Корисне духовне поуке

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
„I kad mi se događalo da se zadubljujem u najdublji sram razvrata... u toj sramoti najedared započinjem himnu. Neka sam i proklet, neka sam i nizak i podao, ali neka i ja ljubim kraj one odeće u koju se oblači Bog moj; neka idem u isto vreme đavoljim tragom, ali ja sam ipak i Tvoj sin, Gospode, i volim Te, i osećam radost, bez koje svet ne može da postoji, ni da bude!"

F.M. Dostojevski

Bio jednom jedan čovek, zvao se Semjonov. Pošao tako jednom Semjonov u šetnju i izgubio maramicu. Uzeo Semjonov da traži maramicu, ali izgubio kapu. Počeo on da traži kapu, kad izgubi jaknu. Krenuo u potragu za jaknom, a izgubi već i čizme.

-E pa-reče Semjonov- ovako ću sve da izgubim bolje da krenem kući.

Krenuo Semjonov kući i zalutao

- Ne reče Semjonov-bolje da sednem i malo predahnem, Seo Semjonov na kamenčić i zaspao.

Najveći pisci su odbili da postanu Nobelovci. U tome se ogledala njihova veličina. Najjači primer je Lav, pravi lav, Nikolajevič Tolstoj:

Odgledavši ovo ostao sam bez teksta. Zaista. Ne računam Žana Pola Sartra, muža Simon de Bovoar, koji je javno odbio nagradu (plaketu), ali je uzeo novac. Hipokrit. Nije lav. Je6i ga, ne može svako da bude lav. Jedan je Lav Nikolajevič Tolstoj.

не узимајте за жене ћерке оних који су окрвавили руке о невине људе, да вам деца не би плаћала туђе грехе, јер Господ наплаћује до 7. колена.

http://www.verujem.org/sveti_oci/o_braku.html

ПОУКЕ СВЕТИХ ОТАЦА О БРАКУ И ВАСПИТАЊУ ДЕЦЕ

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back