причалица
Buduća legenda
- Poruka
- 45.096
Ко не мари за доброту Божију, тај ће на себи упознати праведност Његову.
Свети Тихон Задонски
Свети Тихон Задонски
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Нажалост смисао ти нико не може дати, за смислом се трага, У томе и јесте поента духовних поука, да побуди људе да трагају за смислом, за мудрошћу за истином. Нажалост пуно је оних које сумња окрене да не пођу у потрагу и никада не нађу смисао, мудрост и истину. Живе у заблуди да они све боље знају.Pa vi, ljudi, uopšte ne kontate šta hoću da kažem...
Aj iz početka.... te vaše mudrosti su lepe,našminkane iluzije...ali ne i praktični saveti...jel sad jasnije?
Ne zanima me da li je rekao Sv.Neko...ili onaj seljak koji ceo život čuva ovce...bitan je smisao, poenta...a verujem da neuki seljak može daleko dublje i duhovnije da se izrazi...
O tome se radi...
Ne treba ljudima putokaz ka večnom životu...korisnije su smernice koje vode kroz ovaj pakao koji živimo, neko manje, neko više...nešto daleko realnije od saveta Светих Отаца Цркве...
Nemam nameru da omalovažavam vernike...svi smo manje ili više grešni i nema te mudrosti koja može da nas usmeri...samo život i iskustvo....i ono što nam srce kaže da je ispravno...
Господ Исух Христос је грех изместио од дела у свет мисли, јасно указујући да се грех огледа у нашем суду којим судимо о свему у свом животу. А погрешан суд доноси мисли пуне гнева, беса, љутње, недостатка самопоуздања, страха...... Душко је овом својом песмом само показао да он као и 99 посто популације не зна у чему је грех, Да је знао да грех доноси љутњу, гнев, бес никада неби написао овакву песм. Јер кога би човек својим бесом усрећио? Ни себе ни другеEvo nešto poučno...nije klasična pouka, ali je praktična...![]()
Grešio sam mnogo
Grešio sam mnogo, i sad mi je žao
i što nisam više, i što nisam lude
jer, samo ce gresi, kada budem pao
biti samo moji - sve je drugo tude.
Grešio sam mnogo, ucio da stradam
leteo sam iznad vaše mere stroge
grešio sam, jesam, i još cu, bar se nadam
svojim divnim greshom da usrecim mnoge.
Grešio sam, priznajem, nisam bio cvece
grešio i za vas, koji niste smeli,
pa sad deo moga greha niko nece
a ne bih ga dao - ni kad biste hteli.
Duško Trifunović
Поуке Старца Тадеја је једна од првих књига које сам читао кад сам у тридесет и некој поверовао у Бога, и умногоме су помогле да разумем шта Св. Писмо доноси и да видим у чему је Спасење.Поуке оца Тадеја
Каквим се мислима бавимо таквог смо и расположења па нам је и цео живот такав. Ако се бавимо немирним мислима, ако стално бринемо шта ће да се деси уместо да учинимо шта можемо и препустимо се Божијој руци, онда ће и живот да нам буде једна секирација и на људе ћемо преносити такво расположење. А уколико се трудимо да свим својим бићем па и мислима предамо себе Богу онда ћемо живети радујући се. И цео живот ће нам проћи више у радости него у “бедаку”.
Свети Оци кажу: ако се одбаци предлог духова злобе, победа је добијена без борбе. Они су то из искуства говорили.