Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
a Portoriko je generalno goli k.... imaju 4 igraca vredna paznje i to je to

2 klase u vidu Aroja i Baree kakvih mi imamo u Teodosicu, Bogdanovicu, Jokicu i Raduljici i eventualno jos taj Balkman i onaj crnac atleta... ostali njihovi ne bi bili ni na nas siri spisak

Portoriko je tu na nivou Letonije, a to je sve druga klasa u odnosu na nas

samo da se nama vrati Bjelica i onda cemo imati 5 igraca koji mogu imati prosek poena veci od 10... to znaci samo od njih bi imali zagarantovano 60-65 poena po mecu

Daj ajde jos Teodosica i da poredis sa ovom dvojicom , ali gde mozes sad recimo Bogdanovica ili Raduljicu da poredis sa Arojom ili Bareom .......ova dvojica su vec legende svetske kosarke ali za Raduljicu ili Bogdanovica je malo ko i cuo izvan Srbije.
Generalno dosta su kvalitetniji od Letonije , ima tu dobrih igraca , recimo onaj Holand , NBA igrac , pa recimo Renaldo Belkmen bivsi NBA igrac , Anhel Vasalo nimalo naivan igrac, Riki Sancez, Dejvid Uertas, Dzon Piter Ramos koji je realno pojeo Raduljicu u reketu u onoj prvoj utakmici, znaci ovako kad ih poredis nisu nista igracki inferiorniji u odnosu na nas , znaci nema bas ni jedne pozicije sad da kazemo da smo tu superiorni u odnosu na njih.
Takodje Portoriko je znao da nas pobedi i u onim najslavnijim danima , kad smo imali izrazito jaci tim od njih.

U svakom slucaju i ja ocekujem da ih pobedimo , pre svega zbog nasa 2 glavna aduta a to je ta timska igra i domaci teren, ipak daleko su Karibi , daleko je Portoriko , hiljadama kilometara su daleko od kuce ; )

Ma pusti ti godine , Arojo je svakako igrac koji jos uvek pravi razliku , igrac izuzetne tehnike , osecaja za igru , za sut , za pas, a Barea je finis prethodne NBA sezone maltene odigrao na MVP nivou, prakticno je sam Dalas odvukao u plej of.
Realno i jedan i drugi su vec odigrali gomilu utakmica i protiv mnogo iskusnijih i renomiranijih bekova nego sto je Bogdanovic.

Inace danas Hrvati ostavili Grke bez olimpijade , jedna jako cudna utakmica , Hrvati vodili +25 u drugoj cetvrtini ,a u trecoj Grci vodili , medjutim Hrvati ipak uspeli nekako opet malo da se odlepe i nekako privedu mec kraju.
Grci vec drugi put zaredom ostaju bez ucesca na olimpijadi , pre 2 godina ih je iznenadila Nigerija sada Hrvatska.

Pa kako stvari stoje dugo ce oni pamtiti jos onu 2005. i 2006.

Mada generalno dosta igraca im je falilo na ovom turniru , nema Vasilisa Spanulisa, Kostasa Papanikolaua, Kostasa Kajmakoglua, Jana Vujukasa, Focisa.........itd.
Bas se vidi da im fali jedan plej , videlo se da bas imaju problema u organizaciji igre, mislim da su morali nekako da izmole Spanulisa da igra za reprezrentaciju , jer i Nik Kalates nije bas klasican plej , vise naginje dvojci.
Videlo se i da nemaju pravog vodju na terenu.

Doduse sklopili su oni ipak neki solidan tim , recimo centarska linija Burusis Kufus je odlicna , takodje tu su i braca Atetokumpo, Nik Kalates, Perperoglu, Mancaris , onako jedan dosta solidan tim, ali ispostavilo se ipak nedovoljno jak da se plasira na olimpijadu.

Hrvati sa druge strane , imaju jedan veoma mlad i talentovan tim : Bogdanovic , Hezonja, Saric, Darko Planinic , takodje tu su i neki malo iskusniji igraci kao recimo Roko Leni Ukic , Kruno Simon koji maltene igra u zivotnoj formi , mada malo su tanki pod kosem , a i njima fali jedan onako iskusni vodja , mislim da bi im sad Marko Popovic mnogo znacio , doduse i zvao ga je Aco Petrovic ali ovaj ima nekih problema sa povredama pa nije mogao da se odazove.
Inace reklo bi se da Aco Petrovic radi dobar posao , onako odlican je motivator pre svega, pokusavaju malo da kopiraju nas , to zajednistvo, taj timski duh i to, mada po meni ipak su oni "zeleni" jos i tesko da ce izboriti ucesce na olimpijadi protiv Italije , koja deluje sad mnogo ozbiljnije nego prethodnih godina , narocito u odbrani, evo danas i protiv solidnog Meksika su primili samo 56 poena , takodje tu je i prednost domaceg terena kao i ipak malo kvalitetniji tim.
Mislim da bi Italija i na samoj olimpijadi mogla da bude jedan od pretendenata na neku od medalja, a sto se tice Hrvatske mislim da bi na nekim narednim takmicenjima konacno mogli da naprave neki znacajniji rezultat posle dugo dugo vremena.

kakve to veze ima za koga je svet cuo, a za koga nije?

eto za Aroja je cuo, a covek sada ima 37 godina, igra sve manju minutazu iz godine u godinu, a Bogdan je u najboljjim kosarkaskim godinama i igra sve bolje i bolje... i sad Aroja treba da stavim ispred njega

jedino onaj visoki smoreni im je prednost, a on ne moze dugo na terenu... sve ostalo sto Portoriko ima imamo i mi i to u vecoj kolicini i u unapredjenoj verziji

nije Portoriko Bog zna sta jaci od Ceske, a to smo vec i mi dokazali kada smo igrali ozbiljno protiv njih i vodili 20 razlike

kakve to veze ima za koga je svet cuo, a za koga nije?

eto za Aroja je cuo, a covek sada ima 37 godina, igra sve manju minutazu iz godine u godinu, a Bogdan je u najboljjim kosarkaskim godinama i igra sve bolje i bolje... i sad Aroja treba da stavim ispred njega

jedino onaj visoki smoreni im je prednost, a on ne moze dugo na terenu... sve ostalo sto Portoriko ima imamo i mi i to u vecoj kolicini i u unapredjenoj verziji

nije Portoriko Bog zna sta jaci od Ceske, a to smo vec i mi dokazali kada smo igrali ozbiljno protiv njih i vodili 20 razlike

Pa nema veze koliko ima godina , Arojo im je i dalje nezamenjiv sraf , svakako igrac koji i dalje pravi razliku na terenu , mislim Bogdan jos uvek nije u najboljim igrackim godinama, jos uvek je mlad i jos treba da se razvija kao igrac i jos uvek je predug put pred njim.
Arojo nema malu minutazu , dosta vremena provodi na parketu, nego oni imaju i Bareu na poziciji pleja , pa ono kombinuju , nekada njih dvojica igraju zajedno u tandemu, nekad malo kombinuju.
Inace ja najvise cenim i za mene su najbolji igraci oni koji dugo traju i koji prolaze te testove vremena, recimo Arojo je prosao sve te testove vremena i sad sa 37 godina jos uvek im je glavni igrac u reprezrentaciji , evo recimo dda ga poredim sa nasim Teodosicem , Teo jeste odlican igrac , nas lider, ali ima tek 28,29 godina , eto videcemo gde ce on biti za 10ak godina i da li ce dostici jednog Karlosa Aroja, Stiva Nesa, Dzejsona Kida i ostale.

Inace jacu su Portorikanci od Ceha, Cesi imaju mozda par igraca koji prave razliku i to je to , Portoriko je ekipa koja mozda ne spada bas u onaj sam vrh svetske kosarke , ali jedna onako kvalitetna ekipa, koja je pobedjivala i one najvece svetske reprezrentacije sto sa Cesima i nije slucaj.

Inace i ja ocekujem da dobijemo Portorikance, pre svega mislim da imamo bolju igru (Portorikanci bas i nisu pokazali neku narocito igru) i sto uopste nije mala stvar i prednost domaceg terena.

Arojo je u klupskoj sezoni igrao manje od 16 minuta po utakmici i to uz ocajan sut http://www.draftexpress.com/profile/Carlos-Arroyo-1539/ ... ako treba da se plasimo ekipe kojoj je glavna uzdanica drugi plej Barselone, onda nek ih pustimo odmah nek oni idu u Rio

a sto se NBA tice, to nije nikakvo merilo... jedan Roko Leni Ukic je igrao u NBA, a nema koji Hrvat ga nije kleo kad igra za reprezentaciju ili dok je igrao za Cedevitu

Teo je cini mi se mogao da igra za NBA da je hteo, ali njega to ocigledno ne zanima

Arojo je u klupskoj sezoni igrao manje od 16 minuta po utakmici i to uz ocajan sut http://www.draftexpress.com/profile/Carlos-Arroyo-1539/ ... ako treba da se plasimo ekipe kojoj je glavna uzdanica drugi plej Barselone, onda nek ih pustimo odmah nek oni idu u Rio

a sto se NBA tice, to nije nikakvo merilo... jedan Roko Leni Ukic je igrao u NBA, a nema koji Hrvat ga nije kleo kad igra za reprezentaciju ili dok je igrao za Cedevitu

Teo je cini mi se mogao da igra za NBA da je hteo, ali njega to ocigledno ne zanima

Ma mani ti statistiku , ne mozes igraca da meris po statistici , recimo ja se secam u NBA on je imao veoma dobre partije narocito u Juti, e onda su krenule i neke povrede da ga usporavaju , pa da ga seljakaju iz kluba u klub stalno, gde se on osecam demoralisano......itd , mada pronasao je sebe u Evropi, zaista je imao odlicne partije u Makabiju, Galatasaraju, Barseloni.......itd.
Inace Aroja je najvise proslavila reprezrentativna kosarka i ta velika takmicenja kao olimpijade i svetske prvenstva, recimo samo kad se setimo onda one utakmice sa Amerikancima u Atini predvodjene Dankanom, Ajversonom, Marberijem, Dzefersonom, Lebronom, Vejdom, Entonijem i ostalima kada ih je Arojo prakticno sam unistio sa 20 razlike.

Inace slazem se da NBA nije merilo , mislim moze da bude ali i ne mora, mada ko zna za Tea jos ima vremena pa mozda se i odluci da se oproba i tamo, mada ipak njemu mnogo vise lezi evropska kosarka.
Mada generalno ima jako puno igraca koji se definitivno smatraju najboljim igracima koje je kosarka ikada imala a da nisu ni videli NBA, recimo dobar primer toga je recimo Oskar Smit koji komotno moze da se poredi sa Dzordanom, Medzikom i ostalima, mislim sta reci za lika koji na olimpijskom turniru ima prosek po 43 poena po utakmici, ili recimo Dejan Bodiroga , Nikos Galis ...........primera svakako ima.

Stvar je u tome da ako uspeš u NBA možeš i u Evropi i Južnoj Americi. A ako ne uspeš u NBA, opet možeš da uspeš u Evropi samo te to ne čini velikim igračem...

Ajverson je u Evropi bio sprdnja, doduse, tad je vec bio na zalasku. Ali opet, ocekuje se da ce jedna od velikih NBA zvezda i na jednoj nozi pokazati nesto u Evropi.

Dve kosarke se igraju u USA i u Evropi, pa iako se svi generalno slazemo da je NBA osetno jaci sto dokazuju i sudari reprezentacija, ne znaci da se moze uspeti obavezno i na drugom mestu ako si uspeo na prvom.

Jeste, I Sladjan Stojkovic je bio negde u rangu Trejsija Mekgrejija i Grenta Hila, samo fa Dok Rivers nije angazovao u Orlandu da ne bi ova dvojca bili ljubomorni na njega.

- - - - - - - - - -

Ajverson je u Evropi bio sprdnja, doduse, tad je vec bio na zalasku. Ali opet, ocekuje se da ce jedna od velikih NBA zvezda i na jednoj nozi pokazati nesto u Evropi.

Dve kosarke se igraju u USA i u Evropi, pa iako se svi generalno slazemo da je NBA osetno jaci sto dokazuju i sudari reprezentacija, ne znaci da se moze uspeti obavezno i na drugom mestu ako si uspeo na prvom.

Ta poenta sa Ajversonom u Evropi je jos gora od one poenta Dominika Vilkinsa u Evropi

Poslednja izmena:
Dominik Vilkins je čini mi se razbijao u Grčkoj, ali ga je ljubav prema kapljici ometala.:)

Ne mogu da se setim koji nas trener ga je zesce ispljuvao sto se tice karaktra, da li Duda ili Zeljko...15 godina kasnije, ne govoreci mu otvoreno ime. Po sistemu, e zabole ga kada izgubimo, umesto da mi dozvoli da mu se izderem kao pravi diktator, i da ode na spavanje osecajuci se kao govn.o, kako smo to lepo radili ovde u Evropi u prethodnih 30 godina.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back