Koncept "soulmate's"

Manastirka

Buduća legenda
Poruka
31.849
Koncept srodnih duša ili možda čak i svojevrsni fenomen je star koliko i Biblija, tako kažu,...verovatno je i stariji.
Postoji mnogo teorija i vrsta,...ali ovde se misli na onaj ljubavni koncept.
Kinematografija je takođe obradila ovaj fenomen pre svega u komercijalne svrhe, pa danas postoji mnogo filmova na tu temu. Neki su čak i dobri.
E sad,...ono što mene zanima jeste vaše mišljenje o tome da li ovako nešto stvarno postoji ili ne, koliko je to retka ili česta pojava i da li u toku života svaki čovek i žena, dobiju priliku da upoznaju svoju srodnu dušu ili je to privilegija?
Jeste li ili niste upoznali svoju "srodnu dušu"? Ili čekate.
Hvala.

Ok,...to su već naše svesne odluke. Živimo obično sa posledicama naših odluka.To je realnost.
Šta biva sa ovim konceptom nadalje? Čekamo do sl.reinkarnacije? 😁
Ako krenemo od pretpostavke da se reinkarniramo, onda su soulmates oni koji su u prošlosti bili skladno zajedno ali su iznenada, a često nasilno, razdvojeni. I onda ostaje praznina, nedorečenost, koje duša u novoj reinkarnaciji traži. Neka sećanja iz prethodnih života su igrađena duboko u nama i mi ih shvatamo kao intuiciju, podsvest i slično.

Ako krenemo od pretpostavke da se reinkarniramo, onda su soulmates oni koji su u prošlosti bili skladno zajedno ali su iznenada, a često nasilno, razdvojeni. I onda ostaje praznina, nedorečenost, koje duša u novoj reinkarnaciji traži. Neka sećanja iz prethodnih života su igrađena duboko u nama i mi ih shvatamo kao intuiciju, podsvest i slično.
Da,...to je jedna od teorija. Ali nekad, to jest negde postoji početak. Zašto je baš neko tvoja "srodna duša", teško je racionalno objasniti. Jer nije to izbor srca i mozga, nego duše.

Da,...to je jedna od teorija. Ali nekad, to jest negde postoji početak. Zašto je baš neko tvoja "srodna duša", teško je racionalno objasniti. Jer nije to izbor srca i mozga, nego duše.
Po kvantnoj teoriji, ne samo što su svi ljudi povezani nego je sve u univerzumu povezano. U ljudima postoji nagon da tu povezanost svesno dožive. Nekada sretnemo ljude koji rezoniraju nama bliskom frekfencijom i mi se za njih lepimo kao za srodnu dušu. Ne umeći bolje da objasnimo, svedemo na elementarne stvari koje znamo - ljubav i propratne elemente :)

Poslednja izmena:
Po kvantnoj teoriji, ne samo što su svi ljudi povezani nego je sve u univerzumu povezano. U ljudima postoji nagon da tu povezanost svesno dožive. Nekada sretnemo ljudi koji rezoniraju nama bliskom frekfencijom i mi se za njih lepimo kao za srodnu dušu. Ne umeći bolje da objasnimo, svedemo na elementarne stvari koje znamo - ljubav i propratne elemente :)
Lijepo rečeno 🌹

💡 Šta zapravo znači soulmate – u jednoj rečenici?

Soulmate je osoba s kojom se osećaš kao da si kod kuće, bez potrebe da glumiš, popraviš sebe ili objasniš ono što još ni sam ne razumeš.
I to je to. Nije bajka, nije savršenstvo. To je energetski klik + emotivna sigurnost + prihvatanje.

🧨 Danas – da li koncept još ima smisla?

Ima, ali je mutirao. Umesto sudbinske ideje “samo jedna osoba na svetu”, moderni soulmate znači:
neko ko nas vidi u srži
ko nas ne pokušava menjati
s kim možeš da ćutiš, da se smeješ, da se ***** i da se svađaš – bez straha da će otići kad vidi tvoje mrakove
Možda nije večan. Možda se ne oženiš njime.
Ali dok traje – osećaš da si živ.

(isečak dijaloga sa... zna se kim..) ;)

Back