Koriste visokotehnološke dronove koji izgledaju kao ptice kako bi nadgledali građane

Sensei

Master
Moderator
Poruka
79.576
Poslednjih godina, više od 30 kineskih vojnih i vladinih agencija navodno je koristilo bespilotne letelice napravljene da liče na ptice da bi nadgledale građane u najmanje pet provincija, navodi South China Morning Post.

Program je navodno pod kodnim imenom "Golub" i vodi ga Song Bifeng, profesor na Severozapadnom politehničkom univerzitetu u Sijanu. Song je ranije bio viši naučnik na Chengdu J-20, prvom azijskom stelt borbenom avionu pete generacije, navodi Post.

1713679514758.png

Poslednjih godina, više od 30 kineskih vojnih i vladinih agencija navodno je koristilo bespilotne letelice napravljene da liče na ptice da bi nadgledale građane u najmanje pet provincija, navodi South China Morning Post.

Program je navodno pod kodnim imenom "Golub" i vodi ga Song Bifeng, profesor na Severozapadnom politehničkom univerzitetu u Sijanu. Song je ranije bio viši naučnik na Chengdu J-20, prvom azijskom stelt borbenom avionu pete generacije, navodi Post.

Pogledajte prilog 1534503
Primetila sam da mi se neke ptice javljaju i imitiraju me čak, pa onda i ja njih, pa opet one mene.
Špijuni! To su ustvari dobronamerni špijuni.
Nemoj samo guštere da replikuju u kamere.
:hahaha:

Holandska tehnološka firma Clear Flight Solutions razvila je daleko ubedljiviju robotsku grabljivicu, prikladno nazvanu "Robird". Iako izgleda i leti kao prava ptica, dron, koji je trenutno dostupan samo u demonstracione svrhe, zahteva operatera za poletanje i sletanje, a baterija mu traje manje od 10 minuta. Prema veb stranici kompanije, primarna upotreba uređaja je plašenje ptica sa aerodroma i od useva.

Back