KORENI SRPSKO-HRVATSKOG NEPRIJATELJSTVA

JNA nije imala šta da da ili ne da.Kroz nekoliko godina Hrvatska bi verovatno dobila državu,i to bez rata.

Ja sam također u to uvjeren da bi bilo tako.

Ali ne možemo zanemarit činjenicu da se putem
TV-a stvarala psihoza zbog odlaska Slovenije,
kasnije i Hrvatske i u svemu tome JNA nije
htjela prihvatiti to. Tada se pokušalo stvoriti jedno
opće mišljenje kako je raspad Jugoslavije najveća
moguća izdaja. Sad da ne duljim o ratu i svemu kako je nastalo
i tko je sve koga huškao na obije strane.

Eto vidiš, tu je također jedan od uzroka neprijateljstva.
Pozivanje na ustav jedne totalitarne države.
Pa recimo SSSR se raspao po istom principu
i imali su istu stvar u ustavu.
No Rusi nisu oduzimali pravo tamo nekoj Latviji iako
je Rusa u Latviji više od 30%

...Polozaj Rusa u Litvaniji i Srba u Hrvatskoj nije za poredjenje iz mnogo razloga a osnovni je sto iza Rusa u Litvaniji stoji Rusija

"Латвија" није почела да убија и протерава Русе. Срби су још почетком 80-их година постали народ другог реда у Хрватској. Почело је са отказима, а завршило са клањем и протеривањем. 1989. године су за већину Хрвата Срби постали четници. Да ли ти је познато, да су у Хрватској постојала суседна села, где српско-хрватски сукоб никада није угашен, па ни за време СФРЈ? Српска деца крену у већинско хрватско село, а хрватска деца их вређају и гађају камењем. Мржња према Србија је део хрватске националне идеологије - то је чињеница. Проблем је хрватски национализам и тек када Хрвати буду спремни да прихвате истину, одрекну се измишљене "повијести" хрвата, овај део Европе ће добити шансу да живи у миру.

ANTE STARCEVIC,STJEPAN RADIC,EUGEN KVATERNIK ....ITD predstavnici hrvatskih stranaka u 19 veku su sirili mrznju i usadjivali mrznju hrvatskom narodu prema Srbima sto je dovelo do strasnih zlocina 1941 do 1945.Ironija je u svemu tome sto je taj hrvatski (ANTE STARCEVIC)politicar bio jednim delom Srbin,majka mu je bila srpkinja,Milica Bogdan.

Izjavljivao je da su Nemanjici hrvati,da su Srbi najgora pasmina,vlasi,od njega je potekla izjava srbe o vrbe,za srbe sjekire itd.....1902 su izbili antisrpski protesti u Zagrebu....

Da li mislite da su ove licnosti uzroci neprijateljstava izmedju dva naroda?ili koreni sezu jos u starija vremena?

Hrvati mrze Srbe jos od Velike Seobe 1690...Hrvatski komunisti su tu mrznju doradili i rasplamsali '89,'90,'91

slavonija izvini nisam te dobro razumeo.kad su to srbi zeleli da dominiraju hrvatima posto su nad vama vekovima dominirali ugari tj habzburzi od 1100 do 1918?mislim nije mi jasna ta tvoja logika,bili ste skoro citav milenijum pod tudjom dominacijom i onda su srbi zeleli da dominiraju hrvatima iako su oni vekovima pod tudjinskom vlascu.

pa u tome i jeste stvar...
bili smo dugo, nekad manje nekad vise, po tudom dominacijom, i usli smo u zajednicu sa Srbima da bi sa bracom slavenima, bili konacno ravnopravni....ali vidi vraga, Srbi si umislili da i oni mogu nastaviti kao oni prethodni.pa to i pokusali..nazalost...:mrgreen:

isto kao i slovenci.posle I sv rata postali bi deo austrije medjutim uspeli su da sacuvaju ono malo teritorije pod kraljevinom i da dobiju prosirenje u socijalistickoj jugoslaviji u cijim granicama i dan danas slovenija postoji.e sad,ko je kime pokusao da dominira to je vec drugo pitanje.toliko za sad od mene slavonija.

slavonija hrvati nisu usli u savez sa srbima radi bratske ljubavi vec da bi sacuvali koliko toliko svoju teritoriju jer bi vas italijani pojeli.italija je oduvek tezila za dalmacijom i istrom tako da niste usli u sastav kraljevine danas bi hrvatska bila polomljena kifla.

ne baš polomljena već malo nagrizla...l ajd dobro...recimo da se tu slažemo u mišljenjima:)

al da pričekamo slavonku,,,,da čujem njen stručni osvrt;)

Back