KOSA - pitanja/odgovori

Koliko zaista poznajete vasu kosu?

• Ukupno glasova
    31
  • Anketa je zatvorena .
imam i ja jedno pitanje...malo je glupo ali ajde:)kako da isfeniram shishke da budu savrshene poshto mi se UVEK uviju u stranu pa izgleda kao da imam rogove?

Pokusaj da ih prvo isfeniras preko glave , a zatim ih zagladi prema celu , naravno uz pomoc cestke i fena.Ali ako si dugo godina na sredini djelila kosu, tesko ces postici to da ti sada stoje ravno.Ali pokusaj tako kako sam ti napisala.P.S.Nikada nemoj siske kaciti preko glave, to im kvari prirodan polozaj i zbog toga ih cesto ne mozemo isfenirati kako zelimo.

E Jeco, mogla bi,naravno ako ti je pri ruci, da stavis neke fotke siski koje se sada nose.Pleasee...:p

A sta da radim ja za moje siske,izgledaju osteceno( zbog svakodnevnog feniranja)? Mislim po njima su mi neke krace dlacice, i nekako su suve za razliku od ostale kose.

A jel dobar nivea sampon? Koji je najbolji sampon za ostececu kosu?(Samo nemoj Revlon da kazes, jer ga kod mene nema u gradu):-P

E mislim da sam te dovoljno smorila, sledeci put cu biti kraca, obecavam..:lol:
Vellllikiiii kissssss:p

E Jeco, mogla bi,naravno ako ti je pri ruci, da stavis neke fotke siski koje se sada nose.Pleasee...:p

A sta da radim ja za moje siske,izgledaju osteceno( zbog svakodnevnog feniranja)? Mislim po njima su mi neke krace dlacice, i nekako su suve za razliku od ostale kose.

A jel dobar nivea sampon? Koji je najbolji sampon za ostececu kosu?(Samo nemoj Revlon da kazes, jer ga kod mene nema u gradu):-P

Nemam trenutno nikakvih slika , ali cu sutra potruditi se da ih nadjem.Sto se tive ostecenih siski , malo odrezi vrhove, a to mozes i sama, a nivea sampon jeste dobar , ali su dove samponi bolji ili loreal.Eto sutra obecavam da cu isceprkati neke slicice

jeco evo mene opet malo da dosadjujem:oops: obacajem necu puno:D
e ovako ...kako imam prirodno kovrdjavu kosu sama se feniram i rijetko upotrebljavam peglu za kosu ...a kosa mi je zaista kovrdjava od korijena cak...ali u posljednje vrijeme stvarno je postala jos suhlja nego sto jest nikako je ne mogu oblikovati i malo vlage ona je tek onda nikakva...e interesuje me koji su preparati najbolji za moj tip kose...zelim da nije vise tako suha i bez sjaja..zelim je hidratizirati il sta vec..koristim cesto maslinovo ulje ali ga ne ispirem stavljam po kaplicu na svaki pramen dok se feniram da ne bi bila toliko suha,i maslinovo ulje dosta mi zagladi kosu i malo je zamasti ali je to ok jer bez toga kosa PRESUHA...zaista ne znam vise sta cu..pobudalit cu zbog ove kose..pomozi ako ikako znas plzz:?:?:?

jeco evo mene opet malo da dosadjujem:oops: obacajem necu puno:D
e ovako ...kako imam prirodno kovrdjavu kosu sama se feniram i rijetko upotrebljavam peglu za kosu ...a kosa mi je zaista kovrdjava od korijena cak...ali u posljednje vrijeme stvarno je postala jos suhlja nego sto jest nikako je ne mogu oblikovati i malo vlage ona je tek onda nikakva...e interesuje me koji su preparati najbolji za moj tip kose...zelim da nije vise tako suha i bez sjaja..zelim je hidratizirati il sta vec..koristim cesto maslinovo ulje ali ga ne ispirem stavljam po kaplicu na svaki pramen dok se feniram da ne bi bila toliko suha,i maslinovo ulje dosta mi zagladi kosu i malo je zamasti ali je to ok jer bez toga kosa PRESUHA...zaista ne znam vise sta cu..pobudalit cu zbog ove kose..pomozi ako ikako znas plzz:?:?:?

I ja imam kovrdjavu kosu, mozda ne bas tako kao ti (koji cm od korena) ali isto jako jako suhu. Posto sam se neko vreme redovno peglala, kosa mi je jos suvlja ali zato nista manje kovrdjava.
Sad upotrebljavam sampon, regenerator i masku za suvu kosu. Kupim jednom od jednog, drugi put od drugog proizvodjaca ali uvek sve od jednog i sve za negu i regeneraciju suve kose. Masku stavljam jednom nedeljno i ostavim je na kosi bar sat vremena, ako moze i duze. Jednom ili dva puta mesecno (zavisi koliko mi vreme i obaveze dozvoljavaju) namazem celu kosu uljem (obicno uljem za telo za bebe, ponekad i maslinovim), umasiram to ulje u kosu, pokusam i da se razcesljam malo, da se bolje razporedi po kosi, napravim pletenicu i ostavim tako ceo dan ili noc, pa onda operem kosu. Kupila sam i neke ampule za regeneraciju koje se koriste jednom mesecno ali tu sam videla efekat samo kad jih stavis i posle prvog pranja.
E, to cinim tek nekih mesec i po, dva i vidi se napredak. Kosa mi je jos suva ali ne vise kao pre i pojavljuje se sjaj :))
Mozda neko ima neku bolju metodu? dobrodosla :))

E cure da vam odgovorim obema.Prvo cokoladic@ , masku nikako , ali nikako ne smijes drzati na kosi duze od 20 minuta , jer mozes ostetiti korjen i kosa ti se moze poceti preterano mastiti, moze ti se pojaviti neugodan svrabez tjemena glave , a na kraju moze ti poceti i opadati kosa, sto nikako ne zelis.Dakle oprezno sa maskom , jer ako je ne upotrebljavas pravilno moze ti postati najgori neprijatelj.
A ti Edytica, necu ti preporuciti Revlon , mada je najbolji , ali vidim jos nekoliko vas ne moze da ih nadje u slobodnoj prodaju , pa cu ti preporuciti nesto drugo , a to su regenerato , maska i sampon Gradnier Fructis, odlicna linija za suhu kosu.Pokusaj sa tim preparatima, a masku stavljaj 2 puta sedmicno , to je sasvim dovoljno, drzi je 20 minuta, a zatim isperi.Izbjegavaj feniranje dok ntreje tretman regeneracije , kako bi svojoj kosi dala malo odmora.

....dva pitanja.... :)

zzelim da promenim boju kose u neku nijansu leshnik smedje ili kestenjasto smedje - koju mi farbu prporuchujete?

zzelim da se oshisham, ali imam samo okvirnu ideju kako, te bih bila zahvalna zzenama ako mogu da mi preporuche nekog ok frizera a da se nalazi na vracharu, recimo... ? :) ako ne sme bash ovako javno onda na pp, ok?

hvala! :)

....dva pitanja.... :)

zzelim da promenim boju kose u neku nijansu leshnik smedje ili kestenjasto smedje - koju mi farbu prporuchujete?

zzelim da se oshisham, ali imam samo okvirnu ideju kako, te bih bila zahvalna zzenama ako mogu da mi preporuche nekog ok frizera a da se nalazi na vracharu, recimo... ? :) ako ne sme bash ovako javno onda na pp, ok?

hvala! :)

Sto se tice boje kose , ako ces ici kod frizera onda je najbolje da sacekas i vidis ponudu farbi sa kojom oni rade.

I ja imam kovrdjavu kosu, mozda ne bas tako kao ti (koji cm od korena) ali isto jako jako suhu. Posto sam se neko vreme redovno peglala, kosa mi je jos suvlja ali zato nista manje kovrdjava.
Sad upotrebljavam sampon, regenerator i masku za suvu kosu. Kupim jednom od jednog, drugi put od drugog proizvodjaca ali uvek sve od jednog i sve za negu i regeneraciju suve kose. Masku stavljam jednom nedeljno i ostavim je na kosi bar sat vremena, ako moze i duze. Jednom ili dva puta mesecno (zavisi koliko mi vreme i obaveze dozvoljavaju) namazem celu kosu uljem (obicno uljem za telo za bebe, ponekad i maslinovim), umasiram to ulje u kosu, pokusam i da se razcesljam malo, da se bolje razporedi po kosi, napravim pletenicu i ostavim tako ceo dan ili noc, pa onda operem kosu. Kupila sam i neke ampule za regeneraciju koje se koriste jednom mesecno ali tu sam videla efekat samo kad jih stavis i posle prvog pranja.
E, to cinim tek nekih mesec i po, dva i vidi se napredak. Kosa mi je jos suva ali ne vise kao pre i pojavljuje se sjaj :))
Mozda neko ima neku bolju metodu? dobrodosla :))

a koje ampulice koristis..i nisam razumjela da li ima efekta ili nema:D
a cula sam bas danas da je majoneza dobra za suhu kosu,sirce za sjaj...kazu sjaji se kao dijamant:Dkada se sirce stavi jest malo jak miris ali izlapi kada se opere
nisam imala priliku da ga koristim ali cim ga nabavim javim rezultate:D
a majoneza odlicna drzi se 20 min i ispere:razz:

Ja sam vam vec jednomrekla za tu majonezu, da je ne stavljete na kosu.To ko vam je savjetuje uopste ne vidim svrhu toga, vjerovatnoje isplivala kao dobra stvar zato sto u sebi sadrzi jaja ( i to ne svjeza , nego u prahu) i ulje (koje za poceteka i nije maslinovo.Dakle cure , pa dajte razmislite malo ...stavljati na glavu tako nesto i onda se cuditi zasto vam opada kosa i dolaziti traziti pomoc.A sto se tice sirceta, jeste dobro je za kosu , ali to sirce koje se nalazi u majonezi nije!
A ukoliko zelite da stavljate prirodne maske za kosu evo vam nekoliko recepata i objesnjenja zasto sluze:

-Ocat , tj . sirce se može koristiti i za ljecenje peruti. Jednostavno se izlije nekoliko kasika na kosu i umasira u tjeme. Drzi se 3-4 minute, zatim isperite kosu i operite je kao inace.

-Ukoliko imate svjetlu kosu koja je izgubila sjaj, potrebno je nakon pranja utrljati ravnomjerno u kosu sok od 2 limuna, te ga ne ispirati, nego ostaviti u kosi da se ososusi.Ovaj recept ce vasoj kosi omoguciti prirodan sjaj i mekocu, te svakako i neodoljiv miris.

-Iako ovo zvuci pomalo nevjerovatno kafa koju svakodnevno unosimo veoma je dobra za kosu, zato se za tamnu kosu preporucuje nakon pranja nanjeti malo mljevene kafe , dobro je utrljati I ostaviti da djeluje 30 minuta, a zatim je isprati.Ovakva maska ce vasoj kosi dati potrebnu energiju i izgubljeni sjaj, a kaza vase glave omoguciti potrebnu hidrataciju te otkloniti suhocu.

-Ni ovoga puta necemo izostaviti maslinovo ulje.Sve sto trebate uraditi je blago ugrijano maslinovo ulje ( u posudi sa mlakom vodom ) nanjeti na kosu, umotati peskirom I ostaviti da djeluje 20 minuta, nakon toga dobro isprati kosu.Ovakvo tretiranje kose je veoma dobro, za sjaj I regeneraciju ostecene dlake.

-U koliko imate problema sa peruti koja se najceslje javlja na tretiranoj kosi I kod osoba podloznih stresu, koji je neizbjezan s obzirom na danasnji tempo zivota, morska so koja se moze kupiti u apotekama moze pomoci pri izljecenju tog problema.Na vlaznu kosu treba dobro utrljati morsku so koja ce poboljsati cirkulaciju krvotoka I rjesiti pojavu peruti , te je ostaviti da djeluje 10-tak min . Nakon toga so treba dobro isprati, a ovakav tretman mozete koristiti nakon svakog pranja.

-I svakako ne zaboravimo jaja, tj, bjelanjak mozemo koristi kao masku za plavu kosu koji u kombinaciji sa cajem kamilice moze poboljsati sjaj ofarbane kose.Sve sto trebate uraditi je dobro umutiti bjelanjak te ga pomjesati sa pola soljice svjeze skuhanog caja od kamilice, nanjeti pripremljenu masku za kosu, ostaviti da djeluje 15 minuta, a nakon toga isprati.

-I na kraju tu su etericna ulja.Nekoliko kapi lavande ili jasmine pomjesanih sa samponom koji koristite, ojacat ce korjen vase kose I smanjiti opadanje vlasi.

e cico meni je simpaticno sto ti imas rogove kako si to napisala

e svidja mi se merkatorov shampon preporucila bih ga kosa mi ispadne bas kako hocu znaci ne omeksa mi kosu, ostane malo suva pa je i bujnija a i dugo deluje cista evo pet dana i ok je.. ovaj je za normalnu kosu ima avokado.. koristila sam neke one marke.. palmolive ili shta vec i oni idu na omeksavanje kose i od kosilija.. ok to verovatno nisu neke te ultrazhenske naucne marke alid obro

Back