KONAK

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ево сада управо роним у дубине Љосине зване "Разговор у катедрали". Човек је форму дијалога довео до савршенства. Дакле све препоруке (иако сам у почетку имао веома негативно мишљење о њему покајао сам се, макар што се тиче ове књиге).

Срки, могу ли да кажем да је Достојевски прецењен писац, да су га комунисти воздигли на пиједестал који му не припада, а да не будем стрељан отрцаним паролама? Ово ипак остаје субјективно мишљење :banovati:

Za Ljosu imam isto mišljenje kao i ti pre čitanja. I dve osobe su me do sad razuveravale :D
Ali za sada bez uspeha :)

Možeš slobodno pričati šta hoćeš :D Meni je on genije. Iako mi je kad sam bio mladji bio dosadan sa svojim kilometarskim opisima. Sad sam valjda ušao u nove realnosti :lol:
"Zapisi iz podzemlja"...pa to je savšreno.

I oko Kiša se ne slažemo, ali "Enciklopedija mrtvih"...A doduše nisam ni ja zadovoljan tim tvojim Markesom, eto ti sad :lol:

Pozdrav Serpent!

Za Ljosu imam isto mišljenje kao i ti pre čitanja. I dve osobe su me do sad razuveravale :D
Ali za sada bez uspeha :)

Možeš slobodno pričati šta hoćeš :D Meni je on genije. Iako mi je kad sam bio mladji bio dosadan sa svojim kilometarskim opisima. Sad sam valjda ušao u nove realnosti :lol:
"Zapisi iz podzemlja"...pa to je savšreno.

I oko Kiša se ne slažemo, ali "Enciklopedija mrtvih"...A doduše nisam ni ja zadovoljan tim tvojim Markesom, eto ti sad :lol:

Ово, Злочин и казна и Бедни људи су једине његове књиге у којима сам пронашао понешто добро.
Ајес вала ти волиш црњаке. :cool:

Hmm a dali bi moglo nesto od Jean - Paul Srtre i recimo jedno veoma dobro delo, jes je malo tesko da se i razume ako nije u tom fahu ali jedno od njegovih dela, : Being and Nothingness ( ili kako bih Ja ga preveo - Biti i nistavilnost.

Being ima vise znacenja, ....Ne znam da li i imaknjiga u prevodu na Srpskom.

A dali ste za citanje dela Toma, bese ako se ne varam 12 knjiga ERIHA MARIA REMARKA....

prevedena je kao ''Bića i ništavila''

- - - - - - - - - -

i men ije delovalo povrsno

ali sam dobila knjigu i procitala sam je

ima pametnih pricica i saveta

ne nije tog tipa knjiga vec je vise psiholosko religiozna
preporucujem knjigu treba nju prvo procitati a " Novi dan" je nadogradnja iste

znaci obicna psihologija
sa elementima duhovnog
ima i mudrih kratkih pricica sa poukom

I koje religije je umuljao?

Nemam pojma. Taj De Melo mi deluje kao neka "Self help" stvar :D Pa izbegavam...Možda i grešim, stvarno nemam pojma ništa o tom čoveku.
Osim one priče o orlu koji je postao kokoška :lol:

I ja izbegavam popularnu psihologiju. Metnu dobar naslov, nakite se tuđim perjem
(čitaj citatima), tobož nekim velikim životnim iskustvom.. sve je lako, bajno i sjajno..

Pročitaš jednu, sve si ih pročitao.

Књиге од Тонија Бузана не бих назвао самопомоћ, али свакако вреди прочитати.

Imam njegovih 4-5 i mislio sam da ih tamo negde menjam (ima valjda ono staro za staro :D al su kao nove :D ) za bilo šta korisnije :lol:
Hteo ja da brzo čitam, ali ništa nisam brži nego kad sam počeo čitati :D

Moj predlog je uzeti nešto sa čim se potpuno ne slažeš i to čitati: Mislim što se tiče ovih religijskih i filozofskih tema. :D

Eto odoh ja...pozdrav i laku noć svima... :bye:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back