Kontraevolucija

Skupovi.
Različitost skupova.
Moraš da razlikuješ apsolutne istine od ljudskih istraživanja i primećivanja koje zatim opisuju rečima. Fundamentalna istina je jedan, postojanje. Od toga nema ni dalje ni bliže, sve što se iz toga deli je iluzija, skupovi, razdvajanje jednog i jedinog, osnove.
Ljudska 'istina' su skupovi tih jedinica, razlikovanje jednog od drugog. Umesto stapanja, razlaganje.

Jezik kojim se služiš, da bi imao smisao, moramo se složiti oko značenja reči koje koristimo. Ako ti kažeš drvo a ja mislim na auto i ti pričaš o drvetu a ja o autu a koristimo istu reč, šta misliš, kad bismo se sporazumeli? Nema to nikakve veze sa naučnicima, već razumevanjem reči koje koristimo. Razlika između smisla i besmisla. Ako se nismo dogovorili da jedna definicija, reč znači jedno i da je oboje koristimo u istom smislu, onda se nikada ne možemo sporazumeti.
"Jezik kojim se služiš, da bi imao smisao, moramo se složiti oko značenja reči koje koristimo" - to može da napiše samo neko nepismen, takvu rečenicu. Mogu mislit koliko si načitan...
Ti si ustvari htio da kažeš da si TI posmatrao proces evolucije, a ne da si to čuo od onih za koje si čuo da su naučnici?

"Jezik kojim se služiš, da bi imao smisao, moramo se složiti oko značenja reči koje koristimo" - to može da napiše samo neko nepismen, takvu rečenicu. Mogu mislit koliko si načitan...
Ti si ustvari htio da kažeš da si TI posmatrao proces evolucije, a ne da si to čuo od onih za koje si čuo da su naučnici?

Šta ti tačno nije jasno u rečenici koju sam napisao? Cela poenta tvog pitanja je moje neslaganje sa Dragoljubovom definicijom reči evolucija. Da li su nju definisali načnici ili je definisao Kurta iz Malog Mokrog, zabole me, bitno je da se ja i ti slažemo oko definicije. kada se ne slažemo, imamo problem. TO je cela poenta.

Evolucija od reči evolutio, razvoj, razvitak iz nižeg i više, iz jednostavnog u složenije. Kada toj definiciji zabodeš neko drugo značenje i redefinišeš tako da obesmisliš diskusiju, nemamo više smislenu diskusiju.

I da li si načitan, ja jesam... Itekako.

Ti jedino što imaš jeste ego veći od glave, pa ti curi iz ušiju i smeta da vidiš istinu. Kao i svakom kvazifilozofu i mudroseru.

Poslednja izmena:
Šta ti tačno nije jasno u rečenici koju sam napisao? Cela poenta tvog pitanja je moje neslaganje sa Dragoljubovom definicijom reči evolucija. Da li su nju definisali načnici ili je definisao Kurta iz Malog Mokrog, zabole me, bitno je da se ja i ti slažemo oko definicije. kada se ne slažemo, imamo problem. TO je cela poenta.

Ti jedino što imaš jeste ego veći od glave, pa ti curi iz ušiju i smeta da vidiš istinu. Kao i svakom kvazifilozofu.
Ti imaš kvazimozak. A moj ego je veoma velik, moćan, i daleko veći od prosječne ljudske glave.

Ti imaš kvazimozak. A moj ego je veoma velik, moćan, i daleko veći od prosječne ljudske glave.

Da imam 'kvazimozak' (hebote, nove reči), ti ne bi potvrdio ono što sam rekao, već bih ja bio u krivu a ti bi se vadio da nemaš veliki ego.
Egoisti su ljudi bez osećaja za jedno, i najdalje su od sagledavanja istine, da je sve jedno.
Iako si na početku teme bio jako blizu, propao si u subjektivnost...
Ne razlikuješ apsolutno, 'objektivno' jedno, i ono što se dešava unutar tog 'jednog'.
To su dve različite stvari.
To 'jedno' je postojanje, skup svega u postojanju, ako se to tako može rečima izraziti.

Poslednja izmena:
Da imam 'kvazimozak' (hebote, nove reči), ti ne bi potvrdio ono što sam rekao, već bih ja bio u krivu a ti bi se vadio da nemaš veliki ego.
Egoisti su ljudi bez osećaja za jedno, i najdalje su od sagledavanja istine, da je sve jedno.
Iako si na početku teme bio jako blizu, propao si u subjektivnost...
Nepismenjače, Ego i egoizam su različite stvari, nisi ti završio ni srednju školu vidim...

Nepismenjače, Ego i egoizam su različite stvari, nisi ti završio ni srednju školu vidim...

Naravno da jesam, ego, 'ja', egoizam, prevelika samovažnost.
Od te samovažnosti ništa ne shvataš, misliš da si bitan. Bitan si, samom sebi, nikome više, ali i to je iluzija.
To je samo tvoj nagon, isprogramiranost.
Ti si nebitan, blipić u postojanju koji je danas u ovoj formi, sutra rasplinut u apsolutnom postojanju...promenićeš oblik, skupovi elemenata koji te čine rasplinuće se, i skup koji nazivaš ti prestaće da postoji na taj način, drugim rečima, ti ćeš kao takav skup nestati, raširiti se u besmisao po postojanju.

Naravno da jesam, ego, 'ja', egoizam, prevelika samovažnost.
Od te samovažnosti ništa ne shvataš, misliš da si bitan. Bitan si, samom sebi, nikome više, ali i to je iluzija.
To je samo tvoj nagon, isprogramiranost.
Ti si nebitan, blipić u postojanju koji je danas u ovoj formi, sutra rasplinut u apsolutnom postojanju...promenićeš oblik, skupovi elemenata koji te čine rasplinuće se, i skup koji nazivaš ti prestaće da postoji na taj način, drugim rečima, ti ćeš kao takav skup nestati, raširiti se u besmisao po postojanju.
Vidi, ako te žena vara sa komšijom, ja tu ništa nisam kriv...

Back