Konkurisanje za posao

Koliko je pametno slati prijave za posao ukoliko ne ispunjavamo sve uslove konkursa? Kakav je stav poslodavca i zaposlenih iz ljudskih resursa po tom pitanju?
Ne slusaj sto ti kazu ovi ostali...salji prijave.
Tako je striptizeta dobila posao u ministarstvu , druga u telekomu, treca u ..... firmi...
Nisu pisale da imaju ono sto se trazilo u konkursu , nego su u rubrici hobi napisale striptiz i ples sa sipkom...fotka obavezno.

Konkuriši ukoliko smatraš da te taj posao interesuje i pored toga što ne ispunjavaš sve uslove zadate konkursom. Ne zaboravi kako je zaposlenje obostrana potreba, i tebe kao kandidata i njih kao poslodavca, gde svako želi da učini sebe interesentanijim za drugu stranu kao i da dobije što više za što manje idealno. Po rečima poznanika koji imaju dodirne tačke sa procesom selekcije kandidata u firmama retke su prijave koje se u potpunosti poklapaju sa traženim ali bitno je da uoče ljudski potencijal koji stoji iza (takođe kažu i kako sami kandidati prečesto umeju da preuveličavaju svoje poznavanje traženih oblasti, to je već 'prodaja sebe' i i na to se gleda blagonaklono ili u najgorem slučaju indiferentno). Veza uvek postoji, samo se to naziva preporuka, bilo od bivšeg poslodavca ili saradnika od kojih se neki mogu sada nalaziti u firmi gde se javljaš za posao, tako da, ukoliko imaš koga iscimaj ih ukoliko ne nemož promeniti i ne brini brigu. I srećno.

Konkurisi samo za ono za sta ispunjavas uslove, inace gubis vreme nadajuci se da ce neko da te zaposli a ne ispunjavas sve uslove. Mada ni to ti nije nikakva garancija da ces dobiti posao, opet zavisi iz koje si struke.

Jedna kompanija je oko nove godine na infostudu objavila oglas za posao na koji se do sad prijavilo oko 50 ljudi i sad nekoliko dana pre kraja roka za konkurisanje je objavila oglas za istu poziciju na LinkedIn sajtu. Zašto to rade, da li je stvarno moguće da od tih 50 kandidata nijedan nije dovoljno dobar, pa moraju dalje da traže?

Jedna kompanija je oko nove godine na infostudu objavila oglas za posao na koji se do sad prijavilo oko 50 ljudi i sad nekoliko dana pre kraja roka za konkurisanje je objavila oglas za istu poziciju na LinkedIn sajtu. Zašto to rade, da li je stvarno moguće da od tih 50 kandidata nijedan nije dovoljno dobar, pa moraju dalje da traže?
1. Да, могуће је. Поготово за специфичне стручне позиције.
2. А зашто не би окачили и на Линкедин? Компанији је у интересу да нађе најбољег кандидата без обзира на то колико их је, и са које платформе су послали ЦВ

Novo pitanje:

pre oko tri meseca sam konkurisao za jednu poziciju direktno na sajtu kompanije, oglas je u međuvremenu istekao i javljeno mi je da nisam prošao dalje

danas vidim da je taj isti oglas ponovo aktivan i kada ga otvorim da se prijavim, piše mi da sam se već prijavio, tj ostala su dokumenta od prijave pre tri meseca, a ne mogu da ih izmenim

Pitanje: da li smo svi mi što smo se ranije prijavili već otpisani, ili će se i naše prijave od ranije uzeti u razmatranje + novo što dođe?

Back