Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Iskreno, meni se donekle svidja ovo sto je Duda uradio. Nije on ove iz NBA skartirao zato sto mu je bio merak, koliko znam on je isao po Americi i sa svakim ponaosob razgovarao. Iz toga zakljucujem da su mu nase zvezde rekle da su premorene od duge sezone i da ih zivo zabole za neke tamo kvalifikacije, tako da im je na ovaj nacin porucio 'Vi ste zaludni debili i terajte se u 1 ****'. Jeste da nam trebaju, ali ne da ih neko puskom tera. Vise volim da vidim dobre momke kako gube sa 15 razlike nego budale kako gube sa 3.

Pravo razmisljanje,slazem se sa tim.Svi smo vidjeli sta je bilo kad je 2005 na EP bilo cak 7(!) NBA igraca,pa sta su uradili?nista.Sto reko Zeljko Obradovic njima je vaznije da se dobro provedu u 5 ujutru u diskoteci nego da ostvare neku pobjedu...
A ovi mladi igraci su zeljni dokazivanja i uz Dudu Ivkovica nece izostati uspjeh...

bekovi: Miloš Vujanić,Miloš Teodosić,Bojan Popović,Milenko Tepić,Uroš Tripković,Stefan Marković,Dušan Kecman,
krila: Bojan Krstović,Branko Cvetković,Vuk Radivojević,Luka Bogdanović, Novica Veličković,Zoran Erceg,Tadija Dragićević,Ivan Radenović,
centri: Nenad Krstić,Darko Miličić,Kosta Perović,Boban Marjanović

prva petorka Vujanic.... ne znam koga dalje da stavim (ne zato sto su svi dobri ili losi, vec zato sto su nepoznanica), aj na centru je Krstic
lici mi na ekipu sa SP 2006, samo sto je tu Vujanic umesto Rakocevica
ja Milicica i Perovica ne bih zvao, pa makar da Marjanovic mora da igra 25 minuta po mecu, ne znam sta je sa ostalim NBA igracima (Stojakovic je nespreman, za ostale ne znam)
trebao je da zove Rakocevica, imali bi vise mogucnosti u napadu, a ako se ovi budu borili kao sto ce se druge reprezentacije boriti uz Dudinu postavku (setite se da Moka nije imao postavku, tako da i ono sto su se borili bilo je uzalud) imacemo jaku odbranu
sve u svemu mogu da ocekujem tvrde utakmice sa svim protivnicima, jer ova ekipa ne moze da da vise od 75 poena, mi inace nemamo igraca koji moze da daje po 20 poena po mecu
znao sam de cemo usrati na EP, a sad ne mogu da kazem sta bi mogli da uradimo u kvalifikacijama, o EP ne mogu ni da razmisljam

Imaj vere u nase. Ipak 7 ekipa prolazi dalje, a tesko da me ne budemo medju njima. Sav respekt ostalim reprezentacijama, ali zaista ne treba ocekivati da se jedna Velika Britanija ili Finska, Belgija kvalifikuju... Ocekujem Srbiju, Italiju, Francusku, Tursku, Izrael i Bosnu kao sigurne ucesnice... Izmedju Makedonije, Portugala, Estonije i Letonije treba traziti poslednjeg ucesnika...

Košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je i drugu pobedu na "Mečer kupu" u Moskvi savladavši Letoniju rezultatom 89:74.

Srbija je, kao i protiv Ukrajine, vodila tokom celog susreta, dozvolivši Letoncima da budu bolji samo u drugoj četvrtini. U našoj reprezentaciji najefikasniji su bili Uroš Tripković sa 15 i Nenad Krstić sa 13 poena. Novi kapiten reprezentacije Miloš Vujanić, koji nije igrao u meču s Ukrajinom, postigao je 12 poena uz sedam asistencija. Srbija u nedelju igra sa domaćinom Rusijom od 16h.

Srbija je na poluvreme otišla rezultatom 43:40, a konačno pitanje pobednika rešeno je u trećoj četvrtini koju su 'plavi' košarkaši dobili 26:15.

U redovima Letonije najefikasniji bio je Kaspars Berzinš sa 13 poena.

Srbija: Teodosić 4p, 3s, 3a; Topić 8p, 1s; Erceg 4p, 2s, 2a; Kecman 7p, 6s, 1a; Marković 2p, 1s, 2a; Tripković 15p, 1s, 1a; Krstić 13p, 3s, 3a; Vujanić 12p, 4s, 7a; Veličković 10p, 2a; Perović 4p, 4s; Bogdanović 10p; Savanović 1s.

Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je trofej na meðunarodnom turniru "Kup Mečel" u Moskvi pobedivši danas u finalnoj utakmici aktuelnog prvaka Evrope, domaću selekciju Rusije sa 75:74 (24:18, 22:24, 14:12, 15:20).

Najzaslužniji za uspeh izabranika selektora Dušana Ivkovića bili su Zoran Erceg sa 20, Uroš Tripković sa 14 i Nenad Krstić sa 13 poena. Kod domaćina Robert Holden je postigao 20, a Andrej Kirilenko 10 poena.

Selektor Ivković je posle utakmice ocenio da je naš mladi tim zasluženo trijumfovao istakavši da je u prve dve četvrtine pružio "iznenaðujuće dobru igru".

"Moguće je da su domaćini u neku ruku potcenili našu reprezentaciju i verujem da će iz današnjeg meča izvući pouke pred nastup na Olimpijskim igrama. Mi smo se zaista dobro snašli i to pokazuje da dobro radimo, što svakako ohrabruje", izjavio je Ivković.

Naš selektor je zahvalio Ruskoj košarkaškoj federaciji na pozivu za učešće na turniru, navodeći da "Kup Mečel" organizovan na najbolji način. "Drago mi je da su naši košarkaši ovde u Moskvi prikazali dobru igru. Imamo nov i mlad tim i pred nama je još dosta posla. Ovaj uspeh će našim igračima sigurno koristiti u daljem radu", rekao je Ivković.

Centar reprezentacije Srbija Nenad Krstić potpisao je u utorak ujutro za ruski Trijumf iz Podmoskovlja.

Krstić se vraća u Evropu posle 4 sezone u Nju Džersi Netsima, a sa ruskim klubom potpisao je dvogodišnji ugovor vredan 3 miliona evra po sezoni, potvrdio je njegov menadžer Mark Korštajn.

"Ovim ugovorom sam rešio sve probleme. NBA je liga posebna, ali iz Amerike nisam dobio nijednu dobru ponudu. Sve su bile uglavnom duplo slabije od one koju sam dobio iz Rusije", rekao je Krstić za sajt "Hoopsworld" i dodao da ne isključuje mogućnost da se jednog za nekoliko godina vrati u NBA ligu.

"Mislim da sam doneo dobru odluku. Trijumf nije najbolja ruska ekipa, ali su prihvatili sve moje uslove, što nije bio slučaj sa NBA klubovima. Dobio sam 6 miliona evra za dve sezone, bez poreza. Dobio sam stan, automobil i imam direktnu avio-liniju iz Moskve za Beograd".

Trijumf, za koji nastupa i nekadašnji centar FMP-a i povremeni reprezentativac Ognjen Aškrabić, u predstojećoj sezoni će učestvovati u Ulebovom Evrokupu, a bez obzira na ovog leta brojne transfere iz NBA lige u Evropu američki 'ESPN' izrazio je veliko iznenađenje činjenicom da je tim koji neće učestvovati čak ni u Evroligi izdvojio toliku sumu za Krstića i finansijski nadmašio sve ponude NBA klubova.

"Imao je tešku odluku, ali je na kraju iz Trijumfa dobio ponudu koju nije mogao da odbije", saopšteno je iz menadžerske agencije koja zastupa Krstića.

25-godišnji Krstić, nekadašnji centar Partizana, odigrao je 4 sezone u NBA ligi, uz prosečan učinak od 11.3 poena i 5.7 skokova na 226 utakmica. Posle odlične debitantske sezone, nastavio je brzo da napreduje sve dok ga povreda kolena nije odvojila sa terena. Propustio je veći deo sezone 2006/07, a ni prošle sezone nije uspeo da se vrati u formu.

Krstić se tako odlučio za finansijski mnogo bolju ponudu od one koju su spremili Netsi, a postao je čak sedmi NBA igrač koji je ovog leta prešao u Evropu, posle Džoša Čildresa, Bostjana Nahbara, Huana Karlosa Navara, Horhea Garbahose, Karlosa Delfina i Primoža Brezeca. Nahbar je takođe dosadašnji član Netsa, a potpisao je za moskovski Dinamo. Četvorica od ovih sedam igrača su Korštajnovi klijenti.

Koliko para, toliko muzike...

"Plave" nade su slavile rezultatom 93:87 (42:19, 10:26, 24:20, 17:22).

Srbija će u preostala dva kola, u sredu protiv Grčke koja jedina u grupi nema poraz, i u četvrtak protiv Izraela, pokušati da obezbedi bar drugo mesto koje obezbeđuje učešće u polufinalu.

Tabela grupe E: Grčka (3 pobede, bez poraza), Srbija (2-1), Litvanija (2-1), Španija (1-2), Izrael (1-2), Italija (0-3).

Ajoj strasno... Ubio nas onaj njihov centar. Covek dao 20 poena i imao 20 skokova?!:eek:
Pa nasi da su igrali protiv O'Nila, manje bi im poena dao. Morace da osvetlaju obraz danas protiv Djinobilija i drugova...

Samo jos jedan detalj, posto sam iz Valjeva:P:P:P Ovo je bilo pre oko mesec dana...

Valjevo - Košarkaši Metalca savladali su sinoć u prijateljskoj utakmici olimpijsku reprezentaciju Irana sa 85:77. Najefikasniji kod Valjevaca su bili Jerominov 15, Marojević sa 14 i Gagović sa 13 koševa kod Metalca, a Nikhah sa 27 i Kamrani sa 19 koševa u selekciji Irana. Više od 500 gledalaca videlo je obostrano brzu i "tvrdu" igru sa puno kontranapada u kojoj je novi član Prve lige Srbije za nijansu bio precizniji u trenucima kada se lomio rezultat. Olimpijsku reprezentaciju Irana vodi srpski trener Rajko Toroman, koji je uspeo da selektira sastav koji u mnogome neguje način igre srpske košarkaške škole. Iranci se u Beogradu pripremaju za Letnje olimpijske igre, gde ostaju do nedelje, a u Pekingu će igrati u grupi sa selekcijama Litvanije, Argentine, Rusije, Grčke, Australije i Italije.

Poslednja izmena:
Ceo KK Metalac pod hitno u reprezentaciju..
Ovi nikako da potonu...sve mislish dotakli su dno a ono padnu josh nize.
Suvishe je surovo spasti na ove shabane posle jednog Divca,Bodiroge,Djordjevica,Danilovica,Paspalja...
Nije iznenadjenje izgubiti od Argentine koja ima ovu generaciju koja je debelo zashla u 3.banqu ali je prosto porazavajutje kolio su oni individualno KVALITETNIJI od ovih nashih nazovi talenata..i to nema veze sa neiskustvom nego ko shto reche komentator 1 na 1 su nas uvek probijali...nikako da se naviknem da smo mi na zalost danas 3.liga kosharkashkog sveta uz Finsku Letoniju i takve zemljice.
Krstic je novi Koturovic u najboljem,Perovic-no comment,za Stefana Markovica bi Dragan Lukovski bio Djordjevic.Tepic posle Partizana moze na Kipar da se kali ko i Tripko i Bogdanovic....strashno strashno strashno.
Mi ne prolazimo kvalifikacije za evropsko garant.Nije to nerealan pesimizam,jednostavno ma koliko strashno zvuchalo mi vishe nemamo KVALITET ni kvalifikacije da prodjemo.Nije tu Duda kriv,chak ni ona dileja Moka,mozesh kog god ocesh trenera da dovedesh od go.vana se ne pravi pita.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back