aeternum
✿ forever and ever ✿
- Poruka
- 26.283
hahaha i ja kao treba sad da citam sve to nemam druga posla da se trujem pisi sta hocesIzvini, a ko si ti da proceniš i njegovu i moju kompetentnost? Nemaš blage veze ni o kome ovde, pa ni o meni. Uzdrži se od ličnih komentara.
Što se njega tiče, očigledno ni o njemu nemaš pojma. Znaš da je naučnik i to je otprilike to, ne znaš ni da ga godinama kolege kritikuju zbog iznošenja mišljenja za stvari van njegovog polja rada, ne znaš da je od sebe pred stotinama kolega napravio budalu tvrdeći kako "nanočestice dobijene iz DNK bakterije proizvode elektromagnetne signale", kao i objavljivanjem "novih" metoda (već viđenih u homeopatiji i neefektivnih) za otkrivanje virusnih infekcija, onda tvrdnjom da je SARS‑CoV‑2 virus proizveden u laboratoriji, objavljivanjem svojih radova u sopstvenom novom žurnalu čijeg odbora je predsedavajući on lično, jer nijedan naučni žurnal nije hteo, nazivanjem dokazanog prevaranta Žaka Benevista "moderni Galileo". Još pre 10 godina je zastupao javno antivakcinaške stavove i govorio na antivakcinaškim skupovima u korist oborene teorije o autizmu.
Sve što je komentarisao van svog polja nauke pokazalo se netačnim i on je odličan primer zašto ne treba dobitnicima Nobelove nagrade automatski verovati na reč o svemu što kažu. Stotine doktora je na sličan način, iznošenjem nenaučnih tvrdnji, zaprljalo sopstvenu reputaciju, poput slavnog dr Nestorovića koji priča nebuloze iako je vrsni pneumolog i pedijatar.
A što se tiče ovog videa konkretno, ako čitaš pažljivo prevod i pratiš tok razgovora, voditelj pita jedno a Montanje odgovara nešto sasvim drugo, priča neodređeno, govori "možda, ne znamo", ponovo spominje dešavanja u laboratorijama nagoveštavajući staru nedokazanu priču o "proizvedenom virusu", navodi lekove koji su se pokazali kao neefektivni, zatim "razne biljke koje deluju protiv malarije", priča o Gejtsovom radu... i na kraju sve što je rekao su samo lična mišljenja, nikakve činjenice, i jednu istinu - da lekari koji nisu stručnjaci u nekom polju medicine treba da slušaju stručnjake iz tog polja medicine.
Taj savet bi trebalo i na sebi da primeni i da ne laprda o stvarima za koje nije kompetentan.
nisi kmpetentan i tacka
a ja iznosim istinu kompetentnih
za kolko si prodao dusu
to je retoricko pitanje
a jesam kompetentna sam za istinu a ti vidim za laz