KOSA - pitanja/odgovori

Koliko zaista poznajete vasu kosu?

• Ukupno glasova
    31
  • Anketa je zatvorena .
jeca2007:
samo ih ofarbaj u svjetlo smedje, a kupi obicnu farbu za kosu i stapicem za usi lagano nanesi farbu na obrve, drzi 10 minuta, onda vlaznim tuferom obrisi farbu u potpunosti i zatim se umi.Nista komplikovano.
Pokusacu....ne moze da ispadne nista gore nego kada sam jednom krenula da ofarbam kosu u plavo a ona ispala zelena....;)
ovo su ipak "samo " obrve .... :shock:
Javljam sta sam uradila!
Hvala jos jedanput !!

Ali ja sa tim baš imam problem, trenutno mi je kosa kraća, sa tendencijom da postane duža =) pa je negujem po protokolu da bi mi (jednog dalekog dana) bila sjajna, zdrava i negovana. Sad, ja nikako ne mogu da izbegnem da mi balzam dođe do korena, mislim, fizički ne umem to da uradim. Jel ima neko neku ideju?

Sad sam nasla reklamu za neki novi L'OREALOV proizvod, neka
Majimeches Double Creme - tehnologija bez amonijaka nudi visi nivo kozmetickog kvaliteta kose. I jos pise za samo 15 minuta jedinstveno prirodna boja pramenova koja ostavlja sjajni efekat kose posvetlele na suncu.
Sta je ovo? Farba, preliv, kolor sampon? Jel zna neko?

mmaallaa:
Sad sam nasla reklamu za neki novi L'OREALOV proizvod, neka
Majimeches Double Creme - tehnologija bez amonijaka nudi visi nivo kozmetickog kvaliteta kose. I jos pise za samo 15 minuta jedinstveno prirodna boja pramenova koja ostavlja sjajni efekat kose posvetlele na suncu.
Sta je ovo? Farba, preliv, kolor sampon? Jel zna neko?
Vjerovatno se vodi kao farba, ali moglo bi biti i da se radi o kolor samponu, u svakom slucaju , svaki se novi proizvod pompezno reklamira , ali da li je njegova kvaliteta zaista toliko dobra mozes saznati samo ako isprobas sama ili ako pitas nekog bliskog ko ce ti reci stvarno djelovanje novog proizvoda.Dakle, ne mora znaciti da je proizvod kvalitetan , ako je predgovor na kutiji zadivljujuci.

parka:
Ali ja sa tim baš imam problem, trenutno mi je kosa kraća, sa tendencijom da postane duža =) pa je negujem po protokolu da bi mi (jednog dalekog dana) bila sjajna, zdrava i negovana. Sad, ja nikako ne mogu da izbegnem da mi balzam dođe do korena, mislim, fizički ne umem to da uradim. Jel ima neko neku ideju?
Ukoliko ne mozes izbjeci stavljanje balzama na korjen kose, potrudi se da kolicina koju stavljas nakon pranja bude velicine zrna graska.To ce ti biti sasvim dovoljno ukoliko je kosa kratka , a u svakom slucaju sa tom kolicinom balzama neces prouzrokovati tyv. degenerativne promjene u korjenu dlake.Dakle, smanjiti dozu balzama i problema nece biti. ;)

jeca2007:
Nije istina da moze poceti da opada, ali se moze poceti pojacano mastiti.
Da li je ovo jedini rizik? Moja kosa je strasno suva, godinama stavljam ogromne kolicine regenratora i do sada nisam primetila nista negativno.
Degenerativne promene na korenu :shock:?!
Izgleda da nisam pazljivo pratila:roll:...
Koja je razlika izmedju maske i regeneratora?

Harmony:
Da li je ovo jedini rizik? Moja kosa je strasno suva, godinama stavljam ogromne kolicine regenratora i do sada nisam primetila nista negativno.
Degenerativne promene na korenu :shock:?!
Izgleda da nisam pazljivo pratila:roll:...
Koja je razlika izmedju maske i regeneratora?
Cao Harmony.Da ubrzano mascenje kose je jedini rizik, a to se podrazumjeva pod degenerativne promjene na korjenu kose, jer je upravo preterano lucenje sebuma upravo reakcija promjena u korjenu dlake.Sto se tice razlike izmedju regeneratora i maske, gotova i da nema.Nekada su se koristile subrine da bi kosa bila ljepsa i meksa, sada su tu preparati poznati kao regeneratori i maske, a svrha im je jednaka, samo su maske malo ucinkovitije od regeneratora, jer im je jaca struktura, pa prema tome pruzaju bolju zastitu nasoj kosi.

Razbaruseno pile:
Shta da radim kosa mi je prirodno kovrdzava i preterano suva.Kad je operem super je ,ali cim prespavam - blagi uzas od kovrdza ostaje samo nedefinisana masa na mojoj glavi.Probala sam sa preparatima za definisanje lokni i to je bila katasrofa.
Pa.mozda da prvo probas sa nekom maskom.Vec sam milion puta spominjala revlonovu nutri masku, ali bjelu, a s obzirom da je tvoja kosa frckava, probaj sa njihovim ljubicastim preparatima oni su namjenjeni za takav tip kose.POkusaj sa njihovim samponom, maskom, ampulama i preparatima za njegu lokni.Takodje nastoj da kosu susis prirodnim putem kada god si u mogucnosti.Redovno sisaj vrhovi i obavezno kupi ljubicaste revlon ampule i krene sa tretmanom.Tretman traje 3 mjeseca , ali je pobosljanje zagarantovano.

:D e darge moje otvorila sam svoju stranicu koja je namjenjena samo za vas.Na njoj cete moci ovih dana procitati mnogo korisnih savjeta a i na stranici sam otvorila forum pod nazivom SAVJETI ZA VASU KOSU , a pitanje cete postaviti upravo tako sto cete kliknuti na ovaj naslov, a zatim na " create new topic". Adresa stranice je www.freewebs.com/jelenaimedo
Posjetite je koji put.Jos je u izradi, ali za par dana bice svasta korisno za procitati, ali naravno i dalje cemo se druziti i ovde. :D

U velikoj sam dilemi pa bih te zamolila za savet,
imam svetlo pepeljastu plavu kosu,zakazala sam kod frizerke izvlacenje pramenova u dve boje(boja meda i cokoladne) i moram da priznam da sam bas u frci kako ce to da ispadne,koliko ce mi tamna biti kosa...
Da li je tacno da ce mi se pramenovi isprati i da ce mi ostati boja kose koju sam imala pre satiranja?

Razlog zbog kojeg sam se odlucila da napravim promenu je sto mi je vise muka od tolike nege i svakodnevnog feniranja.
Da li mislis da mi je ta varijanta sa pramenovima svaka tri meseca ok ili mi je bolje da se ofarbam u neku svetlu cokoladu ili mozda onu sivkastu svetlu smedju kakva je moja prirodna kosa?

Miss coco:
U velikoj sam dilemi pa bih te zamolila za savet,
imam svetlo pepeljastu plavu kosu,zakazala sam kod frizerke izvlacenje pramenova u dve boje(boja meda i cokoladne) i moram da priznam da sam bas u frci kako ce to da ispadne,koliko ce mi tamna biti kosa...
Da li je tacno da ce mi se pramenovi isprati i da ce mi ostati boja kose koju sam imala pre satiranja?

Razlog zbog kojeg sam se odlucila da napravim promenu je sto mi je vise muka od tolike nege i svakodnevnog feniranja.
Da li mislis da mi je ta varijanta sa pramenovima svaka tri meseca ok ili mi je bolje da se ofarbam u neku svetlu cokoladu ili mozda onu sivkastu svetlu smedju kakva je moja prirodna kosa?
U svakom slucaju, pramenovi su ti dobro rjesenje jer se kosa nece tretirati svakih mjesec dana, a i malo promjene ce ti dobro doci.Sto se tice pramenova boje meda, to je ok, ali kakve cokoladne mislis izvlaciti, svjetle ili tamnke, ja bi se na tvom mjestu odlucila na svjetliju varijantu cokoladnih pramenova , tako da kontrast ne bude prevelik.A isto tako tu mozes dodati i pokoji bronzani pramen samo da bi se kosa ljepse presijavala.Boja ti se nebi trebala ispirati ukoliko je rjec o permanentnoj farbi ( trajnoj farbi- ne kolor samponu ).Slobodno se opusti i izvuci pramenove, izabrala si dobru kombinaciju i mislim da bi trebala biti zadovoljna.P.S. posavjetuj se sa frizerkom koju boju preliva da koristis izmedju pramenova, jer ce ti svakako biti potreban, kako ne bi izgubele sjaj boje.

Waterfall:
Moja sestra ima problem sa opadanjem kose.
Da li mi mozete preporuciti neke ampule za taj problem?
Sve zavisi kako je problem nastao.Da li se radi o hormonalnom poremecaju, da li je sezonsko opadanje kose, da li je sestra u yadnje vrjeme izvlacila pramenove, pa je to posljedica toga, dali je trudna ili je rodila skoro, na kojim djelovima glave joj najcesce opada kosa i da li je isla na obavezen pregled tjemena kako bi znala kakva se promjena u korjenu njene kose desava.Sve je ovo jako bitno kako bi se uopste krenulo sa nekim tretmanom, jer ne pomazu iste ampule kod svakog problema.POSALJI MI DETALJNIJE OBJASNJENJE PROBLEMA KAKO BI TI MOGLA PRAVILNIM TRETMANOM POMOCI.

DjuraMornar:
Na koju? Na drugu frizuru presvetle? Ja ne mogu ni da zamislim kako bi izgledala sa tamnim obrvama...:OI
Ceo ziivot su mi takve ...
sa cim se one farbaju?
Dobro sto si mi to rekla, ja sam to zanemarila potpuno...

Ne moras da ih ofarbas, kupi mat srednje smedju senku i kratku cetkicu za nanosenje, nista komplikovano, ja svoje tako potamnjujem.

Moj problem je sledeci: Imam kosu do ramena, malo duza, tanka, lako se mrsi, mekana na dodir. Koje su te frizure koje bi odgovarale mom tipu kose, a da se lako odrzava. Pod tim lako odrzava podrazumevam da se ne uvrcka kad je ne susim fenom, da se ne izdeformise kad izadjem, a napolju je vlazzno, neka frizura koja se namesta u 2 poteza...

Back