Dragon~Reborn
Iskusan
- Poruka
- 5.830
Има онај Јеловац који игра у Шпанији(Гран Канарија или Сарагоса) има добре бројке и мислим да је тројка.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Има онај Јеловац који игра у Шпанији(Гран Канарија или Сарагоса) има добре бројке и мислим да је тројка.
Evo dobio sma malkice vremena da ti plasticnije objasnim, mozda nesto i naucis, ko zna?
Kada u neku ekipu dodjes na pola sezone, onda nisi dosao da bi popunio broj nego da kvalitativno podignes nivo igre ekipe.
Ako je taj postulat tacan, a jeste, zbog cega taj "veliki" Nedovic igra u toj Valensiji u proseku samo 16 minuta, manje od jednog Van Rosoma, manje od Pau Ribasa, u rangu jednog 33-godisnjeg Martineza?
Za tih 16 minuta napravi koeficijent korisnosti od 6, na nivou gorespomenutog Martineza.
Procenat dvojki je na visokih 48% iz razloga sto on ili sutira trojke ili ulazi pod kos.
Trojke su na zadovoljavajucih 35% ,sasvim prosecno za "velikog" Nedovica.
Asistencije 2,1?
Stefan Markovic ima bolji prosek......Skokovi prakticno 0, jer to nije mnogo manje od 1,5 koliko ih on ima.
Napravljeni faulovi 2,2 za tih 16 minuta, sto jasno govori da ne igra dobro odbranu.
Slobodna bacanja ma mizernih 73%......Zasto?
0:9, 0:15, 0:24, 0:36, 0:57, 1:26, 1:36, 1:57, na 2:10 Markovićev Signature Move i jedini koji Marković može da izvede, 2:19.
Mene on u nekim trenucima podseca na priucenog kosarkasa, koji ima neverovatnu fizikui i cija je tehnika potpuno zanemarena.
Secam se Dragutina Topica( trazio sam po yt nema) koji je jednu sezonu pokusao da igra kosarku.
Pa je to bilo monstruozno za videti, kako skace za loptom, zakucava, kako je gibak i brz u odnosu na druge.
Al, tehnika je ono sto ga je razdvajalo od pravih kosarkasa.
Dragutin Topić je skakač u vis a Milenko Topić je igrao košarku u Crvenoj Zvezdi, ma ionako nije bitno samo što nije igrao PLEJA nego KRILNOG CENTRA.
Sasvim slicno je i sa Nedovicem.
Kad samo vidim kako kada krene u kontru da sebi for loptom, prosto mi smesno, jer se tacno vidi ono sto ce vam svaki trener na svetu reci:
Igrac ima dobru, iliti bolje reci zadovoljavajuce dobru tehniku vodjenja lopte, kada je sa loptom isto onoliko brz kao bez nje.
Jbg Stefan Marković je spor bez lopte a sa njom je kao da ima kuglu oko noge, ali dobro on ionako "igra" PLEJA.
Objasni ti meni o "poznavaoče" košarke zašto igrača koji je imao u proseku u D ligi imao 15 poena, 2.5 skoka i 4.2 asistencije i koji je ubedljivo fizički i tehnički najbolji pojedinac u ekipi držiš na promenljivoj minutaži forsirajući starije igrače umesto da iskoristiš sve njegove potencijale i da napraviš tim oko njega i Dubljevića. Zato što taj trener ima poznavanje košarke koliko i ti očigledno pa nije u stanju da ukapira da su dečku potrebni minuti u SAN-u je igrao u proseku 28 minuta
Koju ti statistiku gledaš ?
Indeks korisnosti za Valensiju u sezoni 2014/2015 Evroliga - 7.6, ACB -
Mehanika suta predstalvjaju sve kretnje igraca od trenutka kada krene u sut do trenutka kada doskoci na parket.el znaš ti šta je mehanika šuta, jel znaš da to što ti ovde pričaš nije moguće izvesti tako kako ti zamišljaš. Ono što je očigledno i što naravno promiče tvom oku na 1:29 jeste činjenica da prilikom šutiranja zna često da izbaci lakat isuviše u desno umesto da drži uspravno što mu i remeti mehaniku šuta.
Da, ja sam na DRAGUTINA Topica i mislio.Dragutin Topić je skakač u vis
Znaci ipak je samo trener kriv?
Verovatno i Pesic ne zna da proceni, cim je i on kriv jer je"na racun" Nedovica davao sansu drugim igracima?
Zanimljivo.
Gledam statistiku koja je tada bila dostupna.Ocigledno se Nedovic malkice popravio u odnosu na vreme kada sma ja gledao, mada je to pomicaj u sitnicama.
Poredjenje suterkim mogucnosti Nedovica i Markovica je prilicno neukusno , cak i z asmaog Nedovica.Ako treba sa njim u tome da s eporedi onda ne vredi bas nista.
A sto se kretnji u odbrani tice,pokrivanja terena u odbrani,brzine reakcije, uklapanja u timsku odbranu, tu ne mogu ni d as e proede njih dovjica,zna se u ciju korist.
Mehanika suta predstalvjaju sve kretnje igraca od trenutka kada krene u sut do trenutka kada doskoci na parket.
Mnogi svetski veliki igraci imaju mehaniku suta koja se bitno ralzikuje od one koja je biofizicki najidealnija za kosarkasa.
Ali za ralziku od njih oni iako "pogresnu" imaju mehaniku suta koja je STALNA , kretnje kod suta koje su uvek iste, i nikada im se ne dogadja da "cesto" urade nesto sto nema veze sa njihovim automatizmom kod suta.
ja sam koliko se secam(davno sma komentarisao, da ne gledam sada) i rekao da je RAZLIKA koja postoji kod njegovih izbacaja na kos, "zasluzna" za ogromne oscilacije u procentu suta.
Sto se tice izraza "samaranje" , to je kolokvijalan zraz(bar je bio u vreme kada sma ja igrao kosarku) za nekoga ko prvo dlanom gurne loptu u sut, a zatim je prstima usmeri(osamari).
Kada pogledas sut Dzordana koji si sam stavio u komentar, jasno se vidi idealna mhanika suta, skolski primer kosarkaskog suta, gde lopta lezi na prstima i usmerava se kaziprstom.
Taj da tako kazme idealan sut je zasluzan zasto Dzordanu sut tokom meca ne oscilira zavisno od umora njegovog tela ili ruke.
Lebron ima pogresnu mehaniku suta gledajuci iz te perspektive.Ali Lebron i tu mehaniku suta ponavljanjem dovodi do automatizma , te i uprkos tome sto je pogresan on njime postize odican ucinak.
Kod Nedovica je sut u stilu; danas ovako, sutra onako, u prvoj cetvrtinu ovako, u drugoj i trecoj onako.
Za sve ove godine on tu nista promenio nije, a mogao je.....
Da, ja sam na DRAGUTINA Topica i mislio.
Nisi ti ni tada preneo statistiku kako treba nego si je korigovao prema svojim potrebama
Mehanika šuta koja je "biofizički" idealna za igrača je takva da ne zahteva forsiranje snage prilikom šuta odnosno da šut ne ide isključivo iz snage ruku i da usmeravanje lopte ne zavisi isključivo od snage igrača nego od tehnike izbačaja, bilo da je šut sa zemlje ili iz skoka. Problem kod tih velikih svetskih igrača je tome što ta "STALNA" loša "mehanika šuta" znači da oni konstantno moraju da koriste popriličnu snagu kako bi mogli da koriguju pravac izbačaja lopte i onda naravno kada se previše istroše tokom meča dešava se da promaše šuteve.
J.b .t ti si stvarno bukvalista.I opet ti kažem taj način na koji ti objašnjavaš "šamaranje" lopte ne postoji. Lopta se ne drži na prstima nego PRELAZI preko prstiju i zadnji prst koji je dodiruje je kažiprst.
Nece biti da je tako, ja se time nikada nisam bavio.
Ja sam samo otisao ,video i preneo.
Isto to sam i ja rekao, do najmanje sitnice.
Problem Nedovica je sto mu mehanika suta, kakva god bila, NIJE stalna, tj. jednom loptu sutne ovako, a drugi put onako, zavisno kako mu s epostavi lakat, ili kako mu predje prkeo ruke.
Igrac sa toliko godina u profesionalnom sportu, nikako to ne sme sebi da dozvoli, posebno sto se to popravlja kvalitetnim treningom izmedju dve sezone.
To daje i drugu njegovu crtu kao licnosti i sportiste.
Da ga prosto boli ****** da radi na sebi i napreduje,
J.b .t ti si stvarno bukvalista.
Ovo je kosarkaski forum i ne smatram potrebnim da objasnjavam sta znaci "lopta na prstima'.
To je ona prica o tehnici vodjenja lopte, gde dodir sa loptom ne sme da ima dlan, nego samo "bregovi" na dlanu(da iskoristim izraz iz hiromantije) i prsti a koren dlana moraju da bude skroz cist(kada vodis po betonu, napolju).
Isto tako loptu drzis prstima , tako da NIKADA ne lezi na samom dlanu, i usmeravas je vrhovima prstiju(ne mora uvek da znaci da je kaziprst, jer neki ljudi imaju srednji prst drasticno duzi od njega).
Koliko je loše toliko je i dobro jer može da popravi mehaniku šuta i da je dovede na kvalitetan nivo umesto da "automatizuje" loš izbačaj. Ne može tek tako da se popravi za jedno leto između sezona, Steph Curry-a je ćale bukvalno šikanirao kao klinca sve dok ovaj nije ukapirao da ne može sa dve ruke da šutira loptu.
Ja nijednog sekunda nisma mislio na karakterne osobine njega kao licnosti VAN sporta.a te priče o crtama karaktera i slične gluposti me mani, neki od najboljih sportista su bili i ostali govnari i seronje
Secam se,iz knjiga, Mihajlo Pupin je sovjebremeno bio sjajan fizicar , ali slab teoreticar zbog slabog znanja matematike.
Jedno leto, otisao u divljinu, fizicki radio, ucio matematiku, na zidu sobre zalepio natpis: GDE IMA VOLJE IMA I USPEHA.
I za letnju sezonu savladao sve "tajne" matematike, toliko da su kolege bile zapanjene njegovim znanjem(ovo cisto kao anegdota).
Procitaj u "ispod kosa" koliko je dugo Zeravica radio sa Dalipagicem , na mehanici suta?Manje od tri meseca, od kada je dosao u Partizan.
Koliko je dugo jedan Lari Bird radio na sutu levom rukom, kada je polomio desnu?Jedva mesec dana.
Za sve je potrebna volja.A on vec ima dovoljno godina da bi morao da shvati da profasionalac treba da se ponasa kao profesionalac.
Vreme kada se sa profesionalcima raidlo ponaosob i psoebno je davno proslo vreme.
To je danas atribut samo amaterske kosarke, i to u mladjim kategorijama.
Ja nijednog sekunda nisma mislio na karakterne osobine njega kao licnosti VAN sporta.
Ja sam gledao strogo u kontekstu sporta kojim se bavi, i karaktera na i proed terena.
Da bi postao i ostao vrhunski moras da imas tu GLAD, koja te stalno tera napred, koja od tebe svakim danom stvara boljeg igraca, koji stalno u sebi ponavlja "svakoga dana u svakom pogledu.............."
Da Nedovic to ima davno bi bar pokusao da promeni taj los balans kod mehanike suta.
Veoma bih voleo da gresim, ali mislim da necemo uzeti medalju na EP.
Zasto uvek mracis? Daj malo pozitive sad imamo reprezentaciju koju ce svi repektovati. Ako je mi ne cenimo kako ce drugi da je cene?
Ne mracim....ja bih uisitnu voleo da uzmemo medalju....
Na SP smo bili iznenadjenje, nisu racunali na nas, a onda je Teodosic oziveo....
Ovo |EP je kvalifikaciono za OI, i tu nece biti zezanja.
Nama nije toliko vazno ko od igraca iz najjacih reprezentacija ne igra....To se kod njih nece toliko osetiti.
Ono sto nam je vaznije je sto ce svi drugi, koji mogu da budu u rangu sa nama doci sa najjacim sastavima, pokusavajuci da se izbore za OI.
Ja verujem Djordjevcu, iako mu je proslogodisnji izbor bio malkice prolbematican.
Vidi se da ume da postavi i da igri ekipe glavu i rep, sot je najvaznije.
Ali eto videcemo.....
PS: Evo Milicic se vraca, ako se plasiramo na OI, imacemo vrhunsku peticu u njemu....![]()
I Bogdanovic nemoj da ga zaboravis!![]()
I Kalinic i Raduljica i Bjelica... nije fer da izdvajamo nekoga ono je bas bila timska kosarka.
Problem ce nam biti centar, Raduljica vec duze vreme ne igra a Bobi je bas onako atipican igrac i ne znam kako ce ga Sale uklopiti. Nadam se da on zna![]()
Bogdanovica sam naglasio jer je najvise omalovazavan i podcenjivan!![]()
Bogdanovica sam naglasio jer je najvise omalovazavan i podcenjivan!![]()