KOSA - pitanja/odgovori

Koliko zaista poznajete vasu kosu?

• Ukupno glasova
    31
  • Anketa je zatvorena .
vec duzhe vreme sam brineta,pa reshih da osvezhim boju...imash neki savet?koje boje se nose?inache,farbam se sama vec godinu dana jer sam imala jako neprijatno iskustvo sa blajhanjem u salonu,zamalo da ocelavim:-(

Sada su ti bu trednu tople zemljane nijanse, tj, sve vrste smedjih bi prirodno plave boje, ali ja bih ti savjetovala da ostanes brineta, jer je ta boja ove zime definitivno in.Jedino sto bi mogla uraditi je staviti preliv u nijansi tople cokolade, sto bi ti osvjezilo boju i dalo tvojoj kosi sjaj, a da bih ti kosa savrseno sijala nakon stavljanja preliva, utrljaj u kosu malo limunovog soka ( dobro procjedjenog-bez mrvica, za cjedjenje koristi gazu) i nemoj ispirati.To je savrsen recept za mekocu i sjaj kose

Farbana sam crnka vec 3god.Htela bih preci u svoju prirodnu-smedju,pa me interesuje sledece: frizeri mi preporucuju tretiranje kose skidacem farbe a zatim farbanje nekom od braon nijansi! Sta mi vi preporucujete,mislite li da ovaj metod nece ostetiti kosu i da ce izvuci jednaku nijansu braon i na krajevima kao i u gornjem delu kose,koja je manje puta farbana u crno nego krajevi-logicno?

Pa sto se tice skidaca , on vraca prirodnu boju, nakon toga sljedi sisanje vrhova, a nakon toga farbanje.
Naravno da je takvo tretiranje kose stetno , ali je i jedini nacin, naravno postoji i blajhanje koje na crnu kosu ne bi ostvarilo zeljeni rezultat.Moj ti je savjet da ako mozes skratis kosu i ako nemas sjedih vlasi , prekines sa farbanjem i pocnes porast farbati smedjom nijansom.Ukoliko ti je to isuvise sporo onda je skidac jedino rjesenje, ali pazi kome se dajes u ruke , ovakav postupak zna biti jako opasan.

Jeco,
procitala sam na nekoj od prethodnih strana da imas fen Rowenta, onaj s nastavkom za ispravljanje kose. Reci mi, da li ja kao laik mogu da se sama isfeniram s njim a da izgleda kao da ne je frizer fenirao? Da naglasim da mi je kosa duga i kovrdzava pa nikad nisam uspela sama da se isfeniram. Uvek je ispadalo blagi uzas, kao slama.

Jeco,
procitala sam na nekoj od prethodnih strana da imas fen Rowenta, onaj s nastavkom za ispravljanje kose. Reci mi, da li ja kao laik mogu da se sama isfeniram s njim a da izgleda kao da ne je frizer fenirao? Da naglasim da mi je kosa duga i kovrdzava pa nikad nisam uspela sama da se isfeniram. Uvek je ispadalo blagi uzas, kao slama.

Mozes se sama isfenirati , ali nakon feniranja fenom par puta opet uz pomoc fena prodji kroz kosu sirokom cetkom, tako ce ti kosa postati meksa i dobice na sjaju.

ćao, Jeco! opet ja :) videla sam neke od novijih slika Viktorije Bekam i zaljubila se u njenu frizuru - pob. videla sam na nekom sajtu da se to zove konkavni bob. setila sam se da mi ti rekla da bi mi kraće frizure sa kosom preko lica ili ka licu dobro stajale, pa sam pomislila da bi to mogla da bude prava stvar za mene! ono što mene brine je činjenica da je moja kosa gusta i prirodno talasasta, a na tom sajtu je pisalo da se ta frizura preporučuje za tanku i ravnu kosu. usput, ja bih izvukla pramenove boje lešnika i time bih dodatno oštetila kosu. tako da se bojim kako bi zapravo to sve izgledalo na kraju. šta ti misliš? postaviću i sliku samo da skontam kako se to radi :)

hajde da probam

Prilozi

• 1505265.JPG
    1505265.JPG
    15 KB · Pregleda: 18
  • 1506637.JPG
    1506637.JPG
    16,3 KB · Pregleda: 18
hajde da probam

Iako je tvoja kosa gusta i prirodno talasasta to nece uticati na ovaj tip frizure , jer ces se svakako morati da feniras, a ni pramenovi ti nece naskoditi.Sto se tice gustoce kose, kosa se tanji dovoljno kako bi legla u oblik frizure.Sto se tice mog licnog ukusa, ja sam osisana kao viktorija na ovoj prvoj slici i prezadovoljna sam mislim da necu mjenjati frizuru uskoro.Dakle, slobodno pokusaj neces se pokajati.;)

a koje ampulice koristis..i nisam razumjela da li ima efekta ili nema:D
a cula sam bas danas da je majoneza dobra za suhu kosu,sirce za sjaj...kazu sjaji se kao dijamant:Dkada se sirce stavi jest malo jak miris ali izlapi kada se opere
nisam imala priliku da ga koristim ali cim ga nabavim javim rezultate:D
a majoneza odlicna drzi se 20 min i ispere:razz:

Bilo koje ampulice, sad sam narucila neke od Justa ali jih nisam jos probala.

Ampulice se stavljaju jednom mesecno, efekat je vidan negde oko 2 pranja, 7-10 dana. Verovatno je potrebno vise tretmana, da se ucinak ampulica poznaje duze vreme.

Hello, Jeco, me again :-)

Smorila me ova kosa, imas li neki predlog za sisanje?
Imam sliku u profilu ali mislim da ti je ova zgodnija
http://s81.photobucket.com/albums/j230/unsaie/?action=view&current=blah22.jpg

(kao sto vidis, kana mi je ok :D )

E pa rago mi je da je boja uspjela :D
Moram ti reci da imas savrsen oblik lica za kratke frizurice, obozavam to.Stvarno ti je lice pravilno i usko , a to je lice koje volimo nazivati " kameleon" sto znaci da se lako moze prilagoditi. Evo nekoliko mojih predloga, za koje mislim da bi bili idealni za tebe;)

Prilozi

• alba.jpg
    alba.jpg
    3,3 KB · Pregleda: 130
  • eva langorija.jpg
    eva langorija.jpg
    4,6 KB · Pregleda: 132
  • kira.jpg
    kira.jpg
    3,5 KB · Pregleda: 134
  • rijana.jpg
    rijana.jpg
    2,7 KB · Pregleda: 133
Evo, dobila sam packu od Cika Doktora, jer sam otvorila novu temu...;)
EleM, da se ponovim....Dakle po defaultu se farbam u plavo (prirodno imam svetlo smedju kosu -tamno plavu, koliko se secam..;) - ofarbala sam se u crveno, sto mi je dosadilo i ofarbala sam se opet u plavo. Par pramenova je ostalo narandzasto i nikako da skinem taj crveni pigment...Jeco, jel ima pomoci ili na masinicu u ruke?;)

Ja bih bila presrecna da mi das neki savet sto se tice kovrdzave,nesto tipa kako da je susim,a da se ne razleti,sta od preparata da koristim osim sansilka?pozz:idea:

E paevo da te ucinim sretnom, prvo cu da ti pozelim dobrodoslicu, a onda cu da ti kazem da na prvbih nekoliko strana mozes naci sve o odrzavanju frckave kose, bas sve, od sampona do nacina odrzavanja, ako te mrzi citati ti se javi ponovo pa cu ja napisati opet nije problem, ali stvarno bi voljela da procitas to sa prvih strana, jer se javljalo dosta cura sa frckavom kosom i ima jako korisnih stvari za procitati;)

jeco,treba mi ozbiljna pomoc u vezi par stvari.tichu se kozmetike,a ti reche da si i kozmetichar,tako da pomagaj,molim te:-)....
1.da li je ok da umesto kreme za lice koristim borogal?on ima antiseptichko dejstvo,pa poshto imam problematichnu kozhu(t zona mi je chesto upanjena,a obrazi su mi vechno suvi,s tim shto mi se kozha chesto peruta)on mi je sasvim ok.to te pitam jer idem u solarijum a borogal sadrzhi bornu kiselinu pa se bojim da mi ne izadju fleke.
2.da li je dzhonsonovo bebi ulje zdravo za skidanje maskare?ono mi je super jer je lako skinem maskaru a ne moram da trljam.btw,nosim kontaktna sochiva.
3.ovaj problem muchi vecinu zhena koje znam.svima nam urastaju dlachice posle depilacije.kako to da sprechimo ili barem da ublazhimo,izgleda stvarno ruzhno?

odgovaracu po brojevima da se lakse snadjes:
1. koristi djeciju bekutan kremu kada ides u solarij ona je blaga i ne ostavlja fleke, sto se tice borogala izbjegavaj ga prije solarija
2.ulje mozes koristiti njezno je i nece smetati tvojim ocima, ali nemoj preterivati u kolicini koju stavljas na vatu
3.nazalost urstanje dlacica je neizbjezno , ali ono sto mozes traziti od kozmeticara je da ti prije depilacije napari mjesto koje ces depilirati , na taj nacin dlacice ce omeksati i otvorice se pore sto ce barem malo smanjiti broj uraslih dlacica

ja imam problem....
zadnji put sam stavila mini val u aprilu(valjda).
i naravno jos uvek traje.moja prirodna kosa je ravna kao peglana.vec dugo imam kovrdzavu kosu,i sad bi opet moju.sta da radim da bi se ona brze ispravila?
nesto sto bezbolnije za kosu,jer,razume se vec je dovoljno ostecena.a i da ne bude bas mnogo skupo :)
ne bi da je sisam jer sam je vec dosta skratila.i da cula sam za neki fen koji ima neki deo na sebi(nije nastavak nego bas deo njega)koji ispravlja kosu dok je susi.jel znas mozda gde to ima da se nabavi,i koliko je? mislim opet steti kosu koliko i fen,znaci manje nego presa,bar ja tako kontam.
i da kosa mi je sad prilicno suva,sta da radim povodom toga?mislim to se ne vidi kad imam lokne(imam spiralni mini val btw)al ja cisto zbog nje(kose naravno).jbg malo sam se kasno setila da treba mnooogo da je pazim.jer sam joj svasta radila.sad sam bar uspela da izadjem iz crne.
nadam se da nisam bila previse konfuzna i dosadna :)

ja imam problem....
zadnji put sam stavila mini val u aprilu(valjda).
i naravno jos uvek traje.moja prirodna kosa je ravna kao peglana.vec dugo imam kovrdzavu kosu,i sad bi opet moju.sta da radim da bi se ona brze ispravila?
nesto sto bezbolnije za kosu,jer,razume se vec je dovoljno ostecena.a i da ne bude bas mnogo skupo :)
ne bi da je sisam jer sam je vec dosta skratila.i da cula sam za neki fen koji ima neki deo na sebi(nije nastavak nego bas deo njega)koji ispravlja kosu dok je susi.jel znas mozda gde to ima da se nabavi,i koliko je? mislim opet steti kosu koliko i fen,znaci manje nego presa,bar ja tako kontam.
i da kosa mi je sad prilicno suva,sta da radim povodom toga?mislim to se ne vidi kad imam lokne(imam spiralni mini val btw)al ja cisto zbog nje(kose naravno).jbg malo sam se kasno setila da treba mnooogo da je pazim.jer sam joj svasta radila.sad sam bar uspela da izadjem iz crne.
nadam se da nisam bila previse konfuzna i dosadna :)
O tom smo enu vec pricali, radi se o roventinom fenu, koji imas kupiti u svim prodavnicama elektrotehnike.Im na sebi nastavak sa malim cesljicima koji prolaze kros kosu prilikom susenja i na taj nacin ispravljaju kosu.Njegovu sliku mozes naci na rowentinom sajtu.

Back