KORNJAČE

• Začetnik teme Začetnik teme sonyyyyaaaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ma slobodno je ti drži u sobi. A, može ona i da se probudi. Zato sam ti rekla da joj staviš račiće po terarijumu, ako se probudi da ima šta da glocne. Ali ne brini se ona će odmah zatim da se ukopa na drugo mesto i da nastavi sa zimskim snom. To je kornjačica, nemaš tu mnogo posla. Samo ti njoj obezbedi uslove a ona će da radi kako joj volja. Ozbiljno ti kažem, nemoj preterano da se brineš.

@samuraijack
hvala samo da ti kazem da sam negde procitao a i cuo od mnogih ljudi da kornjace ne smeju nikako da jedu na suvom zbog velikog rizika da se uguse jer im se hrana lepi u usnoj duplji jer su im usta polusuva, tako da samo sme da jede u vodi.
Tako da dam i ja tebi jedan savet :)

ZeNoN:
@samuraijack
hvala samo da ti kazem da sam negde procitao a i cuo od mnogih ljudi da kornjace ne smeju nikako da jedu na suvom zbog velikog rizika da se uguse jer im se hrana lepi u usnoj duplji jer su im usta polusuva, tako da samo sme da jede u vodi.
Tako da dam i ja tebi jedan savet :)
Hvala ti!!

Da,zabranili su po pet shopovima da prodaju kornjace i ribice.
Kod Kalenic pijace(kruzni tok kod pijace,cosak Kursuline i Maksima Gorkog) subotom i nedeljom do nekih 14h ima prodaja ribica,papagaja i kornjaca.

Sumske kornjace - Testudo hermanni i Testudo graeca, kao i barske kornjace - Emys orbicularis, su zasticene uredbom o prirodnim retkostima, pa je ilegalno posedovati i trgovati ovim vrstama. Ukoliko volis zivotinje i zelis im dobro, neces traziti ove vrste da bi ih zatvorio u kavez ili terarijum, posto su retke i ugrozene i mesto im je u prirodi. Ako vec zelis kornjace, uzmi crvenouhe.

Pozdrav.

Lilium:
Ukoliko volis zivotinje i zelis im dobro, neces traziti ove vrste da bi ih zatvorio u kavez ili terarijum, posto su retke i ugrozene i mesto im je u prirodi. Ako vec zelis kornjace, uzmi crvenouhe.
.
Crvenouhe sam i hteo.Pa mislio sam da se samo crvenouhe i prodaju u pet-shopovima.
A da li znas gde mogu da ih nadjem???
Hvala unapred...

Na zalost, ne znam tacno gde se mogu nabaviti. Pogledaj u pet sopu u Balkanskoj ulici, ako zivis u Beogradu. Pogledaj i na Kalenic pijaci kao sto neko vec rece, mada je uvek rizicno kupovati zivotinje (bilo koje) od preprodavaca, ne mozes da budes siguran dal ce preziveti.

Nesto o ovim kornjacicama imas i ovde http://www.zivotinjsko-carstvo.com/male ziv/crvenouhe kornjace.php pa mozda mozes preko urednika ovog sajta doci do telefona nekih odgajivaca. Kada nabavis kornjacicu, sve o njenoj ishrani, nezi, bolestima i slicno, mozes saznati ovde - http://www.kornjace.net i http://www.kornjace.net/forum/

Srecno :)

Imam jedno pitanje.Za rodjendan sam dobila dve male kornjace-crvenouhe, u periodu od mesec dana.To je bilo jos u januaru i februaru, a sad je avgust, i od tad mi je porasla samo ova sto sam je prvu dobila, dok je druga ostala skoro ista.
Najveci problem je sto nisam imala do sada materijalnih sredstava da im obezbedim veci zivotni prostor od staklenog AT od zapremine 5 l.Znam da im treba vise prostora, ali visa sila.
Sad sam skupila pare da im obezbedim AT od 50 l za neko vreme.
Recite mi u cemu je problem sa ovom drugom sto nije ni malo porasla?
Unapred zahvalna :)

A jel imaju lampu posto valjda njima to treba zbog okoopa a mozda i rasta da se greju pod istom.Bar sam tako negde procitao mada priznajem nisam neki strucnjak za kornjace ali znam da moraju da imaju u tom tvom akvarijumu i kopneni deo da mogu da izadju da se malo "suncaju" pod lampom.

José Luis Torrente:
A jel imaju lampu posto valjda njima to treba zbog okoopa a mozda i rasta da se greju pod istom.Bar sam tako negde procitao mada priznajem nisam neki strucnjak za kornjace ali znam da moraju da imaju u tom tvom akvarijumu i kopneni deo da mogu da izadju da se malo "suncaju" pod lampom.
Imaju lampu koja im je bas cesto ukljucena,a i kamen da se suncaju na njemu,koji nije preterano velik, pa ga same odguraju gde im odgovara.

Moja prijateljica ima patuljastu kornjacu.Ona kao uopste ne raste.Stvarno je tako nije u opste porasla a ima godinu dana.Veoma lici na crvenouhu kornjacu.Ja imam crvenouhu kornjacu koja je toliko porasla da ne znam sta cu sa njom

? sta je patuljasta kornjaca?
lat naziv bi pomogo..

da li je iz inkubatora ili nije nema veze kod gustera ne verujem da ima veze kod vodozemaca...tj prilicno sam siguran da je to samo izmisljotina

Твој пост ме је подсетио да спојим гомилу тема о корњачама, па ако ти није проблем, мало прелистај уназад.

ne postoji kornjača koja je patuljasta!ako kornjača ne raste to znači da nije zdrava,odnosno ishrana je loša,uslovi su loši i osvetljenje je loše.vidim pišete kako je lampa obavezna ali treba naglasiti koja,jer staviti običnu sijalicu neće imati nikakvog efekta i zato se koriste lampe ili neonke sa UV zračenjem.to je važno za pravilno razvijanje oklopa,kao i korišćenje hrane sa puno kalcijuma,vitamina A,čistog mesa(sve sem svinjskog),laganog navikavanja na povrće ali bez preterivanja i bez previše suve hrane.ako nekog interesuje mogu postaviti na forum sve o pravilnoj nezi kornjača...

Биће нам драго да поставиш све о правилној нези, сигурно ће неком користити. Само ако вам не одузима време! И хвала на понуди.

Back