KOSA - pitanja/odgovori

Koliko zaista poznajete vasu kosu?

• Ukupno glasova
    31
  • Anketa je zatvorena .
CAo Jeco,ima jedno pitanje za tebe.Pre 2 nedelje stavila sam nadogradnju,zato sto je moja prirodna kosa bila jako ostecena pa sam morala posteno da je skratim.Medjutim ta nadogradnja mi se neneormalno mrsi (a inace je talasasta),ocesljam je i za 2 min,ona je sva skroz umrsena...Da li imas savet zaa ovaj moj problem,ili neki preparat,da mi preporucis?

GogaA:
CAo Jeco,ima jedno pitanje za tebe.Pre 2 nedelje stavila sam nadogradnju,zato sto je moja prirodna kosa bila jako ostecena pa sam morala posteno da je skratim.Medjutim ta nadogradnja mi se neneormalno mrsi (a inace je talasasta),ocesljam je i za 2 min,ona je sva skroz umrsena...Da li imas savet zaa ovaj moj problem,ili neki preparat,da mi preporucis?
Pa prvo moraš paziti kada se češljaš da nebi izvukla pramen, jer su jako osjetljivi, ali si vjerovatno upoznata već sa tim.Što se tiče preparata sve zavisi dali su umetci od prave kose ili sintetike, ako su od prave to ti se nebi smjelo dešavati.Pošto su nadogradjeni pramenovi takozvana "mrtva kosa " po pravilu bi trebali stajati onako kako ih namjestiš.Moj ti je savjet da kosu kupiš u rep ili blago smotaku pletenicu kada ideš spavati, to bi trebalo sprječiti mršenje, a isto tako nemaš je potrebe svaki dan raščešljavati, pogotovo ne više puta dnevno jer ćeš oštetiti umetke, koje ćeš svakako za 2-3 mjeseca morati popravljati.Ukoliko ti se jako puno mrse obrati se frizerki koja ti je radila nadogradnju pa je pitaj da li je kosa od prave dlake, dali je hemijski ili prirodno uvijena ,dali je farbana ili ne i pomoću dobijenih odgovora zatraži u parfimeriji sredstvo za raščešljavanje ekstenzija ( koje si u svakom slučaju trebala dobiti od salona u kom si ih radila ).

jeca2007:
Nemoj se sikirati nemoraš se farbati može se to rješiti i prelivom.Uzmi neku smedju farbu koja je približna tvojoj prirodnoj nijasi pomješej je sa imulzijom koja će doći u kutiji uz farbu i onda koliko mililitara bude emulzija toliko dodaš i hladne vode i to dobro promješaš naneseš ( ne moraš četkicom ) možeš utrljati dlanovima po cjeloj kosi, onda kosu počešljaj i pusti da ostoji 20min i onda saperi.A još jedan mali savjet, kada budeš drugi put sapirala kosu nastoj da voda bude što hladnija ( ali naravno misli se na mlaku vodu ) jer će ti takvo ispiranje toplo-hladno sprječiti spadanje boje nakon nekoliko pranja. ;)

da li taj preliv stavljam na mokru ili na suvu kosu?

S_K_V_O:
operacija "keune 6.53" uspela :)
lepse mi stoji, prirodnije, i manje odudara od moje prirodne kose
a i uskladila sam malo boju kose i inteligenciju :)
nadam se samo da se nece brzo isprati
Nevjrujem, azi samo kada budeš prala kosu sledeći put da voda bude mlaka a ne topla, jer na taj način ćeš sprječiti ispiranje i oksidaciju boje.A sto se tice te boje i inteligencije..........pronasla sam se prozvanom :lol:

SUN-BG:
Ipak sam se odlucila za sisanje.... Da li mozes da mi preporucis neku kracu frizuru za talasastu kosu? Hvala puno
Joj oproti nisam vidjela tvoje pitanje.Pa neznam kakav stil ti se sviđa, dali voliš stepenasto, nešto malo ekstravagantnije i kakav ti je oblik lica?Za tvoj tip kose idealne bi bile skroz kratke neuredne frizurice poput meg rajan ili nešto malo duže ošišano do ramena , sa kraćim gornjim djelom.Ukoliko se možeš strpiti do sutra, sačekaj pa cu ti poslati nekoliko sličica mogućih rješenja.

Ne znam da li je već bilo reči o tome ali zanima me kako da sredim svoju kosu koja je talasasta ali ja se trudim da je feniram na ravno. To mi naravno ne uspeva u potpunosti i jedino to može moj frizer. Ali čim izađem napolje i ako je vlažno vreme moja kosa se kovrdža. Svake tri nedelje farbam izrastak (farbam se u smeđu boju) jer sam počela odavno da sedim. Možda mi je zato od polovine dužine kosa malo suvlja, što se ne primećuje kada je lepo isfenirana. Frizura mi je odvratna ako je pustim da se sama osuši i ako je ne feniram ili ako je skroz ne ukovrdžam. I imam milion sitnih malih antenica. Šta da radim da poboljšam kvalitet dlake, da ne bude suva pri krajevima, da je lakše isfeniram na ravno i da se ne kovrdža po vlažnom vremenu?

Vlazno vrjeme je najgore upravo za valovitu kosu, jer ukoliko se prilikom feniranja kosa nedovoljno osusi pri korjenu, prvim izlaskom na svjez vazduh ona se vraca u svoj prirodan polozaj.Da bi se mogla isfenirati sama kod kuce, a da frizura bude jednaka onoj sa kakvom izadjes iz frizerskog salona, prvo moras imati jak fen i cetku od prirodne dlake , koja upravo ravna sve te male "antenice "koje su nam najizrazenije na samom vrhu glave.Takodje trebas kupiti i kvalitetno sredstvo za ravnanje koje ce omeksati kosu i prilikom dodira sa toplotom fena poboljsati ucinak feniranja.Sto se tice suve kose, ja ti svakako savjetujem farbanje svakih 30 dana, bez obzira na sjede vlasi i masku za kosu Revlon NUTRI mask koju mozes kupiti u svakoj malo bolje opremljenoj parfimeriji.Maska je jako hidratantna i pomoci ce suvim djelovima tvoje kose da se regenerisu, a kosa ce ti nakon njene upotrebe biti meka i sjajna, laka ya oblikovanje i rascesljavanje.

ja ti savetujem da kupis onu peglu i to je milina jedna ,umesto da se znojis uz fen ovo ti ispravi kosu za duplo manje vremena ;) naravno probaj neku sa porcelanskim plocama i grejacima od turmalina,umesto vulgarnih gvozdenih,manje ostecuje,a kako ti je kosa krace pod toplotom svakako manje ostacuje od redovnog feniranja.ja to imam i cak sam i na letovanje nosila :D mozda jeca zna da ti preporuci neke dobre marke(ja sam kupila u francuskoj)mada sam videla u merkatoru za 30€ ali nisam gledala da li su dobre.naravno kad je vlazana vazduh-yebi ga!mozes i onim kiselinama da ispravis kosu ali to bas i nije cool.za suve krajeve pakovanja balzami,sta da ti kazem,cula sam da dzulija roberts stvalja majonez na svoje krajeve pa su joj zato onako sjajni,mada zvuci bas gadno,ja ponekad maslinovim uljem premazem krajeve 1-2h pred pranje,kao i nega posle pranja,bez ispiranja

hanibal77:
jeco ja ti se umesah u pos'o:D
Ma nemam nista protiv, ali mislim da pegla ya kosu nije dugotrajno rjesenje, jer moze prouzrokovati stalnim koristenjem opadanje kose, a majoneza prije pranja.......djevojke nemojte vjerovati svemu sto cujete.Julija R. ima pedeset frizera koji se brinu za njenu kosu koje svaki dan pere i njeguje, a majonezi je mjesto u frizideru ili tibibci. :D

hanibal77:
za majonez se slazem,a za peglu-zar nije to isto kao koriscenje fena?(cak i bolje jer krace traje)
Nije bolje , jer logi;no fen svoju toplotu rasprsuje ravnomjerno, ne tretirajuci odredjeni pramen visokom temperaturom, a ploca od pegle se yagrijava na visoki stepen, te se na takvu toplinu stavlja pramen kose, koji se doslovno umrtvljuje i zato ostaje u stanje koje moderno nazivamo PEGLANA KOSA , stim sto frizeri najcesce kosu peglaju velikim cetkama i na taj nacin iybacuju iz upotrebe aparat zvan pegla za kosu.

Da li je pozeljno prati i fenirati kosu svaki dan?
Ja volim da perem kosu cesto, a isto tako bih i da imam stalno sredjenu kosu.
Da li je pozeljno prati kosu svakodnevno (blagim samponom) i fenirati je svakodnevno.
Moje iskustvo je da mi je kosa lepsa kad je cesto perem jer dobije vlagu pa je meka sjajna i elasticna, dok ako je redje perem bude uzasno suva i bez sjaja.
Cula sam kontradiktorna misljenja u vezi sa cestim pranjem Koje je tvoje misljenje?
(opcija da operem a ne feniram ne dolazi u obzir)

Back