторици који ће имати улогу у ротацији на мечу.

Не бринем ја за Богдана, одрадиће он своју улогу коју год имао, и коју год позицију у неком моменту покривао, од 1-3, добро, одиграће добро у оба смјера са великом енергијом. Он је играч који ће увијек имати добар омјер освојених и изгубљрних лопти,. у завршеној НБА сезони има 96/112 што је изванредно, даће он увијек огроман допринос нашој игри. Надајмо се да ће га у Паризу и шут служити.
Ма оће Боги, али боље је за све да игра оно у чему је ипак најбољи, не можеш од њега тражити да јурца за најбољим противничким беком, преноси све лопте па још и засипа трицама у нападу. Одиграће он шта му се тражи, није спорно, али ако га користиш као „деклицу за все”, пиши пропало.

Како написах, Јокић је интелигентан младић који разумије кошаркашку игру. Не тежи он да се игра њему подреди. Наравно да је свјестан своје улоге и наравно да ће преузети одговорност, имати важнију улогу, гдје ће бити често он тај креатор, не неко ко ће играти за себе, статистику, него неко ко ће тражити у нападу најбоља рјешења. Не бринем ја за Николу, неће ту бити солирања, нерационалних шутева или рјешења, необавезног приступа што имамо код неких селекција гдје главна звијезда опуца када год му се ћефне, не бринем уопште око игре у нападу.
Не тражи он ништа, мислим да не би ни трепнуо и да пресједи пола утакмице на клупи, али Кари мора од тима тражити да се игра на њега. Од Васе нема вајде. Ако хоће да пренесе лопту и да је под кош НА ВРИЈЕМЕ, ок, ако неће – клупа.

Да би постигли успјех, важан је напад, важна је и дефанзива. Ту сваки играч, какав год имао дефанзивни потенцијал, мора одрадити добар посао, укључујући и Јокића. А недостаје нам Стефан Јовић због притиска на противничком плеју. Ако дозволите противнику добар проток лопте, брзу транзицију (као у том мечу 1/8ф на ЕП), бољу игру у пољу гдје ће имати мање изгубљених лопти од нас, оде маст у пропаст. Џаба кривити Пешића, што је Јокића држао на клупи када се ломило, меч је прије отишао по злу, на том нивоу противник ће у неком моменту ући у добру шутерску серију. Можда да је одступио од клишеа и почео 4/4 са Јокићем, можда би Јокић погодио неке шутеве и пкренуо ток игре, но то је све можда. За проливеним млијеком не вриједи плакати, ваља извући поуку из грешкама и порадити да се то поправи
Одбрана је много више ствар воље и жеље него напад.

Почели су добро против Француске и после усрали ствари, Пешић је главни кривац, измешао тим и направио велику пометњу.
Припремне утакмице и служе да се проба свашта, да се измијеша, а и да се понешто сакрије... Није лоше ни добити, али то није најважније.

Kazu ne moze Jokic u Fiba kosarci da dominira kao u NBA,naravno da moze.
Dokazao je 2022
Jeste teren uzi,ali

Svi se secamo nacina igre KK Partizan i sistema Duleta Vujosevica.

Cela postavka igre je bila da izdominira centar.

Kaze Dule Vujosevic svi igraci su bili podredjeni tome da se lopta spusti dole na centru,sami centri su bili nauceni da citaju odbranu protivnika te da ako imaju prostor krecu u realizaciju ili u suprotnom bacaju pas spolja,a onda po svetskoj statistici najveci procenat uspesnosti realizovanih trojki proizilazi iz takvih pozicija.
Tako je godinama funkcionisao Duletov sistem koji je iznedrio toliko centara.
Pekovic je zbog takvog sistema davao po 30 poena,i sta onda reci za Jokica u nekom takvom sistemu koji je svestraniji igrac od Pekovica.

I sad ce neki smehotres da tvrdi kako je nemoguce Jokicu da igra fiba kosarku.

Kao sto rekoh neko mora da postavi takav sistem igre.Ne moze to da dodje kao neka inspiracija samih igraca.

Kuzmanovic iz onog podkasta lepo je objasnio kako treba sa Jokicem,svaki napad treba da overi loptu sa rukama i onda da se igra neka postavka za njega ili spolja na Bogdana.

Sasvim jednostavno...

To da Vasa Micic pripaljuje trojke kad mu se cefne kao da je Stef Kari ili da iz pika iskljucivo on resava ili da gledamo neke njegove ludacke solo prodore ma od te kosarke nema nista.

Slicno je i za Gudurica i ostale bekove koji hoce da divljaju.

Srbija kao reprezentacija tako ne moze da dobije ni Kanadu i sad se postavlja logicno pitanje?
Ko sve to dozvoljava Micicu i ostalima?
Odgovor je Pesic.

Odrekao se Teodosica uz neko debilno objasnjenje da ima bolje igrace i sad kao da je sam postao talac samoga sebe pa namerno dopusta Micicu svu slobodu.

Kako je moguce da on uzme broj suteva recimo isto kao Jokic ili Bogdan.Pa kakva je to selekcija suta valjda ova dvojica treba ubedljivo najvise da sutiraju.

Naprosto odbijam da poverujem da trener sa tolikim stazom ne vidi ono sto svi vidimo da Micic kvari igru.

Zasto mu prosto ne kaze,ajde prestani da glumis ludilo,mnogo soliras,ajde podredi se kolektivu...

Pa koga on vise zavitlava sa tim Micicem?

Pa nismo sisali vesla da nas pravi budalama na svim forumima,na svim portalima se pljuje po Micicu to nije fer ni prema njemu to je zbog Pesica.

Protiv Australije je izgubio sa fiks idejom kada je upario Jokica i Milutinova..u ta tri minuta je sve nekako palo u vodu i pored blesavih petorki i pored blesave igre.Jokic na kraju utakmice kada se pogleda statistika uz dobar postotak za dva nije puno ni sutirao na kos,niti se igra bazirala preko njega.

Jel to ta igra koju je Pesic spremio za OI? Jel mu zbog toga trebao Jokic da bekovi besomucno divljaju pre svega Micic i Guduric koji nemaju znanje ni umece da nas odvedu tamo gde treba.

Poslednja izmena:
Tačno. Diletant. Koji samo jurca...

Pa realno Aleksa Aramović je još i najbolji bio, uvek za reprezentaciju igra sa 200% svojih mogućnosti, iskreno mene je baš pozitivno iznenadio kao starter i eto iako nikad nije igrao u NBA nito video te igrače i te silne zvezde uživo igrao je ono bez respekta, hrabro napadao koš, ptitiskao ih u odbrani i probijao ulazima, isto tako ne treba zaboraviti ni onaj meč sa Kanadom i kako je odigrao protiv Shai Glidžis-Aleksandera u 1/2 finalu SP koji je bio ove godine u listi najužih MVP kandidata uz Nikolu Jokića i Luku Dončića.

Nego koje ludilo, sad večeras Ameri se provukli protiv Sudana sa pola koša razlike, e baš greota za Južni Sudan. :(

Inače imali su Južno-Sudanci i +14 na poluvremenu, nakon čega su Amerikanci ubedljivo dobili 3/4 da bi 4/4 opet dobio Južni Sudan sa +4, a imali su u poslednjih par sekundi i koš za pobedu, onaj beše Kerlik je krenuo na ulaz i flouter u stilu Navara, Dejvis da je izblokirao pa su onda Južno-Sudanci opet nekako došli do lopte pa promašili čist zicer ili zakucavanje pa su onda opet došli do lopte i ono rekao bi da su u ono gužvi možda i bili zakinuti za faul, no bilo kako bilo baš šteta za Južni Sudan na kraju. :(
A inače bili su izjednačeni u svim mogućim parametrima igre, šut iz igre Amerikanci 36/77 - Južni Sudan 38/80, šut za 3 SAD 7/28 - Južni Sudan 14/33, skokovi SAD 39 - Južni Sudan 42 , asistencije SAD 23 - Južni Sudan 23 , blokade SAD 4 - Južni Sudan 3, ukradene lopte SAD 6 - Južni Sudan 7.

Još jednom baš šteta za Južni Sudan i taj poslednji napad , ono zaslužili su tu senzacionalnu pobedu protiv Amera. : (

Inače ovo je za naše reklo bi se opomena pred Južni Sudan a isto tako i još jedna potvrda da se Amerikancima može igrati (samo treba pronaći način), da se ne smeju predavati ali i da moraju mnogo bolje i mnogo više da se potrude nego što su sad u sredu.

Sto se tice pripremnih utakmica.

Rikiji su imali pripreme u vidu OKT-a gde su se odlicno pokazali.

Sudan dobio Veliku Britaniju i tesno sa USA.

USA dobila sve kengure, Srbiju i Sudan.

MI smo najgori. 1 pobeda 2 poraza.

Jedino su Francuzi gori od nas. Oni su sve izgubili i od Nemacke i od nas i od Kanade.

Back