Konak "Kod dobrog čoveka"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne znam ni ja, ali mislim da to ima nekakve veze sa malograđanima iz Beograda, Nigerijom, Ganom i niškim univerzitetom.

- - - - - - - - - -

Pa evri su zle evropske pare, i svi ih se gnušamo.
Ja kad, recimo, dobijem 500 evra, odmah kažem "pu, pu, daleko bilo", i bacim ih u đubre.

- - - - - - - - - -

Posle, kad zagusti, kopam po đubretu. Iz sasvim ne-patriotskih razloga: da platim račune.

Patriotkinjo...:lol:

ja nisam gadljiva na evrice....:mrgreen:

a kako najbolje srednje skole primaju decu koja nemaju sposobnosti..i deca na kraju puknu..ni za pekara nije..:(
O čemu se radi? Hoćeš da kažeš da su naše škole dobre i cenjene?
E to je bilo nekad. Sad talentovani klinci sami skidaju literaturu sa neta i uče ono što ne pripada redovnoj nastavi.
A pomenuti dečko je pored toga išao i u odeljenje za napredne. Na svu sreću pa u Beogradu postoji takvo odeljenje.
A učestvovao je i u pravljenju programa igrice za jednu kompaniju koji je pobedio na konkursu.
Uzgred na te plaćene studeje na Kembridžu primano je samo dvoje iz Srbije. I prošao je. I sad kao jedan od dva najbolja iz Srbije za to mesto, on iz takozvanih "patriotskih" razloga treba da ostane na svome "ognjištu". A svet je u međuvremenu postao globalno selo gde ljudi idu s kraja na kraj sveta, učeći, razvijajući svoje sposobnosti i birajući da rade ono što ih najviše motiviše.
I onda se nađe neki pametnjaković da palamudi o tome kako treba ostati tamo gde si i čekati valja da ti svet dođe sam pred noge. Kako da ne.
I sedeti u kafani sa svojim voljenim društvom i voditi isprazne priče ceo život, umesto biti u vrhu svetskog intelektualnog krema i voditi dijaloge na nivou svojih intelektualnih kapaciteta. A takođe i učestvovati u istraživanjima i stvaranju novih znanja.
Kod nas je uspeh postati estradna zvezda. Ili opljačkati državu a da te ne uhvate.

O čemu se radi? Hoćeš da kažeš da su naše škole dobre i cenjene?
E to je bilo nekad. Sad talentovani klinci sami skidaju literaturu sa neta i uče ono što ne pripada redovnoj nastavi.
A pomenuti dečko je pored toga išao i u odeljenje za napredne. Na svu sreću pa u Beogradu postoji takvo odeljenje.
A učestvovao je i u pravljenju programa igrice za jednu kompaniju koji je pobedio na konkursu.
Uzgred na te plaćene studeje na Kembridžu primano je samo dvoje iz Srbije. I prošao je. I sad kao jedan od dva najbolja iz Srbije za to mesto, on iz takozvanih "patriotskih" razloga treba da ostane na svome "ognjištu". A svet je u međuvremenu postao globalno selo gde ljudi idu s kraja na kraj sveta, učeći, razvijajući svoje sposobnosti i birajući da rade ono što ih najviše motiviše.
I onda se nađe neki pametnjaković da palamudi o tome kako treba ostati tamo gde si i čekati valja da ti svet dođe sam pred noge. Kako da ne.
I sedeti u kafani sa svojim voljenim društvom i voditi isprazne priče ceo život, umesto biti u vrhu svetskog intelektualnog krema i voditi dijaloge na nivou svojih intelektualnih kapaciteta. A takođe i učestvovati u istraživanjima i stvaranju novih znanja.
Kod nas je uspeh postati estradna zvezda. Ili opljačkati državu a da te ne uhvate.

pa ipak nasi profani koji su zavrsili djubretarske fakultete dobro ocene ko treba ici u naprednu skolu..nije sve tako crno to sam htela reci..a moze mnogo bolje naravno..:)

ако кажеш да је србија септичка јама, што подразумева да су онда сви њени грађани гофна, не да се односи на србомрзитеља него на мизантропа осим ако је то у складу са европско-унијским вредностима.
Ne znam, ja ne kažem da je Srbija septička jama, meni je u Srbiji sasvim lepo... (a nije da nisam bio u zemljama koje bi se bukvalno tako mogle opisati)....

...a da imam zamerki - imam, i da ću ih javno izneti - hoću - ali sve stvari treba staviti na vagu, jer nije svakom u Srbiji jednako dobro ili loše.

- - - - - - - - - -

navratim ja , al pustinja...valjda ne nabodem tajming :D
Đe si ti, odlutala mačko? :)

ne znam ni ja sizife dear, a svakako sam zalutala :))

meni se ne otvara yt
msm da je tabakera kriva za sve :lol:
mislim da je jedan klip na predhodnim stranama zaražen...
ha, uspela!
Evo sam slučajno naletela na kuratog lutka i sisatu lutku, zanimljivo
lg-174-1.jpg

lg-175-1.jpg

Poslednja izmena:
Stariji sin je, pišući diplomski rad, bio u obavezi da se oko njega konsultuje sa svojim mentorom. Mentor takođe ima mejl (zvanično obznanjen na sajtu fakulteta), ali ga ne koristi. Zato je sin morao da ide na faks čak i da bi ugovorio termin susreta sa istim profesorom (što podrazumeva višesatno čekanje da „uhvati“ profu u hodniku), pa onda opet da bi se susreo sa njim, predao mu verziju rada, pa zatim da bi ugovorio ponovni sastanak na kojem bi mu profesor vratio rad sa eventualnim ispravkama, pa tako u beskraj ... Profesor, jednostavno, ne zna šta je pdf fajl, niti ga to interesuje. Ajd što ga ne interesuje, nego što ne smatra za shodno ni da javi ako se promeni dogovoreni termin sastanka. Ima studenata koji žive van Beograda, ili koji su bolesni, i nije im ni lako ni jeftino da putuju i zatim pola dana provedu čekajući da nahvataju profesora.
Ovo mi je jako poznato - samo ne mogu da setim odakle!
Već je poduže "u modi" da diplomski rad bude samo formalnost.
Moj je sin hteo da uzme temu koja bi bila nešto sasvim novo. Izložio je to usmeno profesoru, profesor je, usmeno, načelno prihvatio i rekao da mu pošalje na mejl. Sin je odmah poslao. Bez odgovora. Onda je, posle nekog vremena, potražio profesora, našao ga i profesor je čvrsto obećao da će odgovoriti za dan ili dva. Taj se postupak ponavljao (ponekad je samo zato išao iz SD u BG!) dok sin nije digao ruke, uzeo rad kod drugog profesora i završio.
Studenti i njihovo vreme, građani i njihovo vreme, ovde, nikome ne znače ništa!

Jeste ovo kafana ali ne vidim baš neku vezu sa religijom. :(

Poslednja izmena:
mislim da je jedan klip na predhodnim stranama zaražen...
ha, uspela!
Evo sam slučajno naletela na kuratog lutka i sisatu lutku, zanimljivo
lg-174-1.jpg

lg-175-1.jpg
Da sam u tvom krevetu...
nažalost, van njega sam trenutno ali i pored toga smatram da mogu da oborim kako tvoju neosnovanu optužbu, tako i tebe!
Clip sa prethodne strane deluje mi bezazlen, ali bih zato mogao da se kladim u gigabajt svoje memorije, da su ovo dvoje sisato-qratih lutana sa slike izvor zaraze!
Ako obratiš pažnju, na prvoj fotki on je imao bujnu kosu, a na drugoj su oboje bez nje, što ukazuje na moguće posledice hemoterapije!

Poslednja izmena:
a kako dete iz srbije sa zavrsenom srednjm skolom ili faksom nema veze sve je to dz klasa moze da upise kembridz...ako je upisao kembridz onda i nisu lose te nase skolice ...:)

универзитет ко универзитет, најбољи је онај који се највише рекламира
паз молим те смета им папирологија па мора на кембриџ:D

Ne znam, ja ne kažem da je Srbija septička jama, meni je u Srbiji sasvim lepo... (a nije da nisam bio u zemljama koje bi se bukvalno tako mogle opisati)....

...a da imam zamerki - imam, i da ću ih javno izneti - hoću - ali sve stvari treba staviti na vagu, jer nije svakom u Srbiji jednako dobro ili loše.

а ко нема замерки и критика
нисам мислио да си ти то рекао, причам уопштено када неко генерализује неку нацију или државу

али рђавом кур.цу и длака смета

Pojma nemam zašto si mi ovako odgovorio na moju primedbu koja je glasila "Gofna nikada nisu žrtve." :eek:

To je bio tvoj komentar u vezi i ispod ovog posta...

људске жртве нема потребе ни спомињати јер ипак су то само гофна
али зато и даље ћемо се извињавати
није тешко бити фин

Pričano je o razaranjima u vreme NATO bombardovanja a koje je kao bilo za ''naše dobro'' pa je korisnik Sale sarkastično primetio da ljudske žrtve ne treba pominjati jer su to samo gofna u kontekstu onog da je Srbija septička jama u kojoj plivaju govna.

A ti si na to kazao...Gofna nikada nisu žrtve...a iz čega logičkim rezonovanjem i elemetarnim rainalnim razmišljanjem jasno proizilazi da ljudskih žrtava prilikom NATO bombardovanja nije bilo. Zbog toga sam odgovorio onako kako sam odgovorio.

- - - - - - - - - -

Sada vidim da je u pitanju dubok nesporazum. Ja mislim da čovek može ostati čovek (i da obično ostane čovek) čak i kada ga nateraju da živi u septičkoj jami. Ti si izgleda sklon da poveruješ da je sav sadržaj takvog objekta isti. A nije.

Hajde da malo banalizujem. Da li ti misliš da u septičkoj jami postoji bilo šta drugo sem gofana...Ja mislim da ne postoji.

Inače i ja mislim da čovek može ostati čovek ali biva činjenicom da ima i onih koji ono čovek tako usput negde sagube bivajući u prividu uverenja da će ono čovek u njima biti uzvišeno i grandiozno uz pljuvanje po Srbiji kao septičkoj jami.

Inače nije mi poznato ko to koga naterati može da živi u septičkoj jami...Ako je za nekog Srbija septička jama širok mu beli svet...

- - - - - - - - - -

I zato mi je muka od palamuđenja o patriotizmu, kada svi vi vrlo dobro znate da nedovoljno dobro živite, da vam je muka od korupcije, crnih hronika, moralne i materijalne bede koja nas okružuje i nemoći da promenite stvari (koje ne zavise od vas, za koga god glasali na izborima), i da biste vrlo rado posedovali, npr, Audi umesto Zastave.

Muka ti je od palamudjenju o patriotizmu....kaza...

A od ovog ti nije muka...

Ne, ovde se nikad nista nece promeniti jer Srbi jesu stoka.

Srbija je definitivno septička jama. :D

I da te pitam...šta msiliš šta bi bilo kada bi recimo na forumu hr. neko tvrdio da je Hrvatska septička jama u kojoj plivaju govna, da su Hrvti stoka...Ja mislim da bi usledio trajni ban...grešim li...

Čak i ako niste materijalista, onda biste barem želeli da osećate unutrašnji mir. Da ne strepite od vesti, od novih zakona, od toga kako ćete preživeti od prvog do prvog. E, tog unutrašnjeg mira ovde nema. Ni budistima u Srbiji nije lako da postignu nirvanu.

Sa takvim rezonovanjem taj unutrašnji mir nikada ni osetiti nečeš.

Mi, koji smo imali prilike da odemo, opravdanje pronalazimo u izgovoru starih roditelja (o kojima treba brinuti), u nekadašnjim nadanjima u bolje sutra ... i za nas je kasno. Nismo razmišljali o najvažnijem: o budućnosti svoje dece. Ko hoće i može da ide, i treba da ide, kako za koju deceniju ne bismo imali još nezadovoljnih, neostvarenih i isfrustriranih ljudi.
Ja sam recimo malo razmišljao o budučnosti mog deteta tako da sada nemam o čemu razmišljati što se toga tiče.
A vidljivo je da si i ti razmišljala o budučnosti svoje dece, zar ne....

I naravno ko hoće i može da ide neka ide...zar neko nekom to brani. Ali ne mora pre nego što ode sve one koji ipak ne mogu da odu trpati u septičku jamu. U tome je poenta.

- - - - - - - - - -

Pa rekao je to što je napisao. Ali kako si ti povezao da Milica nije žrtva? Jedino ako se nadovezuješ na kujtima, a pošto smatraš da je Milica gofno... Čak i da si se zezao, ovakvo nešto nije za zezanje.
Shvatam da je to za Saleta, pošto kaže da su ljudske žrtve gofna? Ali zašto se ti pridružuješ tome i još ističeš i malu Milicu.
Ne mogu čak reći - ni sram te bilo. Jer tebe da je bilo sram i da si imao nekog obzira, to ne bi ni napisao.

Milica ne da nije žrtva, ona je simbol žrtava onog bezobzirnog NATO bombarodovanja. A tvoj problem je u tome što nisu u stanju shvatiti i kada ti se nešta konkretno acrta.

U kontekstu sa NATO razaranjima i materijalnom štetom Srbiji je data neka nazvano donacija u funkciji nekog koliko tolikog obeštećenja. A u vezi sa tim je Sale napisao...

људске жртве нема потребе ни спомињати јер ипак су то само гофна
али зато и даље ћемо се извињавати
није тешко бити фин

I naravno ti to nisi shvatio. A na to je usledio ono...Gofna nikada nisu žrtve...a što u prevodu jasno znači da mala Milica Rakić nije žrtva jer je samo bila u septičkoj jami.

I ja sam to komentarisao ...A mala Milica Rakić nije žrtva...I to nije bila ni konstatacija ni tvrdnja već ...pitanje ...ali naravno izvan tvojih mogučnosti shvatanja.

A maloj Milici je nedavno postavljen spomenik da njena smrt od NATO bombardovanja ne bude zaboravljena. Medjutim šta je veoma brzo usledilo...Nekome je smetalo...i spomenik je uklonjen...Nekome sličnom tebi ne odgovara podsećanje na smrt male Milice Rakić...Neko bi da sve bude zaboravljeno kako bi se idealizovali oni koju su ubili Milicu Rakić.

Do sada sam bio spreman da se zezam sa tobom kakvo god da je tvoje mišljenje. Ali sa takvom osobom mi nije ni do zezanja.

I nemoj da se zezaš samnom jer za mene smrt Milice Rakić nije zezanje. Za mene nije zezanje da je Srbija septička jama po kojoj plivaju govna, da su Srbi stoka i goveda....

- - - - - - - - - -

Daj bre Borče, kome se ti pravdaš?
Njemu ništa nije sveto. Kad bi bio svestan sebe i načina svoga razmišljanja, otišao bi da se leči.

Vidi otužnog šlihtera...

A za mene je ako nisi primetio sveta država Srbija u kojoj živim, sveti su mi grobovi mojih predaka, jer sam Srbin koji nikada neće pljuvati po Srpstvu.

A tebi je sveto da se šlihtaš i šlihtaš...

- - - - - - - - - -

Pa zar to treba objašnjavati? Ako detetu kažeš da u sobi ima stolica, ono neće pomisliti za čoveka koji se zatekao u sobi da je stolica.
Gofna mogu da uprljaju čoveka, ali on i dalje ostaje čovek.
Zaprepašćen sam koga on ubraja u gofna.

Kako je ovo otužno i ljigavo...Pričali smo o Srbiji kao septičkoj jami po kojoj plivaju gofna a ne ljudi samo gofnima uprljani ...

Srbija je definitivno septička jama. :D

O čemu ti pričaš, da je svako od Srba i dalje čovek...a ovo nekako ne ide uz to...

Ne, ovde se nikad nista nece promeniti jer Srbi jesu stoka.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back