Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kalina izdominirao i na Instagramu posle plasmana u Rio!

Cm9EythW8AAqjFd.jpg

kako nam ide grupa na oi? usa, australija, kina, venecuela, i pobednik kanada ili francuska?

- - - - - - - - - -

vracamo jao mingu milo za drago :mrgreen: a ameri ima da nas rastave. inace citam da je djordjevic rekao da nema novih poziva, ova ekipa se sprema sa onom dvojicom mladica i onom dvojicom povredjenih. a bobiski nek zalizani ispunjava snove.

Po meni je greška odreći se Marjanovića. Ali rezultat je taj koji će pokazati da li je Đorđević u pravu. Ako kiksne svi će mu zamjerati što nije pozvao Bobija.

Ukoliko Djordjevic ovo radi zbog sujete i mrznje prema Zalizanom koji mu svako leto kroji spisak, onda bi to trebao da proguta i zaboravi jer je veci ulog u pitanju.

Medjutim, ako to radi iz prakticnih stvari kao sto je ocuvanje duha tima i prosta cinjenica da Marjanovic nit je s timom nit trenira, onda ima pravo. Jbg, postignuto je nesto dosad, ekipa je mozda imala slabije rivale ali bi sa onakvom igrom rutinirali i jace. Sve izgleda dobro, i kad je tim takav, onda se moraju respektovati u timu cak i Simonovic i Stimac i Bircevic (ovaj je cak i upao u "petorku kvalifikacionog turnira" jer je dobro odigrao). I aj sad ti reci, evo sad cemo da zovemo Bobana koji je ladio jaja i potpisivao milione, nije ni hteo da igra sad sa vama nego kad on i njegov menadzer hoce. To je dobar put da se use.re tim.

Mi imamo nekoliko vrh igraca (Teodosic, Bogdanovic, Bjelica a sad i Jokic), ali nismo krug prvih favorita. Mi do medalje mozemo samo kao na onom SP, ludackom timskom energijom i duhom, i to treba negovati kao put do uspeha, a ne pozivanje kao "siguricu" potencijalno mocnog igraca ali koji je prakticno debitant i kojem menadzer govori kad mu se igra a kad ne.

Promene ovog tima ce verovatno biti minimalne, po meni je jedini siguran Bjelica. Macvan samo ako Djordjevic proceni da mu moze biti od koristi u small-ball postavama da igra laznog centra, inace ne vidim potrebu za njime. Guduric i Zagorac tesko da mogu upasti kad ih nije vodio ni na ovaj turnir.

Poslednja izmena:
Dangubic-Bjelica je sigurna promena, a mislim da nece povesti Macvana. Tako mi se cini, jer bi onda morao da precrta ili Stimca ili Simonovica. Prvog cesto koristi, drugi mu je "srce ekipe". Ili eventualno mesto Bircevica, ali mislim da je on pokazao da je legitiman clan ekipe.

Poslednja izmena:
Ja bih poveo Macvana umesto Stimca da makar zamenim jednog poluupotrebljivog centra za pametnog krilnog centra koji moze da bude lazni centar, ali nisu sanse za to velike po meni iz razloga koje sam navodio i u vezi neigranja Marjanovica. Djordjevic Stimca smatra "srcem" tima, sto meni zvuci preterano - kao da je jedini koji ce da se bezuslovno bori (ima nekih takvih koje nije ni pozvao zbog Dangubica i Simonovica) - ali jasno je sta Djordjevic trazi od igraca i sa te strane Stimac apsolutno zasluzuje da zadrzi svoje mesto.

Evo ga ovaj, znao sam da ce takav da bude, sad sledi izigravanje zrtve i novi pritisci:
Bojan Brezovac ‏@Breza89 8m8 minutes ago
Bobi za Betu: Želim da igram za Srbiju. Sve prepreke su otklonjene. To mi je velika želja.

Ko sto rekoh sinoc, nek mu Zalizanko ispunjava zelje.

Poslednja izmena:
Cestitke momcima na plasmanu na OI, retko vidjena dominacija (mada ni protivnik nije bio top svetska klasa).

Mislim da ce nakon prikazanog na turniru jedna izmena biti da ce upasti Bjelica umesto Dangubica, sto se i podrazumevalo.
Bircevic je po prikazanom sasvim zasluzio da ide na OI, a Stimca se nece odreci, jer nemamo drugog rezervnog teskog centra, s obzirom da Marjanovic nema sanse da ide.

Свака част Штимету, али искрено добили су три осредње екипе. Јесте успех, али много већи би био неуспех да нису прошли. Радуља је распад, а Штиме искрено нема довољно квалитета. И од куће може да навија. Са Бобијем центарска позиција је много чвршћа. Е сад, може да поведе сву тројицу, али више бих волео да видим Мачвана на четворци...

Ja bih poveo Macvana umesto Stimca da makar zamenim jednog poluupotrebljivog centra za pametnog krilnog centra koji moze da bude lazni centar, ali nisu sanse za to velike po meni iz razloga koje sam navodio i u vezi neigranja Marjanovica.

I ja bih, ali mi se cini da Sale ne bi. U izjavi posle meca je bio izricit da nece Bobija i Milutinova. Ako popusti pod pritiscima izgubice bilo kakav integritet.

Jadan Bobi, tolike prepreke je preskocio (7 miliona njih) samo da bi igrao za reprezentaciju i sad mu ne daju. :whistling:

Poslednja izmena:
Medjutim, ako to radi iz prakticnih stvari kao sto je ocuvanje duha tima i prosta cinjenica da Marjanovic nit je s timom nit trenira, onda ima pravo.

Prica se o tom duhu tima kao da je to nesto sto stoji na "staklenim nogama" i da se moze ocas posla poremititi. Ako je tako, onda nikakav duh tu nije stvoren.

Pored toga, i igraci zele medalju, ne samo mi. Sumnjam da bi se iko od njih bunio da dobiju jednog Marjanovica koji moze nesumnjivo da doprinese ekipi.

Cestitke nasim momcima , zaista odlican turnir su odigrali ;)

Mada polako ima tu jos jakih ekipa do Amera , Spanija, Brazil , Litvanija koja nam nikako ne lezi , Francuska (pogotovo jos malo ako pojacaju unutrasnju liniju i naravno ukoliko se uopste i plasiraju) , Argentina videcemo koliko jos ima snage, Australija predvodjena Bogutom i Delavedovom bi isto mogla da bude "mina" , a mecevi sa Hrvatskom bi uvek bili neizvesni.

Inace moram da priznam da jesam ocekivao da pobedimo Potoriko, ali ne bas tako ubedljivo, ja i dalje mislim da igracki nesto nemamo drasticno bolji tim od njih, ali mislim da je ogromna razlika u kvalitetu igre i organizaciji igre, recimo Portorikanci uopste ne znaju da igraju timsku odbranu.
Ono juce je izgledalo kao da igra jedna ekipa koja je cele sezone zajedno i dise zajedno protiv jedne grupe igraca koja se juce okupila , maltene ono kao da su se okupili za 10 ili za 15 godina od mature.

U svakom slucaju mislim da je steta sto verovatno nece biti Marjanovica u timu , mislim da sa njim u reketu sanse da uzmemo neku od medalja bi porasle bar za 20%.

Inace ja mislim davec na startu turnira igramo sa SAD i mislim da bi trebalo da probamo da ih iznenadimo, mislim da bi to mogla da bude potpuno drugacije utakmica od one u Spaniji pre 2 godine.
Jer ipak igraci su iskusniji i zreliji za 2 godine i verovatno su nesto i naucili iz tog meca , par njih vec igraju u NBA pa im ti igraci i nisu tolika nepoznanica i toliki bauk kao onda, tim je jaci za Jokica , a verujem da ni Amerikanci ne mogu da ponove onu igru kada su nam maltene za poluvreme ubacili 15 trojki, a verovatno ce i oni malo potcenjivacki uci u mec.
Tako da ako igramo sa njima vec na startu turnira , mozda i uspemo da ih sokiramo kao recimo bas Portorikanci na startu turnira u Atini.

Naravno niko od njih sad ne trazi ili ne ocekuje da oni pobede Amerikance ali zasto da ne , treba pokusati, i mislim da uz ovu igru kao protiv Portorika sinoc , narocito prvopoluvreme , uz jedan dobar protok lopte, timsku igru i puno asistencija i dobar sut spolja imali bi cemu da se nadamo i protiv njih , ali otom potom.

Doduse ucestvuje samo 12 ekipa , najvaznije je proci grupu , a posle te onda od finala prakticno dele samo 2 utakmice, nokaut faza igra se na jednu utakmicu pa svasta je moguce.

Inace po meni glavni favoriti su SAD i Spanija i ne bi bilo iznenadjenje uopste da oni i treci put zaredom igraju finale, a kao treci favorit , taj neki favorit koji iz coska vreba svoju sansu po meni je Brazil , imaju odlicnu iskusnu ekipu, prepunu NBA igraca koja vec dugo igra zajedno, selektora koji je vec osvajao olimpijadu sa Argentinom u Atini, imaju vec previse neuspeha iza sebe (iako su uglavnom igrali dobro ali eto pucali pod pritiskom) i ovo je mozda i poslednja sansa za ovu generaciju da napravi neki reprezrentativni uspeh , doduse mozda ne poslednja ali svakako najozbiljnija sansa da naprave neki zapazen rezultat na domacem terenu.
E onda po meni nakon njih sledi sledeci prsten favorita za medalju gde su Srbija, Litvanija i Francuska, videcemo Argentina koliko jos ima snage , a recimo Australija i Hrvatska su po meni ekipe koje bi mogle da budu mine za nekog od favorita.

Inace ono sto je najjaci adut nase ekipe to je zajednistvo, hemija, taj timski duh i timska igra.

Ovako gledajuci tim, sasvim je to solidno , bekovska linija tu je Teo , tu je sve bolji Bogdanovic , Nedovic koji je veoma brz i eksplozivan , kao i Jokic i Markovic 2 dobra defanzivca koji i u napadu nesto mogu da ubodu , na trojci smo malo tanji , Simonovic i Kalinic onako i nije tako lose , mada opet moracemo tu da se krpimo i da improvizujemo malo , imamo 2 vrhunske cetvorke Bjelicu i Jokica , acentarska linija je bez Marjanovica opet malo tanja , pa morace malo i tu da se improvizuje, ali generalno sve u svemu , sasvim solidno.

Poslednja izmena:
Pa da li je u pravu ili nije to ce se pokazati u Riju.

Jbga neki put ipak moras malo da progledas kroz prste nekom , malo da predjes preko nekih stvari , nekog svog principa ili sujete zarad nekog "viseg cilja" tako da kazem.

Mislim svi znamo sta bi Bobi znacio ovoj reprezrentaciji , mislim ne bi me cudilo sad da i Toni Parker ili Lebron Dzejms oce da igraju za Srbiju i da kazu , igracemo ali prikljucicemo se timu nekih 10 ili 15 dana kasnije , kapiram da bi ovaj rekao da ne moze :D

U ovome sto igra Djordjevic, Marjanovic nema sta da trazi u timu. U principu, sve te navedene evropske ekipe imaju bolje timove pojedinacno od nas, ali se izgleda zaista mi najvise lozimo na reprezentativna takmicenja, i nas ball movement je ubedljivo najbolji. Ako nas krene sut sa ovakvom igrom (i znajuci koliko ostale boli krac da igraju timski vec ce da igraju masu izolacija), imamo sanse da napravimo nesto, nazalost.

Inace, Brazil nema nikakvu sansu da uzme medalju, jer em ima barem 5 ekipa sa boljim individualnim kalitetom od njih, em je njihova timaska igra sa ovakvom ekipom uzas uzasa.

Poslednja izmena:
Evo odose i Francuzi u Rio .

Sta ti je Toni Parker , po meni najbolji plej na svetu , stvarno je igrac ipo.

Generalno gledano sto se tice Francuza ja mislim da ukoliko bi otisli kompletni u Rio da bi mozda uz neki dobar splet okolnosti mogli mozda cak i do zlatne medalje , tu im je Toni Parker , Nando de Kolo prakticno najbolji bek suter u Evropi , Nikolas Batum i Evan Furnije koji su prakticno odigrali sezone na all star nivou , Noa jedan od najraznovrsnijih i najinteligentnijih centara u NBA , Gober jedan od najboljih blokera i defanzivaca u NBA , Ian Mahinmi koji isto ima iza sebe jednu veoma dobru sezonu u Indijani gde je bio starter , pouzdani Azinsa , Zelabal , Pietrus koji uvek odradi veliki deo posla , narocito u skoku a ovako ako odu kao u ovom sastavu sto je igrao u Manili tesko da ce uspeti nesto ozbiljnije da naprave , tako prakticno bez klasicnog centra , vec i na ovom turniru su imali problema u reketu , mogu da zamislim kako ce to da izgleda protiv nekih jakih ekipa odlicnio popunjenih na centarskim pozicijama.

U ovome sto igra Djordjevic, Marjanovic nema sta da trazi u timu. U principu, sve te navedene evropske ekipe imaju bolje timove pojedinacno, ali se izgleda zaista mi najvise lozimo na reprezentativna takmicenja, i nas ball movement je ubedljivo najbolji. Ako nas krene sut sa ovakvom igrom (i znajuci koliko ostale boli krac da igraju timski vec ce da igraju masu izolacija), imamo sanse da napravimo nesto, nazalost.

Inace, Brazil nema nikakvu sansu da uzme medalju, jer em ima barem 5 ekipa sa boljim individualnim kalitetom od njih, em je njihova timaska igra sa ovakvom ekipom uzas uzasa.

Molim te mani nas tvojih licnih frustracija i kompleksa.

Brazil itekako ima sanse i ima neverovatan kvalitet , imaju jednog Barbosu koji ima prakticno sve kao igrac , brzinu, kontrolu lopte, pregled igre i koji bi da ne igra u Golden Stejtu sigurno u vecini ekipa bio startni plej i nosilac igre te ekipe , tu je Raulzinjo Neto iz Jute koga sam gledao , igrac neverovatno prefinjene tehnike i osecaja za sut i pas , izuzetan talenat, zapazio sam ga jos u Mursiji kada je igrao , Marselinjo Uertas je vec doajen , evo i u Lejkersima se pokazao sasvim dobro , narocito u finisu sampionata , Aleks Garsija bivsi NBA igrac , izuzetan defanzivac , a ima i snagu i brzinu , ne plasi se da krene na prodor , Vitor Benite za koga je vec nekoliko NBA klubova pokazalo interesovanje , tu im je Markinjos odlican suter , mozda i ponajbolji igrac reprezrentacije poslednjih godina , videcemo da li ce tu biti i preiskusni Marselinjo Macado , kao i jos jedan veteran Giljerme Djovanoni koji je vec odigrao bezbroj tih velikih takmicenja , takodje pouzdani Nene Ilario, Anderson Varezao koji je ne tako davno bio i najbolji skakac u NBA , igrac koji odradi mnogo onog "prljavog" posla koji statisttika ne pokriva , ne znam da li je Bruno Felisio iz Cikaga tu ili recimo Lukas Nogeira ali tu je i Vitor Faverani , Rafael Hetsajmer jos 2 veoma kvalitetna unutrasnja igraca ..........tako da zaista imaju itekako kvalitet.

Sad po meni ono sto im mozda fali je jedna agilna cetvorka sa mekom rukom , kao stoje recimo Bjelica , jer i Nene i Hetsajmer i Faverani sve su to dosta "glomazni" i "teski" igraci, a takodje fali im mozda i jedan pravi vodja na terenu , mislim svi ovi igracu su odlicni, imaju uloge u svojim klubovima , ali niko od njih sad nije pravi vodja , ko bi preuzeo stvar u ruke onda i kad ekipi ne ide bas dobro.

Ali u svakom slucaju imaju kvalitet, imaju odlicnog trenera , imaju domaci teren i zaista lepu priliku da napokon naprave neki zapazen rezultat.

Molim te mani nas tvojih licnih frustracija i kompleksa.

Brazil itekako ima sanse i ima neverovatan kvalitet , imaju jednog Barbosu koji ima prakticno sve kao igrac , brzinu, kontrolu lopte, pregled igre i koji bi da ne igra u Golden Stejtu sigurno u vecini ekipa bio startni plej i nosilac igre te ekipe , tu je Raulzinjo Neto iz Jute koga sam gledao , igrac neverovatno prefinjene tehnike i osecaja za sut i pas , izuzetan talenat, zapazio sam ga jos u Mursiji kada je igrao , Marselinjo Uertas je vec doajen , evo i u Lejkersima se pokazao sasvim dobro , narocito u finisu sampionata , Aleks Garsija bivsi NBA igrac , izuzetan defanzivac , a ima i snagu i brzinu , ne plasi se da krene na prodor , Vitor Benite za koga je vec nekoliko NBA klubova pokazalo interesovanje , tu im je Markinjos odlican suter , mozda i ponajbolji igrac reprezrentacije poslednjih godina , videcemo da li ce tu biti i preiskusni Marselinjo Macado , kao i jos jedan veteran Giljerme Djovanoni koji je vec odigrao bezbroj tih velikih takmicenja , takodje pouzdani Nene Ilario, Anderson Varezao koji je ne tako davno bio i najbolji skakac u NBA , igrac koji odradi mnogo onog "prljavog" posla koji statisttika ne pokriva , ne znam da li je Bruno Felisio iz Cikaga tu ili recimo Lukas Nogeira ali tu je i Vitor Faverani , Rafael Hetsajmer jos 2 veoma kvalitetna unutrasnja igraca ..........tako da zaista imaju itekako kvalitet.

Sad po meni ono sto im mozda fali je jedna agilna cetvorka sa mekom rukom , kao stoje recimo Bjelica , jer i Nene i Hetsajmer i Faverani sve su to dosta "glomazni" i "teski" igraci, a takodje fali im mozda i jedan pravi vodja na terenu , mislim svi ovi igracu su odlicni, imaju uloge u svojim klubovima , ali niko od njih sad nije pravi vodja , ko bi preuzeo stvar u ruke onda i kad ekipi ne ide bas dobro.

Ali u svakom slucaju imaju kvalitet, imaju odlicnog trenera , imaju domaci teren i zaista lepu priliku da napokon naprave neki zapazen rezultat.

To sto si ti gledao kako neki kosarkas igra, ne znaci nista, jer se ti u kosarku razumes isto koliko se razumes u balet. Cuj, Barbosa bi bio nosilac u nekim NBA ekipama, i to jos kao plej :hahaha:, dok je Marseljino Uertas ove sezone u Lejkersima pokazivao da zna da se pogubi sa nekim pasovima gore i od Rikija Rubia. Brazil ima onako ok individualce, od kojih su bolji individualci barem u 5 repki, kao sto sam rekao, ali su kao tim gori cak i od Italijana sa ball movementom, ta ekipa ne moze medjusobno da se uklopi ni da im platis. Ispusili su ga u startu. Jedino sto ce biti dobro kod njih je gledati Varezaove flopinge, posto je covek duhovni naslednik Vladeta Divca u tome :hahaha: Jeste da je pre 5 godine mogao koliko-toliko da radi te neke fore, ali sada, posle kidanja Ahilove tetive, Varezao nije ni za krac.

Poslednja izmena:
Uertas je svakako prijatno iznenadio u Lejkersima , prikazao je jednu raznovrsnost , Barbosa je i bio svojevremeno nosilac igre u Finiksu , inace jako zahvalan igrac.
Sad to je tacno pa kao ekipa bas i ne funkcionisu tako dobro , ali zato imaju odlicnog trenera koji je vec odveo Argentinu do naslova olimpijskog sampiona pa ce sigurno i on malo da ih uklopi, takodje pred domacom publikom igrace sigurno ce se potruditi da odigraju i iznad svojih mogucnosti.

Inace trebali bi da budu barem drugi u svojoj grupi , sto znaci da bi trebalo barem do polufinala da dodju , a posle ono na jednu utakmicu svasta je moguce.

- - - - - - - - - -

De Kolo ekstra igrac, Francuzi konacno mogu do medalje jos od 2000.

Pa ako malo ne dopune spisak , narocito malo ne pojacaju reket , jako tesko da mogu nesto ozbiljnije da naprave.

Recimo i protiv Novog Zelanda sam ih gledao , ono nije normalno koliko im je Novi Zeland pokupio ofanzivnih skokova , znaci Novi Zeland koji uopste nije neka skakacka ekipa.
Generalno ovaj turnir u Manili su prosli cisto ono na individualni kvalitet , pre svih na kvalitet i inspiraciju Tonija Parkera.

Ispade da nijedna ekipa osim USA zapravo nije stvarno jaka...jer i Španci su u padu, njihovi najbolji igrači su u ozbiljnim godinama ili povređeni ako se ne varam. Da nam je tu Bobi rekao bih da smo čak i kandidati za srebro. Mada i bez njega, ako budemo igrali kao protiv Portorika možemo daleko. Samo se nadam da će i žreb biti na našoj strani.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back