korak nazad

:lol:pa aman jel ti mislis da dete od 5 godina ima svoje odluke..do 18e roditelj odgovara za postupke tinejdzera..sliku u pasosu nosi da bi dete otislo u inostranstvo..ALI opet oni isto tvrde sto i ti..da imaju svoje ja..da nikome ne dozvoljavaju da im sole pamet..svaki dobronameran savet koji im se ne dopadne SAMO iz neznanja ili nepoznanice ce odbaciti..alal vera toj osobi koja sebi ne priznaje da je godinama zrelija i bolja osoba..koja je pravila greske i koja bi nesto sad uradila pametnije u odnosu na te godine bunta

Dete od pet godina i ne donosi odluke samostalno jer je dete. Banshee nije dete, punoletna je, te nemoj porediti babe i zabe. Ja i nisam napisala da ne bi trebalo priznati sebi kad pogresis, dapace. Na greskama se cesto bolje uci nego na ispravno donetim odlukama. Ali ti njoj hoces da nametnes resenje koje je primereno tebi, barem tako deluje kad covek cita tvoje postove..."al da moram birati svakako bih birao ljubav i osobu koja me kapira i podrzava..da je uvek tu nego da imam kesh i kupujem istu.". Hocu da kazem ti biraj kako oces, i ostavi ljudima pravo da sami biraju kako oni hoce. I ne znam odakle ti to o kupovini ljubavi, gde je to Banshee napisala da ce radije da stice da bi kasnije mogla da kupuje ljubav. I zasto bi je uopste kupovala, mlada je, zdrava, prava, lepa, ima vremena za jos milion odluka - dobrih ili losih - a ne vidim zaista nista lose u tome sto zeli da se obrazuje da bi sutra mogla da nadje fin i dobro placen posao i da lepo zivi, jos manje vidim kako je to u koliziji sa nalazenjem ljubavi, mislim uopsteno, ne na trenutnu situaciju koju je opisala. Ako taj i prodje...pa dobro, prosao je, nije im bilo sudjeno. Naici ce drugi. Ne vidim zasto bi se kao neka ocajnica hvatala samo i iskljucivo za tog, kao da je jedini na svetu. Bilo bi lepo da se iz toga izrodi ljubav i veza, ali i ako ne bude tako nece niko propasti.

Mada ako ste oboje slobodni, cemu frka...ne razumem stav da u ovom trenutku ti ne zelis vezu...i po svaku cenu srljas da ne zelis...
Covek nikad ne moze tacno da zna da li je spreman na neke promene ili ne...skocis hrabro ko zaba u baru i plivas...mozda odnos predje u nesto dublje, lepse, mozda ne...to se ne zna...

Slazem se sa Brajanom....u potpunosti....idi glavom kroz zid valjda ces jednom tresnut od beton i doci sebi...
Al posle moze da ti bude zao...

Mislim skoro isto ovako. Mada sam po karakteru dosta slican Banshee ne proracunavam i ne vagam nego skocim i plivam.
Ako postoji obostrana privlacnost, treba ici u tom pravcu jer ta privlacnost i jeste naznaka pravca u kome treba da se ide.
Prijatelje jeste tesko naci, ali kao matori skeptik moram reci da u ovim godinama vise ne precenjujem prijateljstva.
U slucajevima kad muskarac i zena osecaju privlacnost, pokusaj da se bude prijatelj pretvara se u muchenje za oboje. Ne postoji prijateljstvo izmedju muskarca i zene koje moze da zameni tu lepotu i zadovoljstvo spajanja sa osobom koja ti se dopada i kojoj se dopadas.
I zato Banshee, go for it. Nema pravog vremena i mesta ni za sta u zivotu. Prilike grabimo onda kad se ukazu jer se obicno ne ukazuju kad mi hocemo i obicno idealne uslove za nesto nikad ne postignemo.

nisam narucila al osecam da mi sad ne treba,a volim da radim upravo ono sta mi se tada radi
ako i ostanem sama...pa i to je za coveka
necu da se drzim necega sto je mozda dobro i da propustam nesto bolje jer sam se drzala sigurnog u tome je sustina
a trenutno mi zaista ne pada na pamet da idem u tom pravcu...nece mi se i to je to.
nemam sistem da se ne zaljubljujem,vec mu nisam sklona...pisala sam to u vise navrata,uglavnom fazu zaljubljivanja apsolutno preskacem i samo se jednog dana probudim i shvatim da nekog volim...ili ne volim...takva mi priroda sta da radim :neutral:
znam sta trenutno zelim ili ne zelim i uglavnom se tim zeljama i vodim....valjda su nam prioriteti drugacije postavljeni,pa nikad nisam brinula da li cu naci tog nekog...zapravo znam da hocu,nekad,kad budem osetila da mi je trenutak :)

Niti jedno živo biće na planeti Zemlji ne živi samo za sebe, pa tako i ljudski rod.
Društvena smo bića ali zbog tvojih nekih ličnih pobuda, bojiš se upustiti u ljubavnu vezu.
Samo nemoj na kraju da sebe vidiš kao ostarelu babadevojku, bez ikog pored sebe.
A taj trenutak što ga čekaš ili mu se nadaš jednoga dana, može ti doneti samo konja, bez princa.

Niti jedno živo biće na planeti Zemlji ne živi samo za sebe, pa tako i ljudski rod.
Društvena smo bića ali zbog tvojih nekih ličnih pobuda, bojiš se upustiti u ljubavnu vezu.
Samo nemoj na kraju da sebe vidiš kao ostarelu babadevojku, bez ikog pored sebe.
A taj trenutak što ga čekaš ili mu se nadaš jednoga dana, može ti doneti samo konja, bez princa.

i ja joj to isto kazem, plus ima i dobre sise!

Hmm...prvo slab ti racun...dalje,sve citam ovo i mislim se - cvrc Milojka, Banshee...

Prijatelji instalacije, muskarci carape,a ti...? Zena od karijere...:per:

Ako ti ta osoba znaci,usudi se da je 'unapredis' u muskarca i to tvog,pa ces i sebe 'unaprediti' u zenu od zivota,a ne samo karijere...malo ambicioznosti ne skodi :P

Tako se izvlaci iz price ;)

veoma poznata i komplikovana situacija...želiš da ga zadržiš kraj sebe, kao pouzdanog prijatelja...al ti se dopada i kao muškarac...i ne znaš na koju stranu sad da kreneš:D

ako se odlučiš za prijateljstvo, to može loše uticati na mušku sujetu ( da pomisli kako si ga sve ovo vreme samo zavlačila,recimo)...ako se odlučiš za vezu, možeš da dobiješ oba u jednom...al ako vam veza ne uspe, gubiš oba...znači, mač sa dve oštrice...:sad2:

moj savet...distanciraj se od njega izvesno vreme, održavajte kontakt al sa što manje viđanja...naročito u kombinaciji gde ste sami vas dvoje...pretpostavljam da će ti se onda samo kazati šta dalje...napred il nazad...:D

ja nigde nisam rekla da sam zena od karijere niti da mi je to cilj,ali cinjenica je da sada prolazim kroz dosta tezak period gde moram da se potrudim i radim ko konj da bih postigla prosecne rezultate,ybg nije mi lako da slusam i ucim na tri jezika i nema to veze sa organizacijom vec sa objektivnim stanjem stvari pa ne vidim bas ni potrebu za tim "zena od karijere" izjavama...i ono...ako uspem da skrpim dva sata sna nocu dobro je...ispade jos da ko sta radi ja vrtim pare i zavlacim muskarce a ne radim ni jedno ni drugo :neutral:...i nisam osoba koja kuka posle sopstvenih izbora,al ne vidim svrhu spominjanja neke organizacije i amor-vincit-omnia prica kada sam lepo rekla kako stvari stoje :confused:

hvala vam sto navijate al bojim se da mi to ne olaksava situaciju a posebno ne odluku vec me gura u jos vecu dilemu :neutral: i da naravno da je svakim danom sve teze.a i ja sam dosla u poslasticarnicu da pitam za savet o dijeti :sad2: bolje da sam pipkala sise preko majiice,ko sto kaze cika doktor malo ali pametno!:zper:

al hvala na odgovorima u svakom slucaju.

veoma poznata i komplikovana situacija...želiš da ga zadržiš kraj sebe, kao pouzdanog prijatelja...al ti se dopada i kao muškarac...i ne znaš na koju stranu sad da kreneš:D

ako se odlučiš za prijateljstvo, to može loše uticati na mušku sujetu ( da pomisli kako si ga sve ovo vreme samo zavlačila,recimo)...ako se odlučiš za vezu, možeš da dobiješ oba u jednom...al ako vam veza ne uspe, gubiš oba...znači, mač sa dve oštrice...:sad2:

moj savet...distanciraj se od njega izvesno vreme, održavajte kontakt al sa što manje viđanja...naročito u kombinaciji gde ste sami vas dvoje...pretpostavljam da će ti se onda samo kazati šta dalje...napred il nazad...:D
ovo bih inace uradila da sam u obicnim uslovima.ali nisam i objektivno je ovo trenutno apsolutno nemoguce :)

Poslednja izmena:
i da jos nesto
razlicite godine,razliciti zivotni periodi,razliciti prioriteti
tako je i za ljubav i za decu i za sve ostalo
nit je meni sada do dece,nit bi njima bilo do mene!

ja nigde nisam rekla da sam zena od karijere niti da mi je to cilj,ali cinjenica je da sada prolazim kroz dosta tezak period gde moram da se potrudim i radim ko konj da bih postigla prosecne rezultate,ybg nije mi lako da slusam i ucim na tri jezika i nema to veze sa organizacijom vec sa objektivnim stanjem stvari pa ne vidim bas ni potrebu za tim "zena od karijere" izjavama...i ono...ako uspem da skrpim dva sata sna nocu dobro je...ispade jos da ko sta radi ja vrtim pare i zavlacim muskarce a ne radim ni jedno ni drugo :neutral:...i nisam osoba koja kuka posle sopstvenih izbora,al ne vidim svrhu spominjanja neke organizacije i amor-vincit-omnia prica kada sam lepo rekla kako stvari stoje :confused:

hvala vam sto navijate al bojim se da mi to ne olaksava situaciju a posebno ne odluku vec me gura u jos vecu dilemu :neutral: i da naravno da je svakim danom sve teze.a i ja sam dosla u poslasticarnicu da pitam za savet o dijeti :sad2: bolje da sam pipkala sise preko majiice,ko sto kaze cika doktor malo ali pametno!:zper:

ovo bih inace uradila da sam u obicnim uslovima.ali nisam i objektivno je ovo trenutno apsolutno nemoguce :)

Uh,Banshee....
Htedo ja da pohvalim cika diktora za taj savet,ali uvuci cu se u pricu...:P

Pa razgovaraj sa njim i olaksajte jedno drugom....sve bi sama da resis....:think:

Sta ti je supermoderator...:P

pa....kad ne volim da se oslanjam na druge...zapravo mrzim to,uzasno me uznemirava svaka pomisao da odluke koje se ticu mene ne zavise samo od mene :neutral:

uzas zivi...i da blizina je ucinila svoje :rida:

nisam se zaljubila svega mi
samo je pocela da se javlja obostrana privlacnost i to preti da syebe ceo sistem
eto tako :I

Zasto bi to syebalo sistem...? Odluke koje se ticu samo tebe ce uvek zavisiti samo od tebe.Osoba pored tebe moze samo da ti pomogne,da te podrzi.Bojis se da ces poceti da zavisis od nekog ?Ne.To nije tacno.Da ce ti biti potreban?Da.To je tacno.I ti ces njemu biti potrebna.
Opusti se malo.Ne dozivljavaj to sto osecas kao pretnju.U strahu su velike oci.Lako se osecaji predimenzioniraju.Malo opustenije...

p.s. ne mogu da verujem da dajem savete.........osecam se ko tetka Saveta(sto bi Brajan rekao...:P)

unesi u sve malo humora i druzenja i dozvoli stvarima da se dogode kakve god one bile.ne mozemo uvek imati kontrolu nad svim dogadjajima u zivotu...a i ne treba.

;)

Po uvodnom postu - opsirnost i zbrdodolnost - rekao bih da malo treba da se sredis, pa onda da postavis pitanje, jer bas nisam siguran da znas sta hoces. (ili nisam dovoljno pazljivo citao, ali sam svakako uhvatio ton post-a)

nema od tog posla ništa, a i tebi je jasno...kad piješ, možda i bude nešto, al ćeš da se samoopljuješ posle...privlači on tebe, ali taj crv nije baš mnogo jak...
iskreno faš,
njamu..

pa....kad ne volim da se oslanjam na druge...zapravo mrzim to,uzasno me uznemirava svaka pomisao da odluke koje se ticu mene ne zavise samo od mene :neutral:

uzas zivi...i da blizina je ucinila svoje :rida:
Заиста имаш велики проблем.
Треба да останеш разумна и да не пореметиш своје планове.
При том, он треба да те разуме и остане мишљења колико си ти дивна особа.
И разумна, да...
Јер, шта ти у ствари хоћеш?
Једино ти је стало да се "ситуација" разјасни. (Јасно си рекла да нећеш ништа са њим)
Можеш ти то врло лако... Али поента је изгледа "не затворити дупетом врата".

Ај га мало боље опиши да ти поставим сцену и осмислим дијалог. :neutral:

(Иначе, знам многе који су тако планирали сваку ситницу. Врло разумни људи, али не и мудри. Живот је непредвидив, и игра по својим правилима. Ти наравно треба да га усмераваш, али и да будеш паметна и да сваки значајан тренутак или шансу искористиш. Ал добро. Сама си рекла да ионако радиш по свом.)

i da blizina je ucinila svoje :rida:

Ne bi blizina mogla da ucini nista da se vas dvoje niste ocigledno super poklopili... ;) Ok ako je u pitanju nedostatak fizickog vremena, ali eto, mozete da pricate i odlozite malo citav pricu.

Ponovicu smo jednu stvar koju sam napomenu. Ali u ogromnom postu, pa nije mozda dovoljno naglasena, a to je istina koju retko ko priznaje. 'Samo prijateljstvo' je precenjeno. I prema prijateljici i prema prijatelju. Verovatno necete ceo zivot biti tako bliski prijatelji kao sada. I ako budete, to ce biti zato sto nemate nikog u svom zivotu, ili imate, ali ste nesrecni. Ako ces da zrtvujes i najmanje emocije(koje su ocigledno malo dublje) zbog nekakvog prijateljstva koje ce ti ostati 'za ceo zivot', slaba ti je racunica... Los argument...

Stvarno izgledamo kao poslasticari koji te pokusaju odvratiti od dijete :)

Dete od pet godina i ne donosi odluke samostalno jer je dete. Banshee nije dete, punoletna je, te nemoj porediti babe i zabe. Ja i nisam napisala da ne bi trebalo priznati sebi kad pogresis, dapace. Na greskama se cesto bolje uci nego na ispravno donetim odlukama. Ali ti njoj hoces da nametnes resenje koje je primereno tebi, barem tako deluje kad covek cita tvoje postove..."al da moram birati svakako bih birao ljubav i osobu koja me kapira i podrzava..da je uvek tu nego da imam kesh i kupujem istu.". Hocu da kazem ti biraj kako oces, i ostavi ljudima pravo da sami biraju kako oni hoce. I ne znam odakle ti to o kupovini ljubavi, gde je to Banshee napisala da ce radije da stice da bi kasnije mogla da kupuje ljubav. I zasto bi je uopste kupovala, mlada je, zdrava, prava, lepa, ima vremena za jos milion odluka - dobrih ili losih - a ne vidim zaista nista lose u tome sto zeli da se obrazuje da bi sutra mogla da nadje fin i dobro placen posao i da lepo zivi, jos manje vidim kako je to u koliziji sa nalazenjem ljubavi, mislim uopsteno, ne na trenutnu situaciju koju je opisala. Ako taj i prodje...pa dobro, prosao je, nije im bilo sudjeno. Naici ce drugi. Ne vidim zasto bi se kao neka ocajnica hvatala samo i iskljucivo za tog, kao da je jedini na svetu. Bilo bi lepo da se iz toga izrodi ljubav i veza, ali i ako ne bude tako nece niko propasti.

Pa to treba nju da pitas posto je to ona stavila u dva kosha..mi je ubedjujemo da je to moguce iako se prepusti ljubavi..vi pokusavate ograniceno napraviti ili ili..i mislite da mi solimo pamet..pa ti meni reci..da li postoji starija osoba..iskusnija..ne mora da ti bude uzor ili idol..da ces poslusati ili uzeti u razmatranje njegov savet..ako je ocigledno da ima vise iskustva samo zahvaljujuci godinama?dakle da li mislis da je moguce ako je neko proziveo vise da zna vise..bez obzira da li se ti slazes sa njegovim iskustvom i nacinom zivota..bez obzira koja je tema u pitanju..ti automatski odbacujes sve redom ko tinejdzer..to se tako ne radi

Back