korak nazad

nema od tog posla ništa, a i tebi je jasno...kad piješ, možda i bude nešto, al ćeš da se samoopljuješ posle...privlači on tebe, ali taj crv nije baš mnogo jak...
iskreno faš,
njamu..

E,Moonjo........nerviras me mnogo....'nema od tog posla nista'-ma nemoj!?

Banshee,***........nagazi gas!Uzmi sve!Tako rade zene koje znaju!

Kakvi nazad......zagrizi napred.

:neutral:

e ne mogu da verujem sta mi se desava...nasla sam se u situaciji iz koje bih se, da su okolnosti drugacije, svakidasnje, veoma lagano iskobeljala i to za neko relativno kratko vreme.ali objektivni faktori su se malo promenili i sad ne znam kako da se izvucem iz cele price.

pre nekog vremena upoznala sam osobu sa kojom sam brzo uspostavila jako blizak odnos...jednostavno slicna interesovanja, slicni stavovi i tako,kod mene sve krece od toga da se poklopimo kao osobe...i uvek to biva krajnje bezazleno i stane na prijateljstvu, cak i ako postoji "pretnja" da se promeni, lako se to zaustavi...al ko sto rekoh, situacija je malo drugacija i podrazumeva redovnu fizicku blizinu i rad i cestu komunikaciju sa tom osobom i to su pretpostavke koje se ne mogu promeniti,apsolutno su fiksne :roll: i tako se pojavila obostrana privlacnost u svakom smislu, jer kad provodis puno vremena sa nekim hteo ne hteo,prvo ti postane prijatelj a onda nazalost to sve moze lako da se zakomplikuje jednim pogresnim potezom.i oboje smo precutno svesni toga, i takodje precutno ne znamo sta da radimo i kako da se ponasamo...jer nekad te ponese, i onda imas potrebu da dodirnes nekoga, da mu se priblizis, da razmenis po koju misao i tako to :neutral: i to strasno produzava agoniju...

ja sam...hm prilicno proracunata osoba i volim da pre svake odluke stavim na vagu prednosti i mane,sta dobijam i sta gubim u situaciji u kojoj se nalazim i moj je stav uvek bio da daleko vecu prednost dajem prijateljstvu, koje mi je uvek bilo za stepen vise od veza, jer sam jos uvek u fazi da ne trazim osobu za ceo zivot nego da se...eto zabavljam :neutral: pa shodno tome prijatelje dozivljavam ko recimo...instalacije u kuci, a veze i muskarce iz istih ko...carape po coskovima te iste kuce...il sta god vec sto je potrosno i sto moze opet da se nabavi.

ova osoba mi previse znaci trenutno da bih je iz kategorije prijatelja prebacila u kategoriju muskaraca, i sad to i ne bi bio neki problem jer sam u sustini sposobna da nakon veze iste prebacim opet u prijatelje,ali obicno obrnuto to ne vazi. tako da ta opcija otpada....i mislim da on slicno razmislja...nije ni vreme,ni mesto ni situacija za vezu, uprkos tome sto je privlacnost veoma velika...u nekoj drugoj situaciji,na drugom mestu i u drugo vreme,verovatno ne bih u opste imala ovakvu dilemu, al eto sad je malo drugacije. na kraju krajeva imam razloge zasto mislim da sad nije prilika ne za ovu vec za bilo koju vezu, a tim pre sto bih mogla dosta da prokockam glupirajuci se sa nekim ko mi zaista puno znaci, a rekla bih i obrnuto.

moje pitanje je sta raditi da se razjasne stvari a ne pokvari odnos? sta uciniti i kako prevazici privlacnost pod datim okolnostima i kako razbistriti celu situaciju? sta reci i uraditi i koja bi bila najpametnija odluka? i mojne da mi kazete da nije moguce da se bilo sta uradi,jer prolazila sam kroz ne iste ali slicne situacije koje su se iskristalisale vremenom...ovde je malo komplikovanije zbog gore pomenutih fiksnih pretpostavki i jer je ovo bas obostrano,al ja sam optimista i uvek vise verujem u mozak nego u ybn hormone...samo ne znam koju strategiju da uzmem.

i hvala na bilo kojem ozbiljnom savetu :)

Hm, nezahvalno davati savete ovako sa strane....Ja bih na tvom mestu ušla u vezu sa dotičnim, pa dok traje neka traje. Ali ja sam ja, a ti si ti. Pre no što odlučiš, možeš samo postaviti sebi pitanje:
Šta gubim ako ostanemo samo prijatelji a šta dobijam?
Šta gubim ako se upustim sa njim u vezu a šta dobijam?
Kad izvagaš na kraju znaćeš šta ti je činiti....Srećno!:heart:

@divlja: da trenutno sam u deficitu sa prijateljima,iako sam okruzena gomilom ljudi...ostali su/otisli daleko :neutral:
@pile: joj,ma vagam ja al sto vise to radim,sve manje znam sta da mislim..:neutral:
ne plasi se
nema nista ljepshe za jednu eminentnu damu nego kad joj neko privlacan dira sise preko majice!
pa tek kad dodje anal
pa djeca
ma milina
yeb se ti malo znas :lol:
Ne bi blizina mogla da ucini nista da se vas dvoje niste ocigledno super poklopili... ;) Ok ako je u pitanju nedostatak fizickog vremena, ali eto, mozete da pricate i odlozite malo citav pricu.

Ponovicu smo jednu stvar koju sam napomenu. Ali u ogromnom postu, pa nije mozda dovoljno naglasena, a to je istina koju retko ko priznaje. 'Samo prijateljstvo' je precenjeno. I prema prijateljici i prema prijatelju. Verovatno necete ceo zivot biti tako bliski prijatelji kao sada. I ako budete, to ce biti zato sto nemate nikog u svom zivotu, ili imate, ali ste nesrecni. Ako ces da zrtvujes i najmanje emocije(koje su ocigledno malo dublje) zbog nekakvog prijateljstva koje ce ti ostati 'za ceo zivot', slaba ti je racunica... Los argument...

Stvarno izgledamo kao poslasticari koji te pokusaju odvratiti od dijete :)
pa da,dodje covek odlucan i sa namerom da potrazi utehu i savet a vi ga jos vise nalozite i bacite u dilemu vickastim pitanjima!!
Заиста имаш велики проблем.
Треба да останеш разумна и да не пореметиш своје планове.
При том, он треба да те разуме и остане мишљења колико си ти дивна особа.
И разумна, да...
Јер, шта ти у ствари хоћеш?
Једино ти је стало да се "ситуација" разјасни. (Јасно си рекла да нећеш ништа са њим)
Можеш ти то врло лако... Али поента је изгледа "не затворити дупетом врата".

Ај га мало боље опиши да ти поставим сцену и осмислим дијалог. :neutral:

(Иначе, знам многе који су тако планирали сваку ситницу. Врло разумни људи, али не и мудри. Живот је непредвидив, и игра по својим правилима. Ти наравно треба да га усмераваш, али и да будеш паметна и да сваки значајан тренутак или шансу искористиш. Ал добро. Сама си рекла да ионако радиш по свом.)
ne planiram ja svaku sitnicu,daleko od toga.al nije isto kad ti pukne djon na cipeli i odluciti kakav ces odnos sa nekom osobom da gradis :neutral:

ja mogu da ti dam samo jedan savet. nemoj da odgovaras na pitanja koja nisu postavljena.
pametni ljudi cesto skontaju i bez price..a u kakvu god pricu da udjes, zapetljaces se..

a ako dodje do oces li..onda ***. postupi kako ti srce kaze. jer kad se pitanje jednom postavi, posle toga nista ne bude isto..bez obzira kakav odgovor da das...

evo jos koji red

a) Znas sta ako i on kao i ti ostavlja koske do kasno i cela ta poslovna/obrazovna prica vas drzi malo izolovane od nekog opustenog zivota na duzi rok moze biti i da si jako upravu sa alarmom za std by. Ako je sama izolovanost i napor glavni razlog za bliskost.
Nekako mi se cini da i ta osecanja i hormoni mogu biti vise brothers in the arms porekla, hocu reci mozda nebi tako islo da se niste nasli u tom ratu ?
Ako si cistunac.

b) E sad i ako je tako mislim da takodje nemate problem da podelite brigu i pozitivnu energiju pogotovo ako je obostrano. Samo moras jasno uci u celu pricu sa uvodom da je tezak ovaj rat.... Posle Dejtona :) paljba i stay in touch
Mislim da tu nema niceg ruznog, naprotiv
Opustenija varijanta

Gledaj to sa lepse strane- to samo govori da su Srbi romantican narod, uvek navijaju za ljubav :)

P.S. nemas pojma kako se vidi, cak i ovako preko tvojih poruka, preko monitora...Da zaista treba da pokusas da budes sa njim... Prosto bode oci koliko je to ocigledno...Moj licni utisak...Izvini puno sto ti ne pomazem tako nikako :( :( :(

Kao da sam ja ovo pisala pre nekih 5 godina...Postujem izrazen racio, moc kontrole i svesnost situacije. Kazes da sada nije momenat za drugaciju vrstu odnosa, neka ostane tako. Svejedno vas kvalitetan odnos nece proci tek tako. Ocigledno je to kapiranje koje ce trajati. Razumece i on. Najbolji je otvoren i iskren razgovor.
Tako je kod mene trajalo godinama, sada bih odlucila drugacije...zivot je prekratak, mozda bi bilo bolje da manje mislimo, a vise delamo...

Gledaj to sa lepse strane- to samo govori da su Srbi romantican narod, uvek navijaju za ljubav :)

P.S. nemas pojma kako se vidi, cak i ovako preko tvojih poruka, preko monitora...Da zaista treba da pokusas da budes sa njim... Prosto bode oci koliko je to ocigledno...Moj licni utisak...Izvini puno sto ti ne pomazem tako nikako :( :( :(
ali...ja nisam romanticna :neutral:

i od saveta za dijetu,posle ove teme imacu 15 kilograma viska kolko ja vidim :neutral: ovo mi je za nauk,od toliko misljenja neces vise imati svoje :D

ne znam sta cu da radim,znam samo da sam pod stresom zbog svega plus ovo u celoj prici i da i dalje ne znam na koju stranu da se dam :sad2: a kako god da bude nece izaci na dobro :confused:

i od saveta za dijetu,posle ove teme imacu 15 kilograma viska kolko ja vidim :neutral: ovo mi je za nauk,od toliko misljenja neces vise imati svoje :D

ne znam sta cu da radim,znam samo da sam pod stresom zbog svega plus ovo u celoj prici i da i dalje ne znam na koju stranu da se dam :sad2: a kako god da bude nece izaci na dobro :confused:

Daj se čika doktoru, jedino te on iskreno želi kao ženu, ljubavnicu i majku vaše buduće dece.
A i muškarac je sa Balkana, strastveni Bosanac, pametan i zgodan.( naučiće te da se osećaš kao žena )
I prestani više da kukaš, dosadna si.
Ili se daj ili ćuti, nemoj da se blamiraš više!
:)

Daj se čika doktoru, jedino te on iskreno želi kao ženu, ljubavnicu i majku vaše buduće dece.
A i muškarac je sa Balkana, strastveni Bosanac, pametan i zgodan.( naučiće te da se osećaš kao žena )
I prestani više da kukaš, dosadna si.
Ili se daj ili ćuti, nemoj da se blamiraš više!
:)

pa to sam joj i ja govorio
i to vise puta.
nazalost, ona me nije slusala.
sad je kasno jer sam ja u obiljnoj vezi.
kad smo se zadnji put culi, rekao sam joj, mozemo na pice ali kao drugari. i da ti platish pivo! :)))
time sam joj rekao sve.
meni ne treba ljubavnica ne zato sto ja ne volim seks i zene.
nego zato sto sam skontao da mi to odvlaci energiju, novac a i nemam vremena za takve stvari. ko ima viska energije i volje za tim nek slobodno to radi. ja nemam nista protiv. ja sam odvagao da mi to donosi vise stete nego koristi. i svojom cuvenom metodom sam odbacio to u risajkl bin. cuo se cak i onaj zvuk.

Romanticnost tu nema nikakve veze. Ne mislim ja ono u romanticnom smislu 'stvorenio ste jedno za drugo' :) I ja nisam bas toliko romantican.

Bas suprotno, mislim u cisto racionalnom smislu... Nemas pojma kako svi tvoji postovi na temi govore (barem meni) da ce biti bolje da oslobodis emocije prema njemu...Generalno, kada osoba koja je toliko racionalna kao ti, oseti nesto, onda je to ono pravo... 'Zaljubljenost' kod takvih osoba je 'dublja'. Kada osoba koja je toliko racionalna oseti nesto sto ne moze da zadrzi samo za sebe, verovatnoca da je to ono pravo su mnogo vece nego kod osoba koje nisu tako racionalne... Lepo tvoj racionalni deo skoloni zid sa emotivnog i pusti ga da se normalno razvija. To je racionalna odluka. U suprotnom, tvoja psiha snosi posledice koje neces da vidis odmah nego kasnije, kad budes starija ;)

Ako nemas ni minut slobodnog vremena, nema veze. Pricaj sa njim iskreno, pa vidi kako cete... Barem ces osloboditi to iz sebe, ovako samo trpis jos vise. Mozda cete posle toga postati jos blizi, a mozda cete se i udaljiti... To zavisi i od njegove reakcije...

A nema sanse da ti neko da pravi savet kako da iskuliras sve to... Generalni recept za to nazalost ne postoji :( :(

Back