KONAK

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni bi baš bilo dosadno da ne slavim ništa...dok se svi smeju, druže i uživaju da sedim kući i namćorišem i pevam pesmicu...

uzivaju u cemu :lol: u cemu ja ne smem :lol:

pogresno shvatas sta znaci ne slaviti.... ne obelezavcam taj dan kao religiozan znaci da se ne drzim tih nametnutih obicaja :zelenko3:

znaci ne slavimo samo paganske praznike ne slavimo ih niti to treba slaviti

Tako kaze Bog :zelenko2:

Znaci ako svi cine greh hajde i ja :lol: jel ta logika...

A vi van praznika se ne smejete niti zovete drustvo niti se vidjate sa prijateljima???

niko mi ne zabranjuje da mi bude dobro :zelenko2:

Mi jednostavno ne vodimo racuna o crvenim slovima mogu kada hocu da zovem drustvo i da se zabavim....

Ili da izadjem negde...

Vera mi ne brani zabavu koja je dolicna...

a dosadno mi nije, iskoristila sam praznike da zovem prijatelje kod kuce i imali smo druzenja

a te odredjene dane ne obelezavamo niti te obicaje drzimo...

znaci ako nisam lomila cesnicu da mi nije bilo lepo jel :lol:

Ja pravila gibanicu kolace za prijatelje, i takodje ono sto volim da jedem... neku piletinu itd...

Poslednja izmena:
znaci ako nisam lomila cesnicu da mi nije bilo lepo jel :lol:
Kad pomenu česnicu, kod mojih rođaka urnebesan događaj sada za Božić... stavljen pravi dukat u česnicu, svi odlomili po parče, pojeli, i dukata nema. Ono malo što je ostalo se za tili čas pretvorilo u mrvice - al' dukata i dalje nema. Niko ga nije našao, domaćica ga stavila u testo, ali je volšebno ispario. Nikome nije jasno šta se desilo.

Kad pomenu česnicu, kod mojih rođaka urnebesan događaj sada za Božić... stavljen pravi dukat u česnicu, svi odlomili po parče, pojeli, i dukata nema. Ono malo što je ostalo se za tili čas pretvorilo u mrvice - al' dukata i dalje nema. Niko ga nije našao, domaćica ga stavila u testo, ali je volšebno ispario. Nikome nije jasno šta se desilo.

pa neko ga progutao valjda :(

jel moze od toga da bude nesto :(

a jel si ti pravio cesnicu? jel si zato bio nesrecan? :zelenko3:

@Mona..pa ni nama niko ne brani da se družimo i volimo i pokazujemo da nam je stalo do nekoga i van ove priče o praznicima.
U pitanju je negovanje duha zajedništva, pripadnosti, tradicije jednog naroda...

pa rekoh ti nemamo obicaje nego kad zelim :lol:

Pa Mona ne možeš biti tako isključiva. Ja koliko znam slavite i vi, recimo imate spomen svečanost, takozvanu Gospodovu večeru za dan Isusove smrti
pa onda recimo imate dan posvećen žrtvama holokausta itd...sve je to isto, na isti kalup, sa istim ciljem...

tesko da slave na dan posvecen zrtvama holokausta. tako da barb ne bih moglada se slozim da je to isto. medjutim ovo prvo verujem da slave :lol:

Mislim da obeležavaju, negde sam čitala o tome...i da, naravno da nije isto ali je sa istim ciljem.
Dakle, cilj je negovanje duha zajedništva, pripadnosti a u njihovom slučaju i stvaranje sopstvene tradicije..

Pa Mona ne možeš biti tako isključiva. Ja koliko znam slavite i vi, recimo imate spomen svečanost, takozvanu Gospodovu večeru za dan Isusove smrti
pa onda recimo imate dan posvećen žrtvama holokausta itd...sve je to isto, na isti kalup, sa istim ciljem...

Pa to nije slavlje, nego obelezavanje tog dana... Gospodove vecere .... samo to...

a ovo drugo nemamo ....

Slavljenje je zna se kakvo... u kom duhu...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back