KOSA - pitanja/odgovori

Koliko zaista poznajete vasu kosu?

• Ukupno glasova
    31
  • Anketa je zatvorena .
U ovom prelazu ljeto -jesen je normalno da kosa opada malo i to se smatra kao sezonsko opadanje , nije nista strasno i procice samo od sebe, jedino sto mozes pokusati da bi smanjila lomljenje vlasi je da prilikom pranja ne cjedis kosu , vec je lagano prosusis peskirom , cesljas je cesljem sa vecim zubcima ( po mogucnosti drvenim cesljem ) i da je nevezes puno.Takodje mozes uzeti i regenerator protiv opadanja vlasi , ali ni on ti nece mnogo pomoci , jer kosa mora da zavrsi svoj prirodni ciklus.Nemas potrebe za brigu, samo je manje vezi i izbjegavaj ovaj mjesec farbanje, ukoliko se farbas.

jeca2007:
Pa na zalost taj problem sa tzv. oksidiranom bojiom bice ti problem dok se god budes farbala u plavao.Dakle, nasa voda je tvrda , puna hlora i upravo zbog toga svega boja ne moze opstati na kosi, jos ukoliko ti kosa ima veci nivo crvenog pigmenta, sto je vjerovatno slucaj, zutilo izbija i to u veoma iritantnoj varijanti.Ali da bi to izbjegla pokusaj , da nakon pretnaes dana stavis preliv i na taj nacin ces osvjeziti boju , neces ostetiti kosu, a zutilo se nece pojaviti.
Hvala Jeco.

-- ZA JECU2007 --

Draga Jeco,imam uzasan problem.Prirodno sam smedja,sa velikom kolicinom crvenog pigmenta.Godinama sam pokusavala da budem plava,izvlacila sam pramenove mali milion puta,farbala se svim mogucim farbama- loreal,palete,kenue ,cak i igora 11/1 , i nakon svega toga sam imala narandzasti ton koji ne zelim!Od pre mesec dana sam ponovo smedja jer sam jednog jutra ustala i poludela od svoje kose,pa sam sada ponovo u dobroj staroj smedjoj...Napominjem da sam se farbala kod frizera i u kucnoj varijanti,i da sam zaista ocajna jer crveni pigment izbija!Da ne pominjem da sam kosu odsekla do ispod brade jer je potpuno bila unistena,a i sada mi je gornji deo kose - koji je stradao od blansa i pramenova , potpuno suv,iako stavljam maske,ulja,silikon,ne feniram se...
I sta sad?Da li ima nade za plavo bez blajhanja cele kose,ili da ostanem smedja i ne trazim djavola???Puno pozdrava...

maldaneri:
-- ZA JECU2007 --

Draga Jeco,imam uzasan problem.Prirodno sam smedja,sa velikom kolicinom crvenog pigmenta.Godinama sam pokusavala da budem plava,izvlacila sam pramenove mali milion puta,farbala se svim mogucim farbama- loreal,palete,kenue ,cak i igora 11/1 , i nakon svega toga sam imala narandzasti ton koji ne zelim!Od pre mesec dana sam ponovo smedja jer sam jednog jutra ustala i poludela od svoje kose,pa sam sada ponovo u dobroj staroj smedjoj...Napominjem da sam se farbala kod frizera i u kucnoj varijanti,i da sam zaista ocajna jer crveni pigment izbija!Da ne pominjem da sam kosu odsekla do ispod brade jer je potpuno bila unistena,a i sada mi je gornji deo kose - koji je stradao od blansa i pramenova , potpuno suv,iako stavljam maske,ulja,silikon,ne feniram se...
I sta sad?Da li ima nade za plavo bez blajhanja cele kose,ili da ostanem smedja i ne trazim djavola???Puno pozdrava...
Ako ti je crveni pigment zaista izrazajan , onda neces mocu postici plavu boju, ti spadas pod " ridjokose" ljude iako nemas narandzastu kosu.Dosta je zena mucilo problem sa tim , ali nakon nekoliko pokusaja ofarbaju se u tamniju varijantu.Zato ti ja savjetujem da ostanes pri nekim kesten varijantama, kupis masku za hidrataciju , probaj Revlonovu bjelu nutri masku ili garnier fruktis.Budi ustrajna sa tretmanom kako bi ti se kosa oporavila.Takodje , nastoj je ne tretirati previse, odnosno feniraj se samo onda kada to bas moras i izbjegavaj vezanje kose.

super_cool_lady:
hmm dobra ti je ova tema....koji sampon da koristim za moju suvu talasastu braon kosu?koristila sam i ampule i maske ali nista ne pomaze....:( help me
Probaj Rvlonovu ljubicastu kolekciju ( sampon, ampule i regenerator ) namjenjeni su za suhu kovrdzavu kosu.Tretman trebas koristiti 3 mjeseca , ali nakon prvog mjeseca bi trebala osjetiti promjenu.

Jeco, ja nikako ne mogu da nadjem belu nutri masku...Nasla sam crvenu i rozu...uzela sam crvenu jer su mi rekli da je za farbanu kosu a roza za ravnu? Da li je to ok?
Uzela sam i Fitoval sampon za jacanje korena kose...
Inace nije frizerka htela mnogo da eksperimentise sa mojom kosom jer joj je bilo zao...a ni ja nisam bas bila odlucna, pa nismo nista menjali samo je skratili malo, cisto da krajevi ozive...

DjuraMornar:
Ustvari ja tek sada vidim, ja sam kupila Lorealovu crvenu nutri masku...:OI Stalno mesam taj Loreal sa Revlonom...
Jel valja ona nesto?
Oprosti sto tek sada odgovaram, valja i ta maska.Koristi je slobodno, ali ona ti je namjenjena za zastitu boje , tako da suvoj kosi nece puno pomoci , ali eto , bolje da stavljas i nju nego da ne koristis nista.Nastoj ne mjenjati puno sampon jer to isto zna napraviti kontra efekat.

Idem za BG ovih dana pa cu potraziti tu belu tamo. Sampon sam kupila jer ga svi ishvalise, pa da probam...inace sam koristila onaj Semi de lino...ustvari sve sam od njih koristila , i masku i kristale...ali bas mislim da mi je to jos vise osusilo kosu....uopste mi nije prijalo...poima nemam sta je...
Hvala Jeco , hvala puno ....uvek se nadjes!

Harmony:
Ako smem ja bih da preporucim Schwarzkopf GLISS hair repair - total repair conditioner (narandzasti) - za suvu i ostecenu kosu. Planiram da postepeno predjem na sve njihove proizvode za negu kose :D
Jeco, sta mislis?
Mozes pokusatida vidis da li ce ti odgovarati , ali znaj da ti nije dovoljan samo conditioner , moraces kupiti i masku koja se drzi malo duze na glavi , i nju koristi samo jednom sedmicno.I sada kad predjes na te proizvode nemoj opet da mjenjas ...ceste promjene nisu dobre za kosu...joj, joj nista me ne slusate :D

Back