- Poruka
- 41.452
Ovog Vasu bi motkom terao nazad da se vraća peške i nikad više u životu ga ne bi pozvao u nacionalni tim ...
Ostade mali Topić zbog njega ...
Ostade mali Topić zbog njega ...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kad se povuče Jokić iz reprezentacije moraće da se gradi nova "hemija" u timu, kao što smo je imali za prošlo SP. Stasaće tu Topić i možda još neki igrači tako da verujem da ćemo uvek biti jaki uz adekvatan rad sa klupe. A dotle, koristiti Jokića koliko god je moguće. Takvog više nikada nećemo imati.Pa ima tu još ekipa koje potencijalno mogu da nas ugroze, inače nekako mi se čini da kako vreme odmiče da nekako sve više zavisimo od Jokića što ne mogu da kažem da mi se baš sviđa, eto Jokić je danas odigrao jednu od svojih najboljih ako ne možda čak i najbolju svoju utakmicu u reprezentaciji iako su recimo one dve na OI protiv Australije u 1/4 finalu i Nemačke za bronzu bile mnogo važnije od ove (kada je mislim na obe imao tripl-dabl) ali ne sećam se da je ikada za reprezentaciju ubacio 40 poena, i eto Jokić kao najbolji igrač na svetu je morao da odigra maltene svoju partiju karijere u reprezentaciji da bi nekako na mišiće isčupali pobedu protiv Letonije , e sad pitanje je šta bi bilo da Jokić nije odigrao baš ovako dobro i da je umesto 40 poena ubacio "samo" 25 ili da nije uopšte ni igrao, juče isto protiv Portugala je bio najbolji i najefikasniji igrač sa 23 poena, Jović je ubacio još 16 a sem njih dvojice niko više dvocifren (s tim da se Bogdan povredio u prvom poluvremenu), e sad da li je on baš morao da i protiv Portugala bude najbolji igrač i da li je Pešić mogao malo da ga više odmara a da razigrava druge , sudeći po rezultatu teško.
Hmmmm sad da li i mi postajemo nova "Slovenija" ili nova "Grčka" ali sa samo malo boljim i kvalitetnijim ostatkom ekipe.........
Kad Jokic zavrsi u reprezentaciji ili Bogdan trebat ce vremena da se napravi hemija.Kad se povuče Jokić iz reprezentacije moraće da se gradi nova "hemija" u timu, kao što smo je imali za prošlo SP. Stasaće tu Topić i možda još neki igrači tako da verujem da ćemo uvek biti jaki uz adekvatan rad sa klupe. A dotle, koristiti Jokića koliko god je moguće. Takvog više nikada nećemo imati.
Kad se povuče Jokić iz reprezentacije moraće da se gradi nova "hemija" u timu, kao što smo je imali za prošlo SP. Stasaće tu Topić i možda još neki igrači tako da verujem da ćemo uvek biti jaki uz adekvatan rad sa klupe. A dotle, koristiti Jokića koliko god je moguće. Takvog više nikada nećemo imati.
Bićemo mi uvek pri vrhu, ali se nikada neće roditi takav kao što je Jokić. On je prevazišao ubedljivo sve naše druge velike igrače, a nije da ih je bilo malo.
Pritom, setimo se kako je priča bila da on može da nabije statistiku samo u NBA. Pa evo ga sad 39 poena i dabl-dabl.
Kako još uvek nije ništa osvojio? Ne gleda se samo zlato.Pa pazi teško da će iko imati NBA karijeru kao on ali činjenica je da mi imamo itekako igrača koji su više zadužili našu košarku od njega i činjenica je da sa reprezentacijom još uvek ništa nije osvojio, tako da ono naš najbolji i najuspešniji NBA igrač svih vremena svakako jeste ali najveći srpski igrač svih vremena definitivno ne.
Kako još uvek nije ništa osvojio? Ne gleda se samo zlato.
Mislim da nije ravnopravno porediti ih jer su ti gorespomenuti imali mnogo jače saigrače i nije čudno što su slične generacije. Od ovih sa kojima Jokić igra samo bi BB mogao da se nađe u nekom od tih starijih timova.
Pa gleda se samo zlato , mislim mi imamo Bodirogu koji je bio 2x šampion sveta i 3x šampion Evrope, Danilovića koji je 4x bio šampion Evrope, Đorđevića koji je bio isto 3x šampion Evrope i 1x šampion sveta, Divca koji je bio 2x svetski i 3x evropski šampion, Paspalja koji je bio 2x evropski i 1x svetski šampion, Stojakovića koji nije baš previše igrao za reprezentaciju (i imao je da kažemo kratku reprezentativnu karijeru, mislim da je igrao samo 1999-2003. ) ali je zato bio i evropski i svetski šampion (i na kraju i više nego dovoljno), recimo pokojni Dalipagić kao i Kićanović i Slavnić su bili i evropski i svetski i olimpijski šampioni , a pritom svi oni su uz to pride imali i neka srebra i bronze sa velikih takmičenja onako kao "kusur".
Tako da ipak računa se samo naslov , ok mislim i srebro i bronza sve je to ok ali ipak nema nijedan reprezentativni trofej, eto da se sudbina nije onako baš surovo poigrala sa nama na OI i da smo pobedili Amerikance kao što smo trebali i morali da ih pobedimo i da smo osvojili to olimpijsko zlato (mada opet ko može da garantuje da bi pobedili domaćine Francuze u finalu) ili da je recimo igrao na SP 2023. i da smo pobedili Nemce u finalu definitivno bi se i on upisao među "besmrtne" i one koji su našoj zemlji doneli naslov i trofej ali nažalost ispalo je tako kako je ispalo i mislim i bronza je isto lep uspeh i sve to stoji ali ipak ne može baš u istu ravan sa onima koji su osvajali po 4,5 titula sa reprezentacijom uprkos njegovoj briljantnoj i zaista nestvarnoj NBA karijeri, nažalost je tako.
Такмичења националне селекције свих претходних година се показало да је Богданов изостанак ненадокнадив.Свих претходних година се показало да наша селекција може без било којег играча. И без Николе Јокића су наши одиграли фантастично СП 2023-е и узели сребро. Без било којег осим Богдана. Наступили смо без Богдана на ОКТ 2021-е као и ЕП 2022-е и знамо епилог, показало се да је Богданов изостанак ненадокнадив.
Razumem ovaj stav. Teško je smanjiti standarde i očekivanja. Jugolsovenska škola je dugo bila dominantna, neki kvalitet se zadržao i psole raspada. Prvo su pukli u BiH, Makedonci nikad i nisu imali neke uspahe, Crna gora mali broj stanovnika teško je napraviti veću bazu. Hrvati su najviše nazadovali, imaju ponekog vanserijskog igrača ali nikakve klupske i reprezentativne uspehe. Sloveniju nosi jedan ili dvojca igrača ali i oni imaju malu bazu i veći interes za neke druge sportove, skijanje, biciklizam, rukomet, odbojka...Pa gleda se samo zlato ,
Bivse republike su imale kosarku dok su imale igrace koje su vecinom iskalili srpski strucnjaci.Sada se jos drzi samo Slovenija ,ali i kod njih je Kokoskov imao te dobre rezultate sa njima.Znaci bez srpske struke tesko da mogu nesta da urade.Razumem ovaj stav. Teško je smanjiti standarde i očekivanja. Jugolsovenska škola je dugo bila dominantna, neki kvalitet se zadržao i psole raspada. Prvo su pukli u BiH, Makedonci nikad i nisu imali neke uspahe, Crna gora mali broj stanovnika teško je napraviti veću bazu. Hrvati su najviše nazadovali, imaju ponekog vanserijskog igrača ali nikakve klupske i reprezentativne uspehe. Sloveniju nosi jedan ili dvojca igrača ali i oni imaju malu bazu i veći interes za neke druge sportove, skijanje, biciklizam, rukomet, odbojka...
Mi se najbolje držimo. Ima problema ali održava se neko relativno visoko nivo. Veoma su velike šanse i da konačno budemo zlatni Možda je razlog - veći broj stanovnika, stručni kadar, pomoć države (ne verujem da je popularnost košarke presudne i drugi u exYu je vole, a i prosečna visina stanonivaka je tu negde).
Ovoga se ne secam jer sam bio mali, ali tata mi je pricao da smo tu lose prosli jer je Cosic umislio da je dovoljno kopirati tadasnju igru Cibone, pustiti Drazena da sam carini i kreira igru bez centara i da nam se to obilo o glavu.На ЕП 1985-е, имали смо одличну репрезентацију, завршили групну фазу на првом мјести, самим тим ишли у укрштању на четрвртог из друге групе. И у 1/4Ф шокантан пораз од Чехословачке 91:102, још више фрустрирајуће бјеше начин на који су нас Кропилак и Брабенец уништили.
ЕП 2015-е, наши играју фантастично, и у групи и у елиминационој фази, газе све, имају 7-0, и шокантан пораз од Литваније у 1/2Ф 64:67. Грозан дан и ужасних 32% шута из игре. Наши се од шока нису опоравили и још један потоп у борби за бронзу када наши нису ни ушли у меч са Французима.