- Poruka
- 82
"Jezik kojim se služiš, da bi imao smisao, moramo se složiti oko značenja reči koje koristimo" - to može da napiše samo neko nepismen, takvu rečenicu. Mogu mislit koliko si načitan...Skupovi.
Različitost skupova.
Moraš da razlikuješ apsolutne istine od ljudskih istraživanja i primećivanja koje zatim opisuju rečima. Fundamentalna istina je jedan, postojanje. Od toga nema ni dalje ni bliže, sve što se iz toga deli je iluzija, skupovi, razdvajanje jednog i jedinog, osnove.
Ljudska 'istina' su skupovi tih jedinica, razlikovanje jednog od drugog. Umesto stapanja, razlaganje.
Jezik kojim se služiš, da bi imao smisao, moramo se složiti oko značenja reči koje koristimo. Ako ti kažeš drvo a ja mislim na auto i ti pričaš o drvetu a ja o autu a koristimo istu reč, šta misliš, kad bismo se sporazumeli? Nema to nikakve veze sa naučnicima, već razumevanjem reči koje koristimo. Razlika između smisla i besmisla. Ako se nismo dogovorili da jedna definicija, reč znači jedno i da je oboje koristimo u istom smislu, onda se nikada ne možemo sporazumeti.
Ti si ustvari htio da kažeš da si TI posmatrao proces evolucije, a ne da si to čuo od onih za koje si čuo da su naučnici?