Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vidim da vodite jako interesantnu temu.

Moj sastav ovako izgleda:

1. Teodosic, Markovic
2. Bogdanovic, Nedovic
3. Lucic, Kalinic, Dangubic
4. Bjelica, Erceg
5. Marjanovic, Raduljica, Kuzmic

Siri Spisak: Micic, Milosavljevic, Lazic, Jovic, Mitrovic, Jelovac, Kaminsky, Milutinov, Kravic

Mislim da ste zaboravili da stavite Dangubica na poziciju 3.
Ima on jos i dosta padova u njegovoj igri ali opet mislim da ce kao "veliki potencijal i talenat" ipak da ide na prvenstvo kao 11. i 12. igrac.
Ici ce Dangubic jer moze da pokrije i poziciju 2 i 3 tako da je koristan jako za jednu representaciju.
Takodje i Nedovic moze i 1 i 2 da odigra a i na sp je Djordjevic vodio 3 playmakera (Jovic).
Od sireg spiska su mi Milosavljevic, Jovic, Mitrovic, Jelovac i Milutinov najozbilniji kandidati za repre....
Mislim da je najteze se odluciti izmedju Ercega, Mitrovica i Jelovaca... Svi su dobri a Mitrovic je tu najspremniji i sigurno najveci borilac dok je Erceg i Jelovac vise ofanzivni igraci.
Izvinte ali Simonovic nije ni blizu ovih igraca gore. Ja sam Zvezdas, ali jedan Simonovic definitivno nema za repku nivo kao ni Stimac.
Bolje da idemo s Kuzmicem koji je brz, atleta, trci kontar napad odlicno ili Milutinov ko igra super sezonu i ko je poznat po tome da se bori jako.

Evo dobio sma malkice vremena da ti plasticnije objasnim, mozda nesto i naucis, ko zna?

Evo dobio sam i ja napokon vremena da pročitam ovo tvoje pisanije i da te ozbiljno pitam, koliko ti pratiš košarku pošto na osnovu nekoliko tvojih pisanija ovde ja samo mogu da zaključim da bi ti kao selektor napravio veće sranje od Moke Slavnića 2007. ali hvala Bogu nisi trener ni selektor a ni poznavalac košarke dakle...

Kada u neku ekipu dodjes na pola sezone, onda nisi dosao da bi popunio broj nego da kvalitativno podignes nivo igre ekipe.
Ako je taj postulat tacan, a jeste, zbog cega taj "veliki" Nedovic igra u toj Valensiji u proseku samo 16 minuta, manje od jednog Van Rosoma, manje od Pau Ribasa, u rangu jednog 33-godisnjeg Martineza?

Objasni ti meni o "poznavaoče" košarke zašto igrača koji je imao u proseku u D ligi imao 15 poena, 2.5 skoka i 4.2 asistencije i koji je ubedljivo fizički i tehnički najbolji pojedinac u ekipi držiš na promenljivoj minutaži forsirajući starije igrače umesto da iskoristiš sve njegove potencijale i da napraviš tim oko njega i Dubljevića. Zato što taj trener ima poznavanje košarke koliko i ti očigledno pa nije u stanju da ukapira da su dečku potrebni minuti u SAN-u je igrao u proseku 28 minuta i što je najbitnije bio je vođa ekipe a vamo ga ovaj drži više na klupi i pušta na teren na isečke. Čas ga pusti da odigra 20 minuta gde ovaj da 20 ili 13 poena na utakmici a naredna utakmica igra svega 10 minuta i tako ga klacka stalno . Kao što sam rekao mora ode iz Valensije.

Za tih 16 minuta napravi koeficijent korisnosti od 6, na nivou gorespomenutog Martineza.
Procenat dvojki je na visokih 48% iz razloga sto on ili sutira trojke ili ulazi pod kos.
Trojke su na zadovoljavajucih 35% ,sasvim prosecno za "velikog" Nedovica.
Asistencije 2,1?
Stefan Markovic ima bolji prosek......Skokovi prakticno 0, jer to nije mnogo manje od 1,5 koliko ih on ima.
Napravljeni faulovi 2,2 za tih 16 minuta, sto jasno govori da ne igra dobro odbranu.
Slobodna bacanja ma mizernih 73%......Zasto?

Koju ti statistiku gledaš ?

Indeks korisnosti za Valensiju u sezoni 2014/2015 Evroliga - 7.6, ACB - 6.7 a za 2015. 6.4 a Rafa Martinez Evroliga 0.8 a u ACB-u 6.4 a za 2015. 5 - Stefan Marković E: 6, ACB: 6.4 - bolji je Nedović
Procenat dvojki: Evroliga 40.9 %, ACB: 52.8% , za 2015: 50% , - Stefan Marković : E: 41%, ACB 49% - Bolji je Nedović
Procenat trojki: Evroliga 40% , ACB 35.8% za 2015. 36.6% - Stefan Marković : E: 27.9%, ACB:32.7% - Bolji je Nedović
Asistencije: Evroliga 3.6 , ACB: 2 za 2015: 2.1 - Stefan Marković: E: 3.4 , ACB: 3.3 - Nedović ima bolji procenat u Evroligi a Marković u ACB ligi
Skokovi: Evroliga 1, ACB 1.3 - Stefan Marković: E: 2.4, ACB: 1.6 - Bolji je Marković
Faulovi: Evroliga: 2, ACB: 2, - Stefan Marković - E: 2.2, ACB: 2.6 - Bolji je Nedović
Slobodna bacanja: Evroliga 100%, ACB: 75% za 2015: 76.9% - Stefan Marković - E: 66.7%, ACB: 68.8% - bolji je Nedović

Prouči ovu statistiku ali nemoj da te zaboli glavica ima puno brojki.

0:9, 0:15, 0:24, 0:36, 0:57, 1:26, 1:36, 1:57, na 2:10 Markovićev Signature Move i jedini koji Marković može da izvede, 2:19.

Mene on u nekim trenucima podseca na priucenog kosarkasa, koji ima neverovatnu fizikui i cija je tehnika potpuno zanemarena.
Secam se Dragutina Topica( trazio sam po yt nema) koji je jednu sezonu pokusao da igra kosarku.
Pa je to bilo monstruozno za videti, kako skace za loptom, zakucava, kako je gibak i brz u odnosu na druge.
Al, tehnika je ono sto ga je razdvajalo od pravih kosarkasa.

Dragutin Topić je skakač u vis a Milenko Topić je igrao košarku u Crvenoj Zvezdi, ma ionako nije bitno samo što nije igrao PLEJA nego KRILNOG CENTRA :rotf:.

Sasvim slicno je i sa Nedovicem.
Kad samo vidim kako kada krene u kontru da sebi for loptom, prosto mi smesno, jer se tacno vidi ono sto ce vam svaki trener na svetu reci:
Igrac ima dobru, iliti bolje reci zadovoljavajuce dobru tehniku vodjenja lopte, kada je sa loptom isto onoliko brz kao bez nje.

Jbg Stefan Marković je spor bez lopte a sa njom je kao da ima kuglu oko noge, ali dobro on ionako "igra" PLEJA :rotf: .

Poslednja izmena:
Objasni ti meni o "poznavaoče" košarke zašto igrača koji je imao u proseku u D ligi imao 15 poena, 2.5 skoka i 4.2 asistencije i koji je ubedljivo fizički i tehnički najbolji pojedinac u ekipi držiš na promenljivoj minutaži forsirajući starije igrače umesto da iskoristiš sve njegove potencijale i da napraviš tim oko njega i Dubljevića. Zato što taj trener ima poznavanje košarke koliko i ti očigledno pa nije u stanju da ukapira da su dečku potrebni minuti u SAN-u je igrao u proseku 28 minuta

Znaci ipak je samo trener kriv?
Verovatno i Pesic ne zna da proceni, cim je i on kriv jer je"na racun" Nedovica davao sansu drugim igracima?
Zanimljivo.

Koju ti statistiku gledaš ?

Indeks korisnosti za Valensiju u sezoni 2014/2015 Evroliga - 7.6, ACB -

Gledam statistiku koja je tada bila dostupna.Ocigledno se Nedovic malkice popravio u odnosu na vreme kada sma ja gledao, mada je to pomicaj u sitnicama.
Poredjenje suterkim mogucnosti Nedovica i Markovica je prilicno neukusno , cak i z asmaog Nedovica.Ako treba sa njim u tome da s eporedi onda ne vredi bas nista.
A sto se kretnji u odbrani tice,pokrivanja terena u odbrani,brzine reakcije, uklapanja u timsku odbranu, tu ne mogu ni d as e proede njih dovjica,zna se u ciju korist.

el znaš ti šta je mehanika šuta, jel znaš da to što ti ovde pričaš nije moguće izvesti tako kako ti zamišljaš. Ono što je očigledno i što naravno promiče tvom oku na 1:29 jeste činjenica da prilikom šutiranja zna često da izbaci lakat isuviše u desno umesto da drži uspravno što mu i remeti mehaniku šuta.
Mehanika suta predstalvjaju sve kretnje igraca od trenutka kada krene u sut do trenutka kada doskoci na parket.
Mnogi svetski veliki igraci imaju mehaniku suta koja se bitno ralzikuje od one koja je biofizicki najidealnija za kosarkasa.
Ali za ralziku od njih oni iako "pogresnu" imaju mehaniku suta koja je STALNA , kretnje kod suta koje su uvek iste, i nikada im se ne dogadja da "cesto" urade nesto sto nema veze sa njihovim automatizmom kod suta.
ja sam koliko se secam(davno sma komentarisao, da ne gledam sada) i rekao da je RAZLIKA koja postoji kod njegovih izbacaja na kos, "zasluzna" za ogromne oscilacije u procentu suta.
Sto se tice izraza "samaranje" , to je kolokvijalan zraz(bar je bio u vreme kada sma ja igrao kosarku) za nekoga ko prvo dlanom gurne loptu u sut, a zatim je prstima usmeri(osamari).
Kada pogledas sut Dzordana koji si sam stavio u komentar, jasno se vidi idealna mhanika suta, skolski primer kosarkaskog suta, gde lopta lezi na prstima i usmerava se kaziprstom.
Taj da tako kazme idealan sut je zasluzan zasto Dzordanu sut tokom meca ne oscilira zavisno od umora njegovog tela ili ruke.
Lebron ima pogresnu mehaniku suta gledajuci iz te perspektive.Ali Lebron i tu mehaniku suta ponavljanjem dovodi do automatizma , te i uprkos tome sto je pogresan on njime postize odican ucinak.
Kod Nedovica je sut u stilu; danas ovako, sutra onako, u prvoj cetvrtinu ovako, u drugoj i trecoj onako.
Za sve ove godine on tu nista promenio nije, a mogao je.....

Dragutin Topić je skakač u vis
Da, ja sam na DRAGUTINA Topica i mislio.

Poslednja izmena:
Znaci ipak je samo trener kriv?
Verovatno i Pesic ne zna da proceni, cim je i on kriv jer je"na racun" Nedovica davao sansu drugim igracima?
Zanimljivo.

Glavni uzrok u Valensiji jeste trener.

Gledam statistiku koja je tada bila dostupna.Ocigledno se Nedovic malkice popravio u odnosu na vreme kada sma ja gledao, mada je to pomicaj u sitnicama.
Poredjenje suterkim mogucnosti Nedovica i Markovica je prilicno neukusno , cak i z asmaog Nedovica.Ako treba sa njim u tome da s eporedi onda ne vredi bas nista.
A sto se kretnji u odbrani tice,pokrivanja terena u odbrani,brzine reakcije, uklapanja u timsku odbranu, tu ne mogu ni d as e proede njih dovjica,zna se u ciju korist.

Nisi ti ni tada preneo statistiku kako treba nego si je korigovao prema svojim potrebama ali nije ni bitno. Zna se, u Nedovićevu korist pogotovo ako se uzme u obzir brzina, kretnja i uklapanje igrača. Marković je solidan odbrambeni igrač ali opet ima više faulova po meču od Nedovića tako da neko poređenje u odbrani zapravo više šteti Markoviću. Toliko o tome. Uzgred ti naveo šuterski procenat Markovića ja sam se samo nadovezao, mada i ja smatram da je navođenje Markovićevih statističkih podataka o šutu apsurdno.

Mehanika suta predstalvjaju sve kretnje igraca od trenutka kada krene u sut do trenutka kada doskoci na parket.
Mnogi svetski veliki igraci imaju mehaniku suta koja se bitno ralzikuje od one koja je biofizicki najidealnija za kosarkasa.
Ali za ralziku od njih oni iako "pogresnu" imaju mehaniku suta koja je STALNA , kretnje kod suta koje su uvek iste, i nikada im se ne dogadja da "cesto" urade nesto sto nema veze sa njihovim automatizmom kod suta.

Mehanika šuta koja je "biofizički" idealna za igrača je takva da ne zahteva forsiranje snage prilikom šuta odnosno da šut ne ide isključivo iz snage ruku i da usmeravanje lopte ne zavisi isključivo od snage igrača nego od tehnike izbačaja, bilo da je šut sa zemlje ili iz skoka. Problem kod tih velikih svetskih igrača je tome što ta "STALNA" loša "mehanika šuta" znači da oni konstantno moraju da koriste popriličnu snagu kako bi mogli da koriguju pravac izbačaja lopte i onda naravno kada se previše istroše tokom meča dešava se da promaše šuteve.

ja sam koliko se secam(davno sma komentarisao, da ne gledam sada) i rekao da je RAZLIKA koja postoji kod njegovih izbacaja na kos, "zasluzna" za ogromne oscilacije u procentu suta.
Sto se tice izraza "samaranje" , to je kolokvijalan zraz(bar je bio u vreme kada sma ja igrao kosarku) za nekoga ko prvo dlanom gurne loptu u sut, a zatim je prstima usmeri(osamari).
Kada pogledas sut Dzordana koji si sam stavio u komentar, jasno se vidi idealna mhanika suta, skolski primer kosarkaskog suta, gde lopta lezi na prstima i usmerava se kaziprstom.

I opet ti kažem taj način na koji ti objašnjavaš "šamaranje" lopte ne postoji. Lopta se ne drži na prstima nego PRELAZI preko prstiju i zadnji prst koji je dodiruje je kažiprst.

Taj da tako kazme idealan sut je zasluzan zasto Dzordanu sut tokom meca ne oscilira zavisno od umora njegovog tela ili ruke.
Lebron ima pogresnu mehaniku suta gledajuci iz te perspektive.Ali Lebron i tu mehaniku suta ponavljanjem dovodi do automatizma , te i uprkos tome sto je pogresan on njime postize odican ucinak.
Kod Nedovica je sut u stilu; danas ovako, sutra onako, u prvoj cetvrtinu ovako, u drugoj i trecoj onako.
Za sve ove godine on tu nista promenio nije, a mogao je.....

Nema Leborn automatizaciju nego snage za minimum još tri igrača na poziciji krila i kao košarkaška životinja će ući u istoriju a ne kao tehnički potkovan igrač. Jeste Nedović je kriv što nije korigovao šut ali ne na bazi snage i "automatizma" nego na bazi tehnike. Rad u reprezentaciji sa Đorđevićem bi mu pomogao da uvidi tu razliku i da napokon ukapira svoje greške.

Da, ja sam na DRAGUTINA Topica i mislio.

Šta god ti kažeš.

Poslednja izmena:
Nisi ti ni tada preneo statistiku kako treba nego si je korigovao prema svojim potrebama

Nece biti da je tako, ja se time nikada nisam bavio.
Ja sam samo otisao ,video i preneo.

Mehanika šuta koja je "biofizički" idealna za igrača je takva da ne zahteva forsiranje snage prilikom šuta odnosno da šut ne ide isključivo iz snage ruku i da usmeravanje lopte ne zavisi isključivo od snage igrača nego od tehnike izbačaja, bilo da je šut sa zemlje ili iz skoka. Problem kod tih velikih svetskih igrača je tome što ta "STALNA" loša "mehanika šuta" znači da oni konstantno moraju da koriste popriličnu snagu kako bi mogli da koriguju pravac izbačaja lopte i onda naravno kada se previše istroše tokom meča dešava se da promaše šuteve.

Isto to sam i ja rekao, do najmanje sitnice.
Problem Nedovica je sto mu mehanika suta, kakva god bila, NIJE stalna, tj. jednom loptu sutne ovako, a drugi put onako, zavisno kako mu s epostavi lakat, ili kako mu predje prkeo ruke.
Igrac sa toliko godina u profesionalnom sportu, nikako to ne sme sebi da dozvoli, posebno sto se to popravlja kvalitetnim treningom izmedju dve sezone.
To daje i drugu njegovu crtu kao licnosti i sportiste.
Da ga prosto boli ****** da radi na sebi i napreduje,

I opet ti kažem taj način na koji ti objašnjavaš "šamaranje" lopte ne postoji. Lopta se ne drži na prstima nego PRELAZI preko prstiju i zadnji prst koji je dodiruje je kažiprst.
J.b .t ti si stvarno bukvalista.
Ovo je kosarkaski forum i ne smatram potrebnim da objasnjavam sta znaci "lopta na prstima'.
To je ona prica o tehnici vodjenja lopte, gde dodir sa loptom ne sme da ima dlan, nego samo "bregovi" na dlanu(da iskoristim izraz iz hiromantije) i prsti a koren dlana moraju da bude skroz cist(kada vodis po betonu, napolju).
Isto tako loptu drzis prstima , tako da NIKADA ne lezi na samom dlanu, i usmeravas je vrhovima prstiju(ne mora uvek da znaci da je kaziprst, jer neki ljudi imaju srednji prst drasticno duzi od njega).

Nece biti da je tako, ja se time nikada nisam bavio.
Ja sam samo otisao ,video i preneo.

Šta god ti kažeš.

Isto to sam i ja rekao, do najmanje sitnice.
Problem Nedovica je sto mu mehanika suta, kakva god bila, NIJE stalna, tj. jednom loptu sutne ovako, a drugi put onako, zavisno kako mu s epostavi lakat, ili kako mu predje prkeo ruke.
Igrac sa toliko godina u profesionalnom sportu, nikako to ne sme sebi da dozvoli, posebno sto se to popravlja kvalitetnim treningom izmedju dve sezone.
To daje i drugu njegovu crtu kao licnosti i sportiste.
Da ga prosto boli ****** da radi na sebi i napreduje,

Koliko je loše toliko je i dobro jer može da popravi mehaniku šuta i da je dovede na kvalitetan nivo umesto da "automatizuje" loš izbačaj. Ne može tek tako da se popravi za jedno leto između sezona, Steph Curry-a je ćale bukvalno šikanirao kao klinca sve dok ovaj nije ukapirao da ne može sa dve ruke da šutira loptu. Problem je što Nedovića niko nije šikanirao dovoljno jer su svi kontali "ma doći će to, vidi bre samo koliko može da skoči" a te priče o crtama karaktera i slične gluposti me mani, neki od najboljih sportista su bili i ostali govnari i seronje a neki od osrednjih sportista su bili jako dobri ljudi. I onaj debil Miličić je uplatio veliku sumu novca za lečenje one dece tako da te priče o ličnostima batali.

J.b .t ti si stvarno bukvalista.
Ovo je kosarkaski forum i ne smatram potrebnim da objasnjavam sta znaci "lopta na prstima'.
To je ona prica o tehnici vodjenja lopte, gde dodir sa loptom ne sme da ima dlan, nego samo "bregovi" na dlanu(da iskoristim izraz iz hiromantije) i prsti a koren dlana moraju da bude skroz cist(kada vodis po betonu, napolju).
Isto tako loptu drzis prstima , tako da NIKADA ne lezi na samom dlanu, i usmeravas je vrhovima prstiju(ne mora uvek da znaci da je kaziprst, jer neki ljudi imaju srednji prst drasticno duzi od njega).

Moram biti bukvalista jer ako mora Pistol Pete Marawich to da naglasi moram i ja, na 0:50.

Koliko je loše toliko je i dobro jer može da popravi mehaniku šuta i da je dovede na kvalitetan nivo umesto da "automatizuje" loš izbačaj. Ne može tek tako da se popravi za jedno leto između sezona, Steph Curry-a je ćale bukvalno šikanirao kao klinca sve dok ovaj nije ukapirao da ne može sa dve ruke da šutira loptu.

Secam se,iz knjiga, Mihajlo Pupin je sovjebremeno bio sjajan fizicar , ali slab teoreticar zbog slabog znanja matematike.
Jedno leto, otisao u divljinu, fizicki radio, ucio matematiku, na zidu sobre zalepio natpis: GDE IMA VOLJE IMA I USPEHA.
I za letnju sezonu savladao sve "tajne" matematike, toliko da su kolege bile zapanjene njegovim znanjem(ovo cisto kao anegdota).

Procitaj u "ispod kosa" koliko je dugo Zeravica radio sa Dalipagicem , na mehanici suta?Manje od tri meseca, od kada je dosao u Partizan.
Koliko je dugo jedan Lari Bird radio na sutu levom rukom, kada je polomio desnu?Jedva mesec dana.

Za sve je potrebna volja.A on vec ima dovoljno godina da bi morao da shvati da profasionalac treba da se ponasa kao profesionalac.
Vreme kada se sa profesionalcima raidlo ponaosob i psoebno je davno proslo vreme.
To je danas atribut samo amaterske kosarke, i to u mladjim kategorijama.

a te priče o crtama karaktera i slične gluposti me mani, neki od najboljih sportista su bili i ostali govnari i seronje
Ja nijednog sekunda nisma mislio na karakterne osobine njega kao licnosti VAN sporta.
Ja sam gledao strogo u kontekstu sporta kojim se bavi, i karaktera na i proed terena.
Da bi postao i ostao vrhunski moras da imas tu GLAD, koja te stalno tera napred, koja od tebe svakim danom stvara boljeg igraca, koji stalno u sebi ponavlja "svakoga dana u svakom pogledu.............."
Da Nedovic to ima davno bi bar pokusao da promeni taj los balans kod mehanike suta.

Secam se,iz knjiga, Mihajlo Pupin je sovjebremeno bio sjajan fizicar , ali slab teoreticar zbog slabog znanja matematike.
Jedno leto, otisao u divljinu, fizicki radio, ucio matematiku, na zidu sobre zalepio natpis: GDE IMA VOLJE IMA I USPEHA.
I za letnju sezonu savladao sve "tajne" matematike, toliko da su kolege bile zapanjene njegovim znanjem(ovo cisto kao anegdota).

I onda je mrmot zavio čokoladu u foliju. I ovo je čisto kao anegdota.

Procitaj u "ispod kosa" koliko je dugo Zeravica radio sa Dalipagicem , na mehanici suta?Manje od tri meseca, od kada je dosao u Partizan.
Koliko je dugo jedan Lari Bird radio na sutu levom rukom, kada je polomio desnu?Jedva mesec dana.

Mani me tih priča dva zeca tri zeca, Lari Bird je znao sam da ostaje posle treninga još par sati da vežba ili je znao pred velike utakmice da dođe par sati ranije i da se zagreva tako što trči oko sale. Nije on vežbao levu ruku samo mesec dana to je sigurno isto kao što Dalipagić nije samo tri meseca radio na mehanici šuta. Sećam se kada je jednom u intervju za neke novine rekao "Mislim da od mog vremena mi nemamo velika imena u košarci..." a onda je kasnije demantovao tu izjavu i izvinjavao se iako mu to nije bio prvi put da tako olajava generaciju koja je 90ih osvojila sve osim Olimpijade. Njegovoj generaciji je to pošlo za rukom zato što su Amerikanci bojkotovali igre u Moskvi dok je ova iz 90ih morala da igra protiv tada nekih od najboljih imena u istoriji košarke. Te izjave dovoljno govore o njemu i kao o čoveku i kao o sportisti a o njegoj knjizi neću da komentarišem možda i nju celu na kraju demantuje nikada se ne zna.

Za sve je potrebna volja.A on vec ima dovoljno godina da bi morao da shvati da profasionalac treba da se ponasa kao profesionalac.
Vreme kada se sa profesionalcima raidlo ponaosob i psoebno je davno proslo vreme.
To je danas atribut samo amaterske kosarke, i to u mladjim kategorijama.

Šta pričaš čoveče, postoje personalni treneri koji rade sa igračima ponaosob u aspektima igre koji im manjkaju ali je opet sve na igračima da oni sami mogu odnosno da li imaju motivacije da načine određene promene. Demarkus Kazins je trenirao sa Šakilom a Dvajt Hauard sa Hakim Olajdžuvonom kako bi popravili svoju igru i u tome i jeste razlika između profesionalne i amaterske košarke što u profesionalcima možeš da biraš sa kim ćeš da radiš a ovde koga dobiješ sa njim radiš i mnogo zavisi od tog trenera kako će postaviti osnove pojedinca za dalje napredovanje.

Ja nijednog sekunda nisma mislio na karakterne osobine njega kao licnosti VAN sporta.
Ja sam gledao strogo u kontekstu sporta kojim se bavi, i karaktera na i proed terena.
Da bi postao i ostao vrhunski moras da imas tu GLAD, koja te stalno tera napred, koja od tebe svakim danom stvara boljeg igraca, koji stalno u sebi ponavlja "svakoga dana u svakom pogledu.............."
Da Nedovic to ima davno bi bar pokusao da promeni taj los balans kod mehanike suta.

Isto kao što je Lebron promenio mehaniku šuta jer je bio "GLADAN". Ne, nego je čovek lepo otišao u bolji tim i osvojio dva prstena. Rekao sam da je loša mehanika šuta Nedovićeva greška ali se može ispraviti u radu sa kvalitetnim trenerom.

Slažem se, mi smo postigli uspeh na neku timsku sinergiju i pozitivno "ludilo".

Biće ovo vrlo zahtevno, nećemo nastupati kao "underdog", porašće pritisak, verovatno će biti veći odziv igrača pa će biti i više izbora, tim će biti drugačiji, sve će biti drugačije.

Dobri smo, ali ne treba da se proglašavamo favoritima, već oprezno.

:hahaha: Zasto uvek mracis? Daj malo pozitive sad imamo reprezentaciju koju ce svi repektovati. Ako je mi ne cenimo kako ce drugi da je cene?

Ne mracim....ja bih uisitnu voleo da uzmemo medalju....
Na SP smo bili iznenadjenje, nisu racunali na nas, a onda je Teodosic oziveo....
Ovo |EP je kvalifikaciono za OI, i tu nece biti zezanja.
Nama nije toliko vazno ko od igraca iz najjacih reprezentacija ne igra....To se kod njih nece toliko osetiti.
Ono sto nam je vaznije je sto ce svi drugi, koji mogu da budu u rangu sa nama doci sa najjacim sastavima, pokusavajuci da se izbore za OI.
Ja verujem Djordjevcu, iako mu je proslogodisnji izbor bio malkice prolbematican.
Vidi se da ume da postavi i da igri ekipe glavu i rep, sot je najvaznije.
Ali eto videcemo.....

PS: Evo Milicic se vraca, ako se plasiramo na OI, imacemo vrhunsku peticu u njemu....:per:

Ne mracim....ja bih uisitnu voleo da uzmemo medalju....
Na SP smo bili iznenadjenje, nisu racunali na nas, a onda je Teodosic oziveo....
Ovo |EP je kvalifikaciono za OI, i tu nece biti zezanja.
Nama nije toliko vazno ko od igraca iz najjacih reprezentacija ne igra....To se kod njih nece toliko osetiti.
Ono sto nam je vaznije je sto ce svi drugi, koji mogu da budu u rangu sa nama doci sa najjacim sastavima, pokusavajuci da se izbore za OI.
Ja verujem Djordjevcu, iako mu je proslogodisnji izbor bio malkice prolbematican.
Vidi se da ume da postavi i da igri ekipe glavu i rep, sot je najvaznije.
Ali eto videcemo.....

PS: Evo Milicic se vraca, ako se plasiramo na OI, imacemo vrhunsku peticu u njemu....:per:

I Bogdanovic nemoj da ga zaboravis! :deda2:

Bogdanovica sam naglasio jer je najvise omalovazavan i podcenjivan! ;)

Bogdanovic je pokazao da MOZE.
Ja sam mislio i da Teodosic vise steti nasoj igri, ali eto Djordjevic je nasao kljuc za njega.
Ocigledno i Bogdanovicu "prija" ta saradnja sa Djordjevicem.
Bez obzira na to sto je i ove godine osvojio nagradu za zvezdu u usponu(sto je samo po sebi svojevrsni nonsens, i mnogo smrdi na prste njegovog menadzera), cini mi se da je u Feneru napravio korak nazad, u najboljem slucaju tapkao u mestu.
Nema dovoljno prostora , koliko je neophodno za njeog razvoj, Obradovic igra sasvim drugaciju kosarku od one u kojoj se on odlicno snalazi i koju Djordjevic forsira.
Elem, sacekajmo jos sledecu godinu, EP i sledecu sezonu, da vidimo sta ce postati.....Ja se nadam najboljem, nece mi nimalo smetati sto sam pogresio.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back