Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ne navijac sam Partizana i iskreno mrzim Zvezdu, al samo sam realan, mislim Tripkovic, Novica i ti jesu dobri igraci za nasu ligu al ne i za Evropske i svetske okvire.
A i to za Evroligu zna se ko su nam bili nosioci igre prosle godine : Palasio-Kecman-Pekovic (iako su i oni imali dobrih momenata)
Nikad nece Bogdanovic, Savanovic,Novica il Tripkovic il Tepic biti igraci kao sto su Rakocevic, Radmanovic, Jaric............mislim to je cinjenica i stvarno je smesno ocekivati od njih da nas odvedu u vrh svetske kosarke.

I to sto kazes da sa njima ima jos puno da se radi je smesno, ako cemo tako onda svako moze da igra za reprezrentaciju pa eto uz dobar rad bice nesto od njega za 5 godina.
Mislim nije reprezrentacija ni nizerazredni klub ni skola kosarke pa da tamo dolaze klinci da se kale i uce, ako su vec dosli u reprezrentaciju podrazumeva se da su vec kompletni igraci proverenog kvaliteta.

Poslednja izmena:
kakvi kompletni igraci, Novica i Tripko imaju 22 godine, Tepic i Teodosic 21, Markovic i Marjanovic 20
Rusi su bili na dnu ko i mi pa su ljudi zasukali rukave i dosli do zlata na EP, ova nas repka tesko to moze da odradi, ali moze na OI 2012 sto je uspeh s obzirom na velicinu zemlje
mi nikad vise necemo dominirati, niti se ovim momcima treba nabijati na nos to sto nisu ko Divac, Danilovic, Djordjevic, to su produkti neke druge zemlje koje vise nema
ako ne vezemo 3 godine kontinuiranog rada sa nekih 7, 8 momaka (i ja nemam poverenje u Bogdanovica, Savanovica, Perovica) iz ove ekipe necemo moci ni na OI, to je ono sto imamo i moramo s tim da radimo, koga mi imamo boljeg da hoce ili moze da igra za repku?
pogledaj Novicinu statistiku u evroligi pa reci da nije bio sjajan, Tepic je bio sve bolji i bolji, a Tripko je maskota, najvoljeniji igrac, propali sin (ako pogledas komentare pred neku utakmicu Partizana, imas jedno 25% komentara "valjda ce da Tripko proradi"), al treba nam i jedan takav
a po cemu je to Radmanovic bolji od ovih sad u repki, jel ima veliku ulogu u LAL?

kakvi kompletni igraci, Novica i Tripko imaju 22 godine, Tepic i Teodosic 21, Markovic i Marjanovic 20
Rusi su bili na dnu ko i mi pa su ljudi zasukali rukave i dosli do zlata na EP, ova nas repka tesko to moze da odradi, ali moze na OI 2012 sto je uspeh s obzirom na velicinu zemlje
mi nikad vise necemo dominirati, niti se ovim momcima treba nabijati na nos to sto nisu ko Divac, Danilovic, Djordjevic, to su produkti neke druge zemlje koje vise nema
ako ne vezemo 3 godine kontinuiranog rada sa nekih 7, 8 momaka (i ja nemam poverenje u Bogdanovica, Savanovica, Perovica) iz ove ekipe necemo moci ni na OI, to je ono sto imamo i moramo s tim da radimo, koga mi imamo boljeg da hoce ili moze da igra za repku?
pogledaj Novicinu statistiku u evroligi pa reci da nije bio sjajan, Tepic je bio sve bolji i bolji, a Tripko je maskota, najvoljeniji igrac, propali sin (ako pogledas komentare pred neku utakmicu Partizana, imas jedno 25% komentara "valjda ce da Tripko proradi"), al treba nam i jedan takav
a po cemu je to Radmanovic bolji od ovih sad u repki, jel ima veliku ulogu u LAL?
Vrlo je moguce da bude bash suprotno. Nashe mladje selekcije, su uvek bile, a i josh su pri vrhu.

Poslednja izmena:
Uopšte nije nemoguće da ponovo dominiramo. Danas su se ekipe izjednačile po kvalitetu,ali skoro svi igraju prosečno,sem Španije i na momente Litvanije i Grčke. Pričam,naravno,o Evropi. U svetu se danas igra jako slaba košarka. Nigde nema Portorika,afričke selekcije su ponovo slabe( za razliku od SP u Japanu gde su me baš prijatno iznenadili).Azija je isto tužna. Kanada je slaba. To se najbolje videlo na predolimpijskim kvalifikacijama gde se ostatak sveta pokazao u jako lošem svetlu.
Argentina više nema klupu, a Brazil nije ni igrao Olimpijadu. Možda bi oni mogli da se vrate uskoro.
Naravno,nemojte pogrešno da me shvatite. Naravno da sve ove selekcije imaju i mnogo kvaliteta,ali smatram da to nije neišta nedostižno,čak naprotiv. Realno,danas reprezentacije ne igraju vrhunsku košarku.
Sa igračima iz ove naše selekcije koje sam već u jednom postu nabrojao i Mačvana,Raduljicu,Kešelja, možda Jeremića, možda Šepu, sutra Muslija i eventualno neke zvezde koje bi nam pomogle,jer su nam neophodni i već oformljeni vrhunski igrači, Srbija može ponovo na vrh. I plus ostavljam prostor da se pojave neki novi igrači koji bi eventualno neočekivano eksplodirali u svojim klubovima ( najbolji primer je Novica Veličković )

Reprezentacija Srbije pobedila je u beogradskoj Areni košarkaše Italije sa 72:52 (21:11, 17:16, 20:11, 14:14) i sa četiri pobede iz pet mečeva vodi u kvalifikacionoj grupi za odlazak na naredno prvenstvo kontinenta.

Srpski košarkaši su pobednika praktično odlučili već u prvoj četvrtini koju su dobili sa 10 razlike, ponovo su dodali gas u trećoj četvrtini i tada napravili i kasnije konačnih 20 razlike. Standardno najboljim u srpskom timu, Vujaniću (13 poena), Veličkoviću (9) i Krstiću (6, 9 skokova), pridružio se u ovoj utakmici Savanović sa 12 poena i pet skokova. Kod gostiju je samo Poeta ostvario dvocifren učinak ubacivši 14 poena.

"Želja za dobrom igrom bila je vidljiva na terenu i ja sam zadovoljan. Bilo je mnogo grešaka, ali to je zato što su svih 12 igrača iz obe ekipe dobijali priliku", rekao je novinarima posle meča selektor Srbije Dušan Ivković.

"Ovo je bila idealna prilika da dam šansu svima. Jako je bitno da imamo kolo pauze, dobijamo vreme da se osvežimo i dodamo neke detalje", kazao je Ivković.

Selektor Italije Karlo Rekalkati rekao je da je Srbija bila bolji rival u svakom pogledu.

"Srbija je odigrala bolje u svim elementima igre, i spolja i pod košem. Krali su nam lopte i davali koševe, bilo je teško igrati", rekao je Rekalkati.

U drugoj utakmici A grupe odigranoj u isto vreme Mađarska je kao domaćin pobedila Bugarsku sa 87:86 nanevši joj tako drugi uzastopni poraz.

U mečevima ostalih grupa izdvaja se pobeda Ukrajine koja je na svom parektu savladala Francusku, dok su prvi trijumf u kvalifikacijama obezbedili košarkaši Velike Britanije. Britanci su na svom terenu savladali Češku i posle startne pobede Čeha nad selekcijom BiH naneli "knedličkama" prvi poraz u grupi.

Ne moras proveravati, ja potvrdjujem!

Reprezantacija Srbije savladala Mađarsku u gostima rezultatom 89:61.Najefikasniji u našem timu Tripković sa 20 poena zatim Perović 12 poena uz 9 skokova,erceg 13 poena a Krsić,Vujanić i veličković postigli su po 11.U drugoj utakmici u našoj grupi Italija je u gostima savladala Funsku 69:62. U sredu Srbija dočekuje Finsku od 20:30h

Pratio sam utakmicu i momci su dobro odigrali.

Videlo se par propusta u samoj odbrani nase reprezentacije ali popravice se to.

Kao i sto kazu ostali komentatori iliti koji vec mislim da mozemo Finsku savladati kuci !
Nema sta da mislis, Finci su prezaljeni... Vracamo im duplo za onaj poraz kod njih...

Kao sto rece Crni, mislim da su nam Bugari u gostima najtezi ispit do sada... Tu ce se sve videti...

Yoyo, mislim u ponedeljak da se pustaju karte...

Nema sta da mislis, Finci su prezaljeni... Vracamo im duplo za onaj poraz kod njih...

Kao sto rece Crni, mislim da su nam Bugari u gostima najtezi ispit do sada... Tu ce se sve videti...

Yoyo, mislim u ponedeljak da se pustaju karte...

Ako nam je cilj da dobro prodjemo u Poljskoj moramo da pobedimo i Fince i Tutu. Nista sem pobeda nam kasnije nece vredeti. Tamo ce nas cekati malo ozbiljnije ekipe...

Jes, do sad je uvek bilo od 10...

E ljudi, znate sto je bio turnir u Valjevu... Zavrsio se veceras, Panatenaikos prvi, Partizan drugi, Surgut treci i Metalac (nazalost) cetvrti... Igrali smo dobro, ali psiholoski padamo u trecoj cetvrtini... Bice bolje do pocetka prvenstva...

Nego, sinoc ja bio u gradu, ogladnim i odem u pekaru da kupim da jedem. Bilo oko pola 12. Stojim onako i gledam sta da uzmem, a pored mene stoji neki lik okrenut ledjima i prica sa onom sto radi. Ja ga i ne primecujem, tek cujem kako razgovaraju na engleskom. Pogledam da vidim ko je, kad ono niko drugi nego SARUNAS JASIKEVICIJUS. Narucuje picu... Na 10 cm od mene. Bem ti dzigericu... Zamolim ga da se slikamo i zagrlimo se onako bratski:P:P:P
E, visi sam jedno 5 cm od njega, mislim da bih mogao da ga dobijem 1 na 1 :cool:

Gruja - te veceri sam bio u gradu i nesto ogladneo. Udjem ti ja u pekaru kad ono Jasikevicijus
Forum - Sarunas
G - svega mi. Pita ga pekarka Sarko kakvu cemo picu, a on pokaze na mene i kaze "isto kao i ovom decku"
F - ma daj
G - ne pomerio se s mesta. I tu ja njemu "Sabonis", on meni "Marculjonis" (to je sve sto znam na Litvanskom :lol:) i sprijateljimo se. Znate koje prozore ima?
F - koje?
G - Vujic! Licno mu ja doneo iz Valjeva
F - jel istina da si ga dobio 1 na 1?
G - ma dajte
F - jesi, jesi i to s kusurom :lol:

Gruja - te veceri sam bio u gradu i nesto ogladneo. Udjem ti ja u pekaru kad ono Jasikevicijus
Forum - Sarunas
G - svega mi. Pita ga pekarka Sarko kakvu cemo picu, a on pokaze na mene i kaze "isto kao i ovom decku"
F - ma daj
G - ne pomerio se s mesta. I tu ja njemu "Sabonis", on meni "Marculjonis" (to je sve sto znam na Litvanskom :lol:) i sprijateljimo se. Znate koje prozore ima?
F - koje?
G - ma dajte

:worth::worth::worth::worth::worth:
:rotf::rotf::rotf::rotf: :super::super::super::super:

Forum - Sarunas
F - ma daj
F - koje?
G - ma dajte

Ovo je jedan od najjacih postova ikada...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back