Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gledao sam danas Nemce i ne moramo da ih se plasimo. Oni su slabi i Novicki je gotov a onaj mali Sreder im samo divlja.
Takodje sam gledao Italijane koji bas ozbiljno deluju. Spanija i Italija bice po meni jaci od Francuske. Gledao sam ih i gledao sam Francuze 2 puta.

Zbog toga me raduje da su nasi ovo svatili ovako ozbiljno jer kroz utakmice se vidi da igraju snaznu odbranu.
Kuzmic danas solidan u reketu i pokazao je da ce sigurno da ide na EP.

Bice velika dilema dali da ide Simonovic ili Dangubic....

Gledao sam danas Nemce i ne moramo da ih se plasimo. Oni su slabi i Novicki je gotov a onaj mali Sreder im samo divlja.
Takodje sam gledao Italijane koji bas ozbiljno deluju. Spanija i Italija bice po meni jaci od Francuske. Gledao sam ih i gledao sam Francuze 2 puta.

Zbog toga me raduje da su nasi ovo svatili ovako ozbiljno jer kroz utakmice se vidi da igraju snaznu odbranu.
Kuzmic danas solidan u reketu i pokazao je da ce sigurno da ide na EP.

Bice velika dilema dali da ide Simonovic ili Dangubic....

Italija je izvanredna ekipa , tehnicki i suterski besprekorna , mada mislim da im fali malo cvrstine , pogotovo u reketu im malo fali visine i mase.
Realno igracki imaju jaci tim od nas , mada mislim da im fali kontinuitet i iskustvo igranja velikih utakmica ( s obzirom da ih bas dugo nigde nema i da jos od 2004. i OI u Atini i onog finala sa Argentinom nemaju nikakav iole znacajniji rezultat)

Sto se tice Nemacke , imaju solidan tim ali mislim da bi protiv njih definitivno trebali da smo favoriti, mada opet ako budu imali svoj dan itekako mogu da nam zakomplikuju zivot , tu je lider ekipe Novicki , sve bolji Denis Sreder , u reketu Cirbes koji odlicno poznaje nase igrace , novi NBA igrac Tibor Plais , tu su jos i nekoliko sasvim solidnih igraca kao Gavel , Benzig , Safarcik koji vec imaju solidno iskustvo igranja na velikim takmicenjima.
Svakako ne treba ih potcenjivati.

Kao najvaznije, Kuzmic mora da ide na prvenstvo, jer kako ce drugacije Djordjevic da objasni pare koje mu je dao u Panatenaikosu.
Po kvalitetima nikako ne zasluyuje da id,e ali ga nasa kuhinja i spinovanje od novinara koje platis 100 evra izduze u visine koje on nikada nece videti.
Zbog toga nazalost Stimac nece ici, iako on to zasluzuje mnogo vise od Kuzmica.

Dalje.sto se tice Italijana, onisu od silaska Menegina i komp. uvek imali manje vise indijanske ekipe, skoro uvek oslonjene na sut od kojeg zive.
Razlika danas je u tome sto oni danas imaju 10 kvalitetnih indijanaca, koji svaku protivnicku ekipu mogu da zaviju u crno.
I ovaj put imaju jednog Barnjanija, koji multiplicira napadacke mogucnosti ekipe, svojom polivalentnoscu u napadu.
Veoma opasan protivnik, koji ladno moze i do titule, ako se kockice sloze.ali i da bude razocarenje, sto najvise zavisi od same atmosfere u ekipi.

Izmedju Dangubica i Simonovica mislim da Simon ima prednost, ali po meni Keselj je bolji igrac od obojice (sto ne znaci i za Saleta)

Mislim da ce Kuzmic i Milosavljevic da otpadnu, a da ce centri biti Raduljica, Stimac i Milutinov

Po nekoj mojoj proceni sa spiska otpadaju Milosavljevic, Kuzmic, Keselj i Mitrovic/Erceg jedan od te dvojice

Obojica su imali solidne sezone ali mislim da ce selektor vise preferirati Mitrovica od Ercega

Majka mlade zvijezde bh. sporta potom je otkrila zanimljiv detalj iz karijere Sikiraša. "Koliko znam, imao je ponudu srbijanske reprezentacije, ali je odbio. Kosti njegovog pradjeda i djeda su na Kobiljoj Glavi i za koga on onda treba nastupati. Mi ne možemo pobjeći od toga. On je Srbin iz BIH i druge države nema", kazala je Slađana te dodala da je od skoro svih stanovnika Pala i Lukavice dobila samo čestitke i da su svi oduševljeni zbog uspjeha BiH i Njegoša.

:bljak::bljak::bljak:

Мени је жао што не игра за нас,али једноставно има право да одлучи где ће.Рођен(јесте ли ? ) је и порастао и живи на "тој територији" да не кажем држави и ето
преломио тако(или његови ближњи).А пошто је Србин могао је 'ладно и за нас да игра.Има логике.И баш би било лепо - Његош !
Ја не могу да смислим да за моју земљу(брига ме за друге) игра американка (или било која нација) која нема никакве везе са Србијом.

Majka mlade zvijezde bh. sporta potom je otkrila zanimljiv detalj iz karijere Sikiraša. "Koliko znam, imao je ponudu srbijanske reprezentacije, ali je odbio. Kosti njegovog pradjeda i djeda su na Kobiljoj Glavi i za koga on onda treba nastupati. Mi ne možemo pobjeći od toga. On je Srbin iz BIH i druge države nema", kazala je Slađana te dodala da je od skoro svih stanovnika Pala i Lukavice dobila samo čestitke i da su svi oduševljeni zbog uspjeha BiH i Njegoša.

:bljak::bljak::bljak:

Daj mi link da vidim tu teleću glavu...

http://www.kameleon.ba/index.php/lifestyle/Sladana-Sikiras-Njegos-je-odbio-Srbiju-da-bi-igrao-za-BiH

evo slika cele porodice... ne znam sta je sa ocem

55d33109-fcdc-404b-a77c-2f910a0a0a64-sikiras-718x446-600x350.jpg

Negde sam procitao da mu je deo porodice stradao u ratu. Ako je to tacno mogu samo da kazem Bravo Njegose SRBENDO! Zelim ti i dalje da kidas u voljenom dresu voljene drzave

http://www.kameleon.ba/index.php/lifestyle/Sladana-Sikiras-Njegos-je-odbio-Srbiju-da-bi-igrao-za-BiH

evo slika cele porodice... ne znam sta je sa ocem

55d33109-fcdc-404b-a77c-2f910a0a0a64-sikiras-718x446-600x350.jpg

Negde sam procitao da mu je deo porodice stradao u ratu. Ako je to tacno mogu samo da kazem Bravo Njegose SRBENDO! Zelim ti i dalje da kidas u voljenom dresu voljene drzave

Prezivece nasa kosarka bez njega, samo mi je zao ovog legendarnog prezimena :)

Sto se Mitrovica tice, nazalost ocekivano. Keselja mi nije zao.

Nadam se da je Gagi 100% spreman ali ako nije onda mora Danguba da se pusti da pokaze sta zna. Jos jednog kandidata treba traziti medju centrima, ja mislim da je 4 mnogo mada Sale zna da iznenadi.

Zabrinjavaju lose pripremne utakmice, tacnije losi protivnici. Samo smo sa francuzima igrali od ozbiljnih ekipa. Slede nam Izraelci pa Slovenija, prilicno lose sa nase standarde. Nijedna utakmica sa Litvanijom, Spanijom, Hrvatskom, Italijom...

Srbi sa Romanije i Pala su kao ludi za reprezentaciju tzv. BiH. Zato se u RS nikada i ne igraju utakmice muslimanske reprezentacije.
Inače čitav tekst mi poprilično smrdi...čim vidim ovo *.ba.

Mitrović je debelo iza Bjelice i Ercega. Kešelj je nula od igrača. Znači, očekivano.

Poslednja izmena:
Neka igra decko za koga god hoce, njegova stvar, Srbija ce osvajati medalje bez njega, a nisam siguran da ce on osvajati medalje sa seniorima BIH

Inace iskustvo iz fudbala nam govori da ko god je odbio da igra za nas karijera mu je blago receno uzasna (Marko Marin, Bojan Krkic itd) i niko od njih nije postao iole vredan igrac za kojim danas placemo

Mislim da ne postoji to pravilo , gotovo sam siguran da ne postoji.

Ja mislim da nakon Mitrovica i Keselja , verovatno jos otpadaju Dangubic i Stimac ili Milutinov , pa cak moguce i Kuzmic , ali jedna 5ica sigurno otpada , jedino je tu Raduljica siguran, ali verovatno otpadaju jos Dangubic i Stimac.

Verovatno jedini slucaj da je neki sportista uzeo zlato, pa jos na SP u kosarci, a da nije ni bio u timu.... :hahaha:
A sto se tice tih glupih pravila o izmenama u sastavu tokom turnira, cini mi se da je sampion bio nas selektor Boskovic u zenskom rukometu, kada je na nekom od prethodnih turnira iskoristio priliku da zameni rezervnu golmanku trecom rezervom, a onda nakon utakmice u kojoj ta treca rezerva nije usla ni sekund, iskoristio drugo pravo zamene i vratio ovu drugu rezervu...

Kuzmic, rekao sma vec , nema sanse da otpadne, jer treba opravdati njegov transfer u PAO...
Iz tog razloga vodice se na prvenstvo igrac koji je mnogo puta izjavio d aje jedva cekao da ga selektor BIH pozove pa da igra za njihovu repku.
Ali dobro, ako nije u reprezentaciji BIH nasao nekog zainteresovanog za procenat od transfera, trazio je pa nasao negde drugde.
Sto se tice drugog igraca koji otpada(jasno je da c eotpasti jedna petica, Milutinov ili Stimac), ja licno ne vidim kako to moze Dangubic da otpadne?
Sto s emene licno tice on je ispred i Ercega i Simonovica i posebno Milosavljevica.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back