Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Turnir prenosi Sport Klub HD.

Inače 24. avgusta je završni žreb za kvalifikacije za SP koje su očajno organizovane i na kojima neće učestvovati igrači iz NBA, a na nekim mestima sam pročitao i iz Evrolige.

Mi smo u grupi sa Gruzijom, Nemačkom i kvalifikantom. Jedan od mogućih protivnika (kvalifikanta) je i Bosna koja je prošla te neke pretkvalifikacije i sada čekaju žreb da vide sa kim će u grupi.

Prosto je neverovatno koliko malo treba tim Bosancima da uđu u euforiju. Sinoć pobedili Jermeniju i sada za sebe tvrde da su sila u nastajanju, da će uskoro biti najbolji na Balkanu...

Ja mislim da se mi medalji ne radujemo koliko oni prolaskom tih pretkvalifikacija.
 
Sad sa prevarom kao "liderom" pitanje hocemo li grupu proci.
Eto prilike da nas jos jednom usere vec nam je uskratio medalju na proslom evrobasketu i produzetak protiv amera.
Ima sakramento da se sureci a grobari ce naravno da kazu "nema decko pojma u NBA jer ga ubedacila reprezentacija!" ( citaj> robija se mnogo dere na Teparu inace bi decko pokido) :cepanje:
 
Da, Bogdanović je kriv što ekipa sad realno nema pojedinačni kvalitet za medalju.
Bez Teodosića, spadamo na to da mora da ide Vasa Micić, a on je veći problem i od Birčevića (koji je odigrao vrlo dobro protiv očajne Nemačke).
Svi dosadašnji protivnici nisu pokazali ništa posebno protiv nas, a ja koliko sam primetio ni mi se nešto mnogo ne upinjemo.
Problem u odbrani je što ostavljamo protivnicima mnogo prostora za šut za 3. Mogli bi nas Letonci, Hrvati i Francuzi napuniti ako im dozvolimo toliko otvorenih šuteva koliko smo dozvolili Nemcima.
U napadu ćemo tek da vidimo koliko možemo protiv ozbiljnijih reprezentacija. Ovi do sad su bili bezveznjaci.
 
Kakav Bogdan, ja sam za to da se lopta da u ruke Guduri ili jos bolje Lazinju - jer danasnja kosarkaska Srbija ni ne zasluzuje bolje od toga. Sve ostalo je bonus.

U kom sastavu bili, reprezentacija sa Djordjevicem ce da se grize i bori sa svakim, i to je to. I ostale reprezentacije imaju dosta izostanaka.
 
Istina nema Teodosića, ali smo u odnosu na prošlu godinu jači za Milosavljevića i Lučića.

Sadašnji tim je već dosta jak. Nedović će još biti dodatni bonus.

Mislim da će sigurno otpasti Gudurić, jer on mu dođe kao Bogdanović za siromašne, a mi original već imamo tako da ne može da ponudi ništa novo.

I mislim da će otpasti neko između Lazića i Micića. Najviše bih voleo da otpadne Birčević, ali čini mi se da ga Sale neće dati, pa ako moram da biram od ove dvojice poveo bih Lazića zato što na dvojci već imamo napadača i poentera (Bogdanović), pa nam treba i neko ko će da grize na drugi kraj terena. Uostalom cele pripreme smo odradili sa dva pleja, što ne bi i Prvenstvo sa Bogdanom kao nekim trećim plejem?
 
Sad sa prevarom kao "liderom" pitanje hocemo li grupu proci.
Eto prilike da nas jos jednom usere vec nam je uskratio medalju na proslom evrobasketu i produzetak protiv amera.
Ima sakramento da se sureci a grobari ce naravno da kazu "nema decko pojma u NBA jer ga ubedacila reprezentacija!" ( citaj> robija se mnogo dere na Teparu inace bi decko pokido) :cepanje:

Malo si se pogubio, ali nista strasno. :mazi:
 
Kao sto se verovatno i ocekivalo ovo EP ce biti bas slabo , mozda i najslabije dosad , jer gotovo ni jedna reprezrentacija nece igrati u kompletnom sastavu, ovo ce vise biti kao neko EP "B" selekcija.

Sad sto se tice Tea jbga sta da se radi , kontam da i Teo mora malo da predahne od reprezrentacije , sad cinjenica je da na EP idemo bas ota oslabnjeni i da sem Bogdanovica i Marjanovica su uglavnom igraci diskutabilnog kvaliteta (barem u nekim vrhunskim okvirima) , ali opet i drugi su u manje vise slicnoj situaciji i sad i ovakva ekipa kakva je , opet cinjenica je da nema mnogo boljih ekipa od nase, eto mozda jedino Spanija (iako su i oni suoceni sa nekim otkazima igraca ali opet imaju najvecu sirinu i kvalitet da to kompenzuju) i eto ne znam Litvanija u kakvom ce sastavu doci , sto se tice ostalih , recimo Francuzima jako puno bitnih igraca ne igra ( Parker, Batum, Gober, Azinsa, Noa, Luvavu takodje otkazao) , Grci koji su vec duze vreme u krizi rezultata isto oslabnjeni (pogotovo sad kad je i Antetokumpo otkazao), Italiji recimo isto Galinari nece igrati , ostale ekipe isto deluju bas nesto kilavo.
 
Литванци традиционално долазе у најјачем могућем саставу (код њих је одзив за репрезентацију увек био скоро 100%). Мислим да бисмо се пре са Шпанијом снашли него са оним што Литванци играју, а то су батине на ивици фаула. Па ако је суђење како треба, прођу као против Шпаније на прошлом ЕП (око 30 разлике било чини ми се у групи), а ако није, онда могу и да добију објективно бољег противника (нас на прошлом ЕП).
Грци, надам се да је свима јасно, да нису одиграли ни 50% на оном турниру у Бг, сад ћемо видети у Атини вероватно реалан однос снага.
Мислим да је ово првенство коначно оно где ће Хрвати узети неку медаљу, противници су знатно ослабљени, тако да је ово прилика за њих.
Што се нас тиче, један полуискусан састав, који може и да се прошета до злата, а може и да испадне у 1/8 финала. Задњи пут кад Тео није играо, жешће смо се мучили 2013.
 
Vidim Spanci objavili sastav za EP .

Tu su oba brata Gasol, oba brata Ernangomez, Riki Rubio, Serhio Rodrigez, Huan Karlos Navaro, Aleks Abrines, Fernando San Emeterio a sad verovatno iznenadjenja na spisku suGiljerme Vives, Zoan Sastre i Pjer Oriola , moram da priznam da nisam cak ni cuo za ova poslednja 2 igraca.

U svakom slucaju i oni su malo oslabnjeni, recimo nema Serhija Ljulja (verovatno njihovog najboljeg beka u ovom trenutku), nema ni Rejesa, nema ni Ibake ili Mirotica recimo, ali objektivno dolaze na EP u dosta jakom sastavu i mislim da bi i ovaj sastav trebalo da bude dovoljan za zlatnu medalju , ali videcemo, naravno sve je moguce.

Litvanci isto objavili spisak , isto veoma jak sastav , Mantas Kalnietis, Mindraugas Kuzminskas, Jonas Maciulius, Jonas Valanciunas, Donatas Montejunas,Arturas Milaknis, Martinas Gecevicius , doduse vidim nema recimo Kaukenasa, brace Lavrinovic, Javtokasa tih nekoliko starih kajli koje smo navikli u njihovoj reprezrentaciji vec decenijama unazad, ali objektivno mislim da su im tu svi za koje su hteli da budu tu u ovom momentu.

Po meni opet slabiji tim od Spanije , ali opet kandidat za medalju, verovatno posle Spanije drugi kandidat za medalju na prvenstvu, ovako barem na papiru, pa sastavu i igracima kojima raspolazu.
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top