Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Naravno da je Marjanović potencijal,i ja to ne sporim. Pa,dečko ima 222 centa. Ali,da ne preterujemo. Divac je ipak Divac. Rano je za njega. Dečko treba da trenira i da popravlja koordinaciju,kretanje,da radi na psihi. Mnogo je rano za njega.
Eto,i Staefan Marković je 88. godište ,pa se njihov nivo spremnosti da igraju velike mečeve ne može porediti. Nekim igračima treba viš vremena.
Zašto nije pozvan Mačvan,pre Radivojevića.

I da dodam nešto za šta sam svestan da se niko neće složiti. Ja bih pozvao Aleksandrova ako se oporavio. Treba mu pružiti šansu,makar da trenira sa reprezentacijom. Propašće nam,a bio je talenat kakav se ne pamti. Bez obzira što me je Duda mnogo razočarao sa spiskom,mislim da bi mogao da mu pomogne da se vrati. Pa,zar nije bolje pokušati rehabilitaciju Aleksandrova,nego zvati igrače koji su u punoj snazi i formi suvi evropski prosek?

e,ne verujem koga je pozvao.onog radivojevica????:dontunderstand::dontunderstand::dontunderstand::dontunderstand::dontunderstand::dontunderstand::dontunderstand::dontunderstand::dontunderstand::dontunderstand::dontunderstand:na sta smo mi ljudi spali kad nam igra ona bikcina.radmana ne treba ni da zove zato sto je volina i posle pobede se napije,pobije i dzabe kvari atmosferu.ja za ovog marjanovica pravo da vam kazem nisam ni cuo,ali videcemo mozda nije los.bogdanovic je otisao u le mans i po meni ne igra nista posebno.ali predvodice nas tripko,kecman,tepic,teodosic i trebao je da pozove djerasimovica iz fmp-a,decko dobro igra a i iz kg-a je,xexeexexexeexxe

e,ne verujem koga je pozvao.onog radivojevica????:dontunderstand::dontunderstand::dontunderstand::dontunderstand::dontunderstand::dontunderstand::dontunderstand::dontunderstand::dontunderstand::dontunderstand::dontunderstand:na sta smo mi ljudi spali kad nam igra ona bikcina.radmana ne treba ni da zove zato sto je volina i posle pobede se napije,pobije i dzabe kvari atmosferu.ja za ovog marjanovica pravo da vam kazem nisam ni cuo,ali videcemo mozda nije los.bogdanovic je otisao u le mans i po meni ne igra nista posebno.ali predvodice nas tripko,kecman,tepic,teodosic i trebao je da pozove djerasimovica iz fmp-a,decko dobro igra a i iz kg-a je,xexeexexexeexxe

Ako nas ova dvojica predvode nemamo cemu da se nadamo, za Djerasimovica nisam ni cuo. Bas mi je cudno sto se nije pokusalo da se pregovara sa Slovencima da daju dozvolu Sasi Vujacicu iz Lejkersa da igra za nas, posto je decko negde izjavio da nece da nastupa ni za jednu drugu reprezentaciju sem Srbije, a za ove je nastupao samo par puta u juniorskim selekcijama koliko sam ja saznao, pa bi im se mi vec nekako oduzili...

Da, ali ne znam da li ima razlike kada je:
1) igrac vec nastupao za A tim, pa posle zeli da promeni reprezentaciju
2) kada igrac nije imao nijedan nastupa za A tim, pa posle zeli da promeni reprezentaciju

posto mi se cini da pravilnik FIBA ne prave nikakvu razliku u ovome (kao npr. u FIFA pravilniku)

na sta smo mi ljudi spali kad nam igra ona bikcina.radmana ne treba ni da zove zato sto je volina i posle pobede se napije,pobije i dzabe kvari atmosferu.ja za ovog marjanovica pravo da vam kazem nisam ni cuo,ali videcemo mozda nije los.bogdanovic je otisao u le mans i po meni ne igra nista posebno.ali predvodice nas tripko,kecman,tepic,teodosic i trebao je da pozove djerasimovica iz fmp-a,decko dobro igra a i iz kg-a je,xexeexexexeexxe

Vazno je da tebi tvoj Tripko predvodi ekipu, samo da l' do vrha ili dna, to je pitanje...

Da, ali ne znam da li ima razlike kada je:
1) igrac vec nastupao za A tim, pa posle zeli da promeni reprezentaciju
2) kada igrac nije imao nijedan nastupa za A tim, pa posle zeli da promeni reprezentaciju

posto mi se cini da pravilnik FIBA ne prave nikakvu razliku u ovome (kao npr. u FIFA pravilniku)

Najjace da u pravilniku FIBA nema nista o ovome. Pa ljudi, nije vam reprezentacija isto sto i klub, ne moze tek tako da se menja za koga ces da igras... Mislim da je isto kao i u FIFA, ako si igrao za mladje selekcije, imas pravo da promenis reprezentaciju, ali ako si odigrao makar jednu utakmicu u prvom timu, valjda moras da sacekas 3,4 godine (mozda i vise) dok ne dobijes dozvolu od FIBE da mozes da igras za drugu repku...

Najjace da u pravilniku FIBA nema nista o ovome. Pa ljudi, nije vam reprezentacija isto sto i klub, ne moze tek tako da se menja za koga ces da igras... Mislim da je isto kao i u FIFA, ako si igrao za mladje selekcije, imas pravo da promenis reprezentaciju, ali ako si odigrao makar jednu utakmicu u prvom timu, valjda moras da sacekas 3,4 godine (mozda i vise) dok ne dobijes dozvolu od FIBE da mozes da igras za drugu repku...

Pitam te jer sam od nekog cuo da kada nastupis za juniorski tim da si se vec tada odlucio da igras za tu reprezentaciju.

Pa imam druga, igra u Olimpiji iz Ljubljane, pozvali su ga u mladu reprezentaciju Slovenije, i najverovatnije ce prihvatiti njihov poziv... Cini mi se da mi je on rekao da moze da igra za Srbiju dok ne odigra utakmicu u prvom timu... Ali moracu da proverim, nisam siguran. Mozda i ne moze da menja reprezentaciju, ako je vec igrao za mlade...

Mislim da to funkcioniše preko nekih pristupnica i da nije isto kao u fudbalu. recimo,ako si u situaciji da imaš dva državljanstva, potpisuješ pristupnicu za jednu od te dve reprezentacije i onda si u poziciji da igraš samo za njih. Od tog trenutka,nebitno da li si odigrao neku utakmicu,možeš da nastupaš samo za tu reprezentaciju.
Ponavljam,nisam siguran u ovo,ali tako sam nekako shvatio na osnovu paušalnih informacija iz novinskih članaka0

Ako nas ova dvojica predvode nemamo cemu da se nadamo, za Djerasimovica nisam ni cuo. Bas mi je cudno sto se nije pokusalo da se pregovara sa Slovencima da daju dozvolu Sasi Vujacicu iz Lejkersa da igra za nas, posto je decko negde izjavio da nece da nastupa ni za jednu drugu reprezentaciju sem Srbije, a za ove je nastupao samo par puta u juniorskim selekcijama koliko sam ja saznao, pa bi im se mi vec nekako oduzili...

vidi se koliko zna so kosarci kad ti ne igraju dobro kecman i tripkovic:dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash:nisi cuo za djerasimovica?????prva petorka fmp-a?????::klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap::klap:

vidi se koliko zna so kosarci kad ti ne igraju dobro kecman i tripkovic. Nisi cuo za djerasimovica?????prva petorka fmp-a?????

1)Tripkovic nije lider, svakako bi trebao da bude u ekipi, ali on ti je serijski suter, kad pogadja tad treba da igra, u suprotnom je bezkorisan. Kecman je mator, da kazemo iskusan igrac, dobar u defanzivi, ali i veliko nista u napadu, a osim toga nemoze se pohvaliti nekom brzinom, a ni prodrnoscu ka kosu, solidan procenat suta je jedini njegov dobar napadacki parametar, jos treba imati u obziru da cesto ne sutira vise od 10 puta(sigutno bi mu bio znacajno losiji da ima vise suteva po mecu).
2)Ne pratim nase prvenstvo ni jadransku ligu, ali koliko se secam FMP je ispao u ULEB kupu vec u grupi, tako da sem Ercega u kvalitete ostalih igraca nisam mogao da se uverim.

Ljudi ovo su kvalifikacije...Ko je lud da dolazi od NBA igraca na letnje pripreme da igra sa Finskom , Madjarskom, Bugarskom, kad moze da ladi muda na Havajima sa 5-6 devojaka ( znate na koga mislim)... E nemaju oni zelju za tim... Ovako je Duda sklopio tim koji ce trenirati i koji objektivno moze i treba da uspesno prodje kvalifikacije makar kao najbolja drugoplasirana ekipa...Krstovic i Rdaivojevic su pre svega dobri sparing parntneri(JAKA ODBRANA) koji su potrebni Dudi... Zato su i pozvani...
Ma bice dobro videcete...Zato svi u Pionir kad budemo igrali...

Alo bre Wade, pa ko ovde pominje Zvezdu ili Partizan, da li si ti normalan??? Ja pricam o reprezentaciji, a ne koji igrac igra za koji klub... Tripkovica sam pomenuo samo zato sto si ti istakao da treba da predvodi repku, a ne zbog toga sto igra za Partizan.

Neki novi, naravno da Tripkovic nije lider, pre svega zato sto ne moze da poveze tri kvalitetno odigrane utakmice. Sto kaze Mwaruwari, nikad ne znas sta mozes da ocekujes od njega i da l' ce ga sut posluziti ili ne...

Ma okej je to zbog atmosfere i pravog treniranja pozvati ove igrace, ali kad se kvalifikujemo (ako se kvalifikujemo), Duda ne bi trebalo da menja ovaj tim i igrace zbog kojih smo se kvalifikovali da zameni NBA zvezdama... Ako nisu mogli (hteli, zeleli) da igraju u kvalifikacijama, ne zasluzuju uopste da igraju...

Na osnovu Ivkovićevih izjava,ne mogu da procenim da li NBA igrači nisu hteli ili Duda nije hteo da ih zove jer je procenio da će ovako stvoriti homogeniju ekipu. Na primer,Jarić je sigurno hteo da igra. Kad se zamlaćivao sa Mokom letos,mislim da mu ništa ne bi bio problem. Uostalom,to je Duda izjavio.
Pa,eto npr,Kirilenko i Novicki su se zamlaćivali sa svojim reprezentacijama u kvalifikacijama iako su NBA zvezde. mislim da je čak i Toni Parker igrao za Francuze.
I najmanji je problem to što smo u kvalifikacijama. I Rusi su iz kv otišli na EP i uzeli zlato.
I do sada bi bili da nismo imali sreće. iGRALI BI kv da nismo bili domaćini 2005. Onda su nam dali vajld kartu za SP 2006,pa smo se samim tim automatski plasirali za EP 2007,za koje bi takodje ograli kvalifikacije da nije bilo te karte. mISLIM DA ni Dream team ne zaslužuje kredita koliko smo ga mi imali. Vreme je da se uozbiljimo

Iskreno, meni se donekle svidja ovo sto je Duda uradio. Nije on ove iz NBA skartirao zato sto mu je bio merak, koliko znam on je isao po Americi i sa svakim ponaosob razgovarao. Iz toga zakljucujem da su mu nase zvezde rekle da su premorene od duge sezone i da ih zivo zabole za neke tamo kvalifikacije, tako da im je na ovaj nacin porucio 'Vi ste zaludni debili i terajte se u 1 ****'. Jeste da nam trebaju, ali ne da ih neko puskom tera. Vise volim da vidim dobre momke kako gube sa 15 razlike nego budale kako gube sa 3.

Poslednja izmena:
Iskreno,ne znam šta je gore. Ako ovi igrači budu pevali himnu,i budu ostavili srce na terenu za Srbiju,neću im ništa zameriti. Ali,žedan sam uspeha,kao i svi.
A ako se ne plasiramo na EP,možemo slobodno da sahranimo srpsku košarku,jer to automatski povlači za sobom i nneodlazak na SP,godinu pauze,gubljenje kontinuiteta.
Navijaću za reprezentaciju svim srcem i nadati se da loše strane ovakvog tima neće isplivati.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back