Korona Armagedon?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
.
Isus kaže: "biće ratova i glasova o ratovima..ne plašite se jer sve to treba da bude ali nije još kraj...ustaće narod na narod i carstvo na carstvo, biće gladi, POMORA
kako si povezao ovo stanje sa ovim isusovim rečima nemam pojma
a još ti isus kaže ne plaši se
zašto onda stavljaš stihove suprotno od tvog ponašanja?
Sa zvaničnog. Jonh Hopkins Universiti...Ukucaš Velika Britanija-corona virus..izađe ti statistika..zvanična. Odakle si ti našao onih 79% ;)

Samo me zanima da li se ti plašiš vakcine? I ako mže obrazloženje, zašto? Tj. kojim metodama si došao do zaključka da je ona štetna?
pa mislim ako sam prvi pitao ti odgovori
zar ti kao vernik osporavaš slobodnu volju???
ovo te treći put pitam i neću više, tvoja volja oćeš li odgovoriti ili ne

ukucah i ne vidoh, daj mi konkretan sajt

čuo sam priču da su nacisti u nekom konc logoru probali sledeći eksperiment. Rekli su ljudima da idu u gasnu komoru, zatvorili ih tamo i pustili im neki bezazlen gas i ljudi su masovno umirali zato što su verovali da je gas koji udišu otrov. Vera je moćna stvar.

Moj prijatelju, a da li si čuo da je Hitler govorio da ljude koje je on smatrao manje vrednim i kojima ne treba davati zdravstvenu negu i imunizaciju, da je rekao da njih treba učiti da je vakcina nešto jako zlo, da ih treba ubediti u to da je ne bi uzeli ;). Da, to je zaista rekao...ali o tome sada neću pisati. Otom, potom..malo da zagolicam vaš um.

Što se vere tiče, tako je. Vera je moćna stvar. Ali je kompromitacija vere nešto najgore moguće. Kada u ime vere neko ide protiv svarnosti. Bog ne odobrava takvu veru jer se time vera kompromituje. To verujući treba da znaju.

Toliko plašenje naroda nikome ne pomaže.

Plašenje je kada ne postoji realna osnova. Ali ipak postoji. Pitah da li neko zna koliko je u Srbiji stradalo na godišnjem nivou od običnog gripa i prehlade u godinma pre korone? Da li neko zna? Pa da upordimo brojke na samo dnevnom nivou smrtnosti u Srbiji sa time? Šta mislite? Pa da onda procenimo ko plaši a ko skriva činjenice.

kako si povezao ovo stanje sa ovim isusovim rečima nemam pojma
a još ti isus kaže ne plaši se
zašto onda stavljaš stihove suprotno od tvog ponašanja?

Isus je rekao da od ovih situacija ne pravimo teorije zavere, i to je ta opasnost. Da ne budemo prevareni pa da mislimo da je to vezano za poslednja vremena.

pa mislim ako sam prvi pitao ti odgovori
zar ti kao vernik osporavaš slobodu volju???
ovo te treći put pitam i neću više, tvoja volja oćeš li odgovoriti ili ne

Ja sam ti mnogo puta odgovorio. Nema ukidanje slobodne volje, zakon nalaže obaveznu imunizaciju. To je po zakonu. A sada ti..da li se plašiš vakcine?

Poslednja izmena:
Moj prijatelju, a da li si čuo da je Hitler govorio da ljude koje je on smatrao manje vrednim i kojima ne treba davati zdravstvenu negu i imunizaciju, da je rekao da njih treba učiti da je vakcina nešto jako zlo, da ih treba ubediti u to da je ne bi uzeli ;). Da, to je zaista rekao...ali o tome sada neću pisati. Otom, potom..malo da zagolicam vaš um.

Što se vere tiče, tako je. Vera je moćna stvar. Ali je kompromitacija vere nešto najgore moguće. ada u iem vere neko ide protiv svarnosti. Bog ne odobrava takvu veru jer se time vera kompromituje. To verujući treba da znaju.

Plašenje je kada ne postoji realna osnova. Ali ipak postoji. Pitah da li neko zna koliko je u Srbiji stradalo na godišnjem nivou od običnog gripa i prehlade u godinma pre korone? Da li neko zna? Pa da upordimo brojke na samo dnevnom nivou smrtnosti u Srbiji sa time? Šta mislite? Pa da onda procenimo ko plaši a ko skriva činjenice.
Ljudi uglavnom ne podnose Kona, a vole Nestorovića. Zašto? Jedan ih stalno plaši, a drugi ih ohrabruje. Ljudima treba ohrabrenje. Vera je, složio si se, moćna stvar. Ali nije stvar samo u veri. Strah deluje i fiziološki. Kad se neko plaši, organizam mu je u flight or fight modu, to jest organizam tad očekuje da će biti potrebno da se tuče ili beži, luči se adrenalin, mišići se pune krvlju i pripremaju za akciju, a sve ostale funkcije organizma uključujući imunitet su stavljene u drugi plan.Zato je opasno plašiti se virusa. A ovde je sve osmišljeno tako da se narod što više zaplaši.

Ljudi uglavnom ne podnose Kona, a vole Nestorovića. Zašto? Jedan ih stalno plaši, a drugi ih ohrabruje. Ljudima treba ohrabrenje. Vera je, složio si se, moćna stvar. Ali nije stvar samo u veri. Strah deluje i fiziološki. Kad se neko plaši, organizam mu je u flight or fight modu, to jest organizam tad očekuje da će biti potrebno da se tuče ili beži, luči se adrenalin, mišići se pune krvlju i pripremaju za akciju, a sve ostale funkcije organizma uključujući imunitet su stavljene u drugi plan.Zato je opasno plašiti se virusa. A ovde je sve osmišljeno tako da se narod što više zaplaši.
Bukvalno nikome nigde nikad nikakav virus niti strah od virusa ili bolesti nije aktivirao "fight or flight" odgovor.

Veruj mi da su to priče jeftine. Niko nije dobio koronu što se uplašio jer virus ne pita je si li uplašen ili ne...on napada sve. Ta priča o strahu i slabljenju imuniteta je na nivou statističke greške u procentima. Ne može od straha, a koliko ljudi je stvarno uplašeno, u toj meri da bi toliko imunitet opao? To su dakle, priče, već se radi o pandemiji. Tu ne pomaže ni zdrava hrana a kamo li odsustvo straha. Verujući svakako imaju malu prednost, ali to ne utiče drastično na imunizaciju. Jednostavno, zato postoje mere. Bog je sam propiao mere u vreme zaraznih bolesti. Iako je obećao pomoć, ali prvo mere, ono što se od nas očekuje pa će Bog ako treba natprirodno pomoći. Inače, Bog dopušta sve ovo iz raznih razloga. Bog želi da se mi čuvamo. Prvo to, jer je to volja Božija.

Isus je rekao da od ovih situacija ne pravimo teorije zavere, i to je ta opasnost. Da en budemo prevareni pa da mislimo da je to vezano za poslednja vremena.

Ja sam ti mnogo puta odgovorio. Nema ukidanje slobodne volej, zakon nalaže obaveznu imnunizaciju. To je po zakonu. A sada ti..da li se plašiš vakcine?
isus je rekao ne plaši se, zašto se onda plašiš i gušiš moju volju ako ne želim nešto i vadiš se na zakon koji neutemeljeno tumačiš. jer da je po zakonu bila bi obavezna.
tebi je jači ljudski zakon od božijeg (to ću da zapamtim za neku buduću diskusiju :D)
ne verujem i ne plašim se vakcina, zato što se vakcinisani zaražavaju i ne vidim logiku da takvu vakcinu primim, niti kažem da je štetna ni da nije. niti se bavim raznim teorijama. ako postoji jedan moj post na ovoj temi gde spominjem nekakvu zaveru sem što sam spomenuo da su u nemačkoj pronašli 9000 doza fiziološkog rastvora da je moguće da banana državama isto uvaljuju, ti citiraj taj moj post slobodno i dokaži šta već hoćeš da dokazuješ.

svaki strah aktivira flight or fight odgovor. To nam je urođeno. Čuo si možda kako stres negativno utiče na zdravlje i posebno na imunitet. Stres je u stvari samo dugotrajni strah.
Ali gde vi uopšte vidite taj silni strah? Kažeš da "Kon plaši ljude". :D
Razboljevaju se i umiru ljudi koji se ne plaše, s druge strane prežive bez posledica i najveće kukavice.
Uvek je lakše pametovati i filosofirati nego prihvatiti jednostavno da nisi u pravu.

Pa ti i sada imas to pravo, niko te ne tera. Ali bez vakcine nema kafane, nema putovanja (mada to tebi i ne smeta)... I bice jos nekih stvari sigurno koje neces moci a nisu zivotno vazne. Hrana, gorivo, apoteka ce biti dostupne. Imas pravo, nemoj se vakcinisati ali nemoj da kmecis posle zasto me ne pustaju ovamo i li tamo. Tvoj svestan izbor.
Kako je moguce da ne vidis?

Kada bi vakcina stvarno stitila od zaraze i kada se vakcinisani ne bi zarazivali i umirali, sirili virus, onda i ne bi ni trevale te mere

Stvar je u tome da se te mere sve vise prosiracaju.

I kada pocnu sa tim fasistickim metodama onda ce u buduce za sve tako biti.

To je ono sto ti ne vidis.

A sto ne smemo da dozvolimo.

pa svaki lekar će ti reći da stres utiče na imunitet i na opšte zdravlje
zašto se @hm337 raspravljaš sa paranoicima oko toga.
da bi se povećala vakcinacija (a njih čisto zabole da li će neko pandrknuti) oni preko tv plaše i stresiraju ljude. bez obzira što te vakcine ne štite od virusa zalihe moraju da se potroše. u pola država evrope su pobacali vakcine.
npr rumunija koja je inače slabo "imunizovana" morali su baciti a nešto su podelili.

pa svaki lekar će ti reći da stres utiče na imunitet i na opšte zdravlje
zašto se @hm337 raspravljaš sa paranoicima oko toga.
da bi se povećala vakcinacija (a njih čisto zabole da li će neko pandrknuti) oni preko tv plaše i stresiraju ljude. bez obzira što te vakcine ne štite od virusa zalihe moraju da se potroše. u pola država evrope su pobacali vakcine.
npr rumunija koja je inače slabo "imunizovana" morali su baciti a nešto su podelili.
pa to vrse presiju da ne bi bacali vakcine
briga njih za ljude

Mene je teško zadiviti, ali sticajem okolnosti Lukašenko je povukao pravu stvar i time spasio svoj narod od ovog ludila u koji je svet upao. Nije on to uradio iz ljubavi, nego da bi se suprostavio sistemu koji propagiraju zapadne demokrate. Ovaj put demokratski sistem zapada je ponudio pandemiju, a diktator je bio protiv. Ja se nikome ne divim, samo nastojim da ispravno rezonujem bez političkih uverenja.
Jedini koji se nije prodao globalistima
Covek.
I treba mu se diviti

To isti Lukasenko koji je izjavio da je korona lek protiv onkoloskih bolesti, zato sto se u haosu u kojem se nalaze bolnice (a gore je nego kod nas) manje dijagnostikovalo takvih oboljenja. A iz Belorusije ode mesecno 1500 lekara specijalista preko granice da radi koliko im je dobro.
A ukinuo je maske zato sto mu je neko proturio pricu da su maske znak koji nosi opozicija iz protesta prema njemu.
Divljenje tom coveku govori o tebi sasvim dovoljno i ne pozitivno, da se blago izrazim.

Pa ti i sada imas to pravo, niko te ne tera. Ali bez vakcine nema kafane, nema putovanja (mada to tebi i ne smeta)... I bice jos nekih stvari sigurno koje neces moci a nisu zivotno vazne. Hrana, gorivo, apoteka ce biti dostupne. Imas pravo, nemoj se vakcinisati ali nemoj da kmecis posle zasto me ne pustaju ovamo i li tamo. Tvoj svestan izbor.
Ne brini bez vakcine se lepo zivi a ne kao ovi v sto sad imaju uzasne posledice

isus je rekao ne plaši se, zašto se onda plašiš i gušiš moju volju ako ne želim nešto i vadiš se na zakon koji neutemeljeno tumačiš

Isus je rekao "dajte caru carevo". Dakle, zakoni se moraju poštovati. No, prvi zakon o karantinu i merama jeste upravo u Bibliji. Tako da protivljenje tome jeste protivljenje Bogu.

ako postoji jedan moj post na ovoj temi gde spominjem nekakvu zaveru sem što sam spomenuo da su u nemačkoj pronašli 9000 doza fiziološkog rastvora da je moguće da banana državama isto uvaljuju,

Ok, ako je ta studija iz Nemačke tebi glavni kamen spoticanja odmah da ti razvejem sumnje. Studija ništa ne pokazuje. Znam na koju strudiju misliš...mikroskopske analize struktura(mada je pitanje da li je uopšte reč o Fajzeru, uvek se može ubaciti rastvor koji se ne prikazuje..ali da pođemo od pretpostavke da je zaista vakcina) ne dokazuju ništa, s obzirom da su sve strukture slične jadna drugoj. Teško se može tu razdvojiti tačno šta je šta, samo slika ne govori ništa. A što se tiče vakcina, postoje izveštaji šta koja sadrži i to možeš proveriti i sam. Svi proizvođači su postavili spisak materijala. Sve vakcine su prošle rigorozne mere pre stavljanje u promet. To je toliko velika procedura od 250 koraka kako kažu u Fajzeru, da bi se odobrile. Tako da su ove vakcine možda i najsigurnije od svih do sada.

Samo sada imamo društvene mreže, i mnogo protivnika koji mogu slobodno svašta pričati, pa nam se čini da su ovo ozloglašene vakcine. To mnoštvo glasova čini da se sada radi o nekim manje proverenim. Inače, sasvim je suprotno.

Poslednja izmena:
tacno je da respiratorima ubijaju jer se respiratopri koriste samo kada nekome otkazu pluca a ne ako otezano dise
o tome je govorio poznati lekar jer treba izvor da napisem
i stopa spasavanja je jako mala
veca je verovatnoca da neko prezivi bez njega
visok nivo kiseonika steti organima

problem ti je što nije po zakonu :D
ako ti car traži glavu hoćeš li mu je dati?

Naveo sam članove zakona koji to odobravaju. Dakle, jeste po zakonu. Rekoh ti i deca su obavezna da prime vakcine, nema pitanja. Imunizacija je obavezujuća.

Šta kažeš za karantin propisan u Bibliji? Zamisli šta bi današnji protivnici mera rekli Mojsiju oko maski ;). Pa znaš Mojsije, jeste Bog nas izveo iz Egipta, ali znaš, maske ne štite. Pitaj ti Jahve da ti da neke bolje studije, da nam pojasni, jer ove mere izgleda da Jahve nije baš najbolje objasnio ni dao.

Ah..odgovor znaš.

Mi nemamo dovoljni strucnih ljudi koji umeju da rukuju respiratorima, nemamo dovoljno onih koji znaju da atestiraju respirator i odrede da li je po svim propisima spreman za upotrebu, a tek nemamo onih koji respiratore znaju propisano da odrzavaju....
Respirator ubija coveka, ako sve ono sto ti ljudi treba da znaju nije po propisu...

Ljudi ne znaju da se opd straha koji stvara stres moze umreti

Isus je rekao "dajte caru carevo". Dakle, zakoni se moraju poštovati. No, prvi zakon o karantinu i merama jeste upravo u Bibliji. Tako da protivljenje tome jeste protivljenje Bogu.
Moraju se postovati samo oni zakoni koji su u skladu sa Bozjim
Bozji Zakon je iznad svega
dakle ni Bibliju ne znas

Mi nemamo dovoljni strucnih ljudi koji umeju da rukuju respiratorima, nemamo dovoljno onih koji znaju da atestiraju respirator i odrede da li je po svim propisima spreman za upotrebu, a tek nemamo onih koji respiratore znaju propisano da odrzavaju....
Respirator ubija coveka, ako sve ono sto ti ljudi treba da znaju nije po propisu...
Tako je.
Pogresnom upotrebom ubijaju ljude
a retko ko i treba da bude na respiratoru

odobravaju ne znače obavezuju
ako ti traži car glavu hoćeš li mu je dati?
Sale ne vredi sa njim o tome :D

Eh ko bi rekao da cemo slicno razmisljati po ovom pitanju :D

Činjenica je da je prisutan virus i da uzrokuje oboljenje, i to je razlog zbog čega ljudi veruju u bolest, a ne obrnuto...
Da bi nešto bilo činjenica, nije dovoljno napisati ispred tvrdnje "činjenica je..."
Jesi li ga izolovao?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back