Kontrola ljudske rase pomoću genetske manipulacije

Valeria

Elita
Poruka
20.300
Samo jedna ideja ... :) ...

Razmišljala sam - čovek se smatra najsloženijim ( i uslovno rečeno najsavršenijim bićem). Kako to da onda nismo sposobni da se regenerišemo poput nekih mnogo manje razvijenih organizama?
Ako izgubimo zub, zub neće ponovo izrasti (osim ako je mlečni). Ako nam odseku nogu, ona neće ponovo izrasti. I tako dalje...

Međutim, tu i samo se dese svojevrsne "anomalije".
Nađu se ljudi sa izuzetnim regenerabilnim sposobnostima. Davno sam čitala o devojčici iz Italije kojoj je ponovo izrasla šaka nakon amputacije. I sama sam prošla kroz medicinsko stanje iz koga je nemoguće izvući se - što me je i navelo da pomislim da retka moć regeneracije kod pojedinaca nije "izuzetak" i "omaška prirode", već nešto što bi trebalo da je prirodno stanje svakog čoveka.

A onda sam naletela na ovaj članak:

http://www.vesti-online.com/Slobodno-Vreme/Nauka-i-tehnologija/37281/Samoizlecenje-postaje-moguce

Stručnjaci Vistar instituta u Filadelfiji otkrili su da se izgubljeno ili oštećeno tkivo regeneriše kod miševa koji nemaju gen p21.
itd.
Članak nije najsjajnije objašnjen (ima jedna greška), ali eto, glavna poenta je da ljudi poseduju gen koji praktično onesposobljava organizam da se regeneriše.
Ovo je suština:

"U normalnim ćelijama gen p21 ponaša se kao kočnica koja blokira ciklus ćelijske progresije u slučaju oštećenja DNK, sprečavajući deobu ćelija i mogućnost da postanu kancerogene", navela je Heber-Kac.
Istraživači stoga predlažu da se u budućim terapijama gen p21 isključuje tokom procesa zarastanja rane i samo lokalno, na mestu povrede. To bi moglo da se postigne lokalnom primenom lekova, što bi trebalo da svede na minimum nuspojave.

Čitajući taj članak, pomislila sam, možda je kod regenerativnih izuzetaka, kao što je ta devojčica iz Italije, baš kvaka u tome što ne poseduje pomenuti gen, koji sprečava regeneraciju?
Ili je blokiran?

A onda sam pomislila sledeće.. kako uopšte kod tako savršene tvorevine kao što je ljudsko biće može da se nađe tako nelogičan gen, koji bi rešio mnoga pitanja opstanka ljudske rase?
Zar nije idealno oružje jednostavno - usaditi u ljudsku rasu gen koji će joj onemogućiti regeneraciju koja joj po postanku i pripada?
Idealno za kontrolisanje širokih narodnih masa, zar ne?

Danas smo svedoci raznoraznih genetskih manipulacija.. ne bi me čudilo da se nešto odvilo i na globalnom nivou, u cilju lakšeg kontrolisanja stanovništva.
Šta mislite o tome?

p.s. razlog zašto sam temu okačila pre ovde nego na pdf-u Alternativne nauke je što ne želim da se ova tema posmatra iz naučnog ugla.. već iz ugla teorija zavere.

ako ćeš iz ugla teorije zavera, proveri malo taj vistar institut i šta su sve radili i kakvu su ulogu imali recimo na polju vakcina :lol:
genetski nam nije ostavljena sposobnost regeneracije, al dobro, imamo samoisceljivanje :lol: ...koje se u startu manje više uspešno remeti vakcinama koje beba dobije po rođenju.
regeneracija nam nije ostavljena planski, jer da jeste, ko bi mogao u budućnosti da zaradi od bioničke protetike? :lol:

Sto bi znacilo da ako bi taj gen bio uklonjen ljudi bi postali dugovecniji i imali sposobnost regeneracije.
Mislim da je sam proces starenja olicen u ogranicenom broju deoba celija i laganim propadanjem DNK/RNK.
Moje neko videnje je da se proces starenja samog tela u teoriji moze zaustaviti (nekim genetskim izmenama) ali u toj prici mozak je najveci problem.Njegove celije,nervi... nemaju nacina da se regenerisu.
Eto nekog mog misljenja po pitanje regeneracije a i starenja koje idu jedno uz drugo.

ako ćeš iz ugla teorije zavera, proveri malo taj vistar institut i šta su sve radili i kakvu su ulogu imali recimo na polju vakcina :lol:
genetski nam nije ostavljena sposobnost regeneracije, al dobro, imamo samoisceljivanje :lol: ...koje se u startu manje više uspešno remeti vakcinama koje beba dobije po rođenju.
regeneracija nam nije ostavljena planski, jer da jeste, ko bi mogao u budućnosti da zaradi od bioničke protetike? :lol:

Baš je i bilo priča o vakcinama na pdf-u, moraću malo da prekopam teme.
Ali gle.. vakcine dođu ovde kao šlag na torti :lol: ... to je uticaj spolja..
A genetska manipulacija je dubinsko manipulisanje.. ne treba ti nikakvo dodatno sredstvo, osim ako nećeš nešto da pečatiraš.

Sto bi znacilo da ako bi taj gen bio uklonjen ljudi bi postali dugovecniji i imali sposobnost regeneracije.
Mislim da je sam proces starenja olicen u ogranicenom broju deoba celija i laganim propadanjem DNK/RNK.
Moje neko videnje je da se proces starenja samog tela u teoriji moze zaustaviti (nekim genetskim izmenama) ali u toj prici mozak je najveci problem.Njegove celije,nervi... nemaju nacina da se regenerisu.
Eto nekog mog misljenja po pitanje regeneracije a i starenja koje idu jedno uz drugo.

E vidiš.. kod "čuda prirode" - SVE se regenerisalo.
I nervi čak. Zašto su nervi toliko "specijalniji" od ostatka tela? Ne govorim o medicinsko-naučnom smislu.

Hajde sad da odemo malo dalje.

Odakle ljudima priče o besmrtnosti vampira i drugih čovekolikih bića?
Zar nije i tu mogla da bude i pitanju samo vešta genetska manipulacija? :think:
Ili možda "neuspešna" genetska manipulacija koja se otrgla kontroli (pa se o takvim čovekolikim bićima sprovodila kampanja kako bi bili sistematski uništavani)?
Slučajno je bićima ostavljena uslovno rečeno besmrtnost ili makar visoka regenerabilna moć?

I koji su se razmnožavali bez žena? :think:
Ali kažem.. nije to smer u kome sam zamislila da ide tema... :lol: ...

Ne, toliko daleko ne ide ni biblija.

Možda za jedno petstotinak godina
(akobogda z:lol:)

Genetsko unazađivanje čoveka, evidentirano na raznim stranam meni je verovatnije prouzrokovano nekom prastarom kataklizmom gde je došlo smrti velikog dela ljudske populacije i gde je jedini način da preživeli produže vrstu bio da podižu rodoskrvnu decu. To mi je verovatnije nego da se neko umešao i namerno editovao naše pretke u lite beta verziju.
Moguće je i da je sa kataklizmom išlo i povećanje zračenja iz svemira, usled slabljenja magnetnog polja Zemlje. to je dodatno moglo da unazadi kodove naših suksukurđela, čak i da se nisu proredili do rodoskrvnuća.

I koji su se razmnožavali bez žena? :think:
Ali kažem.. nije to smer u kome sam zamislila da ide tema... :lol: ...

Ok, ti si zamislila nešto, ali kad želiš da pričaš o bilo kojoj temi, potrebno je sagledati temu iz svih uglova, i ne izbegavati ove ili one teorije/činjenice/tačke gledišta iz ovih ili onih razloga.
Ako se pretpostavi da je preko adama i eve simbolički prikazano prvo uspešno razdvajanje polova na muški i ženski, onda nije nemoguće da su se pre toga razmnožavali bez žena, tj da su se, laički rečeno, klonirali :lol:
Ono što ostaje nejasno iz uvodnog posta je - gde si ti smestila tu genetičku manipulaciju na skali linearnog vremena? I pošto si rekla da te ne interesuje naučni ugao priče, već ugao teorije zavera, reci odmah koje teorije zavera ne dolaze u obzir za razmatranje na ovoj temi :lol:

Moguće je i to.
Moguće je da uopšte nema nikakve zavere i zakulisnih manipulacija nama. Nego smo sami sve zamesili.
Materija i duhovno ne idu jedno bez drugog. Ipak živimo u materijanom svetu. Ali moguće je da je preterana okrenutost ka materiji i dovela do svojevrsne degradacije koja se ispoljila na genetskom nivou.
Ako se tako nesto i desilo pravo pitanje je zasto bi se neko bice sa npr. 4 denziteta uopste spustalo na nize denzitete za stalno.

Back