KORNJAČE

• Začetnik teme Začetnik teme sonyyyyaaaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja zhelim da kupim dve male, slatke kornjachice.
Neke shto netje izrasti vishe od 10 cm.
Interesuje me, da li neko zna kako se kretju cene
tih kornjachica i koliki akvarijum mi treba za njih?

Da nece izresti wise od 10 cm............................newerujem1Ali ako ih kupis sa 5-6 ili wise centimetara treba im akwarijum......................................:D 50-60 litara.U ostalom neki bolje znaju od mene!:D

...da li neko zna da li bi kornjaca koja je dugo zivela u kucnom akvarijumu, a koja je vec ogromna,:)
mogla da se prebaci da zivi napolju, mislim u nekom bazenu u dvoristu itd.:?:

Ja zhelim da kupim dve male, slatke kornjachice.
Neke shto netje izrasti vishe od 10 cm.
Interesuje me, da li neko zna kako se kretju cene
tih kornjachica i koliki akvarijum mi treba za njih?
To ti je jako tesko kod nas jer u nasim radnjama pretezno mogu da se nadju crvenouhe kornjace koje mogu porasti 30 cm, pa i vise sve zavisi od starosti i ishrane.One kostaju od 300-400 dinara zavisi gde ih kupujes, a velicina akvarijuma zavisi od velicine kornjace i to ti je najbolje da se raspitas u radnji.Dok su male dovoljan im je terarijum od nekoliko litra, iskreno smatram da ih je strasno nehumano drzati u onim plasticnim cinijama koje zovu terarijumima.

...da li neko zna da li bi kornjaca koja je dugo zivela u kucnom akvarijumu, a koja je vec ogromna,:)
mogla da se prebaci da zivi napolju, mislim u nekom bazenu u dvoristu itd.:?:

Moze, naravno.One zimi padaju u stanje hibernacije, i mogu opstati, ali i ne moraju.Sve zavisi.Kornjaca ce vam prestati napredovati i verovatno ce joj trebati mnogo da se oporavi.Zato je najbolje da je napolju drzite leti, ali opet ne kada su bas paklene vrucine, prolece, ne bas rano i jesen.O ovome sto sam vam rekla dodatno se raspitajte jer nisam 100 % sigurna.

:shock:
To ti je jako tesko kod nas jer u nasim radnjama pretezno mogu da se nadju crvenouhe kornjace koje mogu porasti 30 cm, pa i vise sve zavisi od starosti i ishrane.One kostaju od 300-400 dinara zavisi gde ih kupujes, a velicina akvarijuma zavisi od velicine kornjace i to ti je najbolje da se raspitas u radnji.Dok su male dovoljan im je terarijum od nekoliko litra, iskreno smatram da ih je strasno nehumano drzati u onim plasticnim cinijama koje zovu terarijumima.

Ja sam moju u BG kupila kostala je 800 :shock::shock:!!!

A drugu u Pancevu i kostala je 500.

Ja sam imala 3 kornjace(u terarijumu)sada imam jednu.Jedna je uginula od srca a druga od bolesti ociju...I mojima se ljustila i sada ovoj.Mislim da je to normalno....pozzzzzzzz:eek:

E ljudi ja sam jednom nasla kornjacicu napolju,onu barsku i nazvala ga Koja i bas je dugo bio kod mene i jeo je svasta.Voleo je meso,ali skoro sam cula da jako smrde ako se hrane mesom(nisam to primetila kod moje)jer neko mozda zna nesto o tome?

Cao ljudi, ako je nekome iz NS-a potebna kornjaca (vodena, ima neke crvene oznake na vratu, ne razumem se u vrste)) neka mi se javi na pvt posto poklanjam. Velicina oklopa joj je oko 7cm.

imam agresivnu kornjacu (od dve ... ), razdvojila sam ih
medjutim pored toga sto ovaj ima malu ranicu na vratu i koliko sam juce videla i ranicu na zadnjoj nozi, jutros sam primetila da on na obe zadnje nozice nema kandzice!!!! (ima samo jednu...), i da je trom, i da ih ne koristi, dobro to je jasno jer su izujedane od strane ove druge kornjace!
ali sad sam se zabrinula sto nema kandzice ... :eek: :eek: :eek: :eek:
imam manijaka od druge kornjace ... sta da radim s njom?
i da li ce ovom izrasti kandze??? :( :( :(

Cao,
evo procitala sam sve o ovoj temi ali treba mi jos puno saveta. Ja imam osam koranjaca. 4 velike oko 15 cm i 4 koje takodje nisu bebe kako smo ih do skoro zvali. Mnogo volim kornjace i imam ih od detinstva, ali ne pitajte kako je doslo do broja 8. Sad sta je tu je...
Imam dva terarijuma (male su odvojene od velikih jel bi ih pojele, udavile itd.). Kako su svaki dan sve vece i vece morala bi hitno da im napravim nove terarijume jer u ovim jedva da mogu da se okrenu.
Za velicinu mi je jasno da cu morati da zrtvujem pola dnevne sobe :) ali mi treba savet vezano za filtere, ciscenje terarijuma i da li je moguce da napravim jedan ogroman terarijum sa pregradom izmedju malih i veliki pa kad ih male dostignu (za jedno godinu dana :) ) da se ta pregrada samo ukloni. Sta mislite o tome???
Da li moze da se napravi terarijum sa ispustom za vodu i kako?
Ako neko moze da mi preporuci nekoga ko pravi terarijume i ko se razume bas u kornjace jer uglavnom sve koje sam nasla mi preporucuju opremu za ribice koja mi nista ne znaci (misli na filtere)
U stvari najvaznije je da mi preporucite sto bolje filtere, lampe i grejac jer se i meni desilo da je pukao u vodi, a nije bilo promeme temperature vode.

Back