Korona Armagedon?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pogledajmo kako nas kontrolišu i plaše. Ne možeš izaći, ne možeš kupiti dok ti nije dozvoljeno. Bukvalno te treniraju kao životinju. Kada su ljudi u strahu sa njima se lako može upravljati. Pogledajmo vakcine. Zakon kažnjavaju ako odbiješ i to novcem koji ne možeš prištiti - mora dete biti vakcinisano. Zamisli ti da neko uzme tvoje dete i radi sa njim šta hoće i ubrigava mu šta hoće.

Koja je to velika nevolja.
Matej 24

24 Isus je izišao iz hrama i krenuo dalje. Tada su mu pristupili učenici njegovi pokazujući mu hramsko zdanje.
+ 2 A on im je rekao: “Vidite li sve ovo? Zaista, kažem vam, neće se ovdje ostaviti ni kamen na kamenu, sve će se porušiti.”+
3 Dok je sjedio na Maslinskoj gori, učenici su mu pristupili nasamo i rekli mu:
Kaži nam kada će to biti i što će biti znak tvoje prisutnosti*+ i svršetka ovoga poretka?”*
+ 4 Isus im je odgovorio: “Pazite da vas tko ne zavede!+
5 Jer mnogi će doći u ime moje i govoriti: ‘Ja sam Hrist!’* I mnoge će zavesti.+
6 Čut ćete metež ratni i vijesti o ratovima. Pazite da se ne uplašite! Jer to se mora dogoditi, ali tada još nije kraj.+
7 Jer narod će ustati na narod+ i kraljevstvo na kraljevstvo+ i bit će gladi+ i potresa+ po raznim mjestima.
8 Sve je to početak bolnih nevolja. 9 Tada ćete od ljudi trpjeti nevolje+ i ubijat će vas+ i svi će vas narodi mrziti+ zbog imena mojega.+
10 I mnogi će tada otpasti od vjere+ i izdavat će jedni druge i mrziti jedni druge.+
11 Ustat će mnogi lažni proroci+ i zavesti mnoge.+
12 Bezakonje će porasti,+ pa će kod većine ohladnjeti ljubav.+
13 Ali tko ustraje+ do kraja, taj će biti spašen.+
14 I ova dobra vijest+ o kraljevstvu+ propovijedat će se po svemu svijetu* za svjedočanstvo svim narodima,+ i tada će doći kraj.

21 Jer tada će biti velika nevolja kakve nije bilo od početka svijeta do sada,+ niti će je više biti.
22 I kad se ne bi skratili ti dani, nitko* se ne bi spasio. Ali zbog izabranih+ skratit će se ti dani.

29 Odmah nakon nevolje tih dana sunce će potamnjeti, mjesec više neće svijetliti, zvijezde će pasti s neba i sile će se nebeske uzdrmati.
30 Tada će se na nebu pojaviti znak Sina čovječjega. I tada će proplakati sva plemena zemaljska.
I vidjet će Sina čovječjega kako dolazi na oblacima nebeskim sa silom i velikom slavom.+
31 I on će poslati anđele svoje uz glasan zvuk trube+ i oni će skupiti izabrane njegove+ s četiri strane svijeta,*+ s jednog kraja nebesa do drugoga.

36 A o tom danu i času+ nitko ne zna, ni anđeli nebeski ni Sin, nego samo Otac.
37 Jer kao što je bilo u Noinim danima, takva će biti prisutnost* Sina čovječjega.
38 Jer kao što su u tim danima prije potopa jeli i pili, ženili se i udavali, sve do dana kad je Noa+ ušao u arku,
39 i nisu obraćali pažnju dok nije došao potop i sve ih odnio, takva će biti prisutnost * Sina čovječjega.
40 Tada će dvojica biti u polju: jedan će se uzeti, a drugi će ostati napušten.
41 Dvije će mljeti na žrvnju:+ jedna će se uzeti, a druga će ostati napuštena.+
42 Bdijte, dakle, jer ne znate u koji dan dolazi vaš Gospod

Matej 25
31 Kad Sin čovečji stigne u svojoj slavi i svi anđeli s njim, tada će sesti na svoj slavni presto.
32 I svi će se narodi skupiti pred njim, i on će odvojiti ljude jedne od drugih,
kao što pastir odvaja ovce od jaraca.

33 Postaviće ovce na svoju desnu stranu, a jarce na levu.

„Zatim će reći i onima koji budu na njegovoj levoj strani: ’Idite od mene, prokleti, u večnu vatru
pripremljenu Ðavolu i njegovim anđelima.
46 I ovi će otići u večnu smrt, a pravednici u večni život.“

A Armagedon je zavrsnica te velike nevolje u kojem Bog unistava zlo sa Zemlje.

Matej 24

24 Isus je izišao iz hrama i krenuo dalje. Tada su mu pristupili učenici njegovi pokazujući mu hramsko zdanje.
+ 2 A on im je rekao: “Vidite li sve ovo? Zaista, kažem vam, neće se ovdje ostaviti ni kamen na kamenu, sve će se porušiti.”+
3 Dok je sjedio na Maslinskoj gori, učenici su mu pristupili nasamo i rekli mu:
Kaži nam kada će to biti i što će biti znak tvoje prisutnosti*+ i svršetka ovoga poretka?”*
+ 4 Isus im je odgovorio: “Pazite da vas tko ne zavede!+
5 Jer mnogi će doći u ime moje i govoriti: ‘Ja sam Hrist!’* I mnoge će zavesti.+
6 Čut ćete metež ratni i vijesti o ratovima. Pazite da se ne uplašite! Jer to se mora dogoditi, ali tada još nije kraj.+
7 Jer narod će ustati na narod+ i kraljevstvo na kraljevstvo+ i bit će gladi+ i potresa+ po raznim mjestima.
8 Sve je to početak bolnih nevolja. 9 Tada ćete od ljudi trpjeti nevolje+ i ubijat će vas+ i svi će vas narodi mrziti+ zbog imena mojega.+
10 I mnogi će tada otpasti od vjere+ i izdavat će jedni druge i mrziti jedni druge.+
11 Ustat će mnogi lažni proroci+ i zavesti mnoge.+
12 Bezakonje će porasti,+ pa će kod većine ohladnjeti ljubav.+
13 Ali tko ustraje+ do kraja, taj će biti spašen.+
14 I ova dobra vijest+ o kraljevstvu+ propovijedat će se po svemu svijetu* za svjedočanstvo svim narodima,+ i tada će doći kraj.

21 Jer tada će biti velika nevolja kakve nije bilo od početka svijeta do sada,+ niti će je više biti.
22 I kad se ne bi skratili ti dani, nitko* se ne bi spasio. Ali zbog izabranih+ skratit će se ti dani.

29 Odmah nakon nevolje tih dana sunce će potamnjeti, mjesec više neće svijetliti, zvijezde će pasti s neba i sile će se nebeske uzdrmati.
30 Tada će se na nebu pojaviti znak Sina čovječjega. I tada će proplakati sva plemena zemaljska.
I vidjet će Sina čovječjega kako dolazi na oblacima nebeskim sa silom i velikom slavom.+
31 I on će poslati anđele svoje uz glasan zvuk trube+ i oni će skupiti izabrane njegove+ s četiri strane svijeta,*+ s jednog kraja nebesa do drugoga.

36 A o tom danu i času+ nitko ne zna, ni anđeli nebeski ni Sin, nego samo Otac.
37 Jer kao što je bilo u Noinim danima, takva će biti prisutnost* Sina čovječjega.
38 Jer kao što su u tim danima prije potopa jeli i pili, ženili se i udavali, sve do dana kad je Noa+ ušao u arku,
39 i nisu obraćali pažnju dok nije došao potop i sve ih odnio, takva će biti prisutnost * Sina čovječjega.
40 Tada će dvojica biti u polju: jedan će se uzeti, a drugi će ostati napušten.
41 Dvije će mljeti na žrvnju:+ jedna će se uzeti, a druga će ostati napuštena.+
42 Bdijte, dakle, jer ne znate u koji dan dolazi vaš Gospod

Matej 25
31 Kad Sin čovečji stigne u svojoj slavi i svi anđeli s njim, tada će sesti na svoj slavni presto.
32 I svi će se narodi skupiti pred njim, i on će odvojiti ljude jedne od drugih,
kao što pastir odvaja ovce od jaraca.

33 Postaviće ovce na svoju desnu stranu, a jarce na levu.

„Zatim će reći i onima koji budu na njegovoj levoj strani: ’Idite od mene, prokleti, u večnu vatru
pripremljenu Ðavolu i njegovim anđelima.
46 I ovi će otići u večnu smrt, a pravednici u večni život.“

A Armagedon je zavrsnica te velike nevolje u kojem Bog unistava zlo sa Zemlje.
Nisra be kaze tu sra su velike nevolje

Velike nevolje je prisiljavanje ljudi da prihvate zig zveri.
Gde kaze da Bog armagedonom unistava zlo sa zemlje?

Nisra be kaze tu sra su velike nevolje

Velike nevolje je prisiljavanje ljudi da prihvate zig zveri.
Gde kaze da Bog armagedonom unistava zlo sa zemlje?
U pitanju je rat koji će se voditi i na nebu i na zemlji. Otvaraće se pečati, čuće se trube sa prestola. Najaviće sedam zala. Ratovi, glad, destrukcija same prirode koja se okreće protiv čoveka. Jer prema Biblijskom proročanstvima, Satana još nije izbačen iz raja, on će voditi konačnu bitku, a kada bude zbačen, biće mu dato da muči sve one bezbožnike.
Jer je Lucifer (svetlonosa prvobitno ime - prvi arhangel) hteo da bude Bog. I od te mržnje prema čoveku, mučiće ih.

Prema Bibliji Armagedon je Bozji rat.
a Bog u ratu unistava zlo.
Nemas za to tekst.
Nije brdo megido Bozji rat.
Vec Bozji narod ce biti napadnut na kraju od trostrukog saveza koji zajedno sa bludnicom cini Vavilon veliki.
Pokusace da prisile Bozki narod da prihvati zig zveri i zver.
Ako ne, sledi prisila ekonomskim embargom i prretna smrcu.
I ta borba je arnagedon, napad na verne od Vavilona velikog..
Ali onda pocinje izlivanje 7 zala i Hristov drugi dolazak kao sedmo zlo.

To će bitit u ovoj digitalizovanoj eri lako. Nećeš žig zveri u ruci ili na glavi? Okej, ukidamo ti platu i ništa ne možeš kupiti. Jednačina smrt. Jer danas ljudi su toliko zavisni od sistema da ne umeju da obrađuju zemlju i da budu stočari. Gadi im se to. Život u prirodi gde su nastali. Vole otuđen život, ubrzan život. Lak život. Život bez slobode gde moraš slušati nekog poslodavca da bi preživeo.

Nemas za to tekst.
Nije brdo megido Bozji rat.
Vec Bozji narod ce biti napadnut na kraju od trostrukog saveza koji zajedno sa bludnicom cini Vavilon veliki.
Pokusace da prisile Bozki narod da prihvati zig zveri i zver.
Ako ne, sledi prisila ekonomskim embargom i prretna smrcu.
I ta borba je arnagedon, napad na verne od Vavilona velikog..
Ali onda pocinje izlivanje 7 zala i Hristov drugi dolazak kao sedmo zlo.
Ceo tekst za sta?
ne mogu ti sad prepisivati celu Bibliju bas
Celo Otkrivenje ti govori o tome sta ce se desavati
predstoji pad Vavilona velikog, velika nevolja i Armagedon,

Ceo tekst za sta?
ne mogu ti sad prepisivati celu Bibliju bas
Celo Otkrivenje ti govori o tome sta ce se desavati
predstoji pad Vavilona velikog, velika nevolja i Armagedon,
Opet trik ponasanje.
Kobajagi za sta tekst?
Tako brzo zabirsvljas samo za jedan post?
Po celoj bibliji kazes ima o tome a ti ni jedan tekst ne mozes da das?
I kazes za sta tekst, a onda kazes da u bibliji ima o tome a prvo pitas sta?

To kada ne mozes da das tekst, pokazuje da ti prica nije tacna.

Sada upotrebi tboj glavni trik, zamenu teza.
Daj tekst koji nema vezu sa vezom.
Da ovi laici misle da si dala.

Vrati se unazad sve sam objasnila :)
Upravo kao sto rekoh.
Samo sada se dodatno sluzis i neistinom.
Cak vise nego sto sam ocekivao?
Nisi navela to za Armagedon.
Navela si samo kulino tumacenje bez teksta koji bi potvrdio kulinu pricu o amagedonu.

Razmisli malo.

Brdo Megido gde je napadan bozji narod i gde su se odvijale borbe za bozji narod.
Nije simbol ponovnig napada na bozji narod i borba bozjeg naroda, vec je simbol napada ns neverne?

🙃

Posto vam je kula uzela Hristov drugi dolazak, morala je na to mesto da stavi nesto drugo.
i stavila je Armagedon ali fali tekst, nema tekst za to da ce armagedon biti unistenje nevernih kao kod Hristovog drugog doalska.
I sada imas problema u diskusiji sa time i rupu u tumacnju, koja pokazuje ovo sto pricam i da ti tumacenje nije tacno.
Mesto da ti to otvori oci, ti ih jos vise stezes.

Poslednja izmena:
Hajde da ne bude smaranje. Fotkao sam iz Biblije koju imam događaje. Da ne bude rekla kazala neko od reči do reči.

1.jpg

2.jpg

Ostavio sam gore fotke iz Biblije. Čitaj ako ti je volja.
Ne znam koja ti je fora sa kacenjem slika iz biblije. Ovo je forum religije, ljudi doboro poznaju te stihove, ipak je otkrivenje arokanina omiljena knjiga.
Moje pitanje glasi: Kako je sadasnja situacija gora od situacije kad je bila spanska groznica, ili crna kuga? Sta je to drugacije pa se svi ti stihovi odnose na danasnje vreme a nisu se odnosili na tadasnje vreme?

Ne znam koja ti je fora sa kacenjem slika iz biblije. Ovo je forum religije, ljudi doboro poznaju te stihove, ipak je otkrivenje arokanina omiljena knjiga.
Moje pitanje glasi: Kako je sadasnja situacija gora od situacije kad je bila spanska groznica, ili crna kuga? Sta je to drugacije pa se svi ti stihovi odnose na danasnje vreme a nisu se odnosili na tadasnje vreme?

Polako sa Aro.....m

Mnogi dogadjaji u Mateju 24 ce se dogadjati tu i tamo do dolaska Hristovog.
Kao budilnik koji treba povremeno da probudi ljude, pogotovo verne, i olaksa im rad u propovedanju Jevandjelja.
Ali pred kraj vecina tih dogadjaja ce se po svetu desavati sve ucestalije.
Nece biti vise one normale na koju smo navikli.
Bice ocigledno.
Na primer u ovom trenutku svi govore samo o K ...oroni a sto su ovih dana u 16 zemalja poplave, nikoga ne zanima jer su preplaseni kako Luka 21.26 kaze da ce biti pred kraj..
Isus u Mateju 24 govori paralelno, jedan deo se odnosi na razorenje Jerusalmima i taj deo se ispunio u roku od 40 godin,a i drugi deo u toku istorije a svi ti dogadjaji ce se najucestalije ispunjavati na sam kraj.
Svet ce biti u haosu.
Matej 24,21Jer će biti nevolja velika kakova nije bila od postanja svijeta dosad niti će biti;

Neki dogadjaji u Mat 24 ce se desiti samo na kraju ovih dva dogadjaja o kojimaa Isus govori.

Matej 24,3A kad sjeđaše na gori Maslinskoj pristupiše k njemu učenici nasamo govoreći: kaži nam kad će to biti? i kakav je znak tvojega dolaska i pošljetka vijeka?

Ucenici postavljaju dva pitanja.
Kada ce Jeruslsim biti unisten i kada je kraj sveta.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back