Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A i ne znam koja je fora da prozivas igraca da ne drzi rec, kao da ne znas koliko je tesko u klosarija Srbiji reci 'Ne' reprezentaciji. Djordjevic je dno.

Ja razumem da ti imas drugacije prioritete i vrednosti po kojima ispada da se ne treba igrati u reprezentaciji, cak stavise, celokupan taj sport je nepotreban, dosadan, itd, ali realno, izmisljati opravdanja za nekog ko (izgleda) zamajava jer je strasno tesko reci kako stvar stoji, to vec prevazilazi granice argumentovane diskusije. Ali dobro, za kakav sistem vrednosti se ti zalazes i kakvo ti je normalno drustvo i normalni ljudi, nije ni cudno da je sve to normalno.

Ja razumem da ti imas drugacije prioritete i vrednosti po kojima ispada da se ne treba igrati u reprezentaciji, cak stavise, celokupan taj sport je nepotreban, dosadan, itd, ali realno, izmisljati opravdanja za nekog ko (izgleda) zamajava jer je strasno tesko reci kako stvar stoji, to vec prevazilazi granice argumentovane diskusije. Ali dobro, za kakav sistem vrednosti se ti zalazes i kakvo ti je normalno drustvo i normalni ljudi, nije ni cudno da je sve to normalno.

Tako je. Sa druge strane, meni je potpuno nenormalno da javno prozivas nekog da ne drzi rec oko neke potpune gluposti, kao da ne znas apsolutno nista o Srbiji i srpskom javnom diskursu, i kao da ne znas koliko je tesko reci 'Sefe, ipak necu da igram za repku'.

Ovaj Djordjevic mu dodje kao neka gluplja i nesposobnija varijanta Dude Ivkovica, sa tim sto Duda mozda i ima izgovor, mnogo je mator i odrastao je u nekom drugom vremenu.

Zapravo, poslednjih 15 godina pokazuju da nema nista lakse nego odbiti reprezentaciju - radili su mnogi pre Marjanovica, radice mnogi posle, neko ce da ga kudi a neko ce da ga podrzava, zavrsice se na internet-komentarima, a cak ima i dosta ljudi koji su na Bobanovoj strani. Izgleda da su brojni placeni clanci o "coveku koji je promenio istoriju teksaskih derbija" i "statisticki najkorisnijem igracu u NBA" pustani pre svega za tu vrstu promocije, jer mu druga ovde i ne treba. Tako da zaista ne znam o cemu pricas, kakav srpski javni diskurs. Samo bezvezno opravdavanje za coveka koji je zamajavao jer mu menadzer odrzava nekakav imidz. Mozda mu danas reprezentacija ne odgovara, ali sutra mu moze odgovarati.

Osim toga, covek prica kako mu je reprezentacija na Olimpijadi san, sto govori u prilog toj dvolicnosti - kao nas domaci Average Joe kog mrzi da muva devojku al bi zato hteo da je.be.

A sad, mozda je za neke glupost i da juri toliko NBA koji, koliko vidim, ima smesniju organizaciju i sudjenje od KLS lige, ne znam koga bi to trebalo da zanima. :mrgreen: Al naravno, ja bar ne jurim na NBA temu da bih drvio o tome - kad me nesto interesuje malo ili nikako, onda nista.

Poslednja izmena:
Samo treba primetiti da se zalizani ne javlja po ovoj temi... Samo se nastavlja saga od prošle godine kad Đorđević nije zvao Micića pa SAS nije dozvolio Bobiju da igra zbog povrede za koju se čulo od pomoćnog trenera Zvezde... Sve je to njegovo maslo u kom je Bobi više žrtva nego neki antiheroj.

kami je u pravu kad kaže da "matorci" tipa Đorđević više nemaju moć kakvu su imali pre 20 godina, ali zato matorci tipa zalizani možda imaju i veću moć u ovoj našoj bedi.

Poslednja izmena:
Đorđević je legenda a ovi koji sada igraju za Srbiju mu nisu ni do kolena u svakom smislu. Mnogo mleka još treba da popiju da bi bi mu bili do one stvari. Za ove otkazuju da ne pričam. To je dno.

Jednom je neko, poredeći Čovića i Bodirogu upotrebio jedan veoma zanimljiv izraz....
Izraz je prilično pirmenljiv ovde,, sasvim nevezano za Čovića...
Te legende kako ih nazivate su nekada davno po okončanju karijere išle u škole za trenere, završavale fakultete koje nisu stigli tokom karijere....
A ove danas bi bilo najbolje oceniti kao ........NEPISMENE LEGENDE., jer to u suštini i jesu.
I one su sad na pozicijama na kojima odlučuju o sudbinama u srpskoj košarci............
Zato i padamo na dno.....

Jednom je neko, poredeći Čovića i Bodirogu upotrebio jedan veoma zanimljiv izraz....
Izraz je prilično pirmenljiv ovde,, sasvim nevezano za Čovića...
Te legende kako ih nazivate su nekada davno po okončanju karijere išle u škole za trenere, završavale fakultete koje nisu stigli tokom karijere....
A ove danas bi bilo najbolje oceniti kao ........NEPISMENE LEGENDE., jer to u suštini i jesu.
I one su sad na pozicijama na kojima odlučuju o sudbinama u srpskoj košarci............
Zato i padamo na dno.....

Djordjevic koliko je trofeja osvojio samo sa reprezentacijom, svi ovi danas kosarkasi sa sve tim Covicem da se skupe ne mogu da skupe ni pola. I zato je on legenda a ovi ima jos uvek da uce da bi dosli do 1/5 onoga sto je on postigao u kosarci. Mogu samo da mu pljunu pod prozor.

Rekao bih da ne moze, vazi samo onaj prvi spisak od 24 igraca i niko van toga.

Ako je tako, na njemu su od visih igraca ostali jos jedino Lucic i Kuzmic.
Bogme, nezgodno.
Svega ovoga ne bi bilo da smo prosle godine pobedili Litvance.
Kvalifikacije cemo verovatno opet proci, ali ako se ostane na stavu da samo oni koji su igrali kvalifikacije mogu u Rio, roster ce biti relativno tanak za borbu za medalju. Ne smem ni da zamislim da se jos neko povredi ili odustane.

Ako je tako, na njemu su od visih igraca ostali jos jedino Lucic i Kuzmic.
Bogme, nezgodno.
Svega ovoga ne bi bilo da smo prosle godine pobedili Litvance.
Kvalifikacije cemo verovatno opet proci, ali ako se ostane na stavu da samo oni koji su igrali kvalifikacije mogu u Rio, roster ce biti relativno tanak za borbu za medalju. Ne smem ni da zamislim da se jos neko povredi ili odustane.

Ja ne znam sta fali da pozove Lucica? Covek je imao odlicnu sezonu u Spaniji. To sto je imao problem sa ledjima je proslost i nije ga sprecavalo da ove sezone odigra dobro. Zasto bi ga sputavalo da dobro odigra i za Srbiju?
I nije mi jasno zasto je zvao Stimaru koji je rezerva u Zvezdi a nije zvao Muslija koji igra u zivotnoj formi?

Djordjevic koliko je trofeja osvojio samo sa reprezentacijom, svi ovi danas kosarkasi sa sve tim Covicem da se skupe ne mogu da skupe ni pola. I zato je on legenda a ovi ima jos uvek da uce da bi dosli do 1/5 onoga sto je on postigao u kosarci. Mogu samo da mu pljunu pod prozor.

Osvojti trofeje tako što ćeš trčati i šutirati loptu je nešto sasvim drugo od pravljenja strategije za razvoj nekog sporta sporta.
Nisam namereavao porediti Čovića sa bilo kim, samo sam na tmei vezanoj za njega i Bodirogu video takav komentar.
uostalom, Djordjević , BodirogaDivac su u najvišim forumima našeg sporta nasledili takve sportske ali i INTELEKTUALNE gromade kakvi su bili Stanković,Šaper,Popović,Nikolić,Žeravica,Novosel,,stariji pa i mladji Ivković,Trninić,Stančić,Ćosić..
Nii sportski ni intelekualno a posebno ne sposobnošću nisu ni nalik......
I zato im tako lepo stoji pridev nepismene legende, jer to i jesu.

- - - - - - - - - -

Posebno Djordjević, koji se isključivo bavi intrigama, ko babe na pijaci.
Bodiroga bar ćuti i ne eksponira svoju intelekutalnost, izuzev kad ga novinari zaje.bu pa nešto pitaju.
A Divac je i pobegao odavde jer su ga provalili kao belosvetskog prevaranta.
Paspalj tukao ljud epo Vojvodini, u sporovima oko zakupa i kupovine zemlje, itd itd........

Osvojti trofeje tako što ćeš trčati i šutirati loptu je nešto sasvim drugo od pravljenja strategije za razvoj nekog sporta sporta.
Nisam namereavao porediti Čovića sa bilo kim, samo sam na tmei vezanoj za njega i Bodirogu video takav komentar.
uostalom, Djordjević , BodirogaDivac su u najvišim forumima našeg sporta nasledili takve sportske ali i INTELEKTUALNE gromade kakvi su bili Stanković,Šaper,Popović,Nikolić,Žeravica,Novosel,,stariji pa i mladji Ivković,Trninić,Stančić,Ćosić..
Nii sportski ni intelekualno a posebno ne sposobnošću nisu ni nalik......
I zato im tako lepo stoji pridev nepismene legende, jer to i jesu.

- - - - - - - - - -

Posebno Djordjević, koji se isključivo bavi intrigama, ko babe na pijaci.
Bodiroga bar ćuti i ne eksponira svoju intelekutalnost, izuzev kad ga novinari zaje.bu pa nešto pitaju.
A Divac je i pobegao odavde jer su ga provalili kao belosvetskog prevaranta.
Paspalj tukao ljud epo Vojvodini, u sporovima oko zakupa i kupovine zemlje, itd itd........

Ne znam zasto si potegao pitanje obrazovanja kod sportista? I Djokovic ima samo srednju skolu pa je profesor za tenis. Da bi bio trener ne treba ti fakultet vec licenca.
I Murinjo nema fakultet pa je najbolji fudbalski trener. Ili imas to u sebi ili nemas. Treneri u sportu danas uglavnom nisu akademski gradjani uostlaom kao i vrhunski sportisti.
A Djordjevic sto nema dlake na jeziku pa oplete po onima koji pokusavaju da ga omalovazavaju a ne smeju licno da mu kazu je zato sto je on ime za razliku od onih koji ga prozivaju. I to ime ima pravo da brani i da sasece odmah u korenu one koji se prave pametniji od njega. On mozda nije neki trener ali je dobar motivator sto je takodje bitno pogotovo kad se igra za drzavu. Jbg boljeg trenutno nemamo a ovo sto imamo nikako ne treba da pljujemo jer on najvise od svih to nije zasluzio. Samo sto je kod nas kratka pamet pa ajd da zapljujemo i coveka koji nam je doneo radosti mozda i najvise u reprezentativnoj kosarci.

Ne znam zasto si potegao pitanje obrazovanja kod sportista? I Djokovic ima samo srednju skolu pa je profesor za tenis. Da bi bio trener ne treba ti fakultet vec licenca.
I Murinjo nema fakultet pa je najbolji fudbalski trener. Ili imas to u sebi ili nemas. Treneri u sportu danas uglavnom nisu akademski gradjani uostlaom kao i vrhunski sportisti.
A Djordjevic sto nema dlake na jeziku pa oplete po onima koji pokusavaju da ga omalovazavaju a ne smeju licno da mu kazu je zato sto je on ime za razliku od onih koji ga prozivaju. I to ime ima pravo da brani i da sasece odmah u korenu one koji se prave pametniji od njega. On mozda nije neki trener ali je dobar motivator sto je takodje bitno pogotovo kad se igra za drzavu. Jbg boljeg trenutno nemamo a ovo sto imamo nikako ne treba da pljujemo jer on najvise od svih to nije zasluzio. Samo sto je kod nas kratka pamet pa ajd da zapljujemo i coveka koji nam je doneo radosti mozda i najvise u reprezentativnoj kosarci.

Zašto sam potegao pitanje?
Prosto.......Nekadašnje legende su svojim radom i sportom postale legende i nikada nisu to iskorištavale zarad svoje koristi9(izuzev mladjeg Ivkovića, ali on je takav mentalni sklop)...Današnje "legende" iskorištavaju svoje pozicije zarad svog dup.eta, time direktno pljujući ono što su sami postigli.
Obrazovanje neće pomoći da se vodi ekipa na utakmici.To ili imaš ili nemaš.
Ali obrazovanje će pomoći da se ponašaš u skladu sa istim.Maniri i ponašanje uz odgovornost su ono što se uči u školama.
Divac je glasao za prijem Kosova u MOK, time direktno kršeći Ustav zemlje koju predstavlja......Iskoristio je svoj status da izbegne krivično goenjnje zbog toga i još mnogih stvari.
Bodiroga i njegovo zalaganje za kažnjavanje repreuantacija, te poslovi oko EPS-a i brojila.
Paspalj sa svojim ponašanjem, Danilović sa malom tučom noževima medju prijateljima, te Djordjević sa svojim pijačarskim mentalitetom su slika i prilika naših "legendi".........
Kad pogledaš unazad u istoriji, sem ponekog ispada Slavnića i kasnije one ružne epizode Kićanovića sa prestolonaslednikom, za 50 godina niko o našim praivm legendama ne može da kaže ništa loše..........
E, o tome ja pričam...............

Djordjević da nema dlaku na jeziku, on bi raskrinkao to leglo oko Ivkovića, Ražnatovića i ostatke oko Partizana..
Medjutim, njegova jedina ideja je ne da ih raskrinka, nego da se utali s anjima.

Mi imamo spregu Raznatovic-Covic-Djilas, koju blagosilja narodska vlast, a najveci problem je i dalje Djordjevic i "sprega oko Partizana". :hahaha: Todoric i Stragi verovatno, zayebana ekipa.

Salu na stranu, Djilas bi prvi trebao da izadje i govori o ovom javasluku, kako je moguce da svi rade razlicito, da se ne zna ko sta prica i ko sta radi, ko ce doci a ko ne, za koga ce se platiti osiguranje i da li ce.

Ali naravno, cuti se, jer ce svima odgovarati da Djordjevic nadrlja u slucaju neuspeha - on je taj koji je prvi na udaru.

Ipak, nije mi bas zao coveka, sam se upleo u tu pricu, forsirao kuzmice simonovice dangubice, zove vrazjeg Keselja na siri spisak, umesto da je pozvao jednog koga bi u ovoj nesrecnoj situaciji zapravo mogao iskoristiti.

Sad su mu opet zaboli noz u ledja, al ko s njima tikve sadi...

PS: Inace ne bih mnogo ocekivao od Muslija da je tu, a da budem iskren ne znam sta da ocekujem ni od Jokica. Obojica su talentovani, Jokic naravno vise, stvarno pravi talenat, ali da se ne lazemo - on ne zna sta je utakmica "na noz". Isto vazi i za Muslija, on je decko vise ovako za zezanje i laganu, otvorenu kosarku.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back