Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Ono što je meni zanimljivo u ovoj vesti je onaj deo "dobio odobrenje Bajerna"...
To je izgleda ona ista priča kao za Vujoševića i CSKA, dobije otkaz ali ga plaćaju do isteka ugovora( što je ispravno i moralno i pošteno pre svega:per:),
Pa "veliki " Vujošević nije smeo da radi kao trener da mu en bi obustavili uplate, te je postao predsednik SD...
 
По спортским и уопште порталима неки коментатори који су очигледно залутали на тему спорта и кошарка замјерају Салету да је наводно једном изјавио да док је селектпр Србије, неће водити неки клуб. Или тако нешто. Не знам да ли је то Сале заиста изјавио, а и ако јесте, очигледно се зајебавао, не разумију то ови паобранци са ријалити садржаја.

Како год, за селектора је боље да води клуб, барем сада када су завршили ови тзв "прозори" квалификација за СП, тј СК. Оно да остане више у свијету кошарке.
Преузима Виртус у јеку сезоне, други је учинио селекцију, тренутно су 11-и, и на Салету је задатак да у 9 преосталих кола то покуша поправити. Није баш да обећава ситуација.
Италијанска лига је превише американизована, Амери ко Амери, са неким својим поимањем, не ријетко робују статистици, ту се тренери баш и не могу "остварити". И Виртус је претрпан Америма и уопште странцима, чак деветорица и тек један Италијан у ротацији, репрезентативац Арадори. Шта је ту је, од српских играча ту је центар Дејан Кравић, који је био у неким утакмицама у конкуренцији за састав "орлова" у овим квалификацијама, но није се изборио за мјесто у саставу.

Што се тиче националне селекције, Сале се са помоћницима показао као одлично рјешење. Четири велика такмичења, одлични наступи и редом одлични пласмани. А није лака ситуација, превише је штеточина који раде против српске кошарке, имамо и медије који, из неких разлога воде свети рат против српске кошарке, у континуитету злонамјерни текстови препуни манипулација, измишљају се "случајеви" и настоје загадити односи у српској кошарци, ту су и неки менаџери, посебно један препознатљив по зализаној коси, роваре ли роваре, + неизбјежни кланови у српском спорту гдје се подмећу клипови једни другима, ту су и повреде које су задњих година осакатиле "орлове", но за сада Сале са својим сарадницима, наравно уз помоћ КСС, води српски кошаркашки брод на добром курсу.
 
А није лака ситуација, превише је штеточина који раде против српске кошарке, имамо и медије који, из неких разлога воде свети рат против српске кошарке,

Не знам да ли је то Сале заиста изјавио, а и ако јесте, очигледно се зајебавао, не разумију то ови паобранци са ријалити садржаја.



Saša ti li si?:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
 
Код група као основ је узета ФИБА-ина листа (http://www.fiba.basketball/rankingmen#tab=fiba) која је благо речено чудна (нисмо ту ми битни), и добијена по критеријумима и формули (http://www.fiba.basketball/documents/rankingmen/examples) који прилионо одударају од неких спортских принципа, а и мало коме су јасни.
Fiba prejebala sebe. Ovo je jedinstven primer u svetu sporta da se nosioci grupa dele u dva šešira kako bi se domaćinu uzvukla najlakša grupa
То је тачно.
Ово се истина може образложити да се у другој фази (групе И, Ј, К и Л) не састану у истој групи екипе рангиране у прве 4.
Но онда се морало испоштовати и ово (прилично скарадно одређено) ФИБА рангирање, но они су већ унијели хаос подвлађујући домаћину, и Србију избацили из првог јакосног шешира.

Систем такмичења је такође нешто ново. У првој фази имамо 8 група по 4 екипе. Две дрвопласиране иду у другу фазу гдје се формирају нове 4 групе по 4 екипе (остали разигравају за пласман 17-32.мјеста, не мала глупост).
По прве двије иду у 1/4Ф, то јест у плеј-оф,

Шта се може десити? У првој фази нам може запасти паклено јака Аустралија, те такође потенцијално јака Канада. Значи 3 изузетно снажне екише се могу наћи већ у првој фази. А само двије пролазе у 16.
Шта се још може десити? У другој фази приликом укрштања у истој групи се могу наћи САД, Србија и Аустралија, значи шешири омогућују да се у истој групи друге фазе нађу троје полуфиналиста задњих ОИ. Нека водиља би морала бити да се тежи полуфиналисте са задњег великог свјетског такмичења разврстати у различите групе, но овдје се већ у другој фази могу срести чак 3.

Видјећемо сутра како ће ко имати среће, а бирократе из ФИБА-е су остали досљедни себи, и по ко зна који пута потврдили да су комплетни идиоти.
 
Fiba prejebala sebe. Ovo je jedinstven primer u svetu sporta da se nosioci grupa dele u dva šešira kako bi se domaćinu uzvukla najlakša grupa. :lol:

Gluplje je bilo na prošlom svetskom prvenstvu, kada je celokupan kostur takmičenja bio podeljen na dva dela, samo da bi se omogućilo finale SAD-Španija.
Pa nas pogledala sreća da Špance izbace Francuzi.
 
Завршена је регуларна сезона НБА лиге, и да сагледамо учинак српских играча до сада.

Никола Јокић (Денвер), импресивна сезона (https://www.basketball-reference.com/players/j/jokicni01/gamelog/2019/), пропустио тек 2 меча, један због казне, и један у финишу када га је Мелоун чувао за плеј-оф, 20,1 поена, 10,8 скокова и 7,3 асистенције за 31,3 минуте по мечу. У свим статистичким рубрикама то је више него добро. Ниџо је ове сезоне добио нову улогу, лидер екипе, онај који вуче клуб, и који ће бити на посебном удару противника, не ријетко трпити и батине, тако треба гледати и % шута, увијек је то из контакта, на јаку одбрану, но и поред тога јако добро.
Оно што је важно, четврта сезона и у свакој биљежи напредак, поправио је ове сезоне и одбрану, иако ту има још доста простора. Сада следи плеј-оф, биће то и за Николу и за Денвер тренутак истине.

Бобан Марјановић (Ел-Еј Клиперс, Филаделфија), ове сезоне промијенуо је клуб, Боби своје минуте користи максимално (https://www.basketball-reference.com/players/m/marjabo01/gamelog/2019/), 7,3 поена, 4,6 скокова за 11,7 минута по мечу, добри и %. По продуктивности, напредној статистици учинка за 36 минута, годинама један од најбољих у читавој НБА, међутим варљив утисак јер то бјеше у времену необавезне кошарке, тек у Фили, иако наравно алтернатива Ембида, је добио право повјерење и почео играти такмичарску кошарку. Добро је одиграо, ту су ти проблемуи у одбрани, но добро је одиграо.
И Филу чека плеј-оф, могли би бити добри, видјећемо колико ће Боби добити прилика, довели су и Монроа. А видјећемо и каква је судбина Бобија по завршеку сезоне, истиче му уговор, Ембид је ту неприкосновен, Монроу неће продужити уговор. Навијачи су га одлично прихватили, а навијачима се мора угодити, могао би остати, било би то јако добро за Бобија.

Немања Бјелица (Сакраменто), коначно дибра сезона (https://www.basketball-reference.com/players/b/bjeline01/gamelog/2019/), 9,6 поена, 5,8 скокова за 23,2 минуа по мечу, добри и %. Код Немање статистика није та која ће приказати његов допринос, он чини много корисних ствари за екипу коју статистика не биљежи. У Минесоти бјеше запостављен, и у Сакраменту је доказао квалитет. У финишу је покварио бројке, долазак Барнса, који би играо и 3 и 4, је поприлично утицао на ротацију, но добра сезона за Немању.
Сакраменто је отпустио тренера, и видјећемо наредне сезоне какав ће статус добити Немања, већ је ветеран, и ту пуно зависи од амбиција Сакрамента у наредној сезони.

Богдан Богдановић (Сакраменто), у овој сезони поправио је битно поправио бројке за исту минутажу (https://www.basketball-reference.com/players/b/bogdabo01/gamelog/2019/), 14,1 поена, 3,8 асистенција и 3,5 скокова за 27,8 минута по мечу, за спољног играча сасвим добри %. Он је одигао одлично први дио сезоне, а онда је доласком поменутог Барнса нарушена и ротација и његова офензивна улога (ишао би на 15,5 поена у просеку). Ипак сасвим добра сезона. На жалост већ завршена, Богдан је рођени такмичар и дуги пост од кошарке до свјетског купа неће се добро одразити. Но биће то све како треба.

Милош Теодосић (Ел-Еј Клиперс), одиграо ове сезоне тек 15 мечева (https://www.basketball-reference.com/players/t/teodomi01/gamelog/2019/), учинак није вриједан помена. У претходној сезони Милош је доказао квалитет, и ту се показало колико је боља екипа када је он на паркету, Клипеси су са њим у постави остварили 29-16, без њега 13-24. Но на жалост, он је у ен-би-еј отишао већ ровит, повреде су се обнављале, ове сезоне у Клиперсима су дали шансу другима, прије свега перспективном плеју Шеи Гиџес-Александру.
За Милоша је ен-би-еј прича завршила. Он ће одиграти још коју сезону у Евро-лиги, ту ће зависити колико му тијело то буде дозволило.

Србија има ове сезоне још двојицу играча са важећим уговором, Мирослава Радуљицу (Ел-Еј Клиперс) и Радета Загорца (Мемфис), но они као што знамо и поред важећих уговора нису ни били у саставима ове сезоне.

То би било то ђто се тиче српских играча и регуларног дела ен-би-еј сезоне.
 
Јокић тек 31 минут по мечу, то није пуно за носиоца франшизе. како му се буде повећавала минутажа надамо се да ће расти и статистика. На врхунцу каријере верујем да би могао до 25 поена, 15 скокова и 7 асистенција по мечу. Асистенције тешко да ће расти јер кад више асистира мање поентира. Ови остали су исподпросечни до просечни НБА играчи попут Богдана и вероватно ће тако и остати.
Прича ли се о неком новом Србину у НБА?

- - - - - - - - - -


Зашто не би играо? Народ по обичају баца камење...Ја сам предосећао да ће желети да игра.
 
Непотребан, а вјероватно и малициозан спин око Јокићеве најаве да ће играти СК. И то од портала (Еспресо) који и не прати нешто спорт, посебно кошарку, и ти текстови су углавном са сврхом да изазову реакцију и понеки пакостан коментар читалаца тог портала. Генерално, сви ти портали имају криминалан однос према спорту и спортистима, посебно оним успјешним, настоје се укаљати, оклеветати, ваљда је то лoгика, што више се укаљају истинске вриједности, а спортисти то јесу, пораст ће рејтинг лажним вриједностима, политичарима и ријалити производима, који су више по укусу таквих портала.

А и сигурно тај портал нева информација о могућем контакту Салета и Јокића, нити тог контакта тренутно има, Николи је тренутно сав фокус на плеј-офу, лидер је екипе и за њега и за Денвер то ће бити тренутак истине.

Како за Денцер заврши плеј-оф, биће актуелан Николин наступ на СК. И ту ће одлуку, ко ће бити у конкуренцији и ко ће играти на СК, донијети Сале са својим помоћницима. Никола има квалитет, напредовао је ове сезоне и он ће свакако бити у саставу Србије на СК, ако га наравно нека повреда не спријечи. Но, о том, потом.
 
Poslednja izmena:
Onaj koji ne zeli da igra za svoju reprezentaciju nego samo onda kad mu ce "cefne" ; taj i ne treba repki

Osvojio si srebrnu medalju ; dosta ti je ... sedi u Denveru - tamo ti je i mesto

Jedan Vlade Divac se uvek odazivao na pozive a ovaj izigrava majmuna kao "znas ne mogu, moram da se pripremim"

Mrs !!!
 
Данас људи умова обликованих ријалити садржајима, имају обичај тражити мане и проналазити "гријехе" истинским вриједностима, а наши сјајни спортисти то јесу.. Није до њих, медији су моћни и ако они лажним спиновима и трач текстовима настоје укаљати спортисте, људи у то повјерују. Из неког разлога воде и свој неки рат против српског спорта, посебно кошарке.
Ту је и то подметање лажног увјерења о не одазивању у национачну селекцију. При томе занемарију да је врој играча који ће играти у националној селекцији ограничен на 12 (значи када је кошарка у питању) на великом такмичењу, не може играти 20 или 30, не можете замјерити неком играчу, рецимо Ерцегу или пак Јеловцу, а можемо их подоста набројати, ако и нису ни били у фокусу селектора за то велико такмичење. Када су били позвани, одазвали су се.

Што се тиче српске кошарке и односа према националном тиму и тамо 1990их и данас, ситуација је више него добра, тачније одчична, присутан је култ репрезентације, и поред роварења менаџера и једне кроз медије пошасти аутошовинизма, данас је присутнији него раније, српски кошаркаши су оперисани од тих штетних утицаја, за сада.
Због роварења менаџера, тачније једног менаџера препознатљивог по зализаној коси, имали смо неких губитака, и 2015-е и 2016-е и 2017-е. Но, рјешава се то, и ти кошаркаши су сјајни момци и привржени дресу Србије, што су и доказали.

Што се тиче поменутог Довца, и за њега као и за стотине других, дрес Србије је светиња. Он никад наравно није пропустио такмичење осим када га је спречила виша сила наравно.
Владе је играо у националној селекцији 10 великих такмичеа, 6 са Југом и 4 са Србијом и освојио 10 медаља (СП 1986 бронза, ЕП 1987 бронза, ОИ 1988 сребро, ЕП 1989 и 1991 злато, СП 1990 злато, ЕП 1995 злато, ОИ 1996 сребро, ЕП 1999 бронза и СП 2002 злато), значи 10/10, сигурно је и он припомогао.
Није играо када су га године сустигле, када би више штетио него користио националној селекцији, и наравно на ЕП 1997 и СП 1998 када га је спречила виша сила. Ако се неки играч не нађе за то велико такмичење, а то одлучује селектор (а имамо ваљане селекторе, осим једне епизоде прије 12 година, увијек би то били они дорасли задатку), у конкуренцији, разлози могу бити повреда, забрана (рецимо лок-аут 1998), могу и неке ствари које медији не треба да знају (рецимо када је Ребрача у питању послије 2000-е), битно је да се успоставе здрави односи у српској кошарци. А они су успостављени.
 
Али Владе Дивац се није увек одазивао на позиве...

Vlade Divac se posle sankcija odazivao samo onda kada je to i njemu koristilo, iz marketinških , ili nekih drugih razloga.
1995- odmah posle sankcija
1996-olimpijada u SAD
1999-odmah posle bombardovanja je "popularno" biti u ekipi
2002-SP u SAD
I nema više......
PS; 1997. ga sprečila viša sila?
2000, 2001 ga sprečila viša sila, a nije 2002?
 
Poslednja izmena:
Није очекивати да ликови који су се прешалтали са ријалити садржаја, разумију релације у кошарци.
Састав националне селекције одређује селектор, он је тај који ће одредити кандидате и екипу за велико такмичење. Не неки "експерти" који су збуњени зашто послије убачене лопте кроз обруч некад пишу 2 а некад 3 поена, и који и не разумију шта све одређује тим за велико такмичење, него селектор.

Дивац није ни био на радару селектора Обрадовића за ОИ 2000-е и селектора Пешића за ЕП 2001-е, из разлога разумљивих.. Други су на тој позицији били у комбинацијама и селектори су сигурно ти који ће извагати кога уврстити.
За СП 2002-е је прихватио позив након дужег убјеђивања селектора Карија Пешића, а морао је индивидуачно радити двије недјеље како би уопште дочекао у каквој таквој физичкој спреми почетак припрема и могао током истих пратити млађе саиграче.
И екипа на ЕП 2001 и екипа на СП 2002 (значи без и са Дивцем) је добро изгладала и показало се да то бјеше добра одлука, једна и друга, ту свака прича завршава.

Но то су ствари које, како написах, ликови који су се прешалтали са ријалити садржаја и са својом уврнутом логиком, не разумију.
 
Poslednja izmena:
Није очекивати да ликови који су се прешалтали са ријалити садржаја, разумију релације у кошарци.
Састав националне селекције одређује селектор, он је тај који ће одредити кандидате и екипу за велико такмичење. Не неки "експерти" који су збуњени зашто послије убачене лопте кроз обруч некад пишу 2 а некад 3 поена, и који и не разумију шта све одређује тим за велико такмичење, него селектор.

Дивац није ни био на радару селектора Обрадовића за ОИ 2000-е и селектора Пешића за ЕП 2001-е, из разлога разумљивих.. Други су на тој позицији били у комбинацијама и селектори су сигурно ти који ће извагати кога уврстити.
За СП 2002-е је прихватио позив након дужег убјеђивања селектора Карија Пешића, а морао је индивидуачно радити двије недјеље како би уопште дочекао у каквој таквој физичкој спреми почетак припрема и могао током истих пратити млађе саиграче.
И екипа на ЕП 2001 и екипа на СП 2002 (значи без и са Дивцем) је добро изгладала и показало се да то бјеше добра одлука, једна и друга, ту свака прича завршава.

Но то су ствари које, како написах, ликови који су се прешалтали са ријалити садржаја и са својом уврнутом логиком, не разумију.

Pošto su razlozi razumljivi, što ih ne navede?
Razumljivi su jer su drugi bili u fokusu?:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
A on nije bio jer je tako u mogućnosti?
Bolje se vrati parovima ili farmi kako već........To je tvoj nivo poznavanja košarke......

Zamisli, kada je prihvatio poziv 2002. morao je CELE dve nedelje raditi individualno, da bi mogao da igra.........:hahaha::hahaha::hahaha:
Da li je moguće kakva se sve gluposti ovde mogu pročitati?
Ma jok, nije on uopšte trebao trenirati.......:per:

Divac je jedna džukela od čoveka, pokazao je milion puta, pored terena....Radi samo ono što njemu odgovara, počev od glasanja za Kosovo u MOK-u, preko ponuda za Novosti, otimačine Voda Voda brenda, pa do igranja za reprezentaciju kada mu to može marketinški koristiti.
Neiskren, bezobrazan, pokvaren......Možete na netu nači reprinte revije Koš, gde možete jasno pročitati da tokom reprezentativne karijere on i Dražen nisu bili ni blizu toliko bliski koliko on to prikazuje, a zarad promocije njega i onog djubreta od filma....Ili da pomenemo kantrimen?
 
Poslednja izmena:
Pošto su razlozi razumljivi, što ih ne navede?
Ко да наведе? Жоц? Пешић? То ће они теби полагати рачуне? Смањи доживљај дјечак.
Radi samo ono što njemu odgovara, počev od glasanja za Kosovo u MOK-u..
Ово је подфорум кошарка. Не политика. Срамна епизода и тадашњег предсједника ОКС (Дивца) и државног врха Србије поводом пријема ОК нарко творевине у МОК (а ту сам више огорчен од тебе) је за пдф политика. Не морамо овај пдф зафађивати политиком.
pa do igranja za reprezentaciju kada mu to može marketinški koristiti.
Играњем за репрезентацију кошаркаши (барем наши), и они прије 20ак година и данас, немају маркетиншке користи. Није то фудбал и нису то те релације. Сви они већ имају или су имали (Владе је имао и то јако, јако добар) углавном гарантоване уговоре, посебно ако је енбиеј у питању. У енбиеју,, а Владе је из те приче, ни тада ни данас играњем за националне селекције неће добити бољи статус код нових уговора, нема шансе.
То о маркетиншкој користи од играња за репрезентацију (могу само штете имати ако се повреде, попут рецимо Јоровића) је за кошарку оксиморон. И резоновање људи који све равнају према неком другом спорту.
Neiskren, bezobrazan, pokvaren......
Однос са покојним Драженом је била њихова ствар. Кантримен је за други пдф, опет не морамо загађивати овај пдф тим стварима. Какав је, не знам, мана и гријеха му се може наћи, и не пада ми на памет да будем његов адвокат. Но овдје је тема кошаркашка национална селекција Србије, однос Дивца према националној селекцији је без мрље (те примједбе за ОИ 2000-е или ЕП 2001-е су идиотске), приговорити му могу пакосни људи, или они не разумију кошаркашке релације, или они који су забраздили у клупској острашћености.
 
Ti pričaš o Divcu kao osobi koja je toliko visokomoralna da se uvek odazivala na poziv da brani boje reprezentacije.
Ja ti jasno kažem da Divac nema tog moralnog u sebi, nego samo korisnog za sebe, marketing kao igrača ili šatro patriote.
I to naravno da ima veze i sa pdf košarkom, jer se tiče osobe koja je bila košarkaški reprezentativac ove zemlje.

Ne treba meni ni Obradović ni Pešić da objašnjavjau zašto Divac nije igrao.
TI si taj koji je rekao da nije igrao iz razumljivih razloga.
A ja kažem da su ti razumljivi razlozi Divčevi OTKAZI.
Prosto mu nije koristilo dovoljno, u marketinškom smislu.
Što se pokazalo potrebnim odmah sledeće godine kada se igralo u SAD.
Tada se javio da pomogne, zar ne?:per:

PS; I nemoj uplitati državni vrh u odluku Divca kao predsednika našeg OK, jer da se s tim nije slagao mogao je upozoriti javnost PRE glasanja, i dati ostavku na to mesto.Nema deljenja krivice, zna se ko je kriv.
Divac lično i personalno.

I pusti ta laprdanja o košarci uopšteno.
Pričaš o košarci bez ijednog takmičarski značajnog detalja o tom sportu.
Sve neke uopštene stvari, kao onaj bolesnik kome je Vujošević idol, pa dodje posle utakmice da soli pamet i piše tirade.
 
Ti pričaš o Divcu kao osobi koja je toliko visokomoralna da se uvek odazivala na poziv da brani boje reprezentacije.
Па јесте се одазивао увијек. Десет пута позван (1986, 1987, 1988, 1989, 1990, 1991, 1995, 1996, 1999 и 2002), 10 пута се одазвао, 10 медаља. Није био у селекцији када и није био позван од стране селектора или због лок-аута
Ne treba meni ni Obradović ni Pešić da objašnjavjau zašto Divac nije igrao.
TI si taj koji je rekao da nije igrao iz razumljivih razloga.
A ja kažem da su ti razumljivi razlozi Divčevi OTKAZI.
Имаш ли било гдје да је неко од селектора или из тадашњег КСЈ поменуо те Дивчеве "отказе"?
Теби се сигирно неће правдати Обрадовић и Пешић.
Не, написао сам, "није ни био на радару селектора Обрадовића за ОИ 2000-е и селектора Пешића за ЕП 2001-е, из разлога разумљивих" (имаш проблема са ћирилицом).
А разумљиви разлози су што су га тада (значи 2000-01) већ сустигле године, константни проблеми тих сезона са леђима (ту тијело тражи период мировања), физичка истрошеност, и на тим такмичењима су млађи (Ребрача, Тарлаћ, Дробњак) могли боље одговорити захтјевима селектпора и одиграти са потребном енергијом. Уостало такве бејаху одлуке селектора који су то све извагали.
Prosto mu nije koristilo dovoljno, u marketinškom smislu.
Što se pokazalo potrebnim odmah sledeće godine kada se igralo u SAD.
Tada se javio da pomogne, zar ne?
Врло добро, молио бих конкретно како су то маркетиншки Дивцу (ух маркетинчки, како си то премудро примијетио) помогли наступи на ЕП 1999-е или СП 2002-е. Конкретно. Добио боље уговоре? Или шта већ?
Узгред, није се он јавио да помогне, Пешић га је убјеђивао и убиједио.
 
Врло добро, молио бих конкретно како су то маркетиншки Дивцу (ух маркетинчки, како си то премудро примијетио) помогли наступи на ЕП 1999-е или СП 2002-е. Конкретно. Добио боље уговоре? Или шта већ?
Узгред, није се он јавио да помогне, Пешић га је убјеђивао и убиједио.

Pa evo, da te edukujem pošto očigledno nemaš dovoljno vijuga da sam shvatiš.
Da nije igrao 1999.g postao bi predsednik OK sutra a možda ni tad(dozvolili bi mu da praktično protivpravno otera Filipa Zeptera sa mesta predsednika???).
Oteo bi brend Voda Voda prekosutra, a možda ni tad.
Ponuda koju je zajendo sa Danilovićem dao za Novosti, je krivično delo, ali kao dokazani patriota odgovarao je.........Sutra..
Ovako, veliki patriota, eto igrao je odmah posle bombardiovanja prkoseći svima....:per::per:
A 2002.godine?
Pa dovoljno je što je igrao, tržište u SAD, posebno košarkaško, marketinški kroz neku reklamu i dodatni dolar ceni učešće na prvenstvu sveta.
Ili da ti još malo nacrtam?

Па јесте се одазивао увијек. Десет пута позван (1986, 1987, 1988, 1989, 1990, 1991, 1995, 1996, 1999 и 2002), 10 пута се одазвао,

Onda tom logikom i Jokić se UVEK odazvao selektoru.
Jednom pozvan, jednom se odazvao.
Ali ti imaš pamćenje amebe, pa misliš da ga svi imaju, pa se ne sećaju kako je govorio da ne može da igra, eto duga sezona, oporavak i slično.


Не, написао сам, "није ни био на радару селектора Обрадовића за ОИ 2000-е и селектора Пешића за ЕП 2001-е, из разлога разумљивих" (имаш проблема са ћирилицом).

To naravno nije istina, i ti LAŽEŠ, jer je sigurno bio na radaru, ali nije hteo da igra.
Uostalom, objašnjenje kako 2001. kod Pešića nije bio na radaru, ali je došao na radar 2002. je objašnjenje koje ne možeš prodati deci u vrtiću, ali očigledno mogu tebi.
Ili ti misliš da su i drugi toliko glupi, kao ti?

Nemam nameru da se s tobom raspravljam o glupostima i tvojim nebuloznim tvrdnjama.........O košarci pogotovu, jer ne vidim da ti o njoj i pričaš.
 
Da nije igrao 1999.g postao bi predsednik OK sutra a možda ni tad(dozvolili bi mu da praktično protivpravno otera Filipa Zeptera sa mesta predsednika???)..
Није се он трпао да буде предсједник ОКС (што га наравно не амнестора за срамну епизоду поводом пријема нарко творевине у МОК), већ је одабран као неко ко има име у свијету спорта.
A 2002.godine? Pa dovoljno je što je igrao, tržište u SAD, posebno košarkaško, marketinški kroz neku reklamu i dodatni dolar ceni učešće na prvenstvu sveta.
Ово је неопјевана глупост. Што се тиче наступа на ЕП 1999 и СП 2002 није ушичарио нити један долар ни од реклама (свакако не оних у САД), а посебно не по питању уговора. Како написах, неопјевана глупост.
Onda tom logikom i Jokić se UVEK odazvao selektoru.
Јокић 2015-е није имао реално шансе да се нађе ни на ужем списку, међу 16-17, а посебно не у оних 12 за ЕП, и то бјеше усаглашено са селектором (тачније селекторима, Мијатовићем и Ђорђевићем) да је боље да се припреми за ен-би-еј, ту нема апсолутно ништа спорно.
Позван је 2016-е, одиграо јако добро и ОКТ и ОИ и помогао у фантастичном успјеху наших.
Прича 2017-е је знана, посветио сам доста постова по разним порталима и форумима, изговор је такав какав јесте, то су шеме једног менаџера. Никола тек треба да остави траг у националној селекцији. О том потом.
Uostalom, objašnjenje kako 2001. kod Pešića nije bio na radaru, ali je došao na radar 2002..
То ћеш морати питати Пешића. Узгред, глупа логика. Нама су пред задње ЕП у току припрема петорица поотпадала због повреда, Лучић због проблема са леђима је пропустио неколико акција нацоналне селекције, 2017-е је стање са леђима било боље па је играо, примјера је много. Да нећеш ти то завиривати у здравстени картон да ли је то баш тако.
Што се Дивца тиче, он се практично послије 1999-е повукао из националне селекције (и због година, и због проблема са леђима), да би се 2002-е привремено вратио на убјеђивање Пешића (који је претпостављам био мотивисан због познате приче са Ребрачом, такође и Тарлаћ бјеше ровит, и ту је вјерујем процијенио да Владе и поред година може помоћи).
Но како написах, то како тад није био на радару а сад јесте, је глупа логика.
 
Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top