Cestitke nasim momcima , zaista odlican turnir su odigrali
Mada polako ima tu jos jakih ekipa do Amera , Spanija, Brazil , Litvanija koja nam nikako ne lezi , Francuska (pogotovo jos malo ako pojacaju unutrasnju liniju i naravno ukoliko se uopste i plasiraju) , Argentina videcemo koliko jos ima snage, Australija predvodjena Bogutom i Delavedovom bi isto mogla da bude "mina" , a mecevi sa Hrvatskom bi uvek bili neizvesni.
Inace moram da priznam da jesam ocekivao da pobedimo Potoriko, ali ne bas tako ubedljivo, ja i dalje mislim da igracki nesto nemamo drasticno bolji tim od njih, ali mislim da je ogromna razlika u kvalitetu igre i organizaciji igre, recimo Portorikanci uopste ne znaju da igraju timsku odbranu.
Ono juce je izgledalo kao da igra jedna ekipa koja je cele sezone zajedno i dise zajedno protiv jedne grupe igraca koja se juce okupila , maltene ono kao da su se okupili za 10 ili za 15 godina od mature.
U svakom slucaju mislim da je steta sto verovatno nece biti Marjanovica u timu , mislim da sa njim u reketu sanse da uzmemo neku od medalja bi porasle bar za 20%.
Inace ja mislim davec na startu turnira igramo sa SAD i mislim da bi trebalo da probamo da ih iznenadimo, mislim da bi to mogla da bude potpuno drugacije utakmica od one u Spaniji pre 2 godine.
Jer ipak igraci su iskusniji i zreliji za 2 godine i verovatno su nesto i naucili iz tog meca , par njih vec igraju u NBA pa im ti igraci i nisu tolika nepoznanica i toliki bauk kao onda, tim je jaci za Jokica , a verujem da ni Amerikanci ne mogu da ponove onu igru kada su nam maltene za poluvreme ubacili 15 trojki, a verovatno ce i oni malo potcenjivacki uci u mec.
Tako da ako igramo sa njima vec na startu turnira , mozda i uspemo da ih sokiramo kao recimo bas Portorikanci na startu turnira u Atini.
Naravno niko od njih sad ne trazi ili ne ocekuje da oni pobede Amerikance ali zasto da ne , treba pokusati, i mislim da uz ovu igru kao protiv Portorika sinoc , narocito prvopoluvreme , uz jedan dobar protok lopte, timsku igru i puno asistencija i dobar sut spolja imali bi cemu da se nadamo i protiv njih , ali otom potom.
Doduse ucestvuje samo 12 ekipa , najvaznije je proci grupu , a posle te onda od finala prakticno dele samo 2 utakmice, nokaut faza igra se na jednu utakmicu pa svasta je moguce.
Inace po meni glavni favoriti su SAD i Spanija i ne bi bilo iznenadjenje uopste da oni i treci put zaredom igraju finale, a kao treci favorit , taj neki favorit koji iz coska vreba svoju sansu po meni je Brazil , imaju odlicnu iskusnu ekipu, prepunu NBA igraca koja vec dugo igra zajedno, selektora koji je vec osvajao olimpijadu sa Argentinom u Atini, imaju vec previse neuspeha iza sebe (iako su uglavnom igrali dobro ali eto pucali pod pritiskom) i ovo je mozda i poslednja sansa za ovu generaciju da napravi neki reprezrentativni uspeh , doduse mozda ne poslednja ali svakako najozbiljnija sansa da naprave neki zapazen rezultat na domacem terenu.
E onda po meni nakon njih sledi sledeci prsten favorita za medalju gde su Srbija, Litvanija i Francuska, videcemo Argentina koliko jos ima snage , a recimo Australija i Hrvatska su po meni ekipe koje bi mogle da budu mine za nekog od favorita.
Inace ono sto je najjaci adut nase ekipe to je zajednistvo, hemija, taj timski duh i timska igra.
Ovako gledajuci tim, sasvim je to solidno , bekovska linija tu je Teo , tu je sve bolji Bogdanovic , Nedovic koji je veoma brz i eksplozivan , kao i Jokic i Markovic 2 dobra defanzivca koji i u napadu nesto mogu da ubodu , na trojci smo malo tanji , Simonovic i Kalinic onako i nije tako lose , mada opet moracemo tu da se krpimo i da improvizujemo malo , imamo 2 vrhunske cetvorke Bjelicu i Jokica , acentarska linija je bez Marjanovica opet malo tanja , pa morace malo i tu da se improvizuje, ali generalno sve u svemu , sasvim solidno.