Košarkaška reprezentacija Srbije

• Začetnik teme Začetnik teme Tzar
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Kakva su vaša očekivanja od novog selektora?

• Velika

glasova: 1 25,0%
  • Mala

glasova: 3 75,0%
  • Nikakva

glasova: 0 0,0%

• Ukupno glasova
    4
ti si brt u proteklih 20 dana pokazao da veze nemaš o košarci, izblamirao si se sa komentarima i prognozama tako da je tvoje mišljenje skroz nebitno..al ok možeš da ostaviš komentar ali ja ne moram da ga čitam..pališ na ignor
Svrha foruma nije da imas npr. 200+ljudi na ignor.
Pesic je i dalje matora orlusina koja treba da cuva unuke ili da ide na pecanje.
Bogdanovic je odlican igrac ali ne zasluzuje nadimak ‚‚snajper‚‚sa silovanjem 1-13 i to mu nije prvi.
I komentar o utakmici sa Litvanijom.
Otprlike to je svo moje pisanje od pocetka prvenstva,znaci maksimalno 4-5 poruka,nije bilo nikakvih prognoza...

Sa ‚‚debelim slaninarom‚‚ova reprezentacija bi bila sigurno jos bolja.
Po meni glavni nas problem je kada igra Vasilije Micic,taj jos nije odigrao dobru utakmicu za rep.a da sam je ja odgledao.
Jokic nam je svakako neophodan za OI, tada ce druge reprezentacije dolaziti u jacem sastavu. A bez Micica se moze. Avramovic je korisniji od njega.

Selektor Kanade o porazu: Nije do Srbije, nego do nas

Đordi Fernandes, selektor Kanade, analizirao je pred novinarima poraz od Srbije u polufinalu Mundobasketa.

Oh No Omg GIF by Emirates FA Cup

Нашима предстоји тај финални меч са Њемачком, Њемачком која је одлична екипа, која је данас издоминирала Амере у једној игри високог интензитета, брзе транзиције, утакмици на велики број посједа, run & gun кошарка, игри која би требала ићи у прилог Америма. И у таквом мечу су добили, то говори колико је то квалитетна екипа.
На овом СП су и једина непоражена екипа, свих 7 побједа, добили су јаку Аустралију, демолирали Словенију +29, у мечу 1/4Ф против Летоније су прокоцкали велику разлику али су добили, и велика побједа данас против САД.

Њемачка је екипа са четири доказана, провјерена ен-би-еј играча, браћа Вагнер, Шрудер, Тајс, седам евролигашких играча, а ко год игра евро-лигу вриједи, тек је ту Крамер који не игра ни НБА ни ЕЛ но и у он је у јакој ендеса лиги.
И екипа коју су најмање погодили изостанци, од играча који би се можда могли наћи у тиму су тек центар Тибор Плајс и крилни центар Макси Клебер из Даласа који је на неки начин постао непожељним након што је прошле године узео одмор пред ЕП. Но овај први би тешко имао улогу у оваквом систему гдје се форсира брза игра, ту су и Тајс и старији Вагнер кудикамо боља рјешења, и на крилном центру одлично то изгледа, не би ту Клебер, који се све више ослања на шут за тројку а Њемачка има одличне шутере, нешто допринео.

Чиграсти плеј Шрудер је мотор екипа, играч од којег све почиње, држи висок ритам, брз, не умара се, игра са великом енергијом, добар преглед игре, шут му није јача страна али умије погодити тројку. Зна га понијетио темперамент, зна упасти у "жуту минуту", против Летонаца је имао ту своју "жуту минуту", но Њемачка је преживјела, зато данас маестралан.
Обст опасан шутер, брз избачај, отворене шутеве погађа увијек тежак за чување. Маодо Ло комбо бек и више него добра бел-ап опција на плеју. Ту је и трећи плеј, младио Холац, изузетно перспективан играч.
На крилу ту је изванредни Франц Вагнер, по вокацији "четворка" но и у Орланду и у репрезентацијин Њемачке игра готово искључиво "тројку", одличан шутер, добар улаз, добра техника, брз, јако тежак за чување, ту ће наши имати грдних проблема. Бек-ап опција на "тројци" тамнопути Бонга, атлетски потентан, изузетне предиспозиције, висок али може покрити све спољне позиције, одличамн дефанзивац. Треће крило Гифи вјероватно неће бити у ротацији у финалу но добро је одиграо у 4 меча које је приопустио млађи Вагнер због повреде скочног зглоба.
На крилном центру су јаки, Војтман (или Фохтман на њемачком) јако висок, снажан, добар шут, одличан и искусан играч. За Николу Јовића биће то тежак испит. Бек-ап опција на "четворци" Тајман изузетно користан и заххвалан, опасан на офензивном скоку.
И на ниском посту моћни, Тајс је доказани ен-би-еј играч, радилица у рекету, ради све што се тражи од центра у савременој кошарци, одлично прати игру, одлично сарађује са Шрудером. Алтернатива старији Вагнер доста другачији профил играч, иако доста виши од Тајса, воли се извлачити, не воли толико контакт игру, опасан шутер.

Опасна је Њемачка, имају ширину, екипа која игра са 10 играча у ротацији, зато држе висок ритам. И битно другачија екипа од Канаде која се ослањала искључиво на ен-би-еј седморку.
Пред нашим скаутима је да добро "скенирају" сваког играча Њемачке, уоче предности и слабости, пуно ке ту посла.
Дјелују моћно, но против Летонаца су показали слабости, могу се побиједити али биће изузетно тешко.

Srbija na Mundobasketu 2023 | Mondo
Te 1998, reprezentacija nije mogla da računa na usluge dvojice izuzetnih igrača. Jedan je bio centar iz NBA, poznat po svojim dodavačkim talentima.
Drugi je odavno bio slavljen kao ponajbolji evropski bek, i tek što je osvojio Evroligu sa svojim klubom. Okej.

Mediji su toj selekciji davali jako malo šansi da nešto uradi. Bile su jake i odlične pripreme, ali svejedno su momci otišli na turnir u pratnji „pet novinara i jedne TV ekipe“. Niko nije očekivao ništa, ali se unutar same selekcije očekivalo ponešto. Dobro. U grupnoj fazi smo pobedili Portoriko. U ukrštanju smo izgubili od Italije. A onda, u finalu, sačekala nas je ekipa koja je u polufinalu pobedila Amerikance. Sa dva razlike.

Ali, sa druge strane...ako me pitate da li vidim elemente Dejana Bodiroge i Saše Đorđevića u Bogdanu Bogdanoviću? Apsolutno vidim.

A Nikola Milutinov? Jel’ vam malo liči na Rebraču? Naravno da je i to tačno. „Tipovao“ sam pred sam početak da ovo može biti njegov turnir. I Rebrača je tako par godina bio u senci jednog NBA velikana, pa je „procvetao“ kad je bilo najpotrebnije. Uvek ću se setiti reči hrvatskog internacionalca Nikše Prkačina, koji je Rebraču opisao kao čoveka koji „primi loptu, zagradi se, poentira, i ti možeš samo da ga mrziš“. Pa, ima i tu sličnosti.

A Aleksa Avramović? Paralele sa Sašom Obradovićem sam već povukao pre neki dan. Aleksu sam u jedno pet javnih nastupa označio kao najboljeg šestog čoveka na turniru, i malo je reći da je prevazišao sva očekivanja.

Mi matoriji se sećamo to prvenstva, jeste da sada nemamo Zorana Savića da prebije Fućku ali ovaj tim ima čvrstinu i mentalnu snagu da ponovi uspeh iz 1998.
edit: moja greška, prebijanje Fućke je bilo 1997, Savić nije igrao 1998, tada je Rebrača izblokirao ruskog centra za kraj.
Na postolju Juga zlatna, Rusija srebrna i Ameri bronzani.

Кад смо већ код „нас мало старијих”, сјећамо се ми и како су Швабе почеле... Ајде да прескочимо Дуција и Бамберг (неки његови рекорди од тада још нису оборени), али кад су озбиљно одлучили да се „играју кошарке”, швапски педантно су одлучили да за селектора узму неког из СФРЈ. Кога? Па оног ко је освојио лигу која је тада била најјача лига изузимајући НБА, а то је било управо након оне шибенске драме и титуле „досуђене” Босни, а тренер Босне тада је био – Кари. Покупио је кадетске и јуниорске медаље с нашим будућим великим играчима и онда мало Швабе учио како се игра кошарка... и након свега тога, ево нам Шваба у финалу. Круг се полако затвара... ;)

onaj Slaninar verovatno nije ni gledao utakmicu.. toliko ga boli k..
pazi njegovo pravo da ne igra ali ono glupiranje je nedostojno i nepotrebno skroz, pretvara se u klovna pogotovo za vreme SP, a sad bi verovatno hteo da igra (finale) no nije on tema ima tema o njegovom neigranju, jednostavno on mora dobijati pozive kao najbolji igrac i to je to pa kad se odazove odazove

Та ман’те дечка више, пун му је к. кошарке, хоће да преко љета о њој и не размишља и шта је ту чудно. Кад буде хтио/могао играће, кад не буде хтио/могао неће и ћао.
Оно што је мене изузетно обрадовало јесте да смо саставили ТИМ без неких спактакуларно бљештавих имена, Богдан јесте звијезда тима, али не на начин Дражена, Луке и сл. Да ли је утројчена „шљага” Талијана продрмала све па су се тргли или шта се десило, али коначно видим на паркету младе играче који не зазиру ни од каквих имена, који имају онај дрчни безобразлук (који смо скоро изгубили, ту Салету скидам капу, вратио је тај дух репрезентацију), али који за све то имају и играчко покриће, који ће понекад погријешити, понекад платити данак неискуству или брзоплетости, али који неће подвити реп ни пред ким. Е, то се цијени, баз обзира на сјај медаље која ће им ускоро засјати на грудима.

Back