Konak...

• Začetnik teme Začetnik teme Gerda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa nije isto nešta pričati verujući u to i ...poći ka tome onako ...prečicom...:rotf:
Ma oni samo veruju da veruju.
Ima i ono Matej 5:27-29
27. Чули сте како је казано старима: Не чини прељубе.
28. А ја вам кажем да сваки који погледа на жену са жељом, већ је учинио прељубу у срцу свом.
29. А ако те око твоје десно саблажњава, ископај га и баци од себе: јер ти је боље да погине један од удова твојих неголи све тело твоје да буде бачено у пакао.
A nit' sam video niti chuo za jednooke hrishcane... :D

Da se razumemo. Ja nisam stvoren Ja sam rodjen. A i ti i svi drugi. Znači čovek je rodjen da živi na zemlji. A u carstvo nebesko odnosno ono po učenju JS i zemaljsko carstvo se ide kada no bi...Šta je preduslov osnovni...Da se umre, zar ne...Pa šta onda...Ide ono spavanje od koliko no bi stotina godina...

Hoću da kažem ovo. Zašto ni ti niti iko od vernika ni u ludilu ne pomišlja da malo onako...malo preko reda...krene prema carstvu...otaljavajući se ovog raspadljivog tela odnosno prolaznog života na zemlji...:think:

Lepo ti rekoh da ocekujem vecni zivot na zemlji a ne nebu...
I ne mora se umreti...

Ma oni samo veruju da veruju.
Ima i ono Matej 5:27-29

A nit' sam video niti chuo za jednooke hrishcane... :D

Pa to će biti malo teže. Jer izgleda bivajući da nema jednookih niko ne čini nikakav greh...:rotf:

A ima i ono da i ako se učini greh...odmah bude oprošten...samo se pokaješ i pravac u neki novi greh...:rotf:

vecni zivot je isto u telu....

sta ce mi?? Volim zivot :)

Dobro. To je poznato raselovsko učenje. Ali...nije u ovom raspadljivom telu u kojem smo u životu ovde na zemlji. Mislim dok ne dodje Isus...

A što voliš ovaj život u kojem se stari u kojem ima gomila problema i tako to...kada te čeka onaj večni...bez ikakvih problema bez starenja i tako toga...

nesto si pomesao nije tako...
zivot je zivot, volim ga....

Ti veoma dobro znaš da ja teško nešta pomešam. Ovde je mali problem što nemaš logično objašnjenje. A nemaš ga jer o takvim stvarima se ne izučava na onim proučavanjima stražarske kule.

Nije fazon u tome što je život život i da ga ti voliš već što nisi sigurna da nakon smrti može da bude ono u šta veruješ da treba da bude.

A da te pitam ovako. Onako hipotetički daleko bilo. Budeš paralizovana. Da li bi ti i onda život bio život...i volela ga...

Poslednja izmena:
Znaš šta meni nije jasno. Na osnovu čega vernici priušćuju sebi za pravo da svojataju moral i moralnost...

Odakle im moralno pravo da meni koji nisam vernik oduzimaju moju moralnost...:think:
Pa ne svojataju, vec ga pripisuju Bozi. Al' se onda pokrece pitanje Eutifronove dileme i "Is that which is good commanded by God because it's good, or is it good because God commands it?"... U prvom sluchaju shta je moralno dobro je nezavisno od Boze, pa ti Boza nije ni potreban da bi bio moralan. U drugom sluchaju shta je moralno odluchuje Boza i zavisi od njegove volje i raspolozenja.
Ovo je jedan od zeshcih problema tih koji zagovaraju boziji moral. Neki apologetichari kazu da postoji i treca opcija, da je u Bozinoj prirodi da bude moralno dobar. Al' ko je tvorac Bozine prirode? Ako je Boza, opet se vracamo da je neshto moralno kako se njemu svidja, a ako nije Boza, ajde da obozavamo tog shto je dao moralni kodeks nashem Bozi. :D

Lepo ti rekoh da ocekujem vecni zivot na zemlji a ne nebu...
I ne mora se umreti...

Pa jeste, ne mora se telesno umreti, ali da ne bi telesno umro zauvek, treba da upotrebiš penis i jajca.
A da ne bi umro duhovno zauvek, treba da upotrebiš glavu i uši.
I nemoj biti vulgarna, pa da Boga nazivaš vulgarnim, zato što je čoveku stvorio glavu i uši i penis i jajca.

Izvini ali tvoje je problem ako imas predrasude :)
ja sam ti iznela Biblijdsko glediste i Biblija je jedna :)
problem je sto te osnovne stvari o Bogu ne zna vecina hriscana...
ipak ti hvala sto cenis trud moj da ti objasnim :)
:cao:

ps zalosno je sto se vecina hriscana odrice Boga ne koristeci njegovo ime...
cinjenica je da je njegovo ime Jehova, JHVH

Ma imam ja Bibliju,
(eno mi je slozena sa turbo folk CDovima :roll: :mrgreen:)
pa mogu virnuti svaki put kada me nesto zanima;)
Kolko mi se cini postoje razlicite verzije, prevodi i tumacenja Biblije :bye:

Valjda su Jevreji nazivali tako Boga, pa se ime Jahve spominje u Starom zavetu,
a u Novom samo Isus. mada nije bitno kako ga nazivaju ljudi, zar ne?
Bog, Isus, Alah, Buda, Jahve...zar to nisu razliciti nazivi za jedno te isto?

......
Hriscanima je verom zabranjeno da prekracuju sebi zivot, jer je on dar od Boga i jer se tako ne postuje ono "neka bude volja Tvoja", pa je samoubistvo smrtni greh.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back