Па то очигледно и јесте проблем.
problem što se takvi lekari izviču da su šarlatani bez obzira što je neki od njih nobelovac.
joca je u pravu kad kaže da neke zemlje šteluju, a ja kažem sve do jedne šteluju zavisno od političke situacije. jer kad pogledaš zvanične izveštaje zemalja o broju zaraženih vidiš da nešto ne štima. tamo gde je imunizovano preko 70% veliki broj zaraženih a tamo gde ni 5% nije primilo vakcinu nema ili vrlo malo zaraženih.
naša vlast misli da smo naivan narod pa misli da su antivakseri imali uticaj a sa druge strane idu izbori i ne bi se zamerali uvođenjem oštrijih mera kao na početku sa 30-tak zaraženih.
i to narod gleda i shvati da oni ili veze nemaju šta je ovo ili zajebavaju.
ovi što su se vakcinisali to su stariji ljudi koji inače idu svake godine da se pelcuju i ovi koji slepo veruju SZO, njima da kažu da usrane gaće staviš na glavu jer to uništava virus oni bi to i uradili. i treća grupa (mali broj) aj nek me bocnu pa šta bog da.
i danas slušam na tv, antivakseri krivi, ubice itd ali ne samo kod nas nego svugde.
sad jedna moglo bi se reći anegdota
med sestra poznanica mi priča, napala je koleginica što neće da se vakciniše (a tek počela da radi) kaže joj,
-ti si potecijalni ubica, možeš da mi ubiješ roditelje oni su bolesni. ova zinula ni ne zna joj roditelje.
- kako?
- lepo ti se zaraziš, pa mene zaraziš, pa ja zarazim roditelje.
- ti si vakcinisana
- da ali ja isto mogu da se zarazim
eto šta propaganda čini. em što stvara paranoike em što što zavađava narod.