Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Kokoškov ne štedi pohvale: O tome je pričao Sale Đorđević…​

1624220930-E4V0Pi-XoAcjGZN-750x563.jpg

Selektor Srbije Igor Kokoškov veoma je zadovoljan partijama na Akropolis kupu. Nije se libio da iznese niz pohvala na račun košarkaša, a posebno je istakao borbenost, energiju i nesebičnost.

Orlovi su dobili sve tri pripremne utakmice uoči kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Poslednji u nizu pali su Grci u Atini sa 75:64.

Čestitke momcima, njima idu zasluge uvek. Identitet ove grupe, uvek smo tako igrali, dugi niz godina. Borbenost, pristup, fizikalnost, profesionalizam i energija koja se nikada nije dovodila u pitanje. Mi smo to uvek kontrolisali. Visoka energija i motiv nikad nisu izostajali„, rekao je Kokoškov i dodao:

Večeras smo imali dosta izgubljenih lopti, nismo odgovorili na njihovu fizikalnost, 12 izgubljenih u prvom poluvremenu, ali raduju asistencije. Igramo nesebično, jedan za drugog. To je ta dobra energija. O tome je pričao i Saša Đorđević kao selektor. Momci su pravi. Ponosan sam na njih„.

Pre Grčke, trijumfi su upisani nad Portorikom i Meksikom.

Odigrali smo tri utakmice u četiri dana, imali jedan kontakt trening. Oporavili smo igrače i fizički i mentalno, bili su u ovome što radimo. Psihička priprema je bila impresivna, zaboravili su na dugu sezonu. Taktički su dosta usvojili, apsorbovali, izgledali smo kao tim na ovom nivou„, zaključio je Kokoškov.

Pred Srbijom je još jedan prijateljski meč – protiv Meksika u sredu u dvorani Aleksandar Nikolić. Kvalifikacioni turnir startuje 29. juna u Beogradu.

Igram kladžu u više kladionica, među njima i u Mozzartu. OK mi je kod njih odigrati tiket u kladionici. Imaju neki bonus, povećaju ti mogući dobitak. Ali imam loše iskustvo sa klađenjem u Mozzartu preko neta. Stalno neki problemi, neke komplikacije. A Maxbet prašim sa kompjutera. I dvije kladionice iz BiH.

Маљковић: Да се држимо добрих ствари као пијан плота​

Селекторка женске кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић оценила је да у наставку Европског првенства морају да се фокусирају на добре сегменте у игри, као и да се ниво концентрације мора повећати.

marina-maljkovic(20)(1).jpg

Из авиона се види шта је добро, шта је лоше. Ово су утакмице где то лоше не може да се понавља, где немаш права на грешке, где мораш да радиш само и искључиво то добро и да се тога држиш као пијан плота. Морамо да се држимо тога што је било добро, да се на томе ради, да се на то фокусирамо. Да се на много већи ниво подигне концентрација, да би то остало тако – рекла је Маљковић, а пренео је сајт савеза.

Кошаркашице Србије победиле су раније данас у Валенсији селекцију Црне Горе са 87:75, у мечу последњег кола Групе Б.

Србија је том победом изборила директан пласман у четвртфинале Европског првенства. Маљковић је додала да су сви досадашњи успеси селекције направљени без калкулација.

Добили смо 2015. године Француску која је у том тренутку била десет пута јача, јер смо одрадили посао како треба. Претходно смо у четвртфиналу добили и прејаку Турску. Па Аустралију у Рију, јер смо ми кренули како треба. Па исто тако и 2019. године утакмицу за бронзу у Београду, која је била тешка после свега онога са Шпанијом – рекла је она.

Па смо опет ми добро кренули… Ми смо битни! Од нас зависи! То је оно на шта се ослањамо и шта би требало да нас радује. Ако ми одрадимо наше, да не зависимо ни од кога, можемо да имамо добру причу.

Она је истакла да се сви добри и лоши сегменти игре виде и по резултату, уз оцену да „зна какава је игра потребна за добар пласман”.

Нама је изузетно важно свих 12 играчица. Зна се да ја користим доста играчица у ротацији. То је био случај против Грчке, па и сада. Тим је тим. Свих 12 игра и за следећу утакмицу ће бити тако. Све су ми исте. Од прве до последње – закључила је Маљковић.

Српска кошаркашица Јелена Брукс оценила је да је пласманом у четвртфинале направљен велики корак ка испуњењу жеља.

Одрадиле смо изузетно тежак посао. У ствари, одрадиле смо феноменалан посао! Сада можемо да удахнемо пар пута, да мало одморимо главе, да бисмо се припремиле за оно што нас чека четвртфиналу. Како год да нам се постави, тако идемо. Пратиле смо утакмице, пратићемо и бараж. Важно је да се одморимо, а онда када сазнамо против кога ћемо играти и да се припремимо за ту утакмицу – рекла је она.

Кошаркашица Невена Јовановић рекла је да су сви у селекцији знали шта доноси победа над Црном Гором, као и да се на крају рачуна само победа.

Мораћемо много да радимо, па да пробамо да у следећој утакмици исправљамо те грешке. Оно што нас краси је да свака девојка која уђе са клупе, допринесе на неки начин. Било да су то поени, скокови, одбрана. Онда смо прави тим, у коме свака има свој удео у победи – оценила је Јовановић.

Четвртфиналне утакмице играју се 23. јуна, полуфинала су на програму три дана касније, а финале се игра 27. јуна.

Спортски журнал

Знало се да ће Богдан Богдановић ако се Атланта пласира у финале Истока пропустити ОКТ, то сам већ у посту и написао
Што се тиче Богдана, видјећемо хоће ли наступити у седмом мечу серије са Филаделфијом. Ако Атланта добије и прође, свакако га нећемо имати на ОКТ. Када је упитању наступ у националној селекцији, Богдан од јуниорских дана није пропустио нити једно такмичење, њега може спречити само повреда (или наравно наступ у исто вријеме његовог тима када се игра ОКТ, пишем ако Атланта прође у финале Истока) да наступи за "Орлове" и ништа друго.
И ту бомбастичне наслове медија не треба узимати посебно озбиљно. Ствар се и усложила са повредом, видјећемо како ће се ту ствари одвијати.
Богдану жеље да санира повреду и пуно среће у наставку плеј-офа. Велики спортиста, личност са пуно врлина, мане је тешко наћи, велики родољуб и патриота за којег је дрес Србије светиња, заслужио је овај момак пуно доброг.

На ОКТ ћемо без Богдановића, Јокића и Недовића који се није опоравио (овдје) од посљедица короне и реално готово не постоје шансе да се у ових неколико дана до ОКТ нешто промијени.
Код Николе Јокића најближе истини је рекао Кари Пешић (овдје) , то је то. На жалост, ову ситуацију ће злоупотребити медији који роваре против српске кошарке и малициозним текстовима настојати упрљати српску репрезентаџцију и све то затровати, а армија аутошовинста и свјетина контаминирана политиком и умова обликованих ријалити садржајима ће доћи на своје.

Остаје непознаница још ситуација са Милутиновим. У овом моменту нам је силно потребан, но ту ће здравствено стање и колико се Никола опоравио, одредити одлуку селектора.

Кога нема без њега се мора. Како Кокошков неће моћи рачунати на Богдана и Недовића, на ОКТ би могли (?) са формацијом 4+4+4, 4 бека, 4 поливалентна крила гдје сви покривају више позиција и 4 висока (Бјелица као једина "четворка" + 3 центра). Но то ће већ селектор Кокошков са помоћницима најбоље извагати и наћи најбоља рјешења.
Остаје нам да се надамо да ће нацонална селекција Србије добро изгледати на ОКТ.

Igram kladžu u više kladionica, među njima i u Mozzartu. OK mi je kod njih odigrati tiket u kladionici. Imaju neki bonus, povećaju ti mogući dobitak. Ali imam loše iskustvo sa klađenjem u Mozzartu preko neta. Stalno neki problemi, neke komplikacije. A Maxbet prašim sa kompjutera. I dvije kladionice iz BiH.
Meni je Mozzart ok, a Meridian ubedljivo najgori..

Navijamo naravno za naše devojke, ali teško. Od osamostaljenja imamo 0-7 sa njima. Gledao sam kako su odigrale protiv Crnogorki, ubile su ih presingom i brzom tranzicijom lopte. Doduše treba istaći da Crnogorke su odigrale veoma loše, promašivale su neke otvorene šuteve i polaganja ispod obruča zicer varijante. Njihov plej Mujović se nije videla na meču, to ih je ukopalo. Nama će biti teško, ali ako odigramo jaku odbranu i iskoči opet neka pojedinačno kao što je to bila Tina Krajišnik protiv Crnogorki, imamo šanse. Naravno uz doprinos klupe, jer to nas i krasi, timska igra. Ako bude jaka odbrana, i raspoređeni poeni na svakoj igračici, imamo šanse.

Videcemo. Yvonne je malo umorna. Protiv Mujovic je radila sta je htela, posle kad su joj stavili malog buldoga da je cuva nije mogla vise.
U sustini Yvonne i Nevena mogu da trce sa njima. One su zenice stvarno spremne.
Dok je ostalo znak pitanja. Butulija nema klub, Sasa kao da je nabacila neki kilogram, Ana nije u formi ili je Marina drzi na klupi zbog Mice. Ko zna sta se tu desava.
Ako Yvonne i Nevena mogu da izdrze celu utakmicu da igraju imamo sanse.

Kokoškov: Prijaće nam podrška domaćih navijača​

1624031939-Igor-Kokoskov-e1624031958604-750x478.jpg

Selektor košarkaša Srbije Igor Kokoškov veruje da će njegovom timu prijati meč pred domaćim navijačima protiv Meksika, a pred kvalifikacije za Olimpijske igre.

U sredu će Orlovi u Beogradu odigrati meč protiv Meksika u sklopu priprema za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.

Biće to generalna proba za srpski tim, koji je nedavno na ‘Akropolis kupu’ savladao Portoriko, Meksiko i Grčku.

„Posle turnira u Atini, ostala nam je još jedna provera pred ulazak u balon i odlučujuće borbe za Olimpijske igre. Imaćemo nakon toga još pet dana za trening i konačno usvajanje svega onoga što želimo da igramo. Priključiće nam se još nekoliko igrača, Micić, Kalinić, Teodosić… Oni su radili u Beogradu, a danas će imati prvi trening sa ekipom“, rekao je Kokoškov.

„Vreme nam ne ide na ruku, ali iz dana u dan se adaptiramo i trudimo da ostvarimo cilj, a to je plasman u Tokio. Biće nam drago i da malo osetimo publiku, iako u smanjenom kapacitetu. Mislim da će nam prijati da čujemo aplauze sa tribina i podršku reprezentaciji“.

Meč između Srbije i Meksika na programu je u sredu od 20 časova. U petak će reprezentacija ući u zaštitni balon, a kvalifikacije za Olimpijske igre počeće 29. juna.

Sport Klub

Crvendakić pred Španiju: Cela hala će navijati za njih​

1624012317-Aleksandra-Crvendakic-750x500.jpg

Srpska reprezentativka Aleksandra Crvendakić rekla je da očekuje težak meč protiv Španije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.

Srbija je imala dan više za odmor, pošto je svoje mesto u četvrtfinale izborila nakon maksimalnog učinka u grupi (3-0) i tako se plasirala direktno u narednu fazu.

Španija, koja je branilac titule, je u osmini finala deklasirala Crnu Goru.

„Sigurno će biti veoma dobra utakmica, nismo se sastale do sada sa Španijom u četvrtfinalu. Igramo protiv domaćina, koji brani titulu, treba da budemo fokusirane na našu igru i neće biti mesta za mnogo grešaka“, rekla je Crvendakićeva.

Košarkašica Asvela se osvrnula i na prisustvo publike, koja je svakako na strani evropskih šampionki, pošto se igra u dvorani La Fonteta u Valensiji.

„Neće biti lako igrati utakmicu u kojoj će cela hala navijati za njih, ali ako naš fokus bude na onome što treba da uradimo i da svako uradi ono što je potrebno, neće biti problema. Svako treba da da svoj maksimum, neće biti mesta za puno grešaka“, rekla je Aleksandra i zaključila:

„Imamo višu ekipu, višu petorku, mislim da će naša prednost biti skok na toj utakmici“.

Utakmica između Srbije i Španije na programu je u sredu od 21 čas.

Sport Klub

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back