Konzerva i tunjevina

bezibre!

Poznat
Banovan
Poruka
8.923
okej imamo konzervu, čovekovu fasadu, ponašanje, pokrete, mimiku, fizicke karakteristike, nošenje...
imamo nešto valjda u konzervi, tunjevinu recimo, neki sadržaj - njegovu suštinu, ličnost, ideje, vrednosti, shvatanja...

e sad mislite li da je na osnovu konzerve moguće makar malo provaliti kakva je tunjevina unutra, i pored svih pokušaja da se etiketom zamaskira

ili da tunjevinu nikada ne spoznaš dok je ne otvoriš i pojedeš s kilo luka amožžda ni tad?

Zavisi, nekada se čovekovo spolja i unutra podudare:), a nekada ne:(:eek:. Neko želi da pruži lažnu sliku o sebi, pa se vešto zakamuflira:cool:. Sve dok ne otvoriš konzervu... A onda, možda ti se svidi sadržaj, možda ne. Nisu sve tunjevine iste. Još ako im je prošao rok upotrebe, bolje ti je da zapušiš nos. Isto tako, nisu ni sva nepca ista. Ne prijaju svim ljudima iste stvari. Setih se jedne lepe misli Čehova - Na čoveku sve mora biti lepo, i duša i telo i odelo. Ja bih ovde prednost dala duši:heart:.

Znaci ne mogu da verujem....koji sinhronicitet........Umirem gladan a ceka me obrok i reko aj da otvorim samo jos jednu temu - i to ovu tunjevina i odmah mi zakrcase creva jer tunjevinu sam spremio da jedem ahahahahahahahahahahahahah

Da su autori psiholoskih knjiga covekovu licnost opisivali ovako opisnim terminima studenti psihologije bi lakse savladjivali gradivo a pisac psiholoskog recnika bi bankrotirao ahahahaha:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

A Frojd izmisljao Id ego superego,libido :hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf::rotf:Trebao covek da napravi bre teoriju tunjevina,sardina,pasulja tetovca u konzervi,mesnog nareska i pilece pastete:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:

Izvini ali mnogo mi je smesno kada neko zameni psiholoski naucne termine sa nekim terminima iz bakine kuhinje pa psihoanaliza i dijagnoza izgleda kao recept za princis krofne:rotf::rotf::rotf::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::D:D:D:D:mrgreen::mrgreen::hahaha::hahaha::rotf::rotf::whistling:

okej imamo konzervu, čovekovu fasadu, ponašanje, pokrete, mimiku, fizicke karakteristike, nošenje...
imamo nešto valjda u konzervi, tunjevinu recimo, neki sadržaj - njegovu suštinu, ličnost, ideje, vrednosti, shvatanja...

e sad mislite li da je na osnovu konzerve moguće makar malo provaliti kakva je tunjevina unutra, i pored svih pokušaja da se etiketom zamaskira

ili da tunjevinu nikada ne spoznaš dok je ne otvoriš i pojedeš s kilo luka amožžda ni tad?

retki imaju ljusturu ko konzervu

A zašto baš tunjevinu?

Naravno da konzerva može da nam kaže mnogo toga o onome što se nalazi unutra, samo ako znamo da gledamo.

A zašto baš sa lukom?

Sve je onako kako izgleda.

Najcesce.
Ako nesto izgleda cudno, najcesce i jeste cudno
Ako izgleda bolesno, obicno i jeste bolesno
Nema ispod fasade bog zna sta drugacije.
U najvecem broju slucajeva
A izuzeci samo potvrdjuju pravilo
Samo treba znati posmatrati i tumaciti
Ili bar imati neki osecaj za to, koji se tesko moze nauciti
Ili ga imas ili ne
Oni koji ga nemaju stalno se zale kako ih ljudi razocaravaju ili pak, kako ih odusevljavaju oni koje su mrzeli.
Samo da bi ih takvi na kraju opet razocarali i da bi ih mrzeli ponovo

Back