Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
a kako je Katic 2014. pozvan naknadno iako nije bio na prvobitnom spisku?

Rasko Katic je 2014. bio na prvom najsirem spisku, pa je otpao prilikom prvog Djordjevicevog „skracivanja“ (tj. kada je ovaj saopstio ko ce od njih da igra na pripremama), pa je naknadno bio pozvan, bas kao sada Bircevic ili Stimac.

Mogao bi Djordjevic da makar u prijateljskim pusta Gudurica i Zagorca umesto sto forsira Simonovica. Koliko los kosarkas...

Bojim se da je Simon u ovom rosteru koji trenutno imamo prilicno siguran, jer za razliku od pomenuth moze da pokriva i cetvorku gde smo najdeficitarniji, a ima i reprezentativnog iskustva sa zadnja dva turnira.

Sto se Marjanovica tice, nakon ove epizode sa nepojavljivanjem u Areni, bojim se da vise nema nikakve sanse da on zaigra na OI, sto ce svakako biti steta i za reprezentaciju i za njega.
Ali, sta da se radi, jednostavno smo takvi, ne znam da li se i u nekoj drugoj reprezentaciji takvi problemi obostranim nerazumevanjem naduvavaju do pucanja (svadja i neigranja).
Kod Francuza kvalifikacije nece igrati Batum, Gober, Furnije, pa se ne postavlja pitanje da li ce se pojaviti na OI, a kamoli da ih neko proziva sto ne igraju kvalifikacije i da trazi da zbog toga ne budu u konkurenciji za OI.

Pa eto vidis, bio je na spisku prethodno... O tome se i radi, da se izgleda ne mogu pozivati igraci van prvog spiska.

Ne bi me cudilo da Djordjevic ne pusta Zagorca i Gudurica kao "poruku" za Raznatovica. Jest da je vecina njegovih igraca, ali ova dvojica su mladi prospekti i svi ih ocekuju.

Ako to nije slucaj, ne igraju zato sto Djordjevic ziherasi i uigrava najiskusnije.

Pa eto vidis, bio je na spisku prethodno... O tome se i radi, da se izgleda ne mogu pozivati igraci van prvog spiska.

To je izgleda to. Ali onda je Djordjevicev zajeb sto je na isti stavljao rekreativce (Keselj, Micic), a nije one za koje je objektivno trebalo da bude mesta (Musli, Jelovac)

Ne bi me cudilo da Djordjevic ne pusta Zagorca i Gudurica kao "poruku" za Raznatovica. Jest da je vecina njegovih igraca, ali ova dvojica su mladi prospekti i svi ih ocekuju.
Ako to nije slucaj, ne igraju zato sto Djordjevic ziherasi i uigrava najiskusnije.

Samo da ovo prvo nije slucaj, jer onda i Zalizani moze da uputi „poruku“ tako sto ce se Jokic volsebno povrediti u nekom momentu...

Inace, mislim da se sastav vec zna i da je jedina dilema ko ce biti 12. igrac u rosteru za kvalifikacije, koji ce otpasti povratkom Bjelice ako se plasiramo na OI; kao i da li ce (ako se plasiramo) Bircevic ostati u timu ako se Macvan dovoljno oporavi (kvalitet je svakako Macvanova prednost, ali sa druge strane je rizik da oba igraca na cetvorci budu rekovalescenti i neuigrani, stvorio se pritisak da samo igraci sa kvalifikacija moraju na OI, a Bircevic je igrao na SP 2014, dok Macvana nije bilo u reprezentaciji jos od EP 2011).

Meni ne deluje da Djordjevic salje bilo kakve poruke Misku, vise mi deluje egoisticno pa na malim stvarima, kao sto je izbor 12. igraca, tera neku svoju pricu. Pa imamo Simona umesto Zagorca, a nije previse bitno ko ce to da bude. Licno bih pre Zagorca, talentovaniji je i moze da bude igrac koji ce u buducnosti biti prva trojka, Simonovic sigurno nece, pitanje je i da li je i kalibar za repku.

Sto se Marjanovica tice, imam neke informacije da ima zdravstvene probleme, ne samo sada nego generalno. Sto i nije tesko zakljuciti kada se pogleda kako covek izgleda. Veliko je pitanje koliko dugo on moze da se bavi sportom na vrhunskom nivou i ovo sedenje na klupi i status cirkuske atrakcije za Amere mu se jako dobro namestio. Nema naprezanja, a pare velike. Nece da igra, ne mora i tu trebao da bude kraj price. Jedni od njega prave zrtvu, drugi zlocinca. Dodatno, specifican je igrac i neko oko koga se ili gradi ekipa ili se ne uvodi u ekipu uopste. Marjanovic neuskladjen sa ostalima, koji bi se prvi put pojavio na OI (ako se plasiramo) moze da napravi vise stete nego koristi.

zao mi Zagora kao brata rodjenog... covek eksplodirao prosle sezone, izabran kao 35. pik, ali ne moze da se ugura nikako pored nedodirljivog Simonovica

a sto se Bircevica tice - corava koka ubode zrno... bice sramota ukoliko on ide u Rio

To zavisi od povredjenih, svako bi pre izabrao Macvana i Bjelicu. Ako oni ne budu isli fali nam visokih.

Bas kulira Zagorca, a mene zanima kako igra van Mege.

Danguba nastavlja sa promasajima obruca za 3p, dobro je bar tablu pogodi pa neko pokupi promasaj. Mogao bi od toga da se napravi neki trik, tipa da se igrac postavi na centarsut na dalji deo obruca kad ovaj krene da sutira iskosa.

Ovi Grci imaju respektabilan sastav al su tanki. Ovaj Antetekokutekompo je kao neka NBA zvezda, a sutira kao Jan Veseli.

Znaci Nedovic "kakio" :mrgreen: Rekao je i da Macvan i Bjelica treniraju sa ekipom individualno, cak i duze od ostalih, tako da se nadam da ce biti spremni. Njih dvojica i Jokic, perverzija.

Zagorac je u svoja 3 minuta izgledao ko da prvi put igra sa starijima, jos ona dva lomljenja obruca sa penala. Jeste da je ovo uzasno malo vremena, ali izgledao je kao neko ko jos nije za najvisi nivo. Jedan od razloga zasto Mega sputava igrace, ili postenije razvija ih na individualnom planu, ali ostanu uskraceni za pritisak i imperativ rezultata koji sport nosi sa sobom.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back