Transcendental
Buduća legenda
- Poruka
- 29.508
Mislim da ovaj rezultat pokazuje dve stvari u suštini a to su: 1) Visok nivo sportske kulture u Srbiji, kao uostalom i u ostalim ex yu republikama, što je razlog zašto dosta naših sportskih selekcija i individualnih sportista ostvaruje rezultate iznad onoga što predstavlja opšte stanje srpskog sporta i srpske sportske politike; i 2) Činjenica da košarka ipak po popularnosti u svetu nisko stoji, da je sto hiljada kilometara daleko od fudbala i da je popularna pretežno u USA, gde predstavlja zapravo čitav jedan biznis, a da nije tako, bila bi drugorazredni sport na nivou odbojke. To je i jedan od razloga zašto uspevamo da ostvarimo dobre rezultate u ovom sportu - zato što je broj ozbiljnih reprezentacija u njemu veoma ograničen.
Mislim da ne treba nešto veličati Đorđevića i posle ovoga, iako ima rezultat, trenerski je laik u bukvalnom smislu (što je pokazao u nekoliko navrata) i više mi deluje da ga je pogodio niz srećnih okolnosti nego da je on zaista uticao na ostvarivanje ovoga. Realno, više je Teodosić zaslužan za ovaj rezultat zbog njegovog plejmejkerskog sazrevanja i visoke forme koju drži na ovom prvenstvu, kao i još par naših igrača.
Većina će ovde biti u fazonu da nisam u pravu, al' ja ću Đorđevića kao trenera ceniti tek onda kad vidim rezultat na klupskom nivou. Osvojio je i Rehagel EP sa Grčkom 2004. pa ga ljudi nikada ne svrstavaju u ozbiljne trenere, iako je to verovatno najveći fudbalski podvig ovog veka. Ipak se zna šta je klasa i koja je razlika između njega i Fergusona.
Mislim da ne treba nešto veličati Đorđevića i posle ovoga, iako ima rezultat, trenerski je laik u bukvalnom smislu (što je pokazao u nekoliko navrata) i više mi deluje da ga je pogodio niz srećnih okolnosti nego da je on zaista uticao na ostvarivanje ovoga. Realno, više je Teodosić zaslužan za ovaj rezultat zbog njegovog plejmejkerskog sazrevanja i visoke forme koju drži na ovom prvenstvu, kao i još par naših igrača.
Većina će ovde biti u fazonu da nisam u pravu, al' ja ću Đorđevića kao trenera ceniti tek onda kad vidim rezultat na klupskom nivou. Osvojio je i Rehagel EP sa Grčkom 2004. pa ga ljudi nikada ne svrstavaju u ozbiljne trenere, iako je to verovatno najveći fudbalski podvig ovog veka. Ipak se zna šta je klasa i koja je razlika između njega i Fergusona.

)и Катића, и... све остале.Они су сад СРБИЈА !