Konak "Kod dobrog čoveka"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne mogu da verujem da si toliko ograničen u shvatanju napisanog. Halo čoveče...pogledaj ove postove...
I sad ti ovde navodiš Saletove postove i kujtima.
I sad i Sale je mnogo "pametan" pa piše, kad moram i ja da citiram:
"људске жртве нема потребе ни спомињати јер ипак су то само гофна
али зато и даље ћемо се извињавати
није тешко бити фин"

Pa sad kad Sale može ovo da piše, zašto ti ne bi naglasio za Milicu, iako se to iz njegovog posta podrazumeva.
A kujtim piše: "Gofna nikada nisu žrtve".
I nije rekao ko su gofna. Ali ti si zaključio ono što je tvoja asocijacija na gofna:
wAAAABJRU5ErkJggg==
Original postavio jerohinac

Pa da...žrtva NATO bombardovaja nije ni trogodišnja Milica Rakić koju je geler NATO bombe ubio na noši...
Pa da, po tebi je Milica gofno, ja ograničen...
Nikad ne prijavljujem ničije postove pa neću ni tvoj. Tvoji postovi dovoljno govore o tebi.

Sada pokušaj shvatiti zašto sam ispod ovog ...Gofna nikada nisu žrtve...
Valjda zato što se slažeš sa Saletom. Jer ako je Sale rekao...

Pa pokušaj shvatiti šta je dotični zapravo rekao kazavši...Gofna nikada nisu žrtve...
Pa rekao je to što je napisao. Ali kako si ti povezao da Milica nije žrtva? Jedino ako se nadovezuješ na kujtima, a pošto smatraš da je Milica gofno... Čak i da si se zezao, ovakvo nešto nije za zezanje.

Možeš li shvatiti da je za njega mala Milica Rakić bila samo...gofno...Ili treba da crtam...
Shvatam da je to za Saleta, pošto kaže da su ljudske žrtve gofna? Ali zašto se ti pridružuješ tome i još ističeš i malu Milicu.
Ne mogu čak reći - ni sram te bilo. Jer tebe da je bilo sram i da si imao nekog obzira, to ne bi ni napisao.
Za mene možeš da pišeš šta god hoćeš, imaš pravo da o meni misliš šta ti padne na pamet.
Ali ovo što pišeš za Milicu je više nego neukusno.
Do sada sam bio spreman da se zezam sa tobom kakvo god da je tvoje mišljenje. Ali sa takvom osobom mi nije ni do zezanja.

Vidim da se ovde u nekom neobičnom kontekstu spominje „studiranje mejlom“.
Pa kad već spominjemo taj nesrećni mejl:
Kada odeš na sajt ovdašnjeg (dotičnog) faksa, postoji stavka „kontakt“, u kojoj lepo piše mejl, kao i informacija da se fakultetska služba obavezuje da će odgovoriti u roku od toliko i toliko sati. Piše i KO je osoba za kontakt, kao i broj telefona na koji se ista osoba može pozvati, i u kom periodu. Ta osoba, plaćena za taj posao, ne odgovara ni na mejl, niti na telefonske pozive. Da li je sad jasnije?
Daj bre Borče, kome se ti pravdaš?
Njemu ništa nije sveto. Kad bi bio svestan sebe i načina svoga razmišljanja, otišao bi da se leči.

Sada vidim da je u pitanju dubok nesporazum. Ja mislim da čovek može ostati čovek (i da obično ostane čovek) čak i kada ga nateraju da živi u septičkoj jami. Ti si izgleda sklon da poveruješ da je sav sadržaj takvog objekta isti. A nije.
Pa zar to treba objašnjavati? Ako detetu kažeš da u sobi ima stolica, ono neće pomisliti za čoveka koji se zatekao u sobi da je stolica.
Gofna mogu da uprljaju čoveka, ali on i dalje ostaje čovek.
Zaprepašćen sam koga on ubraja u gofna.

Kutjim a ti si studirao u Rumunjskoj? U Timssoari? Da nisi ti Rumun a ne Scecina?
U Slobino vreme Rumune smo svrstavali u isti rang s Romima,bilo sramota da se spandjas s nekom Rumunkom il Rumunom.Sad je onako,ali valda zato sto imaju vise para od nas

- - - - - - - - - -

Kutjim a ti si studirao u Rumunjskoj? U Timssoari? Da nisi ti Rumun a ne Scecina?
U Slobino vreme Rumune smo svrstavali u isti rang s Romima,bilo sramota da se spandjas s nekom Rumunkom il Rumunom.Sad je onako,ali valda zato sto imaju vise para od nas

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Nisam. Studirao sam u... septičkoj jami pre mnooogo vremena. :lol:
U Rumunjskoj se zatekoh ni kriv ni dužan.
A Rumunje ne treba da meriš našim merilima. To ti je narod koji ima ... estetski moral, da se blago izazim. Zašto sada nije frka spanđavati se sa njima? Zato štro su i mnogi Srbi izgradili ... estetski moral.

Jel dosta da odgovorim samo jedared? :eek:

...
Mi, koji smo imali prilike da odemo, opravdanje pronalazimo u izgovoru starih roditelja (o kojima treba brinuti), u nekadašnjim nadanjima u bolje sutra ... i za nas je kasno. Nismo razmišljali o najvažnijem: o budućnosti svoje dece. Ko hoće i može da ide, i treba da ide, kako za koju deceniju ne bismo imali još nezadovoljnih, neostvarenih i isfrustriranih ljudi.
Čisto da se ponovi. Da ne bi kome promaklo. :kafa:

Borka, ako misliš na Filozofski, ništa se nije promenilo. Program nije modernizovan i uči se iz udžbenika koji su profesori napisali, ne toleriše se skretanje od mišljenja koje o datom predmetu ima profesor, ispiti se kupuju, komunikacija između studenata i katedre ne postoji, asistenti uobraženi i beskorisni, "praksa" na Institutu u Palmoticevoj je ista kao i pre 20 godina, a svodi se na ispijanje kafa po hodnicima i posmatranje kako dežurni psiholog prepisuje medikamente pacijentima...ovde se ništa ne menja jer sistem, ovakav kakav je, odgovara i narodu. Ogromna većina će dati saobraćajcu 20 evra da ga pusti umesto da prestane da koristi mobilni tokom vožnje, jer naravno, svaki Srbin za volanom misli da je Šumaher. To je jedan od srpskih problema, što mislimo da smo najbolji i najpametniji i da nam niko drugi nije ni do kolena. Da ne potežem onu pošalicu o letenju i onoj drugoj aktivnosti.
Uvek se vraćam na primer onog našeg lika koji je u centru Berlina vozio 50 umesto propisanih 30 i završio na posmatranju na psihijatriji. Jer ako znak kaže da je max brzina 30, a ti i pored toga što si pismen voziš više od toga, sa tobom nešto nije u redu. Takav sistem treba Srbiji.

Poslednja izmena:
I sad ti ovde navodiš Saletove postove i kujtima.
I sad i Sale je mnogo "pametan" pa piše, kad moram i ja da citiram:

Pa sad kad Sale može ovo da piše, zašto ti ne bi naglasio za Milicu, iako se to iz njegovog posta podrazumeva.
A kujtim piše: "Gofna nikada nisu žrtve".
I nije rekao ko su gofna. Ali ti si zaključio ono što je tvoja asocijacija na gofna:
Pa da, po tebi je Milica gofno, ja ograničen...
Nikad ne prijavljujem ničije postove pa neću ni tvoj. Tvoji postovi dovoljno govore o tebi.

Valjda zato što se slažeš sa Saletom. Jer ako je Sale rekao...

Pa rekao je to što je napisao. Ali kako si ti povezao da Milica nije žrtva? Jedino ako se nadovezuješ na kujtima, a pošto smatraš da je Milica gofno... Čak i da si se zezao, ovakvo nešto nije za zezanje.

Shvatam da je to za Saleta, pošto kaže da su ljudske žrtve gofna? Ali zašto se ti pridružuješ tome i još ističeš i malu Milicu.
Ne mogu čak reći - ni sram te bilo. Jer tebe da je bilo sram i da si imao nekog obzira, to ne bi ni napisao.
Za mene možeš da pišeš šta god hoćeš, imaš pravo da o meni misliš šta ti padne na pamet.
Ali ovo što pišeš za Milicu je više nego neukusno.
Do sada sam bio spreman da se zezam sa tobom kakvo god da je tvoje mišljenje. Ali sa takvom osobom mi nije ni do zezanja.

од силног узбуђења у покушају бити забаван и допасти се твојим истомишљеницима, ниси јасно сагледао целу причу или једноставно ниси способан за то.
ако живиш у србији, а неко ти каже да је србија септичка јама, самим тим и тебе и твоју децу и маму и тату је назвао гофнима, а ако си и србин, а назван си још и стоком онда је твој ниво интелигенције сличан ћурки јер се у потпуности слажеш.
и заиста је неукусно причати уопште о Милици, она је симбол једне невине жртве која није крива ама баш за ништа, којој су јој злотвори одузели живот, баш ти исти управо нас гледају твојим очима, тј. да будем прецизнији, ти гледаш њиховим очима.
да ли сад схваташ ко назива Милицу гофном и стоком?
наравно да не схваташ, али вреди покушати

што се тиче кујтима, за њега су жртве рецимо косовски шиптари, он жели да представи на саркастичан и ироничан начин мане срба и србије а у ствари вешто прикрива своју мржњу према српству и многи сомови се упецају, међутим, он је каљени србомрзац а нарочито антиправославан, прецизније све оно што има везе са самим именеом србија њему је гадљиво.

Čak i ako niste materijalista, onda biste barem želeli da osećate unutrašnji mir. Da ne strepite od vesti, od novih zakona, od toga kako ćete preživeti od prvog do prvog. E, tog unutrašnjeg mira ovde nema. Ni budistima u Srbiji nije lako da postignu nirvanu.
Mi, koji smo imali prilike da odemo, opravdanje pronalazimo u izgovoru starih roditelja (o kojima treba brinuti), u nekadašnjim nadanjima u bolje sutra ... i za nas je kasno. Nismo razmišljali o najvažnijem: o budućnosti svoje dece. Ko hoće i može da ide, i treba da ide, kako za koju deceniju ne bismo imali još nezadovoljnih, neostvarenih i isfrustriranih ljudi.

за будисте си ме дубоко дирнула.
зашто ти по себи мериш, твоји апетити су велики, има људи којима мало треба да буду срећни. оно што један просечан малограџанин (мислим на београд, јер у принципу у глобалној сразмери то је мали град) има, шта би дао један просечан гањанин или нигеријац за то, а да не спомињемо друге још унесрећене земље од силних наметнутих ратова.
ти хоћеш да твоје дете струдира у кембриџу, буди задовољна што вам се сан остварио, о чему ти кукаш, неко није чуо ни за нишки универзитет.
али пошто вас ја знам ко злу пару, мени је јасно чему сво ово писање.
и ово не пишем због вас, ви имате декларацију, печат је ударен, ово пишем ради других слободоумних људи који на овом пдф не желе да пишу али итекако читају.

ајд поздрав до неког другог пута

што се тиче кујтима, за њега су жртве рецимо косовски шиптари, он жели да представи на саркастичан и ироничан начин мане срба и србије а у ствари вешто прикрива своју мржњу према српству и многи сомови се упецају, међутим, он је каљени србомрзац а нарочито антиправославан, прецизније све оно што има везе са самим именеом србија њему је гадљиво.
Jedini som koji se ovde upecao si ti. Ni bućkalo nisam morao da potežem. Bilo je dovoljno da turim keče na avatar i som se sam javlja da mi prebacuje nekakvu mržnju prema Srbima.
I sad... Kada bi se sa somovima moglo razgovarati, pitao bih te gde sam ja to govorio o Šiptarima kao žrtvama? I kako nekome ko je Srbin može biti "gadljivo sve što ima veze sa samim imenom Srbija"?

зашто ти по себи мериш, твоји апетити су велики, има људи којима мало треба да буду срећни. оно што један просечан малограџанин (мислим на београд, јер у принципу у глобалној сразмери то је мали град) има, шта би дао један просечан гањанин или нигеријац за то, а да не спомињемо друге још унесрећене земље од силних наметнутих ратова.
ти хоћеш да твоје дете струдира у кембриџу, буди задовољна што вам се сан остварио, о чему ти кукаш, неко није чуо ни за нишки универзитет.
и ово не пишем због вас, ви имате декларацију, печат је ударен, ово пишем ради других слободоумних људи који на овом пдф не желе да пишу али итекако читају.

a kako dete iz srbije sa zavrsenom srednjm skolom ili faksom nema veze sve je to dz klasa moze da upise kembridz...ako je upisao kembridz onda i nisu lose te nase skolice ...:)

од силног узбуђења у покушају бити забаван и допасти се твојим истомишљеницима, ниси јасно сагледао целу причу или једноставно ниси способан за то.
Ili ti nisi sposoban. Ali hajde da vidimo.

ако живиш у србији, а неко ти каже да је србија септичка јама, самим тим и тебе и твоју децу и маму и тату је назвао гофнима, а ако си и србин, а назван си још и стоком онда је твој ниво интелигенције сличан ћурки јер се у потпуности слажеш.
Ako sam u septičkoj jami, ne znači da sam gofno. Ali da sam među govnima to je jasno. Ali ne možeš ti to da razumeš, to je komplikovano za tebe.
A sad je jasno i da sam među glupacima.

и заиста је неукусно причати уопште о Милици, она је симбол једне невине жртве која није крива ама баш за ништа, којој су јој злотвори одузели живот, баш ти исти управо нас гледају твојим очима, тј. да будем прецизнији, ти гледаш њиховим очима.
да ли сад схваташ ко назива Милицу гофном и стоком?
наравно да не схваташ, али вреди покушати
Pa naravno da je neukusno. I jesi li ti toliko nepismen da ne znaš ni šta si sam napisao?
A napisao si: "људске жртве нема потребе ни спомињати јер ипак су то само гофна".
Pa ako su ljudske žrtve gofna, a Milicu ubrojimo u ljudske žrtve, šta je onda Milica?
Znam da ni sada nećeš da shvatiš, jer da možeš da shvatiš, shvatio bi odmah. I ne znam da li vredi što ponovo pokušavam da ti nacrtam.
Tebe čovek ne može ni da osuđuje, jer ti si izgleda nesvestan onoga što pišeš i šta pišeš.

Izvini, nije mi bila namera da te dirnem. :)

Moji apetiti su takvi kakvi jesu, a moje merilo sreće je samo moje. Ne znam šta je “prosečan malograđanin-Beograđanin”, ali je poređenje sa Nigerijcem neadekvatno, kao što je i poređenje sa bilo kim drugim. Čak i prosečni francuski klošar ima svoje kriterijume sreće, neshvatljive prosečnom francuskom snobu koji npr ne može da razume da je poneki klošar srećan zato što je – klošar. Isto važi I za tog klošara koji ne shvata zašto je francuski snob srećan činjenicom da ima kuću i materijalnu sigurnost. Moj lokalni klošar Ljubiša iz Čuburskog parka tvrdi da je najsrećniji čovek na svetu kada ima sa kim da razmeni koju reč i ogrebe se o cigaretu. Dovoljno "malo"? A ima čovek kuću I porodicu, samo što je srećniji kada luta. Čudni su putevi (i izbori) Gospodnji, zar ne? :)
Ne kukam; vrlo sam zadovoljna što moja deca ostvaruju svoje snove. Rekoh već jednom na ovoj temi: kritičan stav prema državi u kojoj živimo ne znači i mržnju prema toj državi. E taj kritički stav je, Sale, u stvari, SLOBODOUMLJE.

p.s. I ko beše prvi spomenuo Milicu kao "argument"?

шта би дао један просечан гањанин или нигеријац за то, а да не спомињемо друге још унесрећене земље од силних наметнутих ратова.
Prvenstveno njeno dete hoće da studira na Kembridžu. I nije samo da hoće, već ima i te sposobnosti. Kembridž finansira ne samo školovanje, već i život tamo. Njegova zemlja bi možda finansirala besplatan upis godine. Sva dodatna sredstva bi plaćao, a to znači i knjige.
Dečko nije bez razloga primljen na Kembridž, a imao je ponudu i MIT-a. I to je zato što je osvajao medalje na svetskim takmičenjima iz matematike, informatike, fizike... za šta se specijalno pripremao i ispunjavao svoje redovne školske obaveze.

Onaj ko studira i na Kembrdžu i ovde može da uporedi kakav je odnos i odgovornost prema studentima, i kakvo je obrazovanje ovde i tamo. A na osnovu čega ti pišeš?

Ko je ovde zla para? I na osnovu čega ti nekoga ovde znaš kao zlu paru?

I koja je tvoja pouka za te ljude?
Da budu kao ti? :hahaha:

- - - - - - - - - -

Izvini, nije mi bila namera da te dirnem. :)

Moji apetiti su takvi kakvi jesu, a moje merilo sreće je samo moje. Ne znam šta je “prosečan malograđanin-Beograđanin”, ali je poređenje sa Nigerijcem neadekvatno, kao što je i poređenje sa bilo kim drugim. Čak i prosečni francuski klošar ima svoje kriterijume sreće, neshvatljive prosečnom francuskom snobu koji npr ne može da razume da je poneki klošar srećan zato što je – klošar. Isto važi I za tog klošara koji ne shvata zašto je francuski snob srećan činjenicom da ima kuću i materijalnu sigurnost. Moj lokalni klošar Ljubiša iz Čuburskog parka tvrdi da je najsrećniji čovek na svetu kada ima sa kim da razmeni koju reč i ogrebe se o cigaretu. Dovoljno "malo"? A ima čovek kuću I porodicu, samo što je srećniji kada luta. Čudni su putevi (i izbori) Gospodnji, zar ne? :)
Ne kukam; vrlo sam zadovoljna što moja deca ostvaruju svoje snove. Rekoh već jednom na ovoj temi: kritičan stav prema državi u kojoj živimo ne znači i mržnju prema toj državi. E taj kritički stav je, Sale, u stvari, SLOBODOUMLJE.

p.s. I ko beše prvi spomenuo Milicu kao "argument"?
I sad ti misliš da te je razumeo. :hahaha:
Moraš to prostije da napišeš. Mada, kako god da napišeš, on misli da je razumeo. A ne razume ni ono što je sam napisao. :rotf:

Ma da mu nisi poturila neke falsifikovane novčanice. Mislim, ne znam kako si zla para. A i da jesi, ne vidim kakve to ima veze sa fakultetima i studiranjem?

Ne znam ni ja, ali mislim da to ima nekakve veze sa malograđanima iz Beograda, Nigerijom, Ganom i niškim univerzitetom.

- - - - - - - - - -

Borac, ne postoje zli evrici, sve dok ih imamo i mozemo da ih trosimo......:lol:

Pa evri su zle evropske pare, i svi ih se gnušamo.
Ja kad, recimo, dobijem 500 evra, odmah kažem "pu, pu, daleko bilo", i bacim ih u đubre.

- - - - - - - - - -

Posle, kad zagusti, kopam po đubretu. Iz sasvim ne-patriotskih razloga: da platim račune.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back