Truman
Elita
- Poruka
- 24.005
Бјелицу више видим као подршку с времена на време...не мислим да има за њега места у најужој осовини.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Бјелицу више видим као подршку с времена на време...не мислим да има за њега места у најужој осовини.
NBA igraci moraju da budu oslonac kao i kosarkasi koji igraju u Evroligi (npr. Micic)
Gudurić ne može da igra na najvišem nivou, jer njemu treba lopta u rukama, da bi bio opasan po koš......Ne znam šta se to dogodilo sa njegovom mehanikom šuta, ali njemu treba pola sata da se namesti na šut a to ne može više da prodje.
Izvlačio je benefite dok ga nisu dobro upoznali, pa je prolazio pošto je levak, medjutim čim malo pismeniji odbrambeni igrač stane, on ne zna šta će, a nije ni dovoljno brz da bi brzinom stvorio prednost......Mada, sa sažvakanim loptama Jokića, on bi nešto mogao i da daje, ako mogu ovi panjevi iz Denvera, može i on.
Bio sam u Srbiji zbog “Basketball without Borders” kampanje prije dvije godine i tada su ljudi u nacionalnom timu Srbije saznali da imam srpske korijene i da sam, dok sam odrastao, igrao na srpskim turnirima u Čikagu i širom mid-vesta. To je nešto što moj otac još uvijek radi svake godine, tako da… da, imamo te korijene… A što se tiče igranja za nacionalni tim, iskreno – ne znam. Nisam nikada bio član nijednog nacionalnog tima, i ne znam šta bi trebalo da se desi da to postanem.
Osjetih neku barijeru pa upitah dali bi mu motivacija bila šansa da postane olimpijac?
– Naravno, san svakog košarkaša je da zaigra na OI i moj agent je dobio nekoliko poziva i već razgovarao sa nekoliko ljudi o tome, i sve zavisi kakvi su detalji u pitanju da bi to moglo da se desi. Ja imam srpske korijene, ali postoji masa igrača u Srbiji koji su odrasli igrajući u srpskom sistemu i ja ne bih htio da “stanem ni na čije nožne prste”.
Da, moje srpsko porijeklo je samo s očeve strane, preko bakinog oca.
Da li znaš njegovo prezime, upitah?
– Mislim da je Milo… iskreno, ja imam mnogo raznih korijena, s majčine strane su došli iz Irske i Njemačke, s očeve strane su Poljaci i Srbi.
upitah ga da li bi mu teško palo da propusti veliki dio ljetnog odmora igrajući košarku, ne samo na OI, nego i u pripremama, a i na kvalifikacijama za učešće na OI.
– Ne znam, nisam nikad imao obaveze u nacionalnom timu pa stvarno ne znam šta da kažem. Vidjećemo, to je definitivno nešto za šta bih ja bio otvoren. Ali moramo prvo imati dijalog o tome, moraju me prvo htjeti, i u isto vrijeme, kao što sam već rekao, ne bih htio da zauzmem nečije mjesto. To bi bila jedna od zadnjih stvari koju bih poželio da uradim jer znam kako bih ja bio isfrustriran u slučaju kad bih bio u nacionalnom timu i kad bi se odjednom pojavio neko drugi sa strane.
Upitah Kaminskog da li je čuo o potencijalnom angažmanu trenera Nagetsa Majka Melouna da bude asistent (u što btw niko od njujorških novinara ne može da povjeruje) Kokoškovu, ili neka vrsta savjetnika, što je vruća tema zadnjih par dana.
– To sam pročitao prije koji dan, i to samo pokazuje da svi hoće da učestvuju na OI, koja je važnost tih igara i kako je to cool. Da zaigram na OI bi bilo nevjerovatno. To bi bilo nešto što bih stvarno volio da uradim, i kao što rekoh, san svakog košarkaša je da igra na OI.
Zahvalih se Frenku na razgovoru i poluozbiljno rekoh da se nadam da se vidimo u Tokiju.
– We’ll see, we’ll see…

Mislim ne treba potcenjivati Evroligu i evropsku kosarku, mislim Evroliga je ipak druga najjaca liga na svetu i itekako ozbiljna kosarka se igra i u Evropi (iako je malo u krizi u poslednje vreme) i ima stvari koje i u NBA pokusavaju da preuzmu od evropske kosarke, mislim cinjenica da su ih vec sustigli u raznim segmentima, u smislu da su vec mnoge reprezentacije pobedjivale njihov "Drim Tim" sastavljen od NBA igraca , da su i mnoge evroligaske ekipe pobedjivale NBA ekipe, da stranci u NBA postaju sve vise dominantan faktor , ali opet i da u NBA 100% igraca budu stranci opet ce se najbolja kosarka igrati tamo.
Mislim da je cak tamo negde pocetkom 2000-ih dosta se pricalo da kad bi najbolji strani igraci igrali u Evropi da bi Evroliga bila i jaca nego NBA, cak je i bio jedan stidljiv pokusaj Fibe da spreci odlazak najboljih evropskih igraca u NBA, da pokusa cak i neke inostrane NBA zvezde vrati u Evropi ali naravno od toga nije bilo nista, ne samo da nisu uspeli vec evropski igraci su poceli sve masovnije da odlaze u NBA (cak i oni neki osrednji igraci koji ni u Evropi nisu imali neku zapazenu ulogu), a pritom veliki udarac evropskoj kosarci je bio sukob na relaciji Fiba - Uleb , pa Fiba i Evroliga, tako da tek kasnije od toga nije bilo nista, ali sta znam nekako mi se cini da ova nova Evroliga pa i Evro Kup su se ok pokazali i deluju kao tracak nade za evropsku kosarku.
Najveći problem je baš ta "trka" i poredjenje čiji je veći izmedju Partizana i Zvezde, koja dovodi do toga da realni talenti naše košarke, koji bi trebali da rastu i razvijaju se igrajući protiv jačih po evroopskim takmičenjima, tavore po klupama, čekajući šansu koja nikad neće doći, i što je još gore radeći i trenirajući po programima koji nisu pravljeni za njih, nego za odmor i relaksaciju baš tih amerikanaca koji im zauzimaju mesto.Kakvi god da su pokazali su da su vrlo konkurentni Evropljanima. Globalno gledano kvalitet košarke je dosta porastao.
Izvini ali nije posao Partizana i Zvezde da budu fabrika za reprezentativce, to su klubovi čiji su primarni fokus rezultati.Najveći problem je baš ta "trka" i poredjenje čiji je veći izmedju Partizana i Zvezde, koja dovodi do toga da realni talenti naše košarke, koji bi trebali da rastu i razvijaju se igrajući protiv jačih po evroopskim takmičenjima, tavore po klupama, čekajući šansu koja nikad neće doći.
Izvorno i Partizan i Zvezda su udruženja gradjana, sportski klubovi koji kroz bavljenje sportom ispunjavaju svoju funkciju kao klubova.Izvini ali nije posao Partizana i Zvezde da budu fabrika za reprezentativce, to su klubovi čiji su primarni fokus rezultati.
Pravila igre su takva da su mladi talenti preskupi klubovima kao KKP i CZ, koštaju mnogo a uglavnom ne donose ništa. Imaš ove druge klubove koji ne jure rezultat i gađaju da zarade od obeštećenja, to je isto ok, ali ne može oba istovremeno. E kada se sistem promeni (a mislim da neće skoro) ozbiljni domaći klubovi će ulagati u mlade.
Izvorno i Partizan i Zvezda su udruženja gradjana, sportski klubovi koji kroz bavljenje sportom ispunjavaju svoju funkciju kao klubova.
Iako liči na komunističku definiciju, to je definicija sportskog kluba kod nas,posebno kluba u vlasništvu i na grbači države.
A pošto je na grbači države , onda jedan od ciljeva treba da bude i razvijanje i stasavanje igrača koji će nastupati za reprezentaciju.
To će samo naizgled da bude na štetu rezultata kluba, i samo u prvo vreme, jer je naša škola košarke pokazala da je to jedini i ispravni put.
Košarka, ovde tvrde nije profitabilna........Slažem se da nije, u odnosu na fudbal, recimo......Ali može i ovde da postane, uz neki pristup prilagodjen našim prostorima.
a ako već nije nego su na grbači države, ajde da onda gledamo naše talentovane klince kako se čeliče, sigurno imaju potencijala da postanu i bolji igrači od ovih što sada igraju.
A to značajno utiče na atmosferu u našem sportu.
Moj klinac od 13 godina, svakako ne može da se poistoveti sa Punterom(on navija za Zvezdu), Vilijamsom, Perperogluom.......A mogao bi sa Simanićem, sa Dobrićem kada bi im pružili šansu.
Tako je sa još mnogo dece širom Srbije, koji trebaju da budu baza budućih zvezda ovog sporta.
Boldovano je poenta - takav je sistem u kome smo, to je realnost. Fokus na razvijanje mladih bi nas uništio rezultatski, probali smo to i ne ide. Kad se pravila igre promene promenićemo svoj rad.Morao bih da se složim sa kostom. Posao Zvezde i Partizana je da promovišu srpski sport u Svetu, a srpski sport nije gomila stranaca.
I nije to samo do Partizana i Zvezde, slična je situacija i u drugim klubovima u EL i EK.
Morao bih da se složim sa kostom. Posao Zvezde i Partizana je da promovišu srpski sport u Svetu, a srpski sport nije gomila stranaca.
I nije to samo do Partizana i Zvezde, slična je situacija i u drugim klubovima u EL i EK. Samo se recikliraju postojeći evropljani koji nisu uspeli u NBA (Dekolo, Šved, Teodosić, Spanulis, itd...). Jedini evropski plej koji vredi, a da nema 30 godina je Vasa Micić, koji na primer ne bi mogao da primiriše rerezentaciji iz 95 - 96. ili onoj iz 2001-2002.
Jednog dana će se povući Spanulis, Rejes, Dekolo, Peintezis, Ljulj će se umoriti, a Fernandezu će otpasti ono pola noge što još ima onako ljigav i odvratan. Koga će evropska deca gledati?
Evropska košakra je već ostala bez krila, ostaće uskoro i bez centara (Milutinov je ubedljivo najbolji, a lošiji je od Nesterovića na primer).
Pogledajte EK. Među 5 najboljih u svim kategorijama su sve sami Amerikanci. Jedino im kako tako pariraju Teo i Marković. Teo puni uskoro 33, a Marković 32...